Reklama

Reklama

Průvodce k rozpoznání tvých svatých

  • USA A Guide to Recognizing Your Saints (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh vychází z režisérova života, zvláště z let dospívání, které prožil v newyorské čtvrti Queens. Když se Dito po dvaceti letech vrací z Kalifornie zpět domů, je nucen se vyrovnat se všemi démony minulosti. Jeho otec je těžce nemocný a Ditovi přátelé z mládí skončili buď na ulici, nebo ve vězení. Při vzpomínání na divoké roky adolescence, plné užívání drog, rvaček či prvních sexuálních zkušeností, Dita zachvátí pocit viny, že jemu jedinému se podařilo překonat hráz své čtvrti a odejít do velkého světa. Při hovorech se svým otcem poznává, kdo byli jeho opravdoví přátelé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

SonG 

všechny recenze uživatele

Znovu se mi potvrzuje (až na pár výjimek), že nejlepší filmy jsou ty, na které narazím úplně náhodou.....Citlivý příběh o chybách, kterých se hlavní hrdina dopustil v dětství. Downey a LaBeouf hrají parádně, vlastně v celém filmu nenajdete labý herecký výkon. kouzlo je v tom, že každá postava má svou osobitost, která je během filmu nádherně vykreslena. Nádherný a přitom smutný příběh, který vás zaručeně vtáhne do děje. Doporučuji. ....,,At the end - just like I said - I left everything and everyone...........but noone...noone left me." ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrnej film, kde zaujme hlavně obsazení. Herci hrajou perfektně, Downey, Tatum, LaBeouf a Diazová to je hlavní osa a sestava, na kterou je radost koukat. Zobrazení ulic v New Yorku bez přikrášlování. Na mě byl ten film až moc vulgární, ale asi to k tomu patřilo. Podle mě příběh, který stojí za to vidět ()

Reklama

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Oceňuji filmy, které nás zavedou na místa, kam jiné ne. Downey zde prakticky nehraje, zato Shia se činí a do té role se vyloženě hodí. Pouliční způsob natáčení zaujme, postavičky jsou víceméně zajímavé, ale s přibývajícím časem tak nějak nepřichází nic, co bychom nevěděli na začátku. Ve výsledku tak film působí lehce zbytečným dojmem. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Reziser se v tomto dramatu snazi ukaz pohled na svuj osobni pribeh z drsneho prostredi newyorske ctvrti Queens, kde vyrustal a kam je nucen se jako dospely vratit. Vyporadat se s chmurnou minulosti v pritomnem case je nekdy nerozlousknutelny orisek. Podobnych pribehu se v Hollywoodu vali stovky. Tentokrat mel nekdo stesti a i mozna trosku vic, ze mu bylo doprano si svuj snovy projekt uskutecnit. 50% ()

mandes 

všechny recenze uživatele

Bol to krásný velmi autenticky natočený film stojací hlavne na perfektných hereckých výkonoch v čele z ultrasympatickým Shia LaBeoufom (ten chalanisko si ma získava čím dalej tím viac "raz z neho bude herecká veličina") . Z hercov treba ešte spomenúť neustále podcenujúceho Robert Downey Jr. Další plus je výborný pesníčkový soundtrack a reálné vystihnutie doby. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Na konci titulků nechá režisér Dito Montiel krátce promluvit svého otce. (StevenW.)
  • Dito Montiel nechtěl obsadit Shia LaBeoufa do role mladého Dita, protože měl záměr obsadit někoho neznámého. Ačkoliv byl také LaBeouf po první zkoušce zamítnut, přišel podruhé a vyrazil pěstí do zdi díru. Tím režisérovi dokázal, že má potřebnou dávku agrese pro roli, a byl nakonec obsazen. (CliffLee)

Reklama

Reklama