Reklama

Reklama

V řetězech

Trailer

Lazarus Redd je bývalý bluesový kytarista, který se živí farmařením. Je zklamaný životem neboť ho opustila žena kvůli jeho vlastnímu bratrovi. Lazarus je z té situace nešťastný. Rae Doolová je mladá dívka, jejíž přítel Ronnie získal práci jako voják v armádě. Rae byla v dětství sexuálně zneužívaná a její matka jí vůbec nepomohla. To formovalo její chování a v městečku nemá dobrou pověst. Spala snad s půlkou města. Svého přítele sice miluje, ale nemůže si pomoci a bezprostředně po jeho odjezdu už jde ven, bere drogy a vyspí se hned s několika muži. To vše sleduje i Ronnieho kamarád Gill. Opilou a zfetovanou Rae veze domů a hodlá toho využít a vyspat se s ní také. Rae by to vzhledem k její povaze snad ani nevadilo, ale jeho řeči, které má k jejímu chování ji vyprovokují k tomu, že se mu vysměje a urazí jeho mužnost. To Gilla tak rozčílí, že Rae zbije až do bezvědomí. Pak ji bez výčitek svědomí vyhodí z auta a odjede. Shodou okolností se to stane v blízkosti domu Lazara Redda, který ji druhý den najde a odnese ji k sobě domů, kde jí poskytne první pomoc. Když se Rae trochu probere, spatří nad sebou tvář černocha a pronese jméno Tehronne. Je to jeden z jejích milenců. Lazarus se domnívá, že to on ji takto zbil a zajde za ním, aby se ho na to vyptal. Od Tehronna se dozvídá, jakým bídným životem Rae žije a rozhodne se vzít její osud do svých rukou. V lékárně získá léky na zápal plic, kterým Rae zjevně trpí a nakoupí jí šaty, protože ji našel jen ve spodním prádle. Rae trpí nočními můrami a utíká a tak se Lazarus rozhodne zakročit. Kolem pasu jí připevní pevný řetěz, který jí umožní pohyb po domě, ale utéct nemůže. Chce, aby se z ní stala slušná dívka. Lazarus se již od dětství přátelí s R.L., který je místním pastorem. Když pastor přijede na návštěvu, Lazarus zprvu nechce, aby Rae viděl, ale nakonec je seznámí. Rae je už smířená s tím, že bude nějakou dobu žít u Lazara a zrovna v tu chvíli jí Lazarus řetěz sundá. Uvědomil si, že nemá právo měnit něčí život. Rae u něj zůstává dobrovolně. Společně zajedou do městečka, kde se Rae pokusí smířit s matkou, ale dopadne to špatně. Matka s ní nechce mít nic společného a řekne jí velmi ošklivé věci a nepřipouští si žádnou vinu na tom, že Rae byla sexuálně zneužívaná matčiným partnerem. Lazarus vezme Rae večer do baru, kde zase po letech hraje se svou kapelou a Rae se to velmi líbí a je uvolněná. Ani jeden z nich netuší, že se Ronnie vrátil... (TV Prima)

(více)

Recenze (348)

novoten 

všechny recenze uživatele

Může být nalezení hříchem posedlé dívky vykoupením pro smutného vysloužilého barda ďábelského blues? Cesta za zadostiučiněním někdy vede těmi nejsložitějšími zákrutami a dává vás dohromady s nejnepředvídatelnějšími existencemi. Výtečná hudba, úžasní herci a nejnevšednější drama posledních let v Brewerově extra svižné režii. Ta záměrná explicitnost Raeiny "nemoci" je totiž i přes svou drsnost a nadsazenost dokonale upřímná. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $9,396,870Tržby Celosvetovo $10,903,846Tržby za predaj DVD v USA $12,569,963 //počet predaných kusov 663,454║ Zo začiatku to príde ako dosť čudný a uletení príbeh ale postupom času som si zvykol a bolo to fajn, spojenie charizmatický Samuel L. Jackson a žihadlo Christina Ricci dobre sadlo. /60%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Craig Brewer .. Láska skrývá všechny chyby, kdy člověk dělá věci, které nechce. Chytré, osobité, bolestné. Do nálady skvěle padnoucí teskná hudba, neboť ta je tou hlavní složkou, na níž se vše rozvíjí, je pověstná třešnička a to pod ní je neskonalá pochoutka. Pudová Christina Planet Terror Ricci versus drsný Samuel kazateL Jackson v partii na téma spoutaná mysl, nespoutané tělo. Režisérův záměr vyzní možná moc sladce(?), ale po většinu času je jeho hra vskutku výstavním kouskem s hutnou atmosférou a zkrátka vším, co je pro působivou podívanou třeba.. Inu, vášeň vodou neuhasíš. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Úžasně bílo-černý film, který ale rozhodně není ploše černobílý, a to ani ve své formě, ani ve svém vyznění... Ta nedualita oněch dvou základních a jinak protikladných barev je skutečně pozoruhodná - bílá žena a černý muž, bílé stařecké šediny a černá hudba, bílé ticho zahalující minulost a černé blues...to vše se dokonale prolíná a zapadá do sebe pregnantně naplňujíce atributy americké multikulturní společnosti. Psychologické drama, v němž se proplétají osudy dvou z našeho omezeného pohledu dokonale nesourodých lidí (kdyby někdo u nás točil film o vztahu Roma a Češky, bylo by to apriori drama o kulturních odlišnostech a xenofobním okolí...), které dělí propast generační, etnická, názorová, hodnotová, empirická...ale přesto ji hravě překonají, neboť oba v sobě nosí lanoví deprese a bytostně hlubokého zármutku. Vztah mezi mužem a ženou je tu přirovnáván a lyrizován rastrem blues - a hudební stránka je skutečně excelentní. Vrcholná scéna, kdy Lazarus vytáhne svou růžovou elektrickou kytaru a vyvede na svět píseň o nářku černého hada (tahle scéna má až Lynchovské vyznění), je natolik povedená a působivá, že se mně zaryla hluboko pod kůži. Už jen za tuhle scénu, ale obecně za tu nádhernou a opravdovou bluesovou hudbu, dávám tak mnoho hvězdiček. PS: Nikdy bych si nepomyslel, že dám tak vysoké hodnocení filmu, v němž hraje Justin Timberlake a ještě se mi ke všemu jeho herecký výkon bude líbit... :-) Podobné filmy: Ray, Cadillac Records, Bratříčku, kde jsi? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nečekaně pěkný film. Čekal jsem ujetou perverznost a dostal jsem film, který je stejně nabitý životem jak ta bluesová hudba co v něm pořád hraje. Herci byli parádní. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Láska nezná vinu a nutí nás dělat věci, které nechceme..... Laz má nemocný manželství a Rae je nemocná celá. A tak S.L.Jackson zpívá svý tesklivý blues o černým hadovi a věří, že dá pohybu běh věcí, které její hříšnou duši uzdraví. Z filmu je cítit něco víc, než jen obyčejný příběh o holce, kterou je třeba přesvědčit, že v ní je víc než špína. Ale přestože hudba je perfektní, zůstanu v hodnocení příběhu o víře a lásce mocné čarodějce rozumě uvažující a tedy lehce pod 4*. Ale píseň Black Snake Moan v podání S.L.Jacksona si jistě pozornost zaslouží. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Potřebuji vysvětlit pojmy: Ráj, zlo, chorobná úzkost. 2.) Budu otevírat psychologickou poradnu. 3.) Hledám víru, naději a lásku. 4.) Chci slyšet S.L.Jacksona zpívat blues. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ma rozhodne zajimavej napad - retez, diky tomu muze bejt za cas kultovni, jenze nakonec se z filmu vyklubalo drama o napraveni. Prvni pulka filmu je pekne drsna. Christina Ricci bud vysiluje nebo chce opichat cokoliv, co ji prijde do cesty, obcas ukaze kozy a beha v kalhotkach. Prislo mi to jak klasicka role Juliette Lewis, ale Ricci je tady naprosto dokonala a kozy ma dobry. Do toho Samuel, kterej vypada fakt uchylne, je nasranej, nadava a misty vypada jak nabozenskej fanatik. Jenze nekdy v pulce se tohle zlomi, Ricci se uklidni, oblekne se a ze Samuela se stane neco jako jeji hodnej strejda ochrance. Ale do toho si dava slusny sola na kytare. Co se tyce Timberlakea, tak hraje vcelku slusne a vypada i docela drsne, jen ma priteplalej hlas a kdyz skutecne dojde na neco drsnejsiho, tak je z nej malej posranek. A konec filmu mi prisel zbytecne optimistickej. Ale na tak jednoduchej napad natocit dvouhodinovej film, kterej nenudi, je dramatickej i zabavnej (spis cernejsi humor), tak to se musi ocenit. Ale netvrdim, ze by se klidne 30 minut nemohlo vyhodit. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Možná moc zjednodušené, ale Ricci je sexy a děj není hloupý. Oboje víc, než jsem čekal (a laťka byla nízko jen v jednom z těch případů). ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Náprava zkažené holky aneb pohádka z Vidlákova dle hollywoodské metody... Hm, na jednu stranu zajímavé a jímavé (byť trošku za vlasy přitažené) téma, dopackané ale v důsledku takovou tou líbivou popkornovou formou a až nadlidskou >humanitností< černých bratrů v Kristu, završené pak jak jinak než až vskutku kýčovitým happyendem. Škoda všech zkurvených holek všehomíra i tohohle filmu, který měl zpočátku náběh na skutečné syrové jižanské drama a rozpustil se ve všeobjímající divácky vděčné líbeznosti... °-/ . . . Fakt škoda - a nespraví to ani dost dobrá Christina Ricci, ani ta skvělá černá blůsová muzika... ( http://www.youtube.com/watch?v=1Wq4YQ2K7oQ ) - - - - - (Poprvé viděno /v jakési zpackané dabořezané formě/ kdysi v tv, hodnocení po repete 11.4.2012 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu - a zajímavými bonusy/ 4435., komentář zde jako dvěstěpadasátý šestý - 11.4.2012) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Christina Ricci byla pro mě vždycky takový divný děvčátko s vražednym pohledem z divnejch filmů. Když o tom tak přemejšlim, tak jsem vlastně moc filmů, kde hrála jako dospělá ani neviděl. A to je asi škoda, protože tady opravdu stála za vidění. A nemyslim to jenom kvůli tomu, že je většinu filmu (polo)nahá, ale i její hereckej projev se mi líbil. Samuel L. Jackson taky předvádí tradičně skvělej výkon, takže herci tenhle divnej film prostě nějak utáhli. Jinak ale moc nechápu, co to mělo znamenat. Úvodních asi tak 30 minut vypadalo docela zajímavě, mělo to správnou atmosféru americkýho vidlákova a já čekal, co se tam stane. A on z toho vylez takovej ujetej remake Řidiče slečny Daisy. Když se pak na scéně znovu objeví Justin Timberlake, tak jsem ještě čekal, že přijde nějakej tragickej konec, ale na to asi neměli tvůrci koule. A tu úplně poslední scénu v autě jsem jaksi nepochopil. Hodně slabý 3 hvězdy a největší zásluhu na nich má hlavní herecká dvojice. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Sice bych řek, že se tady ten pokus o střet dvou lidí na dně až zas tak nepoved ukočírovat a vzniklo z toho takový slabší drama s hodným Jacksonem, napravující se Ricci a pokaženým koncem, ale je to hodně poutavý a ani mi vlastně nějak nevadilo, že to plně nevyužilo svůj potenciál, protože to rozhodně má co nabídnout a baví to. Navíc Ricci je moc pěkně vyvinutá a tady neni ani omylem nějaká stydlivka ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Těsně před filmem jsem si říkal, co tam sakra bude dělat Justin Timberlake. Po pěti minutách jsem to už věděl, ale pak se ukázalo, že je nejen výborný zpěvák, ale i slušný herec. Samuel nám pěkně zešedivěl, ale jiskra z očí mu pořád nezmizela a já mu zase hltal každý slovo. Příběh s pomalým bluesovým tempem a výbornou hudbou, která mě sice chvílema uspávala, ale na druhou stranu i hodila do pohody. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Až na pánbíčkaření vcelku ucházející. Dabing je vrah. Propojení s hudbou působilo velmi dobře, v kterémžto ohledu Samuel velmi válí. Proto si myslím, že je opravdu škoda, že jeho recitál při koncertě byl předabován. Ale ano, je to moje chyba, že se dívám na film v televizi. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když jsem četl ty nadšené komentáře a sledoval vysoká bodová hodnocení, na moment mě napadlo, že jsem sledoval jiný film, resp. že bych se měl podívat ještě jednou, a pak jsem si uvědomil, že ještě jednou by se jako obvykle měli podívat ostatní.:-)) Pochopitelně dvě hvězdičky jsou vzhledem ke kvalitě řemesla, ať už jde o režii nebo herectví, kruté, jenže ten scénář... Filmu, kde nevěřím postavám, dialogům, vzájemným reakcím a vyústění děje, můžu těžko dát vyšší preference. V některých momentech jsem při poslechu laviny frází vyloženě trpěl. Zápletka je od počátku do konce přitažená za vlasy a ve druhé polovině a zejména při svatebním vyvrcholení silně zavání kýčem. Jestli zpětně hledám důvod, proč ztrácet se řetězi čas, pak je jím Christina Ricci v hlavní ženské roli. Má takové charisma, že utáhne i slabý film, jde o jednu z nejtalentovanějších mladých hereček současné americké scény. Ten volně visící řetěz jí mimochodem opravdu sluší. Jen jsem měl pocit, že ho kdykoliv může stáhnout a vláčí ho pouze pro moji potěchu. Celkový dojem: 40 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Překvapivě příjemný snímek o nestandardním vztahu mladé bělošky s plno problémy a starého černocha, který se nemá o koho starat. Sice je to drama (thriller?!), ale sem tam se najde něco k zasmání a hlavně je tam plno něhy a pochopení. Jo a taky bych chtěl umět v opilosti hrát tak luxusně jako Lazarus tady. Jackson válící blues je prostě super, jako vůbec celá hudba v tomhle filmu. A konec už je poněkud pohádkový, ale výsledný dojem ze snímku zase tolik nekazí, celkově slušné 4* (i když je fakt, že komu nesedí tento hudební žánr, nějakou tu hvězdu pravděpodobně strhne). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Zajímavý a poutavý příběh "sexy bitch" Rae a jejího napravitele, dobrotivého a zasloužilého muzikanta Lazaruse, který ji chce očistit od její ďábelské hříšnosti. Christina Ricci je fenomenální, stejně jako Samuel L. Jackson, který by se s klidným svědomím mohl vrhnout na dráhu profesionálního zpěváka, poslouchat ho je moc pěkný zážitek. Tudíž se dostávám k hudební stránce filmu, která tvoří asi tak polovinu filmu. Zbytek obstarává polonahá, ze začátku nadržená Christina a vyvíjející se vztah mezi ní a jejím "zachráncem". Naopak postava a výkon Justina Timberlaka mě vůbec nezaujal. Raději by se měl držet hudby. Alespoň ty jeho songy jsou docela chytlavé. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Originalitu nápadu som si nevedel vynachváliť až do samého záveru, ktorý by som možno jemne upravil, ale ako celok film na mňa zapôsobil nečakane pozitívne. Sám v sebe síce veľa pozitívneho neniesol, bolestivý, tragický a zároveň očisťujúci príbeh však nadchne od samého začiatku. Prvých pár minút si nejde nemyslieť, že pôjde o nejakú uletenú zvrhlosť, od tejto roviny sa však presne včas upustí a ďalej ide o vskutku seriózny dej. Veľmi dospelá, nápaditá réžia sa občas stretla s naivitou a klipovitosťou (hudobných videí). Herci si však svoje hranice udržali a od Christiny až po Justina som sa dočkal veľmi vyrovnaných hereckých výkonov, od Samuela dokonca kvalitných hudobných. 80%. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

justin timberlake umí hrát.. minimálně orgasmus předstíral moc pěkně.. a co se týče diagnózy christiny ricci v tomhle snímku, je to pořád lepší, než onemocnět rakovinou.. nebo se blbě vdát..:o)) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hodně divný film. BLACK SNAKE MOAN je takzvaně nepředvídatelně předvídatelný. Ne že by tady byli šílené twisty, které zboří vaše předchozí domněnky. Spíš se tak nějak nepostřehnutelně vyvíjí jinými směry než by se od takového tématu čekalo a pak se k nim téměř nepostřehnutelně zase vrátí. Co je ale nejdůležitější jsou perfektně obsazené role. Christina Ricci hraje skvěle a to roli ve které jsem si ji snad nedovedl ani představit. Hlavním tahounem je však Sam Jackson. Jako staříka Lazaruse ho vidíme jezdit traktorem po růžích své bývalé manželky, vidíme ho zpívat a hrát blues, a to hodně dobře. Osobně považuju ty jeho dvě sólovky - Just Like A Bird Without A Feather a Black Snake Moon za nejpůsobivější scény v celém filmu. ()

Reklama

Reklama