Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva rozdílní geniální bratři, kteří se vydali na rozdílné cesty, ale přesto mají mnoho společného - i tak by se dal v nejstručnějším popisu vyjádřit děj filmu nadaného herce, režiséra, producenta, scénáristy a v dalších funkcích figurujícího Jamese Franca, který napsal scénář, stojí za režií a objeví se i v hlavní roli filmu. Jeden z bratrů - Max (James Franco) se vydává na cestu požitkářství a dekadence, zatímco druhý - Adam (Matt Bell) se na svou životní cestu pouští s cílem využít svých mimořádných schopností a dosáhnout skvělé kariéry v medicíně. Ale jak už to tak obyčejně bývá, nic nedopadne tak, jak by si hrdinové představovali, a tak se oba stanou oběťmi myšlenkové omezenosti a předpojatosti společnosti, a taktéž rodinných vztahů a závazků.

Film GOOD TIME MAX se ve světové premiéře objevil na "Tribeca Film Festival" v roce 2007, a v zásadě pojednává o problematice drogové závislosti, neobvyklém fenoménu geniality a vykreslení společnosti, která si na problémy dělá často unáhlené názory. (lineiy)

(více)

Recenze (20)

larelay 

všechny recenze uživatele

James Franco ma buducnost pred sebou...A nie len tak hocijaku. Tento film dokazuje, ze ma talent, tak ako herecky, tak aj rezisersky. Vyborne, James! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Strasti spojují dvě srdce těsnějšími svazky, než štěstí. Společná utrpení vytvářejí silnější svazky než společné radosti." ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

V čem tkvěla údajná genialita bratrů a jaký měla ve filmu smysl je pro mě záhadou, že jeden se vše našrotil a druhý uměl vynásobit 2 dvoumístné položky mi jako důkaz geniality nestačí, že jeden bral drogy a byl free a druhý byl nudný, ale spolehlivý a tak si vylepšoval náladu léky jako nosné téma filmu taky nestačí, takže nejspíš pan režisér obdivuje sám sebe a neví jak na svoji vlastní genialitu nejlépe upozornit a tak to udělal tímto filmem a ti negeniální jako např. já to nepochopili. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

No, židovskí bratia ' když se rozpařej, tak to pak je kalbička...! ' Ked spadne plot, nech sa zosype celá chalupa, no nie? Posolstvo filmu: žeby, karty sa raz obrátia??? Nech už je akékoľvek, tak s nádherne bielymi zubami mu to ťažko zožeriem, pretože všetko, len nie hodnovernosť, tento snímok obsahoval. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Padlo tuna pár zaujimavých myšlienok, taktiež prevedenie je good... ako prvotina (moja) Jamesa Franca dosť dobré dielo, ktoré podľa môjho názoru až tak nevykráda... dnes je ťažko niečo nekopírovať. Nahodiť atmosféru pri takejto téme nieje rozhodne ľahké! Obdivujem snahu... "nestačí mať len talent" 6/10 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s tím, co tady přede mnou napsal Wormboy. Každých pět minut se mi před očima vynořoval Rekviem za sen. Franco si s tímhle silným tématem vcelku poradil, a sám zvládá svou roli velmi dobře. Jenomže to celé natočil způsobem, který už tu několikrát byl. Ale chválím za zajímavě vybranou hudbu. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

A mně se to just líbilo, hlavně velmi zábavný začátek, díky ještě zábavnějšímu Francovi - předně je to zlato - "Já se bavím s každým. Všichni mě mají rádi" - a pak mu tahle role neskutečně sedla (aby ne, když si ji napsal :-)). Pravda, byl to takový neučesaný chaos se špatně obsazeným bratrem sucharem, zato s úlevným doslovem pro všechny geniální povaleče a pařiče - pryč s existenciální frustrací, neboť z přemíry odpovědnosti jsou pády ještě hlubší a cestu nazpět tíží závazky... a závazek má teď u mě i James Franco, dluží mi za těch nadhodnocených 60%... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Obrazovou i dějovou kvalitou jde o home video dvojice bratrů, z nichž jeden má problémy a druhému se daří, aby se to pak následně otočilo. Většinu děje – často i snímaného ruční kamerou – zabírá nezodpovědné chování toho mladšího, které zákonitě vede do stále větších a větších prů..švihů, až si říkáte, jestli se z toho vůbec vyhrabe. Ale velká zábava to není. SHRNUTÍ: Já na bráchu – brácha na mě, natočeno na naši bratrskou roztřesenou kameru. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se film nesnaží jít příliš do hloubky a budovat obsáhlé psychologické profily, jako snímek o simultánní proměně dvou bratrů, kterým životy ovlivnily drogy, funguje velice dobře. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Podle velmi slibného obsahu k filmu jsem čekal film úplně jiný. Divák neuvidí ani dva nadané bratry, neuvidí požitkářství či dekadenci jednoho ani slibně se rozvíjející kariéru lékaře druhého, natož nějaký jejich boj se společností. Vidí jen figurky zasazené do slibovaných prostředí. ~ Ze začátku to vypadalo na příjemnou podívanou s dobře zvolenou hudbou i nápaditou kamerou, po většinu stopáže však film stále více a více osciluje mezi dramatem a komedií. Tato skutečnost však bohužel zabraňuje důkladnějšímu představení psychologických profilů obou bratrů, psychologie postav je tedy dosti povrchní. Franco v roli režiséra neozřejmuje chování postav, jen až skoro fetišisticky ukazuje výsledek jejich chování. ~ Jalový, poměrně plytký Francův režijní debut, nutno však říci, že Franco coby režisér potenciál rozhodně má. Jen by to chtělo lepší scénář. Tentokrát tedy bohužel spíše na efekt než myšlenkovou hloubku. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle se teda Francovi moc nepovedlo. Hodně se mi líbila úvodní scéna a i když to začínalo jít dolů, do určité chvíle jsem pořád doufal, že se to vzchopí... jenže ono nic. Líbila se mi snaživá kamera, která sice místy působila jako home video (a občas tam i home video záběry jsou), ale zároveň se snaží jednotlivým záběrům dodat něco navíc a to se jí víceméně daří, líbil se mi výkon Jamese Franca, který postavu Maxe zvládl skvěle a líbil se mi i samotný námět. Ono by to totiž mohlo fungovat, mohl by z toho být dost zajímavý nezávislý film, ale všechno to stojí a padá na scénáři a ten byl v tomhle případě bohužel dost mizerný. Dlouhou dobu to nikam negraduje, s postavami se absolutně nepracuje a když už dojde k nějakému jejich posunu (ať už osobnímu nebo mezi nimi), stane se tak úplnou náhodou a bezdůvodně, psychologie postav tu taky úplně chybí... Navíc mi tu všichni byli více čí méně nesympatičtí, z žádnou z postav jsem nedokázal soucítit a ani nebylo proč, když jsem neznal jejich důvody a motivace. Prostě to vůbec nefungovalo a navíc mi to přišlo dost nudné i přes tu dost přívětivou stopáž, zvlášť, když se tam neustále opakovaly záběry fetování a šňupání kokainu a repetitivní mi to přišlo už když tam podobná scéna byla podruhé. A čekalo mě jich ještě hodně... Tímhle mě teda James Franco dost zklamal, ale doufám, že příště od něj uvidím něco lepšího. Slabé 2* ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Ano, drogy su zle. Ale to uz vieme od Aronofskeho veldiela, ktore Good Time Max brutalnym sposobom pripomina (vykrada???). Francov rezijny debut je celkom vydareny, avsak jeho obrovska podobnost s Rekviem za sen, je u mna nepriehladnutelna a neodpustitelna. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

James Franco ukazuje, že je nejen vynikající herec, ale i dobrý režisér. Další z plejády výborných amerických nezávislých filmů. Jen tak dál hoši. Sypte to sem. ()

Vijolet 

všechny recenze uživatele

Film na mě působí stylem rozhněvaní mladí muži plus bouře a vzdor. Tak bych to asi podal, kdybych si chtěl pomoci literárními pojmy. Mladý génius zahazuje talent, aby se věnoval drogám kontra jeho méně nadanější bratr, zato uvědomělý a odhodlaný zajistit si hodnoty moderní společnosti (kariéra, žena, dům ...), který mladší geniální bratr odmítl. James Franco zde ukazuje kvality herce, režiséra i scénáristy, ale k více jak třem hvězdám mi tam ode všeho ještě trošku schází. Ale na druhou stranu si myslím, že se od J. Franca máme ještě na co těšit ... ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

bohužel tento film je dost slabý ve všech směrech, dva bratři jeden doktor, druhý nouma, který jede v drogách a má neustále problémy, ale v tomto filmu prostě není nic dobrého, je to jen chaos, na tento film raději rychle zapomenu. ()

Uberlord 

všechny recenze uživatele

4/5 Především za vynikajícího Jamese jak v hlavní roli, tak na postu režiséra, a za výborný scénář. Jen mě velice zklamal výkon Vince J. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Jeden ze snímků které vyžadují ideálně nějakou osobní zkušenost nebo alternativně umění se fakt do hlavní postavy(zde postav) vcítit. Plně jsem snímek pochopil, protože pro ten příběh...mam skutečně pochopení. nevim jak to jinak říci,ale je to tak. Po herecké ani jiné stránce film nemá chybu, provedení skuteečně kvalitní....nemůžu jinak než dát 95%. ()

onde 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, které se nakonec nerozjede tak jak by mělo. I tak to v životě někdy dopadá. Rekviem se mi teda nevynořilo před očima ani jednou. Pěkné barvičky, solidní uáběry a kamera. Verdikt: Zajímavé drama, ze kterého by se dalo vyždímat i vyšší ohodnocení. Franco ukazuje, že má jistý potenciál... ()

Petra46 

všechny recenze uživatele

Pokud je tohle pro nějakého diváka 2. film s drogovou tématikou (hned po Requiem for a Dream), který kdy viděl, chápu, že vidí nějakou podobnost. Ovšem jsou (kupodivu) i další filmy na tohle nebo tomu podobné téma. Každopádně jestli tohle bylo teprve Jamesovo 'zahřívací kolo', jsem si jistá, že se od něj ještě v budoucnu máme na co těšit. ()

Jeffic 

všechny recenze uživatele

Právem je to Jamesův film a film, který je dobrý. Škoda jen, že není moc známej a nemá českej dabing ): . ()

Reklama

Reklama