Reklama

Reklama

Brouk

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paranoia je nakažlivá. Servírka Agnes Whiteová (Ashley Juddová) žije po rozchodu s násilnickým manželem sama v levném motelovém pokoji. Nemůže se vyrovnat se ztrátou synka, který se jí před lety záhadně ztratil během obyčejného nákupu v samoobsluze. Jednoho dne se Agnes seznámí s bývalým vojákem Peterem Evansem (Michael Shannon). Z obou se brzy stanou milenci. Peter vzápětí zjistí, že v pokoji jsou drobní brouci, kteří jsou schopni dostat se lidem pod kůži. Pochopí, že hmyz k Agnes dovlekl on sám, protože po válce v Zálivu podstoupil u armády experimentální léčbu, ve které byl spolu s dalšími vojáky zneužit jako pokusný králík a ve které jej lékaři úmyslně nakazili. Několik lidí se snaží Petera přesvědčit, že žádní brouci neexistují a že vše se odehrává jen v jeho hlavě. Je však pozdě: zamilovaná Agnes totiž Peterovi ve všem věří a stejně jako on se pouští do předem prohrané války s neviditelným hmyzem… (Česká televize)

(více)

Recenze (149)

POMO 

všechny recenze uživatele

Bug nie je divácky ani príjemný film. Je ale pozoruhodný a oceniteľný. Tým, ako dôveryhodne a psychologicky precízne zobrazuje prepad slabého jedinca do maximálneho paranoídneho pekla. A zaujímavou myšlienkou, že partnerskými vzťahmi nielen získavame, ale aj strácame. Bug je vlastne tak trochu iná romanca o osudovom stretnutí dvoch stroskotancov. Romanca podľa Williama Friedkina... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý psychologický thriller (i když první půle je spíš dramatická sonda do nižších vrstev amerického obyvatelstva), podle názvu jsem čekal něco podstatně jiného. Ačkoli se všechen děj odehrává takřka v jedné místnosti, udržuje film diváka bez problémů v napětí, hlavní psychodvojice byla zahraná velmi dobře. PS: Načrtnutá konspirační linka by se hodila do Akt X. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónovTržby USA $7,025,810Tržby Celosvetovo $8,047,800Tržby za predaj DVD v USA $1,251,654 //počet predaných kusov 62,614William Friedkin nesklamal a v tomto doslova skromnom snímku, prináša dosť slušnú dávku šialenstva, depresie, skľúčenia, dosť hustej atmosféry a taktiež určitú dávku zhnusenia. Nenápadný film odohrávajúci sa po celý čas takmer na jednom mieste neskĺza ani na chvíľu do povrchnosti či zbytočnej apatie k postavám, sledujem surový produkt spoločnosti. /70%/ v hodnotení možno pôjdem ešte vyššie, nechám sa prekvapiť čo to povie po ďalšom vzhliadnutí /70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slaboučká atmosféra, která Williamu Friedkinovi opravdu nevyšla stejně jako celé téma Brouka. Film je sterilní v první půlce se doslova nic nestane a když se ukáže první hororový moment vzápětí je zabit a pokračuje se v zajetých kolejích nudy. Herci jsou slaboučcí stejně jako scénář, který se snaží vytvořit klaustrofobní atmosféru hlavně v druhé půlce, kdy se nepodíváme mimo hotelový pokoj. Myšlenku to má, ale je tak ... tak ... špatná. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Výborne gradovaná, atmosférická psychóza ťažiaca gro svojich kladov z presvedčivého mimalizmu - tak v hereckých kreáciach ako i zvolenom prostredí... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné. Ať čekáte cokoli, dostanete něco jiného. Škoda, že film někde kolem poloviny radikálně přehazuje na jinou žánrovou kolej. Palce nahoru za odvahu vydupat si tenhle projekt, Friedkinovi ještě něco z jeho bývalé kontroverznosti zůstalo. Fandům divných věcí doporučuju. 70%. A Michaela Shannona si začnu hlídat, velký talent. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Divnej film. Hodinu se absolutne nic nedeje, kdy clovek sleduje chlapa a zenskou, ktery se skoro neznaj, ale bydli spolu, odrikavaj krecovity dialogy a vypadaj oba dost mimo. Posledni pulhodinku se sice vytvori docela slusna atmosfera paranoii, kdy se clovek ani v zaveru nedozvi, co bylo vlastne pravda, ale uz to vyslednej dojem z filmu moc nezvedne. Nicmene jsou tu dve pekny drsny sceny a jedna naprosto brutalni s klestema a zubem. Celkove sem se sice nenudil, protoze jsem byl zvedavej, s cim se na me Friedkin vytasi, ale ve vysledku nic moc. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Broučí psycho. Dostatečně zvláštní, nepředvídatelný a herecky vychytaný (Michael Shannon) na to, abych se bavil od začátku do konce, ačkoliv na nějakou akci dojde vlastně až po uplynutí 60-ti minut stopáže. 7/10. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Ashley Judd a Michael Shannon coby paranoidni dvojice podává výborné herecké výkony. Mšice. Mšice. Mšice. Mšice. Ne výborné, ale hodně zajímavé určitě. William Friedkin natočil na stará kolena docela neobvyklý film. Zajímalo by mě jak to vypadalo na divadelním pódiu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Bug nezapře svůj divadelní původ, ale to vůbec nevadí díky Ashley Judd s Michaelem Shannonem, kteří si bez problémů vynutí každou sekundu divákovy pozornosti svým odvážným a strhujícím pojetím ústřední paranoidní dvojice. Tenhle brouk se vám může zavrtat pod kůži pěkně hluboko. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Já jsem si říkala, proč to zároveň působí jako klasický dobrý film a zároveň jako kdyby tam něco mírně až šíleně haprovalo, a on je to Friedkin na stará kolena. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Friedkin má sice všechny své velké filmy přes třicet let za sebou, ale tenhle stísňující převod otřepané fráze "mít brouka v hlavě" do filmové řeči se mu povedl na paranoickou. Věřím, že by kdejaký beatnik zaplesal. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Právě ta trefně omílaná „absence dynamického prvku“, kterou ale potažmo vyzdvihuje zcela diametrálně odlišnější rovina od jemu podobných(proto se nenechte mýlit) s jednoznačnou vyčleňující originalitou vrstveného průřezu dějem. Jelikož „Bug“ stojí a padá s Agnes a Peterem, kteří bez zaškobrtnutí táhnou celý tenhle halucinačně-paranoidní maraton i s jejich rozmnožující se mšicí zátěží. Za to všem zúčastněným(i těm, kteří odpadli) patří obdiv. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Psychothriller stojaci hlavne na výkonoch hlavných predstaviteľov. Ale k čomu je takýto film dobrý netuším. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nádherně, nádherně paranoidní záležitost, jejíž sledování není ani trochu příjemné - ta koncentrace totální vyšinutosti, špíny a vším možným bičovaných ztroskotanců je jednoduše geniální. Moc rád bych viděl původní divadelní hru... Friedkin a titulní herecká dvojka u mě mají veliké plus. 48%, které tu film v červnu 2010 má, je nezasloužený výsměch. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tenhle film ani ne v polovině vzdal, nyní jsem se k němu vrátil. A musím říci, že jde o strhující drama s perfektními hereckými výkony. Ač se zdá jasné, že brouci neexistují a jsou jen projevem halucinace, postupně má člověk pochybnosti, co kdyby? Michael Shannon je ukázkový psychopat, co se z nesmělého mladíka promění v násilnické monstrum. Ovšem Ashley Juddová ho v závěru svými kreacemi snad o trochu i předčí. Temné drama s několika scénami, kdy přijdou na řadu kleště a nůž, spěje k děsivému konci. A nakonec je úplně jedno, o jaký hmyz se jedná - štěnice, blechy, klíšťata, brouci....mšice...., jelikož je jen prostředkem k dosažení cíle vytčeného hlavními postavami. Spíše pro okrajové publikum. ()

Reklama

Reklama