Reklama

Reklama

Brouk

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paranoia je nakažlivá. Servírka Agnes Whiteová (Ashley Juddová) žije po rozchodu s násilnickým manželem sama v levném motelovém pokoji. Nemůže se vyrovnat se ztrátou synka, který se jí před lety záhadně ztratil během obyčejného nákupu v samoobsluze. Jednoho dne se Agnes seznámí s bývalým vojákem Peterem Evansem (Michael Shannon). Z obou se brzy stanou milenci. Peter vzápětí zjistí, že v pokoji jsou drobní brouci, kteří jsou schopni dostat se lidem pod kůži. Pochopí, že hmyz k Agnes dovlekl on sám, protože po válce v Zálivu podstoupil u armády experimentální léčbu, ve které byl spolu s dalšími vojáky zneužit jako pokusný králík a ve které jej lékaři úmyslně nakazili. Několik lidí se snaží Petera přesvědčit, že žádní brouci neexistují a že vše se odehrává jen v jeho hlavě. Je však pozdě: zamilovaná Agnes totiž Peterovi ve všem věří a stejně jako on se pouští do předem prohrané války s neviditelným hmyzem… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Brouk je film od kterýho jsem čekal něco úplně jiného. Ne že by to bylo na škodu. Tohle psycho je sice dobré, ale až přehnaně zdlouhavé. Pravda však je že jsem čekal nějaké pro diváky viditelné brouky. No bohužel. Co na filmu musím ale pochválit je konec kterej ej vskutku geniální, a vlastně poslední půlhodinka je celá výborná. Jen ten začátek je takovej nic moc. Holt nemůžeme čekat dalšího Vymítače, že? ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film mistra Williama Friedkina kterej dal světu jeden z nejkultovnějších hororů vůbec The Exorcist(1973). Jde o film kterej dlouhý roky odkládám. Ikdyž mám za to, že už jsem ho jednou rozkoukal ale vzdal jsem to. Asi jsem na něho ještě nebyl připravenej. Jde o film kterej se svýho času dal koupit na stáncích a v trafikách za pár šupů jako levné DVD i já ho vlastním. Film s hodně pomalým pro někoho asi až nudným a ubíjejícím tempem. To ale jen William Friedkin pozvolna buduje napětí a připravuje diváka na to co se bude dít v poslední třetině filmu. Ashley Judd a Michael Shannon kteří podali opravdu nepopsatelnej výkon rozpoutají totální psycho inferno nebo nevím jak to nazvat. Jakože PSYCHO par excellence. Je jasný, že film neosloví širší publikum a málokdo ho asi zkousne. S tím souvisí, že u tohoto snímku dokážu pochopit jakýkoliv hodnocení. Já mám v tomto případě asi brouka v hlavě ale asi nemůžu jinak než dát plnej počet. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jako lesba jsi si možná mohla vybrat lepší stát, než Oklahomu......... No, po půl hodině koukání, mě akorát bolí hlava z těch dialogů a nic neříkající ho děje. Dám tomu ještě půl hodiny a pak to vypnu. Já se těšil na horor o broucích, bez brouků a dostal jsem spíš filmovou telenovelu. Brouk žádný a vypadá to, že brouka maj spíš hlavní aktéři, ve své hlavě. CITÁT - Zatracenej brouk, kousl mě, hajzl jeden............ Možná by bylo lepší, tam nějakého brouka dát, než se o nich jen bavit, pištět, vřeštět a hysterčit. Konec to trochu polepšil, ale to už mě moc nepřesvědčilo. Možná by bylo dobré, ukončit to po půl hodině. Byl by z toho krásný krátkometrážní snímek. CITÁT - Je to, zkurvenej, robot.............. Jako by se tvůrci trochu lekli toho konce a tak vám vloží do závěrečných titulků ještě dva záběry. Těžko říci, zda to někomu pomohlo. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom rozhodovaní sa prikláňam k nižšiemu hodnoteniu, pretože predsa len to bola do trištvrťky filmu nuda, ktorej sa nedarilo rozbehnúť. Navyše herci hrali nevyvážene a až ku koncu do toho vkladali viacej ako sa zdá. Záver bol pomerne strhujúci, no zase nechcem to moc vychváliť, ale zachraňuje celý film. Tento film by som určite neradil k hororu, ale skôr do psychologického žánru. Plusom filmu sú silné pocity, ktoré film vo vás určite aspoň z časti zanechá, ale sú skôr depresívne. 45% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tenhle film ani ne v polovině vzdal, nyní jsem se k němu vrátil. A musím říci, že jde o strhující drama s perfektními hereckými výkony. Ač se zdá jasné, že brouci neexistují a jsou jen projevem halucinace, postupně má člověk pochybnosti, co kdyby? Michael Shannon je ukázkový psychopat, co se z nesmělého mladíka promění v násilnické monstrum. Ovšem Ashley Juddová ho v závěru svými kreacemi snad o trochu i předčí. Temné drama s několika scénami, kdy přijdou na řadu kleště a nůž, spěje k děsivému konci. A nakonec je úplně jedno, o jaký hmyz se jedná - štěnice, blechy, klíšťata, brouci....mšice...., jelikož je jen prostředkem k dosažení cíle vytčeného hlavními postavami. Spíše pro okrajové publikum. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu není vidět jediný brouk. (ČSFD)
  • Michael Shannon si zopakoval svoju rolu, ktorú predtým stvárnil v rovnomennej divadelnej hre. (Mordenroth)
  • William Friedkin prohlásil, že dělat v místnosti zabalené do staniolu, byla fuška. Všichni, kteří se v místnosti pohybují, totiž byli vidět v odrazech od staniolu. (Terva)

Reklama

Reklama