Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Souichiro Nagi se svým kamarádem Bobem Makiharou nastupují do prvního ročníku střední školy. Tahle škola ale není ledajaká, je to totiž bojová škola, kde se víc bojuje než učí. Souichiro a Bob jsou rváči z ulice, tak není divu že jim tam každý dává na frak taky když do nové školy přiletíte jako splašení býk se slovy ´´tahle škola je naše, tuhle si podmaníme´´nemůžou se divit že dostali párkrát slušnou nakládačku, obzvláště ta poslední kterou Souichiro utrpěl od Masataky Takayanagiho byla opravdu drtivá. Souichiro a Bob se v myšlence něco jako ´´stát se silnějším´´ přihlásí do klubu Jyuken. Tento klub je vedený kapitánkou Mayou Natsume. Její sestra Aya Natsume je další členkou klubu Jyuken a třetím členem klubu je Masataky Takayanagi a právě k těmto třem se Souichiro a Bob přidají aby se do tří měsíců staly silnějšími, protože abyste porazili velmi silnou výkonnou radu v čele s Mitsuomim Takayanagim, musíte být víc než dobrý. Tento 24 dílný seriál z roku 2004 nás zavede do prostředí bojového umění všech možných stylů. (Roby)

(více)

Recenze (18)

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

No z počátku sem se hodně lekl, a to už je co říct... když tam na mě kousek od počátku vyskočil típek a kolem něho šel vidět čínský drak, tak sem si řekl, jestli jsem normální, když se na takou úlétlost budu koukat. Naštěstí, se už další útok na mou smysluplnost nekonal a seriál se vydal pro mě správnou cestou... Když jsem se koukal na tohle anime, tak sem se nemohl zbavit myšlenky, proč všechny dívky v reálu nemůžou mít taková prsa jako všechny dívky v tenjho tenge :D . Plusy seriálu jsou pěkná kresba, zajímavě vymyšlené postavy a svižnost seriálu, ani jednou jsem se během 24 dílů nenudil. No a co nesmím zapomenout, že je to ecchi, vždyt právě tento fakt mě k tenjou tenge přivedl._______PS: má oblíbená postava byla Maya Natsume (starší sestra a velitelka klubu juken) a zvlášt mě okouzloval její mluva(v japonském dabingu) a její (ne)problém s kalhotkama :D ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Jsem naštvaná. To není ten seriál, který jsem chtěla vidět! Prvních pár dílů bylo super. Opening je super a já doufala, že vypovídá o tom, kdo zde bude mít hlavní roli a moooc mě to bavilo. Jenže pak tam začali vyprávět jakýsi vedlejší příběh, který mi přišel víceméně nezajímavý, a doufala jsem, že každou další minutu skončí, protože bylo na začátku řečeno, jak skončí. A právě tenhle 'nezajímavý vedlejší příběh' je v podstatě celý seriál. Ne aby to vzali hopem, udělali výcuc z důležitých událostí minulých, oni tomu věnují mnohem víc času, než postavám, na které jsem se JÁ chtěla čtyřiadvacet dílů koukat. A když se k MÝM objektům zájmu na poslední chvíli vrátí, je to jen tak aby se neřeklo, a nakouslo se OVA. Kdyby si aspoň odpustili ty emoční verbální průjmy. GFYS, Maya... ()

Reklama

Vesman 

všechny recenze uživatele

Díky bohu za youtube, tento seriál jsem na něm našel naprostou náhodou a od té doby mě nepustil dokud jsem ho nedokokal až do konce. Vše se točí okolo akademie Todo, ve které se její studenti učí bojová umění. Někteří z nich mají speciální schopnosti, které jim dávají v boji výhodu. Na školu přicházejí dva noví studenti, výtržníci Nagi Souichiro a Bob Makihara, kteří chtějí školu ovládnout, jak jinak než pomocí nohou a pěstí. Jejich snažení však netrvá dlouho a brzy dostanou, především Nagi, pořádnou lekci. Aby se stali silnějšími tak vstupují do jedné z nejsilnějších skupin bojových umění, tzv. Juyken Clubu, který vede Maya Natsume, dívka, která díky svým vyjímečným schopnostem dokáže, mimo jiné, změnit svojí podobu a vypadat jako malá holka. Oba se časem více oddávají svému klubu a bojují s ním proti nepřátelům na škole, z nichž někteří z nich, mají s Mayou společnou minulost. Proto jsou některé díly seriálu natočeny jako flashbacky, ovšem je jich tolik, že by se dalo mluvit i o dvou časových liniích, ve kterých se seriál odehrává. Postupně se tak odkrývá minulost některých postav a důvody nepřátelství mezi kluby. To by byl děj seriálu Tenjho Tenge v kostce. Skutečně zde jde hlavně o bojové umění, avšak jedním z dalších a významných motivů je kontrola speciálních schopností, kde se klade důraz na to, aby tyto schopnosti neovládly člověka, nýbrž člověk je. Mystika zde má skutečně své místo. Jde o komplikovaný příběh plný citů, přátelství, lásky i nenávisti a myslím, že každý si zde najde něco svého, to se týká i hlavních postav, jak členové Juyken Clubu, tak i jejich nepřátelé a zůčastněné postavy okolo jsou tak roztodivné, že není problém si mezi nimi najít svého oblíbence, můj je Bunshichi Tawara, flákač a naprostý pohodář, který má na svědomí některé komediální scény, kterých je zde sice pomálu, ale pokud jsou, tak opravdu stojí za to. Abych to už zkrátil, jde o seriál, který mě po prvním shlédnutí naprosto odrovnal, je to perfektní mix akce a dramatu s troškou té komedie, těžko říct, jaké by bylo mé hodnocení, kdybych tento seriál viděl vícekrát, nyní však nemůžu hodnotit jinak než 5*, prostě skvělé, včetně hudby, která je v určitých situacích naprosto úžasná. A abych přihodil ještě perličku na závěr, je to seriál s největší frekvencí záběrů na dámské kalhotky jaký jsem kdy viděl. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem nečekal nic extra, docela překvapení. Pěkná a místy docela drsná bojovka. Vadila mi jedna zásadní věc...proč se to sakra zase musí odehrávat na střední škole. Místy mi to trochu připoměla B.Hills 90210, jelikož tam také chodily na školu postavy, které už měly mít docházku minimálně 10 let za sebou. Co se týče samotného příběhu je vcelku zajímavý, jen škoda, že sledujeme 2 dějové linky a nakonec je tak nějak ukončena jen jedna, ikdyž by asi potřebovala i ta trochu více prostoru. Úlitby teen (zejména mužskému) publiku mě nevadily, ikdyž by seriálu přeci jen dodalo trochu na vážnosti, kdyby se ubralo trochu kalhotek a objemu naděr. Škoda, že nevzniklo více dílů, kde by se příběh aspoň trochu uzavřel, ale i tak je to solidních 70% P.S Mým oblíbencem byl poradce Bunschici a nejen proto, že evokoval jednu postavu z Wolfs Rain (kdo zná pochopí), ale proto, že přec nechtěl bojovat, tak když bylo potřeba, tak to všem natřel. ()

Shrekito 

všechny recenze uživatele

Hodnocení u mě kolísalo mezi 6-7/10 po celou dobu sledování. Flashbacková dějová linka byla zábavná až do konce, hlavně díky velké účasti Bunshichiho :-D (imho nejlepší postava). Zatím co normální dějová linka docela ujde, jenže sotva se začne konečně rozjíždět, tak je hned utnuta a je konec + mě v tady nehorázně s*al Souichirou (takhle otravnou a nesympatickou hlavní postavu sem dlouhou neviděl, narozdíl od Haruhi ze stejnojmeného seriálu, ta je sice ultraotravná, ale alespoň mi byla sympatická), to už bych raději jako ústřední postavu viděl Masataku nebo Boba. 6/10 P.S.: také doufám, že se natočí pokračování, ale pravděpodobně asi ne :-( ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama