Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze (55)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vymazlená grafická stránka prostě nemůže vykompenzovat absenci čehosi hlubšího (co bylo obsaženo v seriálu například v osobě "nevinné divačky-reportérky") a už vůbec ne ještě stupidnější Victorii:P Poněkud rozšířené a tedy i smysl více dávající okolnosti kolem "ústřední dějové linie" jsou sice fajn, ale opět - jde to na úkor toho, co by se podle mě mělo skrývat za těmi pohyblivými obrázky, aby se daly označit za kvalitnější než třeba WITCH:) To jsem samozřejmě přehnal, ale z mého pohledu tenhle tah Hellsing prostě degradoval. Takže pro OVA series ode mě jen 60%. No dobře, tak 70%, ale jenom za Lady Integru;) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jedno z mých prvních anime se vrací opět na začátek v novém kabátě a srovnání se starší verzí se nelze vyhnout. Zatímco tehdy se tvůrci hned na startu odklonili od mangy a vydali se cestou tajemna a náznaků, Ultimate slibuje mnohem víc krve, akce a vzhledem k extatickým hodnocením jednotlivých dílů i kvality. V prvních dvou bodech se mu to daří, v tom posledním ale ne. Paradoxně právě ztráta mysteriózního hávu a postupné odhalení těch, kteří na všech stranách stojí na nejvyšších místech, přináší i mírné rozčarování. To největší plyne z identity a jednání ústředního zlosyna. Velkolepě kázající major totiž pronáší sáhodlouhé proslovy, plánuje a vyžívá se ve válečných hrách tak dlouho a tak moc, že je téměř nesnesitelný. Zatímco Zorin nebo Kapitán fungují jako epizodičtí antagonisté perfektně, Majorova motivace mi byla dočista ukradená, což je vzhledem k tomu, kolik prostoru dostal, těžké zklamání. Naštěstí stojí na straně titulní organizace dokonalá čtveřice ve složení Alucard, Victoria, Walter a (zejména) Integra Fairbrook Wingates Hellsing. Scénáře mohou dědičce slavného rodu ubírat prostor a přesto si bude každý rozkaz či dialog krást pro sebe s elegancí sobě vlastní. Jak už je patrné z výsledného hodnocení, nakonec převládá spokojenost. I přes komplikované nebo dokonce nesrozumitelné motivace některých postav, i přes zbytečné natahování zdánlivě pomíjivých zápletek a trestuhodné zkracování atraktivního mytologického podloží. Přes veškeré námitky se celá série může chlubit atmosférou, kde každý výstřel, seknutí či kousnutí zamrazí, nadchne nebo vyděsí. Aby si jednotlivé kratší filmy v mých očích zasloužily onu záplavu absolutních hodnocení, musel by dostat víc prostoru Alucard a jeho minulost, Victoriina druhá stránka i vojenský sympaťák Pip. Dojmy zůstávají pozitivní, ale potenciálu byla ještě spousta. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Natočiť to isté po druhý raz, s horšou a „západnejšou“ kresbou, bez krásnych jazzovorockových jamovačiek a podať príbeh organizácie Hellsing po lopate tak, aby ho pochopil i dement a nenútiť diváka o ňom premýšľať, považujem za krok mimo. I keď je toto údajne vernejšie mange , mám radšej seriál. 6/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Neviděl sem žádný z dílů seriálu, ale obě OVA jakoby původní manze z oka vypadly (naprosto přesné - replika od repliky). Neuvěřitelně rychlá, brutální a opravdu vtipná záležitost! Victorie je kus! Alucard je satan! ("Udělal sem ti díru do plic, abych ho mohl trefit do srdce. Smůla je, že tadle zbraň dělá velký díry. Umřeš. Co s tím uděláme?") ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se týče animace a kresby a vůbec nově udělaných scén, tak se jedná o nekompromisní náser, který snad každého posadí na prdel a nechá ho tam sedět poměrně dost dlouho! Oproti původnímu Hellsingovi je to více klipovitější a takové zrychlené (naboostovanější) a hlavně o dost brutálnější (gg)...asi něco jako kdyby si původní Hellsing dal extázi :) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Senzační hororové anime. Mnohem propracovanější než původní Hellsing, ze kterého si bere část příběhu. Hodně se tu hraje na detail, proto trvalo pár let, než byl seriál dokončen. Příběh je mnohem rozvinutější a nebojí se ani vtipných vsuvek, které danou situaci trochu odlehčí. Před devíti lety jsem shlédnul prvních šest dílů a pak nějak jsem čekal na další díly a tak trochu jsem na Hellsing pozapomněl a až nyní v roce 2018 jsem to konečně viděl celé od začátku až do konce a je to teda jízda. :D Alucard je opravdu borec a setkat se s ním bych teda rozhodně nechtěl, jedině že bych si od něj vyžádal podpis. Nemůžu dát nic jiného než pět hvězdiček. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nový kabátek tomu sice nikterak neubral na kráse, ale já dávám raději přednost původnímu seriálu. Jsem rád, že můžu porovnat, když jsem obě „verze“ viděl téměř hned po sobě. Je pravda, že tady mi to přišlo o něco krvavější a propracovanější i co se samotného příběhu týče, ale tak trochu to ztratilo ono kouzlo. Ale možná to bylo i tím, že jsem to viděl během opravdu krátké doby po původní (OVA). Jsem ale rád, že to nebylo jen takříkajíc „přes kopírák“, ale objevily se tu nové věci, odlišnosti a místy to i dost obohatilo zápletku a jednotlivé postavy. Ovšem ten odklon od čtvrtého dílu byl dost „brutální“ a pošahaný, než si na to člověk zvykl… ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Jednoduše tento OVA "seriál" na původní seriál ani náhodou nemá a to z mnoha důvodů.. Jen stručně rychle: Hudba, postavy, atmosféra, vtip, přesně toto tady chybí.. Bohužel OVA až na některé díly je pro mě velmi nevyvedená a to i podle mangy.. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak shrnout tuhle ničím nezajímavou břečku, co nesahá seriálu ani po kotníky, a přesto se v ní neanimefan v bolestech utopí? Všechno už mám v komentářích k jednotlivým epizodám, takže snad jen: Muset na každý díl čekat půl roku, nehrozil by ani tak infarkt z nedočkavosti, jako spíš totální zapomnění, že něco takového kdy existovalo. Plný souhlas s Mariem. (PS: Aniž bych to nějak plánoval, teď koukám, že je tohle můj 666. komentář. Ikonické, že?) ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech mě případné pokračování začalo zajímat, protože se konečně dějově oddělilo od předchozího seriálu a přichází s něčím novým, ale obávám se, že díl 4 je v nedohlednu. "Seriál" se trochu víc věnuje příběhu a proto je také přehlednější. Bohužel přišel o veškerou atmosféru z původní série. Nová identita je již výrazně slabší. Rozhodně není tak příjemně stylová, ale přesto by si na ní člověk zvyknul. Animace je na pokročilé úrovní, ale když člověk začne uvažovat, že se mu seriál začíná líbit, přijde vsuvka v podobě rádoby vtipného vtipu s ošklivou zjednodušenou kresbou, která shodí vše, co do té doby bylo pěkné. Dalším mínusem je Victoria Ceras, která již není taková kočka a která slouží jen k nepovedeným vtipům. Na druhou stranu "seriál" je nadprůměr a jen mě utvrdil, že původní seriál byl super :-) ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtyři hvězdičky, animace ujde a je to více krvavější než oreginál, ale něco mi tam chybí....v OVA je dokonale všechno vysvětlené do posledního puntíku, to je také plus. Na druhou stranu mi tam chybí oblíbená scéna kdy Alucard ustřelí Alexanderovi obě ruce a on pak po něm vylítne s čepelí v zubech. OVA se totiž drží děje původního komixu a tak se ve třetí části začne ubírat úplně jiným směrem než původní seriál. Tam se totiž ve finále Alucard konečně utkal se sobě rovným nesmrtelným upírem Inkognitem. Nejhorší mínus pro mě byli, úchylné "vtipné" scény kdy se kresba změnila na jednoduchou a jaksi měla být komická. Na japonce to možná zabírá, ale mě to přišlo příšerně trapné a do filmu (seriálu) se to absolutně nehodilo. Zvláště do takového krváku. Co se týče hudby, je o dost slabší než v původním seriálu a nemá takový šmrnc. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teď kvůli zmatku v profilech nevím, jestli komentuju jedničku nebo OVA celkově. Každopádně, tohle hvězdičkové hodnocení je pro jedničku. Raději mám starou dobrou TV sérii, lepší kresba a hudba, ale u tohohle je dobré, že je to přesně podle mangy (kterou mám zase raději než TV). Většinou přesné animované záběry podle okýnek mangy potěší a vypadají zatraceně hustě. Rovněž se nešetří s vnitřnostmi, rozstřílenými kostmi a krví, vsunuté vtipné scénky mi nikerak nevadí...Už se těším, až dojde na velkou bitvu v Londýně. Bohužel, tohle všechno mi tu shazuje kresba, moc ostrá, bodavá a celkově je na tom cítit, že se to dělá jen proto, aby to bylo...neboli tvůrci si to neužívají, prostě jen kopírují mangu políčko po políčku do barevné hejbací mašinérie a schází tomu duše, kterou paradoxně manga přímo oplývá. Ale jakmile se děj přenese přes "rozjížděcí" díly, na tohle rychle zapomenu a jen si to užívám. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál má proti původní verzi pár nedostatků,ale ty jsou obrovské.Především celý dojem ze seriálu kazí některé trapné momenty,které v původní verzi vůbec nebyli,jako třeba že postavy jsou najednou amatérsky nakreslené a všude jsou najednou veselé barvy.To mi vadilo nejvíce.Do některých anime se to hodí,ale ty jsou většinou dětské a v Hellsing to nemá co dělat.Další nedostatek je hudba.Tohle se místy ani hudbou nazvat nedá a s hudbou s původní verzí se to nedá srovnávat.Autoři se tu pokouší skládat akční hudbu,ale vůbec jim to nejde.Další věc bych nenazval nedostatkem,ale spíše přehnaností.Nacisti.Proč musejí vyrábět čipy zrovna oni?!Sice k tomu dali zajímavý důvod a drží se to mangy,ale tohle je už trochu přehnané a veškerá anglická elegance z původní jde s tímto faktem do háje.Jediné co bych mohl říct k tomu že jsem dal pět hvězdiček je to,že je tu povodená akce a je to tu dobře nakreslené.Obvzláště mě zaujalo pár scén,ve kterých Hellsing vypadal skoro jako hraný snímek,třeba ve scénách kdy tekla krev.To byla pastva pro oči! ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

OVA I ani OVA II na původní sérii nemají, ale animace se mi hodně líbí a některé scény zde mají víc prostoru a některé souboje jsou tudíž ještě působivější (pokud to vůbec jde), takže pořád plný počet bodů. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Souhlas s Mariusem, pač jakkoliv je nová animace skvělejší oproti původní sérii a samotné zpracování je bližší původní papírové předloze, tak samotná atmosféra Hellsinga je absolutně o ničem a na seriál ztrácí obrovský kus prvním dílem. Nyní OVA II trošku ukázal lepší kvalitu, ale jak to bude dál, se teprve uvidí... ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

I když je nová OVA série podle mangy, tak mě se prostě moc nelíbí. Příběh peláší jak o závod, aby se toho stihlo co nejvíc a vůbec nejvíce mi vadily všechny ty rádoby vtipné scény... Po dalším díle možná hodnocení upravím, ale zatím jen slabých 7/10 ()

Reklama

Reklama