Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Souichiro Nagi se svým kamarádem Bobem Makiharou nastupují do prvního ročníku střední školy. Tahle škola ale není ledajaká, je to totiž bojová škola, kde se víc bojuje než učí. Souichiro a Bob jsou rváči z ulice, tak není divu že jim tam každý dává na frak taky když do nové školy přiletíte jako splašení býk se slovy ´´tahle škola je naše, tuhle si podmaníme´´nemůžou se divit že dostali párkrát slušnou nakládačku, obzvláště ta poslední kterou Souichiro utrpěl od Masataky Takayanagiho byla opravdu drtivá. Souichiro a Bob se v myšlence něco jako ´´stát se silnějším´´ přihlásí do klubu Jyuken. Tento klub je vedený kapitánkou Mayou Natsume. Její sestra Aya Natsume je další členkou klubu Jyuken a třetím členem klubu je Masataky Takayanagi a právě k těmto třem se Souichiro a Bob přidají aby se do tří měsíců staly silnějšími, protože abyste porazili velmi silnou výkonnou radu v čele s Mitsuomim Takayanagim, musíte být víc než dobrý. Tento 24 dílný seriál z roku 2004 nás zavede do prostředí bojového umění všech možných stylů. (Roby)

(více)

Recenze (18)

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Jsem naštvaná. To není ten seriál, který jsem chtěla vidět! Prvních pár dílů bylo super. Opening je super a já doufala, že vypovídá o tom, kdo zde bude mít hlavní roli a moooc mě to bavilo. Jenže pak tam začali vyprávět jakýsi vedlejší příběh, který mi přišel víceméně nezajímavý, a doufala jsem, že každou další minutu skončí, protože bylo na začátku řečeno, jak skončí. A právě tenhle 'nezajímavý vedlejší příběh' je v podstatě celý seriál. Ne aby to vzali hopem, udělali výcuc z důležitých událostí minulých, oni tomu věnují mnohem víc času, než postavám, na které jsem se JÁ chtěla čtyřiadvacet dílů koukat. A když se k MÝM objektům zájmu na poslední chvíli vrátí, je to jen tak aby se neřeklo, a nakouslo se OVA. Kdyby si aspoň odpustili ty emoční verbální průjmy. GFYS, Maya... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice za 6, ale pomalu nejlepší openning, kterej jsem kdy slyšela... kdyby to nekončilo takhle blbě, tak je hodnocení vyšší... ^_^ Souboje jsou dobrý, sílá narůstá, bezvadný, ale jak můžu pořádně a dobře ohodnotit něco, co nemá konec? ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No...co dodat? Asi skoro nic...Vesman už vlastně všechno řekl :) Snad jen, že seriál má ještě jedno přímé pokračování, jedná se o dvoudílnou OVU s názvem Ultimate fight, ve které sice dojde k jednomu velkému momentu...ale seriál stále zůstává jaksi "nedokončený", takže pevně doufám v druhou řadu (ale té se asi nedočkáme). No....ještě je k dispozici film Tenjou Tenge: The past chapter, který je ovšem pouze slepencem epizod, ve kterých se mluvilo o minulosti postav, které byly členy Katana clubu. Takže nic nového pro ty, kteří viděli seriál. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je děj neukončený, protože by mě opravdu zajímalo, jak bude seriál pokračovat. Ze začátku má sice pomalejší rozjezd a není pořádně ani komu fandit, ale poté se vše změní a i boje získájí novou "šťávu", takže nejsou vůbec stereotypní a nenudí. ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Díky bohu za youtube, tento seriál jsem na něm našel naprostou náhodou a od té doby mě nepustil dokud jsem ho nedokokal až do konce. Vše se točí okolo akademie Todo, ve které se její studenti učí bojová umění. Někteří z nich mají speciální schopnosti, které jim dávají v boji výhodu. Na školu přicházejí dva noví studenti, výtržníci Nagi Souichiro a Bob Makihara, kteří chtějí školu ovládnout, jak jinak než pomocí nohou a pěstí. Jejich snažení však netrvá dlouho a brzy dostanou, především Nagi, pořádnou lekci. Aby se stali silnějšími tak vstupují do jedné z nejsilnějších skupin bojových umění, tzv. Juyken Clubu, který vede Maya Natsume, dívka, která díky svým vyjímečným schopnostem dokáže, mimo jiné, změnit svojí podobu a vypadat jako malá holka. Oba se časem více oddávají svému klubu a bojují s ním proti nepřátelům na škole, z nichž někteří z nich, mají s Mayou společnou minulost. Proto jsou některé díly seriálu natočeny jako flashbacky, ovšem je jich tolik, že by se dalo mluvit i o dvou časových liniích, ve kterých se seriál odehrává. Postupně se tak odkrývá minulost některých postav a důvody nepřátelství mezi kluby. To by byl děj seriálu Tenjho Tenge v kostce. Skutečně zde jde hlavně o bojové umění, avšak jedním z dalších a významných motivů je kontrola speciálních schopností, kde se klade důraz na to, aby tyto schopnosti neovládly člověka, nýbrž člověk je. Mystika zde má skutečně své místo. Jde o komplikovaný příběh plný citů, přátelství, lásky i nenávisti a myslím, že každý si zde najde něco svého, to se týká i hlavních postav, jak členové Juyken Clubu, tak i jejich nepřátelé a zůčastněné postavy okolo jsou tak roztodivné, že není problém si mezi nimi najít svého oblíbence, můj je Bunshichi Tawara, flákač a naprostý pohodář, který má na svědomí některé komediální scény, kterých je zde sice pomálu, ale pokud jsou, tak opravdu stojí za to. Abych to už zkrátil, jde o seriál, který mě po prvním shlédnutí naprosto odrovnal, je to perfektní mix akce a dramatu s troškou té komedie, těžko říct, jaké by bylo mé hodnocení, kdybych tento seriál viděl vícekrát, nyní však nemůžu hodnotit jinak než 5*, prostě skvělé, včetně hudby, která je v určitých situacích naprosto úžasná. A abych přihodil ještě perličku na závěr, je to seriál s největší frekvencí záběrů na dámské kalhotky jaký jsem kdy viděl. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Ze začátku sem si řikal, že to není nic zvláštního. Sice tam bylo pár dobrých postav, ale děj nic moc. To se změnilo tak ve třech čtvrtinách, kdy mě děj docela pohltil. Takže 5*. Btw podle mě je nejlepší postava Masataka Takayanagi (mladší bratr presidenta) - docela chudák, vždycky ho někdo setře a přitom je docela schopnej.) ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobré bojové anime kde jednotlivý bojovníci majú rôzne schopnosti. Odohráva sa to v školskom prostredí v Todo Academy. Todo Academy je škola kde sa venujú bojovým umeniam. Na škole sú rôzne kluby venujúce sa rôznym činnostiam. Čiže toto čo som doteraz napísal je zatiaľ maximálne bez nápadu. Takých anime je xy tak čím vlastne Tenjou Tenge zaujme? Zaujme postavami a jednotlivými súbojmi. Schopnosti hrdinov sú nadľudské či nadpozemské a každý má svoju vlastnú techniku boja. Ženské postavy Maya a Aya sú dosť sexi a nevyhneme sa teda ani nejakým ecchi (ľahko- eroticko sexi) záberom. Viac sa mi páčila Aya hlavne za jej osobnosť. Souichiro Nagi je nikdy nepoddávajúci sa hlavný hrdina, ktorý ako to býva väčšinou má nejakú skrytú silu. Souichiro zo začiatku túži po tom, aby získal nesmiernu silu v podstate bez dôvodu, len aby bol najsilnejší a postupne vlastne získava dôvod bojovať. Príbeh je kvalitný napriek tomu, že prostredie je bez nápadu. Diely z minulosti niektorých dôležitých postáv prinášajú zaujímavé zistenia. Tieto diely z minulosti v podstate vysvetlia chovanie niektorých dosť dôležitých postáv. Koniec nahnevá hlavne z dôvodu vytvoreného výborného napätia a očakávania, ktoré si Tenjou Tenge celú dobu buduje. Nahnevá o to viac, že sa mu to napätie a očakávanie podarilo vytvoriť dosť zásadné. Snažil som sa, ale hodnotiť nie veľmi ovplyvnený touto skutočnosťou "otvoreného" až vulgárne neskončeného anime. Stáva sa to aj v iných anime, ale v Tenjou Tenge to najviac cítiť. Pokračovanie v podobe OVA ničomu nepomohlo : Tenjou tenge: Ultimate Fight . Odporúčam ako dobré bojové anime, kde bojovníci používajú super schopnosti a kde sú kvalitné nenudiace charaktery. ()

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

No z počátku sem se hodně lekl, a to už je co říct... když tam na mě kousek od počátku vyskočil típek a kolem něho šel vidět čínský drak, tak sem si řekl, jestli jsem normální, když se na takou úlétlost budu koukat. Naštěstí, se už další útok na mou smysluplnost nekonal a seriál se vydal pro mě správnou cestou... Když jsem se koukal na tohle anime, tak sem se nemohl zbavit myšlenky, proč všechny dívky v reálu nemůžou mít taková prsa jako všechny dívky v tenjho tenge :D . Plusy seriálu jsou pěkná kresba, zajímavě vymyšlené postavy a svižnost seriálu, ani jednou jsem se během 24 dílů nenudil. No a co nesmím zapomenout, že je to ecchi, vždyt právě tento fakt mě k tenjou tenge přivedl._______PS: má oblíbená postava byla Maya Natsume (starší sestra a velitelka klubu juken) a zvlášt mě okouzloval její mluva(v japonském dabingu) a její (ne)problém s kalhotkama :D ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Docela ujeté anime, ale dobře se na to koukalo. 26 dílů i s OVA uběhlo jako voda, skvělé ženské postavy a temná až Ďábelská atmosféra. ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve svém žánru asi to nejlepší. Skvělé souboje, trošku hloupoučký příběh, nějaké ty ecchi prvky a hodně zábavy. Hodně lidí považuje za mínus ony flashbacky, ale podle mě to byla nejlepší část seriálu s mnohem zajímavějšími postavami i dějem. Jako největší mínus beru ten ohavně otevřený konec. Co se ale dá dělat... 8/10 ()

mota 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se vyhnout srovnání s nekonečným Bleachem. Je to k nevíře, ale je zde ještě méně stop po neplytkých dějových zápletkách. I když se o nóbl bandě chuligánů s rodokmeny dozvíme dost, přesto nevím proč se pořád všichni řežou? Co je zde asi jediné povedenější, je vykreslení zlepšování bojových schopností. Jinak je mi jasné, že naprostá většina anime má vysoká hodnocení jen proto, že jsou hezky kreslená. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem nečekal nic extra, docela překvapení. Pěkná a místy docela drsná bojovka. Vadila mi jedna zásadní věc...proč se to sakra zase musí odehrávat na střední škole. Místy mi to trochu připoměla B.Hills 90210, jelikož tam také chodily na školu postavy, které už měly mít docházku minimálně 10 let za sebou. Co se týče samotného příběhu je vcelku zajímavý, jen škoda, že sledujeme 2 dějové linky a nakonec je tak nějak ukončena jen jedna, ikdyž by asi potřebovala i ta trochu více prostoru. Úlitby teen (zejména mužskému) publiku mě nevadily, ikdyž by seriálu přeci jen dodalo trochu na vážnosti, kdyby se ubralo trochu kalhotek a objemu naděr. Škoda, že nevzniklo více dílů, kde by se příběh aspoň trochu uzavřel, ale i tak je to solidních 70% P.S Mým oblíbencem byl poradce Bunschici a nejen proto, že evokoval jednu postavu z Wolfs Rain (kdo zná pochopí), ale proto, že přec nechtěl bojovat, tak když bylo potřeba, tak to všem natřel. ()

Shrekito 

všechny recenze uživatele

Hodnocení u mě kolísalo mezi 6-7/10 po celou dobu sledování. Flashbacková dějová linka byla zábavná až do konce, hlavně díky velké účasti Bunshichiho :-D (imho nejlepší postava). Zatím co normální dějová linka docela ujde, jenže sotva se začne konečně rozjíždět, tak je hned utnuta a je konec + mě v tady nehorázně s*al Souichirou (takhle otravnou a nesympatickou hlavní postavu sem dlouhou neviděl, narozdíl od Haruhi ze stejnojmeného seriálu, ta je sice ultraotravná, ale alespoň mi byla sympatická), to už bych raději jako ústřední postavu viděl Masataku nebo Boba. 6/10 P.S.: také doufám, že se natočí pokračování, ale pravděpodobně asi ne :-( ()

Herr_Karotte odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo fakt marny... Sice to nebylo tak spatny, aby si to hodnoceni "odpad" opravdu zaslouzilo, ale celkova deziluze, nelogicnost, neschopnost navodit a udrzet nejake napeti, neustale klise, heterosexualni a homosexualni nesmyslne, trapne narazky a kratke vecerni povidani, ktere se roztahne na vic jak 10 dilu, WTF??? Jsem znechucen a opoustim toto anime po 15 dilech... :( ()

3KAVKY 

všechny recenze uživatele

Tento seriál má opravdu velmi dobrý start. Spousta akce, krásné dívky, lehké ecchi, supersíla a trochu těch fantastických prvků. Následně se rozjde poměrně dobrý příběh týkající se nově nastoupivších studentů Souchira a Boba na akademii bojových umění a jejich počátečních úspěchů a proher. Pak se kolem 10. epizody uhne do filleru, který se následně vyvine v druhou dějovou linii, která v podstatě nesouvisí s počáteční myšlenkou a v závěru se snaží o propojení s původní linií příběhu. Popravdě dost nepovedeně. Já jsem tím ztratil kontak s postavami, které jsem si v počátku oblíbil a cestu zpět jsem k nim už nenašel. Nakonec se filler podařilo jakš takš uzavřít (však to také bylo vyprávění o minulích událostech), třebaže důvody postojů některých postav to postavilo do nepochopitelných rovin, viz Mayin vztah k bratrovi a Mitsuomimu. Seriál se pak tvůrcům nepodařilo uzavřít ani po dvou ova Ultimate Fight a vztahy mezi hlavními postavami zůstali nedořešené a to i bez náznaku řešení. Nejzajímavěší pro mě byla postava Emi Isuzu, tedy ne zrovna svým charakterem, ale spíš tím, odkud si dokázala tahat kunaie. Její schopnost by určitě ocenila každá dívka, která kdy držela dietu. Pro mě je Tenjou Tenge za lepší 3 hvězdy, i přes ty keci, co jsem tady vyzvracel. ()

Reklama

Reklama