Reklama

Reklama

Kletba zlatého květu

  • Čína Man čcheng ťin taj chuang ťin ťia (více)
Trailer 3

Imperátor Ping, hlava dynastie Tang, vládce Číny desátého století, spalován neskonalou láskou i nenávistí vůči své ženě Phoenix rozehrává tragédii, která zasáhne každého člena královské rodiny. Panovník ví o skrývaném vztahu své ženy a jeho syna z prvního manželství prince Wana. Pronásledován stínem nevěry, panovník pomalu zabijí svou ženu jedem. Schyluje se k finálnímu boji. Na jedné straně císař, ovládaný pomstou, na druhé straně císařovna, bojující o holý život. Mezi nimi stojí tři synové, tři princové, kteří se musejí rozhodnout na čí stranu se přiklonit. Bolest a ztráta milovaných však čeká na každého z nich... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (251)

Saxos 

všechny recenze uživatele

Čínská pestrobarevná klasika z dob císařství. Jako vždy kostýmy nádhera, ale to z toho neudělá kinotrhák. ()

mess 

všechny recenze uživatele

nakoľko milujem ázijské filmi, a o to viac keď je tam kung fu. Na konci tohto filmu som cítil sklamanie. Kamera, scény boli dokonalé, Chow Yun-Fat bol skvelý ale chýbal mi tam nejaký hlbší zmysel. Veľa vecí mi prišlo úplne streštených hlavne v tom veľkom finále ktorému,ako aj celému filmu, nechýbalo tempo s množstvo farieb. tento film rozhodne nedoporučujem niekomu kto nemá rád čínske ságy, asi z neho veľa mať nebude, okrem pohĺadu na naozaj očarujúce aziatky. 3* pre plytkosť príbehu. ()

pavont 

všechny recenze uživatele

Zhang proste umi. Jeho vytvarny styl je uzasny a jeho rodinna drama je davkovana uzasnym sposobom. Je to dostatocne uchopitelne pre sirsie masy a bojove sceny mi po dlhsom case dali vzpomenut na pana prstenov. Cinska herecka spicka tiez odvadza skvely vykon. Pre mna jasnych 5*. ()

MaximusMax 

všechny recenze uživatele

Myslím, že v případě tohoto filmu se režisér tak trochu utopil ve vlastním stylu, jak vizuálně, tak dějově. Třetí hzvězdičku vybojovali pouze naprosto skvělí ninjové. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Nelze upřít, že je to precizně provedené, efektní, působivé. Ovšem už asi po hodině to začíná trochu nudit, takže pro oživení se tam pak ještě objeví pěkné bojové scény. Na jedno podívání OK, včera při shlédnutí jsem to viděl na 80%, dnes s odstupem 75%. ()

rozum i cit

všechny recenze uživatele

Co mi z tohoto filmu utkvělo v hlavě nejvíce, jsou asi dvě nejčastější věty ve scénáři: ,, Přichází princ Zhai." a ,, Přichází korunní princ.":). Na čínských filmech typu Tygr a drak aj. jsem vždy oceňovala mimo jiné i to, že se člověk nedočká krvavých masakrů v americkém duchu. To, bohužel, není tento případ. Film byl pro mě tudíž sledovatelný spíše v první polovině, než se to celé zvrtlo do brutální honičky, značně zběsilé a poněkud nepřehledné, v okamžiku, kdy se spolu začalo prát družstvo černých a červených a k nim se přidal klub zlatých a modrých jsem se již trochu ztrácela. Pokud chtěl režisér vytvořit pocit prázdnoty, povedlo se mu to dokonale. Pokud měl v úmyslu dát vše do kontrastu s blyštivým zevnějškem, tak také, film působí neskutečně ponuře. Kostýmy dam pěkné, výrazné interiéry (růžové sloupy v paláci už na mě byly trochu moc), dosti odporný Chow Yun Fat (kterého mám jinak ráda), krásná císařovna a tři vesměs nepříliš sympatičtí princové podobní si téměř jak vejce vejci. Z filmů páně Zhangových se mi kdysi líbily Hrdina i Klan létajících dýk, Kletba zlatého květu mě však neoslovila. Ať už tu tedy jde o filosofický koncept řádu světa (vzhledem k té mandale) či politickou propagandu (možná o obojí současně), není, myslím, velkou ztrátou tento film minout. ()

zjs 

všechny recenze uživatele

Prostě nádhera. Přestože se divák brzy dozví pravdu narozdíl od většiny postav, které na ní čekají až do posledního okamžiku, napětí kdy propukne na světlo funguje až do konce. Někdo tu napsal megalomanské, já říkám pastva pro oči. Krásný příběh, s krásným zakončením. Všichni, kdo měli srdce, se ho raději vzdali, než žít jako kámen. Jen jediný magor zůstal na konci, ustál svoji roli. Tenhle snímek prostě ukazuje moc vládců ve svém světě, která je vzdálená všemu pozemskému, a dobu, kterou moudrost opustila. Jak lidské a stále dnešní. ()

majuus 

všechny recenze uživatele

Akčnými scénymi som bola prekvapená - úžasné. Čo sa týka dejovo... neviem... Prvých 20min ma to nudilo potom sa mi to akosi zapáčilo ale zdalo sa mi to nedokončené. Obsadenie bolo taktiež dobré takže takých 50% ()

KiJi 

všechny recenze uživatele

NĚCO SHNILÉHO BYLO V RODINĚ CÍSAŘSKÉ. Když to má být ve velkém a po čínsku, bude to. Ohromné davové scény se skutečnými lidmi (minimální dodělávky v compu), nádherné kulisy, přepychové interiéry, pestrobarevné nejen kostýmy až oči přecházejí. Primární tu není drama a akce na bitevním poli, byť o hezké choreografie nouze není. Ale vše se odehrává uvnitř paláce, vnitru postav. Žádná herecká béčka tu taky nejsou. Připomene to spíše divadelní produkci. Jenže je to vše jen skvostné vizuální pozlátko, které když sloupnete, zůstane obyčejná kostra jasně dané příběhové konstrukce bez emocí. Možná to byl cíl, ukázat chladnou robotickou cílenost císařského režimu, kde jednotlivci bez duše a rozumu vykonávají příkazy (snad to nebylo myšleno jako propaganda, ovšem je to čínský film). Problém je, že to opojení dříve nebo později vyprchá jako i dobrý parfém… ()

zeromen 

všechny recenze uživatele

Sila!!! Toto můžou natočit jen a pouze Číňani. Velice podařený výpravný historický velkofilm. Nádherné kulisy, výprava, kostýmy a hudba. Prostě dokonalý filmový zážitek, akorát idylku kazí drobátko konec. Jinak mistrovské dílo. ()

mindkiller 

všechny recenze uživatele

Za pár bojových scén ktoré ma trochu dostali som ochotný dať 3*, no milovníci japonských rúbanic tomu dajú určite viac. ()

moonlight 

všechny recenze uživatele

Už oddávna dokonalé veci priťahovali neprajníkov, a tak i na tento film sa to tu hemží kritikou. Akoby sa recenzenti predbiehali, kto čo môže vytknúť tejto takmer dokonalej filmarine. Predbiehať sa v hľadaní nedostatkov, tam kde nie sú, ale neznamená zaujímavejší názor... Iba trápne exhibovanie. Celkom dobre to zhrnul superpero ... ()

Figuto 

všechny recenze uživatele

Barvami nechutně přeplácané imperátorské drama s krásnými ženami a standardně precizními souboji. 3/6 --------- Po druhém zhlédnutí zvyšuji, jelikož jsem byl opět pohlcen obrazy, které mě i přes únavu nenechaly usnout. Vypiplaná práce. ()

dboshj 

všechny recenze uživatele

Já mám tyhle monumentální čínské filmy prostě opravdu rád. Skvělá výprava, kostýmy a zajímavá neotřelá bojová choreografie. Vždy mě uchvátí způsob natáčení bojových scén, které nejsou neustále prostřihávány jako u americké produkce. Vyzrálý Chow Yun Fat ukazuje to, co nemohl v Tygru a drakovi, který ovšem stále zůstává o stupínek (a tedy i hvězdičku) výše. P.S.: A.D. znamená našeho letopočtu, nikoliv před naším letopočtem (vzkaz překladateli nebo tomu, kdo to "drobet" popletl). ()

Herrydos 

všechny recenze uživatele

Yimou to zase dokázal. Jeho filmy mám velmi rád pro jejich propracovanost a strhující vizuál. Opět tu sou všechny známé a prověřené ingredience: Dobrý příběh, Skvělé obsazení, strhující podání a audiovizuál a neskutečně dobře zahrané charaktery. Z postavy císaře mě až mrazilo s jakým klidem byl schopen dovést svou rodinu do záhuby a do poslední chvíle sem fandil Císařovně. Příběh je opět historický a tragický jak už je tak nějak trochu zvykem. Ale masová závěrečná bitva byla úžasná. Nemohu než doporučit tuhle velkolepou Čínskou historickou tragédii. S přehledem 5* ()

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama