Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkolepá fantasy o věčné lásce plná fascinujících triků, bojových umění a šermířských soubojů. Yi-Gwak je slavný lovec démonů. Osud mu připravil strastiplnou cestu. Během života ztratil mnoho přátel, ale největší ranou byla smrt jeho lásky, nevinné dívky Yon-hwa. Yi-Gwak vstupuje před bránu nebe, místo, kde žijí démoni a duchové, kteří nebyli vpuštěni do nebe. Chce tam najít svou milovanou a pokusit se vrátit ji zpět na Zemi. Netuší, že nejsilnějšího protivníka potká teprve zde. Jeho zesnulý učitel Ban-chu se stal temným vládcem… Legenda o věčné lásce a odvaze, která boří hranice mezi nebem a zemí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Predstavte si Aragorna, ako sa celkom sám vrúti na Pelennorské polia - a suverénne sa preseká húfmi orkov až k bráne Minas Tirith. A bude to natočené tak, že tomu uveríte. Tak to je úžasná záverečná scéna tohto filmu, v ktorej sa hrdina sám postaví armáde démonov a za asistencie parádnej bojovej choreografie a špičkových trikov ich niekoľko sto rozseká na prach. Niečo také som ešte nevidel. Škoda, že aj zvyšok filmu nie je taký úchvatný, veľmi dobré akčné výjavy sú prekladané pomerne vlažnými scénami, z ktorých majú sršať emócie, ale srší z nich len nuda. Príbeh nie zlý, spracovanie profícke, ale niečo tomu chýba - asi herecké výkony, ktoré by viac chytili za srdce. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LIDSKÁ LÁSKA K DRUHÝM A KE SVĚTU MŮŽE SVĚT ZMĚNIT“..... /// Yl Gwak přišel do ,,MEZINEBE“, tam se vyblil a tím zjistil, že je živej. Musí to tam totiž zachránit před leteckým komandem a rozdávat lásku jedný (naštěstí, jinak by to byl hustej asijskej pornáč!) osvícený bytosti. Zparchantělá pohádková fantasy. Horší okamžiky střídaj ty ještě horší a dlouho (kurva fakt dlouho!) se držím, než zařvu: ,,TO JE PÍČOVINA!“ Příběh, ve kterým všechno souvisí se vším mě kurevsky zavírá voči. Masochisticky se mlátím přes záda a držku, abych vydržel všechny ty nudný meditace. Je vidět, že tvůrci maj nakoukáno. Z wuxia filmů si zapamatovali, že se musí lítat, prostředí má bejt barevný a všude má ležet listí. Prostě – AŤ JE NA CO KOUKAT! Škoda, že zapomněli na choreo, páč v týhle nebeský romantice sice lítá i (málem) chleba s máslem, ale nápad – natož větší myšlenka žádná. Tohle snad natočili Severokorejci, ne? Láska zvítězí nad nenávistí! Že vás kurva pošlu na letiště Václava Havla! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju bojovníky, kterým ze zad vystřelujou tuny řetězů. 2.) Jsem fanoušek společnosti Intersonic. 3.) Su přesvědčenej, že moje vzpomínky přinesou lidstvu naději. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Paradni korejsky fantasy, ale bohuzel k dokonalosti to ma daleko. Pribeh je fajn, pusobi to docela zajimave a originalne, ale skoda, ze tu neni vic souboju a tvurci spis tlaci na tu romantickou linii a misty to s tim uz prehani. Taky me trosku zarazil konec, cekal jsem, ze se nejak navaze na ten uvod mimo nebe a nebo ze se hlavni dvojka zase setka, takle to pusobi lehce useknute. Nicmene par souboju tady je a vsechny naprosto perfektni, i kdyz by se precejen choreografie dala misty jeste doladit. Triky jsou taky celkem fajn, nijak nerusi a ucel splnujou (nektery zabery jsou vizualne fakt uchvatny), ale bezchybny rozhodne nejsou. No a co se tyce hercu, je fajn, ze jsou vsichni dostatecne odlisny a clovek si je neplete a hlavni dvojka lovec demonu a nejaka nebeska nevim co jsou sympataci, ale Tae-hee Kim porad naprosto neskutecne vali oci. Takze celkove povedeny a zabavny fantasy za slabsi 4*. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Yi-Gwak je lovec démonů a když ztratí milovanou dívku, vypraví se pro ni až do nebe, aby ji znovu našel. Jenže skončí v mezinebí, kde sice Yon-hwa najde, ale ona se na něj nepamatuje a navíc tady zrovna zuří válka. Vizuálně moc hezká fantasy, která mě bohužel emocionálně nevzala tolik za srdce, jako jiné. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Jungcheon jsem netrpělivě očekával, jelikož fantasy wu-xia akce ve stylu japonského Shinobi jsou poměrně nedostatkovou filmovou komoditou. A v hlavní roli mů oblíbený jihokorejský herec Jung Woo-sung, představitel ikonického kopiníka Yo-seola z Musy, tomu nešlo zkrátka odolat... Jungcheon by se dal přirovnat též k Shadowless Sword: v podobně výrazně výtvarně ztvárněném světě se honí banda nadlidskými schopnostmi vládnoucích zabijáků za smíšeným a neméně zdatným duem hrdinů. Oproti svému jihokorejskému spřízněncovi má výhodu v lépe a přehledněji zpracovaných akčních pasážích. Pravda, v emocionální rovině není taktéž nejpřesvědčivější, ale sterilně na mě nepůsobil. Milostná linka má pro mě navíc jednu přednost: krásnou Kim Tae-hee (do příšery má tuze daleko, milá M. ;-)) Vizuálně a trikově na výši natočená wu-xia se solidními souboji a ne právě nejšťastněji řešenými úmrtími bez problémů ukojila můj hlad po podobných žánrovkách. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Shinobi byla podle mě nuda, ale tohle je správná výborná asijská fantasy, která oplývá bezpočtem skvělých vizuálně a i choreograficky dokonalých soubojů, perfektní hudbou, neočekávaně dobrými triky a i když je příběh trošku typickej, tak to vůbec nevadí a já si tuhle fantasy fakt užil se všim všudy až do závěrečný řežby. Takhle a i jako Vlkodav z kmene Šedých psů by měla vypadat nemegalomanská fantasy ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Vizuálně strhující, dějově zajímavé a emočně trošku udušené. Hudba výborně dokresluje, již tak vynikající kontrastní záběry, na které se pěkně kouká a nejednomu divákovi připomenou Pána Prstenů. Příběh je nápaditý (Mezinebe), ovšem emočně na mě moc nepůsobil, proto 4**** , po Akční stránce povedené. Pohádková podívaná, při které jsem se hrozně těšil na každou scénu s krásnou Tae-hee Kim a závěrečný boj, který rozhodně stál za to. Opravdu povedené, byly také wuxia scény a smrt v Mezinebi. Výborná výprava a kostýmy. 75 % ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Krásný fantasy příběh, který si nesnaží zaplnit svůj svět tolkienovským způsobem miliony hrdinů, ale jen pár důležitými postavami, na jejiž osudy se soustředí a netříští své síly na příliš mnoho bojištích. Souboje jsou velmi efektní (způsob úmrtí se mi naopak hodně líbil a trikově je opravdu krásně udělaný), výprava překrásná až dechberoucí, přesto to nejdůležitější je v tomto příběhu láska. Láska navzdory smrti, láska navzdory osudu, navzdory vymazaným vzpomínkám. Nemalou výhodou je střídmá délka, takže film krásně utíká a ani na okamžik mě nezačal nudit. Tady není co řešit, plný počet a basta fidli.:) ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Na tomto kusku mi vylozene chybal viac epickejsi pribeh, Neokazal som sa hlbsie zblizit s postvami a naplno prezit ich romancu. Pritom som clovek, ktory sa pri filmoch dojima a prave tento po celu dobu vyzera ze sa dostavi prival emocii a ze finale ma uplne rozseka....avsak nestalo sa. Pritom pribeh je to pekny, plny krasnych obrazov a na mnohych miestach ma neopakovatelne caro. Postrada vsak ten ozajstny dotyk s divakom, to "nieco" co vas skutocne celeho do filmu vtiahne (tak ako to v mojom pripade dokazal podobny - fantasticky Klan lietajucich dyk) . Aby som vsak nikoho nezmiatol. Je to urcite slusny film, dobre som sa bavil (hlavne koli chariznatickemu Woo-sung Jungovi) a zaverecna bojova scena bola ozajstna chutovka. Mohol byt vsak este lepsi. Avsak kvalitnych fantasy nikdy nieje dost a toto je jednoznacne jedno z nich. (8.1/10) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Málokdy se ke mně film dostane takovou náhodu či oklikou, chcete-li. Totiž, moje spolubydlící, která moc nestah… nekupuje filmy :-) si chtěla koupit snímek Restless, ale místo něj koupila tento. Tak jsem jí řekl, ať ho nemaže, že se na to podívám. No a musím říct, že ten druhý film mě bavil o něco víc. Chcete vědět, co bylo na tomto filmu nejlepší? Začátek (který vypadal, že mě čeká skvělá fantasy) a konec (ne úplný, dalo by se to označit jako předkonec, kdy si hlavní hrdina "probojovává" (to je děsné slovo) cestu k hlavnímu záporákovi). A ten zbytek byl pěkně mimo. Takhle, mám rád, když na mě film vyrukuje s něčím, co jsem do té doby neviděl, ale tady to bylo moc na hraně s (nechtěnou) parodií. Ale hlavní problém, který jsem s tímto filmem měl, byl, že mi všechny postavy (krom té fajn Korejky, Japonky, no zkrátka Asiatky :-)) byly naprosto ukradené a já jsem k nim prakticky nic necítil. Bylo to takové "jo, on bojuje na život a na smrt, ok…” místo toho, abych mu alespoň trochu přál, aby ten souboj vyhrál. Jak jsem už napsal, nebýt toho solidní začátku a té luxusní scény u konce, jdu mnohem, mnohem níž. 50 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Juho Kórejská romantická, fantasy rozprávka "Noc splnu" je jednoznačne o láske a spomienkách. To som pochopil jasne. Ale viacero vecí išlo úplne pomimo mňa, preto som po pár minútach stratil prehľad v deji a tým pádom aj hlbší záujem o samotný film. Ako príslušník európskeho etnika sa len ťažko môžem nadchnúť akýmsi svätým kameňom, nebeskými bytosťami, démonmi, medzinebom, teoriou znovuzrodenia, jazerom zrkadlenia, energiami Jin a čo ja viem ešte akými všeliakými somarinami. Na tomto filme oceňujem predovšetkým pôsobivú vizuálnu stránku. Dávam slabé tri hviezdičky. *** ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, že zrovna takoví mistři dramat a mezilidských vztáhů jako Korecji dokáží vytvořit něco tak nudného a emocionálně a relačně prázdného. I když se příběh snaží vypadat maximálně epicky, zvolená forma vyprávění je naopak zbytečně komorní, čehož bohužel režisér nedokáže využít ve svůj prospěch, ale naopak neumí dát vyniknout zajímavějším charakterům a u spousty z nich (především těch záporných) vůbec neosvětluje motivace jejich chování. Dokonce i obvykle nejsilnější stránka wu-xia filmů, tedy souboje, nejsou schopny nabídnout nic výraznějšího a choreograficky nezajímavé potyčky utápí v křečovitém střihu. Z toho co nám zbývá drží film v mezích průměru především nádherná vizuální stylizace, která i přes svůj nevyužitý potenciál působí velice pozitivním dojmem a také záverečná bitva hrdina vs. armáda temnot, která ale přichází bohužel až příliš pozdě. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tento "vtipný" korejský fantasy počin se veze na vlně podobných výpravných čínských filmů z poslední doby a na vlně Pana prstenů a je na rozdíl od svých předchůdců slaboučký jako třikrát vyluhovaný pytlíkový čaj. Dokonce své předchůdce některými scénami přímo vykrádá, ale to by až tak nevadilo, jde spíše o formu. Scénář je naprostá slátanina. Motivace postav byly scénáristovi očividně ukradeny. Dal tam klaďase ňoumu, krásnou bojovnici, lásku, záporáky a všechno to pospojoval chaotickým dějem, kde se chvíli bojuje a chvíli se vedou dialogy, no spíše monology, protože postavy očividně nenaslouchají jiným postavám, a tak rozhovory vypadají trochu schizofrenně. Souboje byly pro mě rovněž zklamáním. Tentokrát si střihač sice nepomáhá ultrakrátkými záběry, aby ukryl nemohoucnost herců, ale pro změnu vynechává prostřední fázi pohybu, takže vidíme jen začátek a konec (taky dobrá metoda, jak ukrýt nemohoucnost některých herců). No, abych jen nehanil. Poslední bitva je docela dobrá, ale je digitální a přišla pozdě. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +nádherně výpravné, sem tam akční, špičkově ozvučené -složitý a zamotaný příběh, plitké dialogy, zase to létání/// Tohle je film úplně jak z jiného světa. Pokud chcete zažít zase něco jiného a nevadí vám fantasy tak se mrkněte na tohle. Korejci jsou prostě zvláštní a dokáží vytvářet zvláštní světy. Trošku mi to připomínalo filmy Fontána (po stránce efektů) a Nekonečný příběh (po stránce příběhu) Na první pohled je to přeci jen dost zvláštní podívaná. Bohužel ale nezaujme natolik aby jste nepocítili pocit nudy a nezačali se dívat na hodinky. Nakonec tedy zjistíte, že to je celé přeplácané, nedává to moc smysl a vlastně že se toho zas tolik nestalo. Takže když to shrnu: tohle je jen průměrný film na který se pěkně kouká a ještě lépe se poslouchá. Přestože není výsledné hodnocení nijak závratné, korejkým tvůrcům na jejich řemeslo prostě nezanevřu a těším se na jejich další kousek./// Celkem 60%/// ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Jsa pod nejmenovaným vlivem jsem od tohohle filmu moc nečekal, a možná i proto mě výsledek tolik nadchnul. Poletování je tu sice na můj vkus až přespříliš, ale děj dává smysl a odsýpá; přítomná romantická složka má hluboké podklady; a akce, potažmo triky, je rozhodně na takové úrovni, aby si každý kdo nehledá pixel mimo ale sleduje dění přišel na své. Ale co u mě vyhnalo plný počet, byl závěr. Tohle já můžu. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Kdyby se víc soustředili na (dobře natočené, dlužno říci) akční scény a méně na otravnou (a navíc velmi nepovedenou) romantickou linii, která si pro sebe uzmula podstatnou část filmu, líbilo by se mi to rozhodně víc. Takhle je to docela zklamání. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Fantasy pohádka v lehce temném odstínu. Vizuálně je to naprosto perfektní na pět hvězd, výrazná výtvarná stylizace, nádherná výprava, kostými, exteriéry. Překrásné scenérie, kompozice scén, vychytané wuxia souboje. Sympatické hlavní duo, zejména Jung Woo-sung je můj oblíbenec a jeho charisma vždy podlehnu. Příběh je zasazen do zajímavého prostředí a námět není vůbec špatný, jenže k čemu je ta částečná originalita, když emočně to na mě tak nějak nepůsobí většinu času. Což je škoda, protože potenciál na skvělý film tu byl. Hudba se hodí do scén a patří k velmi povedeným ost, Shiro Sagisu se u mě stává čím dál oblíbenějším skladatelem po ost Musa a Casshern opět na plné čáře zabodoval. The Restless je dobrý žánrový film rozhodně ano, příznivci wuxia žánru a fantasy pohádek nebudou litovat. I přes objektivní nedostatky mě to celkem strhlo, pro reprízu si pořídím dvd. ()

Reklama

Reklama