Reklama

Reklama

Kletba zlatého květu

  • Čína Man čcheng ťin taj chuang ťin ťia (více)
Trailer 2

Imperátor Ping, hlava dynastie Tang, vládce Číny desátého století, spalován neskonalou láskou i nenávistí vůči své ženě Phoenix rozehrává tragédii, která zasáhne každého člena královské rodiny. Panovník ví o skrývaném vztahu své ženy a jeho syna z prvního manželství prince Wana. Pronásledován stínem nevěry, panovník pomalu zabijí svou ženu jedem. Schyluje se k finálnímu boji. Na jedné straně císař, ovládaný pomstou, na druhé straně císařovna, bojující o holý život. Mezi nimi stojí tři synové, tři princové, kteří se musejí rozhodnout na čí stranu se přiklonit. Bolest a ztráta milovaných však čeká na každého z nich... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (251)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Luxusní, velkolepá a vizuálně dokonalá podívaná, se skvělými hereckými výkony, nádhernou hudbou a zajímavým dějem. Za mne nadšení a 90%. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Kdo mě trochu sleduje ví, že filmy podobného zaměření nevyhledávám, spíš by se dalo říci, že se jim vyhýbám. Proč jsem na to tedy čučel? Je to prosté - koordinoval jsem nový DVD přehrávač s TV a toto dílo mi padlo do ruky jelikož jsem předpokládal opulentní obraz, co jsem potřeboval. **** Jak vidno v Čajně mají báječné herce - na lusknutí vytlačí slzu a to i muži přesto, že všichni vlastně hrají předpisově prkenně! Zajímavý byl vhled do rodiny taťky císaře. Ta bezvýhradná poslušnost je fascinující a zároveň děsivá jelikož jsme zvyklí na zdejší bordel a cochcárnu ve které se cítíme jako ryba ve vodě. **** Byla to báječná, velmi výpravná podívaná, leč jak došlo na to, že Velký bratr všechno ví (ne že by byl geniální, ale všichni mu donášeli) a k nastolení ordnungu nasadí bezpočet nezničitelných bijců, kteří v akci bezmála popírají fyzikální zákony a je jim šumák, zda zcepení nebo ne. Fascinoval mě komparz. Je zřejmé, že i v této zemi mohou hrdě říci: "Nas mnógo". Přežil jsem to, ale bylo to maso! **** Ono chryzantéma, nesmrdí náhodou? Růže, šeřík či konvalinka to fakt není. Holt jiný kraj, jiný mrav. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Ďalší farebny, veľkolepý biják od Yimou Zhanga. V podstate sa jedná o značne krvavé a zamotané drama císarskej rodiny, ktorý si o tom dosť pohovoria v prvej neakčnej a lepšej polovici filmu. V druhej už príde na ohromujúcu akcia s hromadou komparzu. Paradoxne tie opakujúce sa hromadné davové nástupy trošku až nudia. Ústredný herecký cisársky tandem rozhodne nesklamal. Zhrnité a podčiarknuté výpravný film z azijske produkcie vždy poteší, i keď pre tentokrát to bol skôr priemer. ()

Amplifier 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film krasný prostředí palaců a pěkný číňanky!! :) a bojové scény byly taky luxusní jen jich mohlo být na můj vkus trošku víc když je to přece film Yimona Zhanga, ale občas jsem se ztrácel v rodiných problémech ()

Rannveig 

všechny recenze uživatele

Nádherná výprava a skvostné kostýmy! Překrásně barevné, ale tak proklatě málo myšlenek a "kung-fu" soubojů!-( Jediný který za něco stojí je "úvodní" (asi po první půl hodině!-) boj mezi císařem a druhým synem. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohoto snímku se dost liší, ale nakonec se zakotvuje pod sedmdesáti procenty. Myslím, že důvodem je to, že trailer sliboval megalomansky zpracovaný historický velkofilm nabitý akcí - takto naladěnému divákovi je však náhle naservírováno shakespearovské drama... Mně se ale nakonec líbilo. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Kletbě bývá vyčítána megalománie ve výpravě, obrazy přetékající zlatem a pestrými oděvy. Nesouhlasím, všechna ta císařská nádhera je záměrným a účelným kontrapunktem k intrikám a zradám, ke všemu tomu zahnívajícímu pod třpytivým povrchem. Říká se to ostatně v samotném filmu. Že to všechno stálo nezanedbatelnou sumu, která se dala využít na bohulibější účely, je fakt, ale to bychom mohli rovnou zrušit celou kinematografii. Menší procento pečlivě aranžovaných bojových scén a soustředění většiny děje do císařského paláce mi taky nevadilo, sledování samotného dění v jeho zdech, jeho etikety, rituálů, vyvolávání denní doby bylo stejně fascinující. Takže Hrdina u mě pořád vítězí, ale na úroveň Klanu můžu Kletbu klidně zařadit. 90% ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Celkově tři hvězdičky megalomanský čínský projekt efekty sice pěkné ale je to už ohrané :( Jediné co hodnotím k dobru je konec , který konečně nedopadnul jako v hollywoodu . Fat Chow je herec , kterého hodně můžu takže taky pro mě jeden z důvodů proč se na film podívat a dodívat se. Rozpačité dojmy na 4 hvězdičky se mi to zdá hodně na dvě málo tři jsou akorát tak ani ANO ani NE. ()

dokktor 

všechny recenze uživatele

neni to úplně zlé. bohužel však čangův příklon od obsahu k formě ssebou nese i neodlučitelný aspekt, že tím film ztrácí všechno, pro co si divák mohl čangovy filmy cenit. ()

Beo.wulf 

všechny recenze uživatele

Film podobny TYGR a DRAK ci Hrdina, nijak me to nezaujalo ale libil se mi ledovy pohled Yun-Fat Chow, i kdyz jsem taky cekal ze predvede neco ze svych mladsich let jako treba v Hard Boiled. ()

analog 

všechny recenze uživatele

reziser by sa mal venovat tvorbe pc hier.bolo by to lacnejsie.tam,kde ostatni plakali,ja som zaspaval.** za vytvarne spracovanie. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Na tento film asi nemám dostatočne šikmé oči. Sledovanie kutia piklov na čínskom kráľovskom dvore ma v tomto podaní uspávalo a hoci v poslednej tretine začal byť film celkom zaujímavý, bolo toho málo a prišlo to príliš neskoro. Dovtedy to bola len nudná konvezačka v gýčovito pestrofarebnom paláci s veľmi nejasnými motiváciami postáv. 4+/10 ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Troška bol dej prepletený a v šikmookých som sa veľmi nevyznal, ale aj tak si myslím, že to bolo veľmi pekné predstavenie. A ešte k tomu na úrovni. V slovenskom znení: DANIELA KUFFELOVÁ, MICHAL HUDÁK, VLADIMÍR KOBIELSKÝ a v pozadí "hulákal" hlas disneyoviek HENRICH PLATEK :-) ()

cogi 

všechny recenze uživatele

Kulisy, kostýmy ... ty jsou na deset hvězdiček, nádherně vytvořený palác, barevně si to moje oči nemůžou vynachválit. Příběh taky není, že kde nic tu nic, ale přijde mi to těžkopádně natočené. Některé scény ve filmu mě přímo znechucovali. Asijské filmy se mi líbí .. tygr a drag, klan létajících dýk, hrdina, sedm samurajů, ale tento snímek mi přijde, že hodně za ostatními zaostává ()

Dovlatovka 

všechny recenze uživatele

číňani a shakespeare? no nevim, moc mi to nesedlo a obcas jsem nevedela, ci armada zrovna utoci a na koho vlastne:-) ale bavilo me, jak si Yimou dela naprosto co chce:-) ()

Louie 

všechny recenze uživatele

Nádherně odvyprávěné drama ve vynikajících kulisách. Pro mě jednoznačně jeden z nejlepších Zhangových snímků. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné herecké obsazení,výprava,režie a příběh. A přesto nejde o takovou podívanou,na jakou bylo zaděláno. Drama císařské rodiny začíná pomalým seznámením se s postavami, které mají svůj vliv na průběh událostí. Toto seznámení provází spousta detailů a barevností,která je všudypřítomná (palác,ošacení,šperky apod.) a zároveň se věnuje velká pozornost palácovým rituálům (např.suita komorných při podávání léků císařovně).A to filmu ubližuje. Tou zajímavější zprávou je,že režisér Zhang nijak nespěchá a poctivě buduje atmosféru očekávaného dramatu. K tomu po pečlivě porcovaných kouscích odkrývá intriky a vazby tak,že divák vše pochopí o něco dříve,než nastane samotné finále. O to více je umocněn zážitek ze sledování jednotlivých pohnutek všech aktérů tohoto drama.Mohutné finále válečného střetu je pak na rozdíl od předchozích minut filmu,až moc přebubřelé a k celému pojetí spíše komorního dramatu se moc nehodí,byť je působivé (kde se vzala na nádvoří armáda císaře,aniž nebylo slyšet jediného cinknutí mečem či brnění v rámci tisícihlavového seskupení?!!).Škoda.Po Hrdinovi (po Klanu létajících dýk už o něco méně)jsem se opět těšil na velkolepou podívanou.Stalo se jen z části,ale z pohledu detailů a celkové kompozice (pokud pominu válečnou scénu)jsem zklamán nebyl. ()

arinečka 

všechny recenze uživatele

něco tomu asi chybělo, ale působivá výprava, ne kýčovitá, jak tu kdosi myslím psal, prostě taková hodně čínská :-))Ostatně viděli jsme olympijské "exhibice", myslím ceremonie na začátku a konci pekingské olympiády. ten příběh mi přišel poněkud nepřehledný, špatně se mi rozeznávali synové, možná to jenom chce vidět ještě jednou. pokud nečekáte bitky od začátku do konce, tak by vám to vadit nemělo. beru to mj. i jako takové trefné vyjádření života na dvoře, věčné ceremoniály, kdyby hromy bily:-))) ()

HonzaMag 

všechny recenze uživatele

Taková kostýmní, pestrobarevná, asi i hodně ambiciózní, ale ve výsledku dost těžkopádná divadelní hra s pár masovými scénami a krvavým finále. Vzpomněl jsem si na slavného Cimrmana ("... já nejsem tvůj bratr, jsem tvůj otec", ... nebo jak to bylo). ()

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama