Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze (55)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak si to shrňme, i když už jsem hodnotil / komentoval jednotlivé epizody. PLUSY: Vizuální styl, hudba, animace; chvílemi dechberoucí krvavý nářez; zajímavé, originální postavy. MÍNUSY: Pseudohumorné, infantilní karikaturní vložky, statičnost; monotónní Alucardův bojový styl (nechat se rozstřílet, pak se za ďábelského smíchu složit v beztvaré monstrum, které smete kohokoliv) s nejasnými schopnostmi a limity; totální šílenost a pozérství všech, podtržené jejich předlouhými, rádoby hlubokomyslnými monology. +/- průměr s výkyvy na obě strany. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nový kabátek tomu sice nikterak neubral na kráse, ale já dávám raději přednost původnímu seriálu. Jsem rád, že můžu porovnat, když jsem obě „verze“ viděl téměř hned po sobě. Je pravda, že tady mi to přišlo o něco krvavější a propracovanější i co se samotného příběhu týče, ale tak trochu to ztratilo ono kouzlo. Ale možná to bylo i tím, že jsem to viděl během opravdu krátké doby po původní (OVA). Jsem ale rád, že to nebylo jen takříkajíc „přes kopírák“, ale objevily se tu nové věci, odlišnosti a místy to i dost obohatilo zápletku a jednotlivé postavy. Ovšem ten odklon od čtvrtého dílu byl dost „brutální“ a pošahaný, než si na to člověk zvykl… ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Senzační hororové anime. Mnohem propracovanější než původní Hellsing, ze kterého si bere část příběhu. Hodně se tu hraje na detail, proto trvalo pár let, než byl seriál dokončen. Příběh je mnohem rozvinutější a nebojí se ani vtipných vsuvek, které danou situaci trochu odlehčí. Před devíti lety jsem shlédnul prvních šest dílů a pak nějak jsem čekal na další díly a tak trochu jsem na Hellsing pozapomněl a až nyní v roce 2018 jsem to konečně viděl celé od začátku až do konce a je to teda jízda. :D Alucard je opravdu borec a setkat se s ním bych teda rozhodně nechtěl, jedině že bych si od něj vyžádal podpis. Nemůžu dát nic jiného než pět hvězdiček. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hellsing je tajná britská organizace bojující se tvory noci a chránicí její veličenstvo Královnu a Velkou Británii. Šéfuje jí nekompromisní Integra Hellsing a jejím loajálním podaným je upír Alucard. Krom něho na straně organizace bojuji komorník Walter a novicka mezi upíry (Alucardem přeměněna) Seras Victoria. Hellsing zrovna čelí zvýšené aktivitě útoků upírů a snaží se zjistit, kdo za vším stojí. Odhalení je poměrně překvapivé, záhy následuje počátek konce a úplné destrukce. Hellsing je dnes již klasika žánru, vychází z mangy a částečně z původního seriálu. Řekla bych, že se jedná o jedno z nejvíc povedených upírských dark fantasy děl. Odkazuje na středověké boje mezi bohaznaly a nevěřícími, upírské legendy včetně kultu hrabě Drakuly a mystiku kolem fašistické SS. Příběh se postupně odvíjí a nabaluje, možná někde je až zbytečně přehnaný, ovšem když přijmete fakt, že fantazii se míry nekladou, necháte se unášet a užijete si ho. Postavy jsou téměř striktně rozděleny na zlé a hodné, ovšem ani tato škatule jím nebrání se vyvíjet většinou ve velice pozitivním smyslu. Akce, násilí, krev a jatka jsou všudypřítomné, přesto znázorněné nikoliv nechutně. A Alucard je opravdový frajer, kterého ani nevím kdo by mohl sesadit z pomyslného žebříčku největších frajerů anime světa. Navíc skvělá hudba, která krásně dokresluje akci a občasné emoce. Hellsing je špice žánru, zde není co dodávat. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jedno z mých prvních anime se vrací opět na začátek v novém kabátě a srovnání se starší verzí se nelze vyhnout. Zatímco tehdy se tvůrci hned na startu odklonili od mangy a vydali se cestou tajemna a náznaků, Ultimate slibuje mnohem víc krve, akce a vzhledem k extatickým hodnocením jednotlivých dílů i kvality. V prvních dvou bodech se mu to daří, v tom posledním ale ne. Paradoxně právě ztráta mysteriózního hávu a postupné odhalení těch, kteří na všech stranách stojí na nejvyšších místech, přináší i mírné rozčarování. To největší plyne z identity a jednání ústředního zlosyna. Velkolepě kázající major totiž pronáší sáhodlouhé proslovy, plánuje a vyžívá se ve válečných hrách tak dlouho a tak moc, že je téměř nesnesitelný. Zatímco Zorin nebo Kapitán fungují jako epizodičtí antagonisté perfektně, Majorova motivace mi byla dočista ukradená, což je vzhledem k tomu, kolik prostoru dostal, těžké zklamání. Naštěstí stojí na straně titulní organizace dokonalá čtveřice ve složení Alucard, Victoria, Walter a (zejména) Integra Fairbrook Wingates Hellsing. Scénáře mohou dědičce slavného rodu ubírat prostor a přesto si bude každý rozkaz či dialog krást pro sebe s elegancí sobě vlastní. Jak už je patrné z výsledného hodnocení, nakonec převládá spokojenost. I přes komplikované nebo dokonce nesrozumitelné motivace některých postav, i přes zbytečné natahování zdánlivě pomíjivých zápletek a trestuhodné zkracování atraktivního mytologického podloží. Přes veškeré námitky se celá série může chlubit atmosférou, kde každý výstřel, seknutí či kousnutí zamrazí, nadchne nebo vyděsí. Aby si jednotlivé kratší filmy v mých očích zasloužily onu záplavu absolutních hodnocení, musel by dostat víc prostoru Alucard a jeho minulost, Victoriina druhá stránka i vojenský sympaťák Pip. Dojmy zůstávají pozitivní, ale potenciálu byla ještě spousta. ()

Galerie (218)

Zajímavosti (24)

  • Prvýkrát sa tu objavia žoldnieri Wild Geese, pre utŕžené straty na životoch vojakov počas napadnutia bratmi Valentineovcami. (Eerie)
  • Tento diel je jediný, v ktorom sa Seras nenachádza priamo. Možno ju však krátko zahliadnuť vďaka Majorovi. (Eerie)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí. Po jejich skončení následuje ještě jedna scéna. (Prochy38)

Reklama

Reklama