Reklama

Reklama

Madonna: Bilance s tajemstvím

  • USA I'm Going to Tell You a Secret (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Videodokumentem "I'm Going To Tell You A Secret" (Řeknu ti tajemství) posílá Madonna do historie kontroverzní část své osobnosti. Někdejší sexuální provokatérka, která hnala své koncerty na ostří nože, nyní hlásá názory blízké americké Demokratické straně a nemá ráda George Bushe. Popová královna vystupuje proti válce i chudobě a chce fanoušky přesvědčit i o své duchovní cestě. Madonna je vyznavačkou židovského duchovního učení kabala a po zhlédnutí dokumentu I'm Going To Tell You A Secret má být každému jasné, že to myslí vážně. Ve filmu promlouvá nejen její duchovní učitel, závěrečná část snímku je zasvěcena návštěvě Izraele, která v zemi působila malé pozdvižení. A člověk najednou vidí Madonnu v její nové roli nezávislé a nesmírně vlivné osobnosti, která se pokouší, podobně jako Bono z kapely U2, vstupovat i do politiky. Madonna se chová spíše jako diplomatka, když naslouchá oběma stranám palestinsko-izraelského konfliktu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

maddy 

všechny recenze uživatele

What's the difference between a pop star and a terrorist? You can negotiate with a terrorist. Mať v dokumente zo zákulisia hudobného koncertu anti-propagandu politiky Georgea W. Busha, nábor do kabaly, a Michaela Moorea ospevujúceho Madonnu? No problem. .... I cant stop shittting .... Madonna opäť dokázala, že provokovať sa dá rôznymi spôsobmi, ak už sex nezaberá. Hlavne tie pseudo-intelektuálne reči o náprave sveta v poslednej polhodine neberte veľmi vážne a užite si inak úprimný, prijemný, občas dojemný, občas vtipný, občas provokatívny, ale celkovo inšpirujúci pohľad do zákulisia, a zistíte, že Madonna vôbec nie je hlúpa hviezda ako súčasne popové kreácie typu Britney Spears, Lady Gaga alebo Rihanna. Jo, a len tak mimochodom zmeškať koncert vlastnej manželky (teraz už ex-) kvôli vysedávaniu v krčme, navyše ak v nej som úplne sám?! Pozdravujem Guya Ritchieho! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pohled do zákulisí koncertu Madonny prostě nemohl být jenom pohledem do zákulisí. V prvních pár minutách jsem se sám sebe ptal „o co se to sakra snaží?“. Sdělit nám poselství Starého zákona formou videoklipu? Po titulkové pasáži naštěstí začal koncertní dokument tak, jak jsme na něj zvyklí, alespoň z větší části. Madonna se ve svém postavení prostě cítí být povinná napravovat svět, že tak činí bez ohledu na názory jiných je jeden z typických hvězdných manýrů. Formální stránkou se Bilance pohybuje kdesi mezi kýčem, videoklipem a pseudouměleckým dokumentem (černobílá byla špatným a zcela zbytečným krokem). Nepřesvědčila mě, že není naivní královničkou přesvědčenou, že požrala všechnu moudrost světa, ale přesvědčila mě, že je skutečnou hvězdou s velkým H. Ač naivní a patetická, není Madonna hloupá, ví co lidí chtějí a umí jim to dát. Je libo pohled na rodinnou idylku? Žádný problém (Guy se mimochodem projevil jako vytrvalý hospodský štamgast i velmi vtipný chlapík: „I love mr. Wonka“:). Chcete vidět, co se děje v šatně během vystoupení? Máte to mít. Bilance je i přes legrační snahu o nadčasovost velmi zajímavým dokumentem, doporučil bych jej všem velkým fanouškům, menším fanouškům a taky všem „pobouřeným křesťanům“, ono se skutečně není nad čím pobuřovat, v prvé řadě jde o pořádnou show. A taky můžete vidět Michaela Moorea ucikávajícího radostí po Madonnině vystoupení, kde jej popová královna označila za svého „komplice“. Prostě legrace. 70% ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli chce Madonna napravovat svět (viz. Matty), ale především, a z mého pohledu, ráda provokuje a vyjadřuje (možná extrémně) své sympatie a antipatie, což na ní obdivuji i já… taky nemám ráda kompromisy. A k tomu samozřejmě prezentuje sebe a své zájmy a znovu sebe. A ať už jí máte rádi nebo nemáte, její mega show z Re-Invention Tour 2004 je úchvatná podívaná a to co dokazuje ve svém věku na jevišti je víc než obdivuhodné. 4* za dokument a 1* je shluk mých sympatií k ní, které se skládají např. z klipu American Life, z jejích postojů vůči politice G.W.Bushe, za podporu M.Moora a i třeba za to, že na svůj hit Hung Up si půjčila nezaměnitelný hudební úryvek z mé milované ABBy : "Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight)" . Možná velmi subjektivní hodnocení, ale nemůžu si pomoct. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Z toho začátku jsem byl víc než rozpačitý a říkal jsem si na co si to jako hraje? Na Proroka? Na vyslance "její" pravdy o světě, o životě? Naštěstí pak začalo to natáčení o jejích koncertech a nejen o nich a to bezesporu bylo zajímavé. Akorát mě hrozně štvala s tím svým věčným modlením a vůbec náboženskou tématikou. Mě jako ateistovi to stejně přijde jako obrovský paradox, že Američané všude hlásí, jak jsou strašně věřící a přitom, kromě toho, že se tím pořád chvástají a cpou to do všeho, skutek utek. A hodně mě štve fakt, že se Madonna pořád považuje za jakousi králvonu a myslí si, že spasí svět. To je ve svých 50 tak naivní? No, řekněme, že to patří do manýrů hvězd a závěrem bych přidal, že on the other hand ji obdivuju, jak je na svůj věk aktivní a vitální, a že se snaží mít koncerty do puntíku dokonalé a dělá proto maximum. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hudební dokumenty miluji. Překvapilo mě, jak zde Madonna vypadá ještě mladě. Lidsky je to zcela opačný typ , než jsem já a asi bych s ní nedokázal strávit ani víkend, ale jako umělkyni ji obdivuji. Už úvodní scéna diskuse o Bohu, kde Madonna říká mladíkovi "Vadí mi, že někdo nevěří v Boha, protože pak asi nevěří v nic, co by překračovalo rámec pozemského života", mě navdadila. Následující vtip co je zajímavé na šoustání dvaceti-osmiletých a sice to, že jich je dvacet vykresluje Madonninu povahu. Stejně tak její bonmot "žádnej rváč nikdy neodolá nabídce k rvačče". Její konkurs na tanečníky byl naštěstí dost zkrácen. Madonna říká, že koncert bere hlavně jako vizuální show. Mě tolik tanečníků rusí vnímání hudby a vizuální podobu kapely. Pamatuji si na Madonin velký koncert na pražském Chodově pod širým nebem. Muselo to být okolo roku 20011. V závěru dokumentu loučení a dojímačka a přednáška o Madonině kabale. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Jak sama Madonna říká: V Anglii není místo pro dvě královny. Ohromně zajímavý dokument o její morálce, tréninku, dřině, filosofii, dětství, náboženství a nahlížení na svět. K tomu ukázka za zákulisí koncertů a život všech lidí okolo. Na dokument docela dlouhá stopáž ale když mluví nejlepší zpěvačka za posledních několik let tak se to dá vydržet. Guy Ritchie byl vtipný, přesně jako v jeho filmech. Pro fanoušky povinnost. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Základní otázka je.. jak se cítíte když k vám z obrazovky promlouvá "nejlepší zpěvačka desetiletí co vyprodává koncerty během desítek minut" o důležitosti světového míru o boží lásce etc.? A)jako osel. B)cítím se dobře, koupím si její cdečko. Dokument je to po formální stránce docela pěknej, obsahově - jste-li pro možnost B - také ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Myslim,ze trosku precenuje svuj vliv na Svet,-)Preci jen je to zpevacka z MTV-rozhodne nestoji pevnyma nohama na zemi,ale to asi malokdo z takovych celebrit.Celkove jsem z toho nemel vubec prijemny pocit-3* davam jen ze slusnosti k jeji kariere ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Uznávam Madonnu a jej odvahu vyjadriť svoj názor, obdivujem jej kondíciu a schopnosť spraviť takú skvelú show a mám rada jej hudbu, ale tento film? Tvári sa, že nám chce odovzdať nejaké svetoborné posolstvo (dokonca sa tak aj volá:-), cituje Bibliu, ale pôsobí to príliš násilne a skôr to nudí ako núti k zamysleniu. ()

Mattezs 

všechny recenze uživatele

Madonnu mám rád. Možná je komerční hvězda, ale jako jedna z mála komerčních hvězd hvězdou opravdu je. Mezi špičkou se drži už dlouho, pořád dělá docela dobrou hudbu, nebojí se provokovat, říct svůj názor, zesměšnit Vatikánskou církev a navíc na svůj věk si to docela dává. Prostě fajnový dokument. ()

Lasombra 

všechny recenze uživatele

Pěkné srovnání s dokumentem "S Madonnou v posteli", zdá se mi, že královna popu "dospěla" ,i když rebelka plná energie je to pořád a to jí také posouvá neustále dále. Vždycky mě mile překvapí, jaká je precizní perfekcionistka, ale přitom umí podpořit a dodat sílu všem účinkujícím i celému štábu, kteří se snaží o to, aby vše jelo na 100%. ()

kverula 

všechny recenze uživatele

S Madonnou v posteli přes kopírák. Šnůru teď však provází náboženské poselství namísto sexuálního harašení. A kupodivu mi to vůbec nevadí. ()

J.S.Austen 

všechny recenze uživatele

Jako "balíček zajímavostí" ucházející. Ale nechoďte s tím na mě, že jste opravdu někdo věřil, že se "mad" onna snaží předat nějaké poselství. Ty kecy o záchraně světa, kabale,...-prostě sebepropagandistické bláboly, hlubší smysl prosím nehledat. ()

Reklama

Reklama