Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze (55)

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtyři hvězdičky, animace ujde a je to více krvavější než oreginál, ale něco mi tam chybí....v OVA je dokonale všechno vysvětlené do posledního puntíku, to je také plus. Na druhou stranu mi tam chybí oblíbená scéna kdy Alucard ustřelí Alexanderovi obě ruce a on pak po něm vylítne s čepelí v zubech. OVA se totiž drží děje původního komixu a tak se ve třetí části začne ubírat úplně jiným směrem než původní seriál. Tam se totiž ve finále Alucard konečně utkal se sobě rovným nesmrtelným upírem Inkognitem. Nejhorší mínus pro mě byli, úchylné "vtipné" scény kdy se kresba změnila na jednoduchou a jaksi měla být komická. Na japonce to možná zabírá, ale mě to přišlo příšerně trapné a do filmu (seriálu) se to absolutně nehodilo. Zvláště do takového krváku. Co se týče hudby, je o dost slabší než v původním seriálu a nemá takový šmrnc. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Natočiť to isté po druhý raz, s horšou a „západnejšou“ kresbou, bez krásnych jazzovorockových jamovačiek a podať príbeh organizácie Hellsing po lopate tak, aby ho pochopil i dement a nenútiť diváka o ňom premýšľať, považujem za krok mimo. I keď je toto údajne vernejšie mange , mám radšej seriál. 6/10 ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Atmosfera je znacne slabsi nez u puvodni serie, nicmene animace se mi libi a i akcnejsi pojeti ma neco do sebe. Pokud bych hodnotil OVA serii jako samostatny projekt musel bych dat mene, ale pokud jako jiny pristup s tim ze znam puvodni serii a postavy a nechybi mi casto zkracene vysvetleni motivu postav a jejich propleteni ktere puvodne bylo mene polopaticke tak je to skvela zabava a davam za ctyri. Toto je takova zjedodusena verze pro tupe americany ale mne bavi take, jen jinak. Letošní čtvrtý film už pokračuje novou zápletkou, po vizuální stránce je opravdu nespoutaný, ale chybí mi hodně ta hloubka původní série. Takže hodnocení bohužel jde dolů. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teď kvůli zmatku v profilech nevím, jestli komentuju jedničku nebo OVA celkově. Každopádně, tohle hvězdičkové hodnocení je pro jedničku. Raději mám starou dobrou TV sérii, lepší kresba a hudba, ale u tohohle je dobré, že je to přesně podle mangy (kterou mám zase raději než TV). Většinou přesné animované záběry podle okýnek mangy potěší a vypadají zatraceně hustě. Rovněž se nešetří s vnitřnostmi, rozstřílenými kostmi a krví, vsunuté vtipné scénky mi nikerak nevadí...Už se těším, až dojde na velkou bitvu v Londýně. Bohužel, tohle všechno mi tu shazuje kresba, moc ostrá, bodavá a celkově je na tom cítit, že se to dělá jen proto, aby to bylo...neboli tvůrci si to neužívají, prostě jen kopírují mangu políčko po políčku do barevné hejbací mašinérie a schází tomu duše, kterou paradoxně manga přímo oplývá. Ale jakmile se děj přenese přes "rozjížděcí" díly, na tohle rychle zapomenu a jen si to užívám. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál má proti původní verzi pár nedostatků,ale ty jsou obrovské.Především celý dojem ze seriálu kazí některé trapné momenty,které v původní verzi vůbec nebyli,jako třeba že postavy jsou najednou amatérsky nakreslené a všude jsou najednou veselé barvy.To mi vadilo nejvíce.Do některých anime se to hodí,ale ty jsou většinou dětské a v Hellsing to nemá co dělat.Další nedostatek je hudba.Tohle se místy ani hudbou nazvat nedá a s hudbou s původní verzí se to nedá srovnávat.Autoři se tu pokouší skládat akční hudbu,ale vůbec jim to nejde.Další věc bych nenazval nedostatkem,ale spíše přehnaností.Nacisti.Proč musejí vyrábět čipy zrovna oni?!Sice k tomu dali zajímavý důvod a drží se to mangy,ale tohle je už trochu přehnané a veškerá anglická elegance z původní jde s tímto faktem do háje.Jediné co bych mohl říct k tomu že jsem dal pět hvězdiček je to,že je tu povodená akce a je to tu dobře nakreslené.Obvzláště mě zaujalo pár scén,ve kterých Hellsing vypadal skoro jako hraný snímek,třeba ve scénách kdy tekla krev.To byla pastva pro oči! ()

Galerie (218)

Zajímavosti (24)

  • Deus ex Machina je názov Majorovej vzducholode, čo v preklade znamená "boh zo stroja". Je to možný odkaz na fakt, že Major je v skutočnosti robot. Týmto a mnohým ďalším sa inšpiroval rakúsky hudobník Thomas Rainer zo skupiny Nachtmahr, ktorý jeho citácie, názvy a mnohé ďalšie odkazy použil vo svojich piesňach ako Tanzdiktator, ktorá bola odkazom z väčšej miery na Rip Van Winkle, Deus ex Machina či Tanz, Major! (Eerie)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí. Po jejich skončení následuje ještě jedna scéna. (Prochy38)
  • Tento diel je jediný, v ktorom sa Seras nenachádza priamo. Možno ju však krátko zahliadnuť vďaka Majorovi. (Eerie)

Reklama

Reklama