Reklama

Reklama

Temný rytíř

  • USA The Dark Knight (více)
Trailer 6
USA / Velká Británie, 2008, 152 min (Alternativní 146 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Kamera:

Wally Pfister

Hrají:

Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine, Maggie Gyllenhaal, Gary Oldman, Morgan Freeman, Cillian Murphy, Eric Roberts, Ritchie Coster (více)
(další profese)

Další Batmanovo dobrodružství začíná. Jeho protivníkem je tentokrát záhadný psychopat Joker. Vítanou posilou by se Batmanovi mohl stát nový státní zástupce Harvey Dent, idealistický právník odhodlaný bojovat zejména proti mafiím ovládajícím podsvětí města. Dent chodí shodou okolností s Rachel, kterou Batman, alias milionář Bruce Wayne, také miluje. Čínský obchodník Lau, se kterým Wayne odmítne obchodovat, navrhne gothamským mafiánským skupinám pro jejich peníze bezpečný úkryt v Hongkongu, kam nesahá Dentova pravomoc. Do jednání nečekaně zasáhne Joker, který chce polovinu mafiánských peněz za likvidaci Batmana. Ti to odmítnou. Batman vzápětí Laua unese a dostane z něj jména mafiánů. Dent rozjede velkou akci, podaří se mu však dostat za mříže jen méně významné gangstery. Vzápětí Joker vyhlásí, že každý den zabije jednoho člověka, a bude to dělat tak dlouho, než Batman veřejně přizná svou identitu a nechá se zatknout... (TV Nova)

(více)

Recenze (3 887)

Bart16 

všechny recenze uživatele

Muhahaha.Tak jsem konečně viděl film o kterém se mluví,jako o nejlepším filmu roku,jako o filmu,co trhá všechny ty rekordy atd..Moje očekávání tudíž bylo nadmíru vysoké a to je možná škoda.Kdybych zašel na film dříve,kdy jsem viděl jen trailer,byl bych jistě unesen,ale takhle jsem možná i mírně zklamán.Atmosféra filmu je naprosto skvělá,ústřední trojice hrdinů(Bale,Ledger,Eckhart) podává se životní výkony,akce je strhující.Ale prostě na plné hodnocení to zkrátka nevidím,film má i své mouchy,například ke konci už znatelně filmu dochází dech,hudební motiv mi přijde sice pěkný,ale poněkud monotónní a při některých scénách jsem si vzpoměl na předešlé,otřesné díly.Nemusím vidět Batmana na discotéce,nemusím ho vidět ani u výslechu apod.Přesto se jedná o skvělý film,který všem doporučuji. ()

Teleri 

všechny recenze uživatele

Kdybych napsal jeden z výjimečných filmů.., zařadil bych už Temného rytíře do nějaké škatulky. To ale nechci. Film prostě obíhá škatulky a proplétá se nepoznanými uličkami standardních dějů. Je neokoukaný, jako úsměv který se podaří jen člověku, který je pro něj ochoten rozříznout si tváře. Pohlcující atmosféra, plynoucí děj, skvělá vizualita i hudba. Určitě se připojuji k opěvovatelům famózního výkonu vy-víte-koho. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podíval s jediným záměrem: zjistit, zda Heath Ledger není vynášen do nebe jen proto, že zemřel ještě před premiérou filmu. A mohu s čistým svědomím říci, že Ledgerův Joker je zřejmě nejbravurněji zahraná záporná postava, jakou jsem kdy viděl. A ironií je, že mistr záporáků - Gary Oldman - je u toho přítomen, ale naopak jako kladná postava. Ledger si ukradl celý film pro sebe, protože Christian Bale - a koneckonců ani ostatní postavy - nemají prostor na svůj exhibicionismus. Přesto se podařilo do "pohádky pro dospělé" šikovně voperovat nečekanou hloubku příběhu, vysvětlujícího Batmanův nelehký úděl. To dělá z Temného rytíře nečekaně komplexní film. ()

Luckyman 

všechny recenze uživatele

Vedel som a tušil som, že Temný rytier bude oveľa lepší ako Batman začína a nemýlil som sa. Jokerov smiech doviedol Heath Ledger k dokonalosti. Právom si tento film zaslúžil top 200 CSFD. Dúfam, že to ešte bude pokračovať. ()

dessa 

všechny recenze uživatele

průměrný akční/komiksový film s vynikajícím Heathem Ledgerem. Jeden z nejlepších filmů všech dob? Nenechte se vysmát... ()

BLADER 

všechny recenze uživatele

Skvelé, ohromné, úchvatné.... atď, atď... O tomto filme ide napísať len to najlepšie. Jednoducho a stručne - NAJlepší film roku 2008 a jeden z najlepších filmov, aké som kedy videl. 100% bez váhania. ()

Werde 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejnadupanější Batman jakého jsme doposud mohli vidět.Nej hudba, nej akce a samozřejmě nesmím zapomenout na nej Heatha. ()

alienemo 

všechny recenze uživatele

Celkove dobré. Ale aj tak sa mi ta stopáž zdá dlhá. Niekde to trebalo skrátiť. Čo mi vadilo najviac bola zmena herečky Rachel Dawes. Vymeniť Katie Holmes za Maggie Gyllenhaal nebol veľmi šťastný nápad. Neveril som jej vôbec nič. Pri excelentných výkonoch Ledgera, Caina, Eckharta a Freemana to bolo dosť očividné. V určitých častiach som si však vravel či sa ten Nolan nenechal uniesť akciou na úkor stopáže a deja. Ale v konečnom dôsledku to viac menej klaplo. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Parádní akční podívaná, zajímavá myšlenka, ale na pět hvězd to u mě nedosáhlo. Možná kdyby byl film více prostříhán a maličko svižněji odvyprávěn... ()

swiss 

všechny recenze uživatele

Film je to výborný, o něco horší než předchozí. Na můj vkus trochu překombinované. Na druhou stranu perfektní kamera, herci a samozřejmě i režie. Nolan prostě nic nezkazí... ()

teddinka1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se podívám na to znova, jelikož Gotham potřebuje a má hrdinu. Nolan z klasického komixového batmana dokázal udělat velmi temnou a ponurou detektivku a ne film pro malé děti. Rozhodně Batman Begins a The Datk Knight stojí za to. ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Trochu z jiného soudku, než předcházející filmy. Dobře, že skončila éra Robinů, další díl ve stejném duchu bych asi celý nedal. Nejdřív jsem byl překvapený ze sestavy, ale čím dál víc mi postavy ve filmy seděly jak vyšité-Heath Ledger je sice z jiného kvásku, než Nicholson, mne osobně by s jeho dětinskou frasnou vůbec nenapadlo jej zde obsadit do záporné role (normálně bych vsadil botky, že joker bude Oldman). Ovšem klobouk dolů, jeho podání má sílu jak šakalí dech. Divákovi sice po určité době začne připadat divné, že s tak vyšinutým přístupem žije až příliš dlouho, ale budiž. Zklamala mne pouze Maggie jako Bruceova bývalka, je to možná jen můj subjektivní názor, ale, bez urážek, není ani žádná kráska (abychom ji tak brali, musely nám to postavy párkrát podsunout), ani vypíchnutě výrazná osobnost, takže zde spíš splynula s davem, než excelovala-naštěstí tím nedegradovala celek. Kruciš, to byla prostě super čučna, slibuju, že ode dneška nežeru netopýry, jen ta sexy kost chyběla, holt se mi bude v noci zdát nejspíš zase o tom, že jsem továrník :-) ()

Koty 

všechny recenze uživatele

Strašně moc jsem se těšil, opravdu strašně, především na Jokera a to i přesto, že Batmana nějak extra nemusím a nikdy mne moc nenadchl. Jak jsem se tak těšil a stále jsem se k tomu nemohl dostat, začal jsem mít strach, že si vytvářím iluzi nemožně skvělého filmu. Nestalo se tak. Tenhle film splnil všechny mé přehnané nároky a usadil se na jednom z předních míst v mém filmovém žebříčku. Možná mi řeknete "You,re a crazy." .... "No... no, I'm not." ()

SMJSmoK 

všechny recenze uživatele

Mnohem víc, než jen dobrej akční film...pár věcí bych mu sice vytknul, ale to jsou opravdu maličkosti. Nejvíc jsem si užil poslední (cca) půlhodinu, protože ta byla opravdu dokonalá. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Nudná, prázdná komiksovka. Mluvit o tomto béčku jako o "filmu roku" mi připadá až neuvěřitelné. Když koukám na hodnocení tohoto filmu a na hodnocení filmů jako Imaginárium Dr.Parnasse, The Village, Mr. Nobody apod., publikum hovnotitelů zde musí být asi trošku jednoduššího zrna ... ()

Gisorax 

všechny recenze uživatele

Akce od začátku do konce. Nenudil jsem se snad ani minutu celého filmu. K tomu perfektní výkon, který předvedl Heath Ledger.. Určitě za 5 ()

Související novinky

Batman se blíží k půlmiliardě

Batman se blíží k půlmiliardě

14.03.2022

Druhý týden v kinech a chválený komiksový snímek The Batman už se pomalu ale jistě blíží k půlmiliardě dolarů z celého světa. Film o druhém víkendu zaznamenal jen 42% propady, díky čemuž si v… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama