Reklama

Reklama

Horákovi

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2006–2007)

Hrají:

Igor Bareš, Lucie Benešová, Hana Vagnerová, Jan Hraběta, Jakub Chromeček, Jan Komínek, Marek Zeman, Mariana Prachařová, Ctirad Götz, Nela Boudová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(39)

Jan a Lucie spolu v období dospívání chodili, ale když dosáhli plnoletosti, tak se vydal každý svou cestou. Lucie odjela do Brna, vdala se tam, měla dvě dcery a dosáhla více než dobré životní úrovně. Přesto však nebyla šťastná a rozhodla se rozvést. Jan nikdy ze čtvrti, kde od mládí žil, neodešel. Před pěti lety ovdověl a od té doby se musí sám starat o své tři syny. Jan a Lucie se náhodou po letech setkají. Oba cítí, že láska mezi nimi nikdy nevyprchala, a tak se rozhodnou společně vytvořit novou rodinu. Svatba je výchozím bodem, který otevírá příběh celého seriálu. Na obřadu a hostině se seznámíme se všemi hlavními i vedlejšími protagonisty. Jako jsou Janovi synové. Nejstarší Tomáš, který má do dospělosti už jen krůček. Prostřední Ondřej je rozený rošťák a nejmladší Kuba zatím vše pozoruje ze své dětské perspektivy. Je tu i Janův bratr Stanislav, který spolu s Janem provozuje malou rodinou hospůdku U Horáků, kde mají ty nejlepší pivní klobásky. Vedle Lucie stojí její dvě dcery Tereza a Eva. Evě chybí jen o něco málo větší krůček do dospělosti než Tomášovi. Mladší Tereza je zapřísáhlou vegetariánkou a ochránkyní zvířat. A nesmíme zapomenout na Zdenu, matku Lucie, která je stejně jako její dcera dámou z dobré rodiny. Tedy z „lepší“, než je ta Janova... alespoň z jejího pohledu. Každý z následujících dílů je vždy otevřen vnitřním komentářem nejmladšího z Janových synů Kuby. (Česká televize)

(více)

Recenze (289)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 4/10 Efekty 1/10/// +první pořádná česká situační komedie -nejsem si jist zda i další části budou tak zábavné a co nám scénáristé připraví.../// Po příběhové stránce krásný případ jak dát dohromady rodinu, která bude čítat 7 členů. Kromě rodičů a vedlejších postav se zde nachází tři kluci (cca 20, 12 a 9 let) z otcovi strany a 2 holky (cca 18 a 12) ze strany protějšku. A teď si dejte tyhle dvě nesourodé skupinky sourozenců k sobě a vznikne nespočet komických situací. Seriál dále těží z prostředí fotbalu, školy, rodinné hospůdky...a já si tak říkám, jak jsem rád, že vznikl konečně seriál (sit-com) z tradičního českého prostředí. Svým zpracováním trošku připomíná seriál Krok za krokem, je vystaven očividně z dekorací a i tak působí. Jinak trošku nechápu zařazení seriálu jako drama, ale možná se bude děj dále odvíjet tímto směrem. Celkově jsem po prvním díle velmi potěšen a dobře jsem se u sledování celých 50 min bavil, proto nechápu hodnocení "odpad" od 4 uživatelů z 6, to asi jen z principu a možná i já změním názor, každopádně tomu dávám šanci./// Celkem 54%/// ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Tak jsem viděla jeden díl. Prostě se mi nechtělo dneska číst titulky ani si lámat hlavu z cizím jazykem, tak jsem vzala za vděk českým seriálem na české televizi. Nechápu, kde se tu vzal ten žánr Drama... Snad sitcom. Ale vtipný to taky nebylo. Herci vyslovovali s příšernou dikcí, všichni byli neskutečně prkenní. A toho slibovaného sexu tam taky moc nebylo. :-)))) No, příště raději nebudu líná a pustím si raději nějaký ten otitulkovaný film. :-)))) ()

Reklama

lardko 

všechny recenze uživatele

Dost dobře komediální seriál. Mě osobně se dost líbil každý díl. V každém dílu je hodně srandovních scén. Na celý seriál se dá koukat od prvního dílu až po poslední. Hned co jsem dokoukal všech 39 dílů , tak jsem si dal tento seriál k mým top 10 seriálů na ČSFD. Já moc nemusim české seriály ( kromě několik vyjímek ) , ale u tohohle seriálu hned co jsem viděl první díl tak jsem si ho zamiloval. V pár dílech jsou sice někdy trochu blbější scény , ale v celku je tento seriál úžasný. 100%. Jen škoda že seriál má strašně málo dílů. Dokoukal jsem ho za chvilku , ale jak jsem se dozvěděl , tak bohužel další díly nebudou. ()

MencaCZ 

všechny recenze uživatele

Nevím co si o tomto seriálu myslet. První díly byly naprosto dementní, takže dál jsem se seriálu vyhýbal obloukem. Nějakou náhodou jsem zase viděl díl z cca poslední čtvrtiny seriálu a ten se mi líbil, takže na zbytek seriálu jsem se občas podíval. Teď teda nevím, jestli byly tak strašně slabé jen ty první díly a potom byl seriál celkem dobrý. A nebo jestli šel s kvalitou na horu až na konci. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Dal jsem tomu ještě šanci, abych byl fér a... no dobře, narazil sem na jeden díl náhodou mezi tím odpadem, co se teď všude povaluje na Internetu. A musím konstatovat, že jsem rád. Ano, jsem rád, že náhodou a jen na jeden, protože jinak bych asi změnil hodnocení na odpad. Ubohá all-family telenovela plná keců, trapnýho vykastrovanýho humoru na frekventovaná témata a vratce stojící na děsných postavách. Výkony některých aktérů jsou sice obstojné, ale ten mlýnek na výkaly se neúprosně otáčí a z každé scény padá jeden voňavej koblížek za druhým. A rozhodně to není ten s bílým proužkem kolem! Blablabla, hehehe, kecy, jů a hele, no pustit si to v půlce (kde jsem to spěšně bežíce na toaletu vyzvrátit vypnul) nepoznám, jestli to je Pojišťovna v růžové ulici nebo ňáká jiná kokotina. Střes se mi dostat ještě do zorného pole a půjdeš. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (37)

  • Na začátku epizody sedí Soňa (Nela Boudová) u stolu s Lucií (Lucie Benešová) a Zdeňkou (Jana Šulcová). Prohlíží si časopis a rozhodnou se, že si vyplní test o jejich sexuálním životě. To zaslechne Filip (Michal Zelenka), který jde upozornit Edu (Ctirad Götz) a Honzu (Igor Bareš). Říká jim: „Pánové bacha, právě se tam řeší vaše sexuální dovednosti.“ Eda odpoví: „Cože?“ A Honza: „Prosím vás, přece se nenecháme nějakým pošahaným testem rozházet.“ Což je chyba. Honza nemohl z těchto slov poznat, že ženy vyplňují test. Nikdo mu to totiž neřekl. Navíc z pokračujících scén je navíc zřejmé, že časopis si s sebou do hospody přinesla Zdena, která si ho pak i u Honzy nechá na baru. Je zde naprosto zřejmé, že byla nějaká část dialogu vystřihnuta. (SuprSkill)
  • Natáčanie seriálu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Reklama

Reklama