Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Také máte pocit, že jste se narodili se smůlou v patách? Věřte, že v tom nejste sami a že nakonec najdete to pravé štěstí – stejně jako Filip, ten „největší smolař“ z naší pohádky. Filipa, kominického synka, od narození pronásleduje smůla. Jeho otec totiž chtěl přechytračit samotnou Štěstěnu, čímž na sebe a hlavně na svého synka přivolal její hněv. A aby toho nebylo málo, Filip se zamiluje do Štěstěniny dcery Haničky. Aby získal její lásku a zároveň se zbavil té proklaté smůly, vydává se do světa. Tam ho čeká osudové setkání s chorobným lhářem, který se prolhal tak daleko, že už ani nezná svoje jméno a říká si Kdokoliv. Kupodivu právě s pomocí tohoto povedeného kumpána pak svede Filip nerovný boj o svoji milovanou… Velkou výpravnou pohádku napsal podle námětu Mateje Mináče scenárista Marek Epstein. Režie se ujal zkušený režisér Jiří Strach, který do rolí smolaře Filipa a jeho milované Haničky obsadil Filipa Cíla a Martinu Zábranskou. Jako Kdokoliv se představí Ivan Trojan, jako Karlos Jiří Dvořák, Karlosovu matku hraje Jiřina Bohdalová a role Štěstěny byla svěřena Dagmar Havlové. V dalších rolích se pak můžete těšit na Ondřeje Vetchého, Lenku Vlasákovou, Oldřicha Navrátila či Josefa Somra. (Česká televize)

(více)

Recenze (495)

senecek 

všechny recenze uživatele

Pohodový příběh,přirozené dialogy a jemný humor Ivana Trojana. Jistě,nebude to,podle mě,nezapomenutelná pohádka typu Lotrando a Zubejda, Anděl Páně, S čerty nejsou žerty, Hrátky s čertem atd. ,ale řadím to k tomu lepšímu,co nás na obrazovce o letošních vánocích potkalo. U mě prostě spojení Strach a Trojan je zárukou kvality! ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Excelentní Trojan a celá jeho postava, výborný narážky (zdanění hazardu, plzeňský práva, popis cesty), nadprůměrný obsazení, ale slabá pohádková nit, výjimečně mě nejen nenadchnul, ale dokonce ani nepotěšil Epsteinův scénář, asi mě páni tvůrci a repríza starých a dodneška nedostižných klasik moc namlsali, a proto na tohle asi pomalu, ale jistě zapomenu. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Ivan Trojan jako prolhanec nemá chybu "narodil jsem se v lednu horko až k zalknutí" Šťastný smolař je vtipný filmeček v pohádkovém hávu a dokazuje že v čechách se stále natáči dobré filmy. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel, další Anděl páně se nekoná. Nebýt skvělého Ivana Trojana, tak to bude jen bída a utrpení. Žádný vtip, lehkost, jen křečovitost až trapnost. Národní klenot Jiřinka stejně odpudivá jako ve všech svých rolích za posledních cca 40 let. Ikdyž ne, tady je přeci jenom ještě o chloupek z její brady odpudivější... No nic, dvě hvězdy za Trojana. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

První pocit, který jsem po shlédnutí pohádky měla - pustit si ji znovu. Tak nějak jsem asi nestihla pobrat všechno a vím, že až ji uvidím podruhé, bude se mi líbit ještě víc. Režisér Strach už definitivně přesvědčil, že umí natočit pohádku a přijde mi, z toho co jsem od něj viděla, jdou mu líp, než filmy pro dospělé. Mají v sobě směs všeho, co je krásné u pohádek Vorlíčka a pohádek svěrákovských a přitom to není vykrádačka. Je to prostě Strachovina. Hvězdné a dobře ukočírované obsazení (včetně přesvědčivého Filipa Cíla v hlavní roli, kterému za celou jeho filmovou kariéru lze snad vyčíst jen poblblou pohádku Dilino a čert), Ivan Trojan je prostě nejlepší, co teď u filmu máme a Josef Somr, jako hrobník byl k popukání. Po opravdu dlouhé době mě zaujal i zajímavý příběh, ani ne tak pohádkový - nevím proč mi to připomělo Erbenův Advent - není dobré nahlížet osudu pod pokličku a snažit se ho ovlivnit....a dojemné bylo i setkání syna s matkou na konci - jde přece stále o pohádku a ta musí mít dobrý, šťastný a trochu dojemný konec! Oceňuji i slovní hříčky a legrácky, kterých v pohádce není málo, jsou spojovacím mostem mezi pohádkovým světem dětí a dospělých. ()

Luswani 

všechny recenze uživatele

A pak, že to u nás nejde. Výborné herecké výkony všech zúčastněných, vynikající scénář plný inteligence, originality a vtipu. Epstein a Strach jsou dobrá dvojka. 85% ()

Fíma 

všechny recenze uživatele

Mám rád vánoční pohádky, i když většina vydrží jen ty jedny Vánoce a pak zapadne. Jenže občas se najde pohádka, která nezapadne a na kterou si lidé rádi vzpomenou a pustí si ji i příště. A to je při všem štěstí/smůle i případ Šťastného smolaře. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Moderne poňatá rozprávka (motorka...), ktorá mala pekný príbeh, ale mohla byť trošku kratšia. Čo sa týka hercov, vyslovene ma potešil "potrhlý" Trojan. Malo to slabšie i silnejšie momenty. Výsledkom je čistý priemer, ktorý sa určite nezapíše medzi televízne stálice... 55% ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka se skvělým Filipem Cílem v hlavní roli. Ivan Trojan je dobrý, i když občas ty jeho lži jsou už trochu moc přes čáru. Jiří Dvořák zvládá svou roli taky dobře, třešničkou na dortu je pak Jiřina Bohdalová a Dagmar Havlová. Šťastný smolař je pohádka, na kterou se vždy rád koukám zas a znova. ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Patnáct hodnocení,třikrát odpad-to vše dvacet minut před začátkem premiéry!Že vás to lidi baví... Ovšem,kromě toho,že to bylo o mně :-) ,mě to nijak moc neoslovilo.Pár vtipných míst,ale jinak víceméně nuda a chvílemi i trapnost-třeba když se jede na motorce přes Szeged a Neapol do Moskvy a Tokia.Tyhle blbiny nemám rád.Včerejších Dvanáct měsíčků sice nebylo moc originálních,ale o to byly zábavnější. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Dnes už druhá rozprávka od Jiřího Stracha, nuž z tejto ide tiež strach... ale aspoň dej má príbeh a je to sledovateľné. ()

dvmartinadv 

všechny recenze uživatele

Právě jsem pohádku dokoukala. Je úžasná, no prostě skvělá... Celou dobu jsme se s bratrem a celou rodinou u televize smáli. Je vidět, že pan Jiří Strach je opravdu dobrý režisér. Já ho považuji za toho nejlepšího. Díky téhle pohádce přibudou další, co jistě sdílí tento názor. Od chvíle, kdy jsem se dozvěděla, že budou dávat novou pohádku od Jiřího Stracha, strašně moc jsem se na ni těšila a poslední týden před vysíláním jsem se nemohla dočkat. Nahrála jsem si ji na video a jak se znám, budu si ji pouštět stále dokola a dokola... ()

Frantisek 

všechny recenze uživatele

Příběh dává celkem smysl, vtipy jsou vtipné, herci dobří, ... Po delší době příjemné překvapení domácí tvorby. Jediné co mi tam nesedělo byl hlas Haničky (Martina Zábranská) a až z titulků jsem zjistil, že vlastně nebyl její, ale že ji nadaboval někdo jiný. ()

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama