Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Také máte pocit, že jste se narodili se smůlou v patách? Věřte, že v tom nejste sami a že nakonec najdete to pravé štěstí – stejně jako Filip, ten „největší smolař“ z naší pohádky. Filipa, kominického synka, od narození pronásleduje smůla. Jeho otec totiž chtěl přechytračit samotnou Štěstěnu, čímž na sebe a hlavně na svého synka přivolal její hněv. A aby toho nebylo málo, Filip se zamiluje do Štěstěniny dcery Haničky. Aby získal její lásku a zároveň se zbavil té proklaté smůly, vydává se do světa. Tam ho čeká osudové setkání s chorobným lhářem, který se prolhal tak daleko, že už ani nezná svoje jméno a říká si Kdokoliv. Kupodivu právě s pomocí tohoto povedeného kumpána pak svede Filip nerovný boj o svoji milovanou… Velkou výpravnou pohádku napsal podle námětu Mateje Mináče scenárista Marek Epstein. Režie se ujal zkušený režisér Jiří Strach, který do rolí smolaře Filipa a jeho milované Haničky obsadil Filipa Cíla a Martinu Zábranskou. Jako Kdokoliv se představí Ivan Trojan, jako Karlos Jiří Dvořák, Karlosovu matku hraje Jiřina Bohdalová a role Štěstěny byla svěřena Dagmar Havlové. V dalších rolích se pak můžete těšit na Ondřeje Vetchého, Lenku Vlasákovou, Oldřicha Navrátila či Josefa Somra. (Česká televize)

(více)

Diskuze

A.N

A.N (hodnocení, recenze)

Tahle pohádka by si zasloužila červené číslo 🙌

mibara

mibara (hodnocení, recenze)

Všechny postavy v této pohádce jsou v depresi, včetně paní Štěstěny.

holčička

holčička (hodnocení, recenze)

Docela zajímavá pohádka ... ale dost mě štval roztahaný děj, u kterého bych asi nevydržela, nebýt Trojana. Kominíček byl dost hloupej a Štěstěna nesympatická mrcha, to bych v pohádce nečekala.

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Obsadit Ivana Trojana, je sázka na jistotu kvality. Bohužel zde, to Trojan zachraňuje na všech frontách. Toporné výkony herců jsou především dány špatnou prací režiséra s hercem. Klouzavá kamera, výprava, kostýmy, mnohdy i dialogy, to vše je nadstandardní, promrhanou šancí se stává to, že vše bylo svěřeno režiséru Strachovi. Obsazení Dagmar Havlové a její katastrofální výkon, to vše podtrhuje. Škoda.

Uživatel waxtrax smazal svůj příspěvek.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

lolaloka

napsat dobrý scénář a dobré dialogy je problém, protože lidé ztratili vkus, zkazili se a propadli moderní době, dnešní době - kapitalismu, zvláště v česku... od pádu komunismu, se začali točit pohádky, neskutečné braky pro lidi IQ tykve - režiséři a scénáristi to pak začli od sebe kopírovat a vzniklo nespočet trapných pohádek... - další problém je v tom, že už to netočí ze srdce pro lidi, ale jen a jen pro peníze... prostě jich nezájímá co natočili, ale hlavně že z toho shrábnou prachy a mohou si za to užívat dovolenou u moře...

lolaloka

lolaloka (hodnocení, recenze)

No je fakt, že kvůli scénáři jsem dala jednu hvězdu dolů.Dobrý scénář, to je v dnešní době zkrátka velký problém. Ale jinak bych to tak černě neviděla :-) Trochu mi tam neseděla postava Havlové a Bohdalové, ale tak člověk přimhouří oko, bylo v ní víc toho dobrého a povedeného než špatného. Mně se pohádka líbila, byla svým způsobem dost originální, jiná než ostatní.

na příspěvěk reagoval rounen

Africanus1

Africanus1 (hodnocení, recenze)

rounen

Jj. Trojanova postava měla provázet příběhem a hlavně hláškovat, což tam ale vůbec nepasovalo, jeho tlachání bylo umělý a trapný. Co mě ale bavilo, tak byla schizofrenní Štěstěna, která sleduje jak její dcera živoří v kleci, ale hlavně že nosí štěstí v kostkách. Na konci ještě únosci a trýzniteli svojí dcerunky blahosklonně poskytne doprovod, a culí se na něj, jako kdyby nemělo zůstat jenom u toho. Prostě Matka roku.

na příspěvěk reagoval rounen

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Ištván87

já bych si dovolil nesouhlasit... scény, kde se objevoval Ondra Vetchý byly super, čekal jsem, že se pohádka potáhne tímto směrem, jenže do doby, než se do hlavní role dostal Filip Cíl, který se vypravil do světa - jakmile hrál sám ze sebe (bez otce) tak hrál hrozně, ta role ho jakoby vůbec nebavila, a jediné na co myslel bylo, jak opíchat Martinu Zábranskou... dialogy a příběh klišoidní - byly tam chvilky, kdy chování postav vůbec nedávalo smysl, prostě jakoby to točili pro děti do 4 let víc ne... Dvořák měl trapné chvíle, kdy občas nezvládal svou roli... co se týče Trojana, tak jeho postava mi teda vtipná vůbec nepřišla, ani jednou mě nepobavila, protože používal zvláštní typ humoru - dospělý člověk si hrál na pubertáka ba někdy i na dítě a to mě nejvíc irituje... dávám 1* za scény s Vetchým a scény Vetchý + Cíl spolu v jednom záběru... jinak průser jak mraky...

na příspěvěk reagoval Africanus1

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Parádní pohádka. Sice jsem tomu dal jenom čtyři, ale vzhledem k nízkému hodnocení docela uvažuju nad pěti. Krásný fórky, Filip Cíl neuvěřitelně sympatickej (ve většině scén kdybych zavřel oči, asi bych myslel, že hlavní roli hraje Tomáš Klus :D), Martina Zábranská moc krásná (jedno z vítězství nad Dvanácti měsíčky) a Ivan Trojan, ten tomu tady slušně šéfoval. :D Paráda.

na příspěvěk reagoval lolaloka, rounen

READYX

READYX (hodnocení, recenze)

Fuj tajbl.... Jedna hvězda za Ivana.... a snahu,bohužel praskla jak přefouklá bublina.... Režisérem se musí člověk asi narodit a takových porodů dnes moc není....

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

dydy79: to je podobné jako s filmotékami, již nyní se najdou "lidé", kteří si dají do filmotéky třeba originální nosič "druhého" hobita... jak se říká - nejhorší je srážka s blbcem, na čsfd se jí bohužel člověk nevyhne...

Jackolo

Jackolo (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan: Řekněme, že to byl vánoční zázrak :-) Obyčejně bych fundovanou a promyšlenou recenzi nedal dohromady ani za dva dny (viz moje rekapy BBT a HIMYM) a najednou... :D

 

Psal jsem to při sledování, takže se to dalo stíhat. Praxi jsem nabral při psaní rekapů ČSMT, tam jsem musel při živácích psát jako o závod, aby mohl článek co nejdříve vyjít.

GAVARILO

GAVARILO (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan: Jo jo plzeňská práva mne taky rozesmála :) a z tohoto důvodu v tom nevidím moc pohádku pro ty nejmenší ale spíš takovou rodinnou pohádku "i pro starší" :)

anitae

anitae (hodnocení, recenze)

Nevím, prostě to byla splácanina-plzeňská práva a tak...ale přiznávám se, že jsem od toho odbíhala - tak tomu dám třeba ještě druhou šanci až bude klid...

anitae

anitae (hodnocení, recenze)

Místy celkem vtipné(ošklivka Kunhůta-Simona Babčáková), ale děj šel úplně mimo mě, tyhle moderní pohádky nejsou podle mého gusta.

dydy79

dydy79 (hodnocení, recenze)

triatlet: Už jen poslední věc k tomu co jsem začal. Ona ta moje úvaha byla stejně marná. I kdyby se povolilo komentovat a hodnotit třeba, co já vím, 10 let po premiéře, tak to stejně nazabrání hodnotit a komentovat tomu kdo to neviděl...

GAVARILO

GAVARILO (hodnocení, recenze)

Jackolo: srovnání s dvanácti měsíčky - toto bylo o nápady, humor a zápletku lepší ale na druhou stranu, ne zrovna pro menší diváky. Měsíčci zase více zaujali právě mladší osazenstvo před TV :)

Tom_Lachtan

Tom_Lachtan (hodnocení, recenze)

Jackolo:  to jako fakt? Viděli jste to někdy dřív jako někteří, nebo jste fundovanou a promyšlenou recenzi zvládli za pár minut?  (neber to zle, opravdu mě to jenom zajímá )

triatlet

triatlet (hodnocení, recenze)

dydy79: Tak na rozdíl od hodnotících, kteří dají odpad, nebo nedokážou zdůvodnit hodnocení, zrovna flanker.27 vysvětluje odpad. Osobně jsem od dnešního filmu čekal mnohem víc. Prvních 20 minut vypadalo nadějně, ale postava Kdokoliva pro mě odvedla příběh nepohádkovým směrem. Podobnou "poetiku" neobdivuji.

Tom_Lachtan

Tom_Lachtan (hodnocení, recenze)

dydy79:  Flanker je nějak ani pohádkově naladěn, přitom jinak je to simpatická osoba.....

dydy79

dydy79 (hodnocení, recenze)

dogma97: To je taky pravda, ty datum se celkem měn í- jako bych nic nenapsal :D a hlavně, rozhodně mi nešlo o Golfistu, ale komentáře typu:

"flanker.27 odpad!
Je mi líto, ale nejsem schopnej to dokoukat. Tak nesympatickej děj a pitomej scénář...."

Tom_Lachtan

Tom_Lachtan (hodnocení, recenze)

dydy79: těch lidí bylo víc a navíc upřímě, Golfista je sám o sobě taková reklama (o=´

GAVARILO:  Souhlasím, pro mě taktéž záležitost na 5*

dogma97

dogma97 (hodnocení, recenze)

dydy79: hm, ono technicky to zase nemusí být tak jednoduché, navíc sledovat ev. změny premiérového uvedení, u jiných než českých TV pořadů to nejde uplatnit vůbec. A třeba takovému golfistovi samozřejmě věřím, že hodnotil a komentář napsal po nějaké novinářské předváděčce.

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama