Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Také máte pocit, že jste se narodili se smůlou v patách? Věřte, že v tom nejste sami a že nakonec najdete to pravé štěstí – stejně jako Filip, ten „největší smolař“ z naší pohádky. Filipa, kominického synka, od narození pronásleduje smůla. Jeho otec totiž chtěl přechytračit samotnou Štěstěnu, čímž na sebe a hlavně na svého synka přivolal její hněv. A aby toho nebylo málo, Filip se zamiluje do Štěstěniny dcery Haničky. Aby získal její lásku a zároveň se zbavil té proklaté smůly, vydává se do světa. Tam ho čeká osudové setkání s chorobným lhářem, který se prolhal tak daleko, že už ani nezná svoje jméno a říká si Kdokoliv. Kupodivu právě s pomocí tohoto povedeného kumpána pak svede Filip nerovný boj o svoji milovanou… Velkou výpravnou pohádku napsal podle námětu Mateje Mináče scenárista Marek Epstein. Režie se ujal zkušený režisér Jiří Strach, který do rolí smolaře Filipa a jeho milované Haničky obsadil Filipa Cíla a Martinu Zábranskou. Jako Kdokoliv se představí Ivan Trojan, jako Karlos Jiří Dvořák, Karlosovu matku hraje Jiřina Bohdalová a role Štěstěny byla svěřena Dagmar Havlové. V dalších rolích se pak můžete těšit na Ondřeje Vetchého, Lenku Vlasákovou, Oldřicha Navrátila či Josefa Somra. (Česká televize)

(více)

Recenze (495)

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh, chlapce mi bylo místy líto za tu předurčenost, ale skončilo pohádkově. :) Ale ničím pohádka nevyniká nad jiné. :) ()

zimaa77 

všechny recenze uživatele

Nesympatický kominík, který často nebyl smolař, ale prostě nemehlo. Jeho okamžité zamilovaní taky působilo divně. ()

DK197 

všechny recenze uživatele

Příběh sám o sobě možná na plný počet nestačí, ale dohání to skvělé obsazení a hlavně výborný scénář plný humoru. Opravdu jsem se skvěle bavila. ()

Kekik 

všechny recenze uživatele

Trojan táhne celý film, to je bez debat, ale i ostatní nejsou rozhodně ve stínu. Líbí se mi obsazení filmu. Trojan a Dvořák, těm dvěma to spolu prostě sluší. Je pravda, že při prvním shlédnutí jsem měla problém s paní Dagmar Havlovou, ale u druhého shlédnutí jsem si její postavu oblíbila. "To už lžu i sám sobě?" A scéna se stoličkou nemá chybu. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Ivana Trojana mám rád a  tady hraje opravdu dobře.... Jinak slušný děj i zápletka... Naštěstí zde není žádný patos či podobné blbosti, tak bez problémů koukáte ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně divné pojetí na moderní pohádku. Tam by mě už nepřekvapilo asi nic. Nápad to byl zajímavý, ale provedení nic moc. Má to pár zajímavých scén, ale jinak nuda. Poznámka: Dávám těžké tři hvězdičky. Hvězdiček 3 ()

yarca 

všechny recenze uživatele

Pohádka běží 35 minut a tady je to evidentně samá sybila ;-)...jak může někdo hodnotit něco,co sotva začalo,to asi jaktěživo nepochopím... 29 komentářů - wow!!! :D ()

Anniem 

všechny recenze uživatele

Podmanivé, poetické, poučné. Pěkný příběh. Příjemný hudební podkres. Milá pohádka pro sváteční večer. Jen ten motocykl a promítání cesty po světě tam úplně nepatřilo. ()

trollfjord 

všechny recenze uživatele

Z pana Stracha se klube nejlepší režisér. Na tuhle pohádku jsem se moc těšil a vůbec jsem nebyl zlamaný. Na rozdíl od " chytráků" kteří od pohádky očekávají hluboký umělecký zážitek, mne tahle bláznivá poetika baví. Pan Trojan byl skvělý a jsem rád, že původní informace, říkající že hraje zápornou roli, byly nadnesené. Mám radost, že v záplavě amerických blbostí se české pohádce daří. ()

zannat 

všechny recenze uživatele

"..i titul si v Plzni koupil...". Ať už je to tou sentimentální vánoční náladou či mou slabostí pro Trojana, dávám 4 hvězdy. Je to jedna z mála pohádek, které jsem o letošních svátcích dokoukala do konce. Kvalitní herecké výkony, záporák, který nevyděsí, nadsázka a hlavně....vykouzlila úsměv na tváři a to je přeci to, co pohádky mají dělat :o) ()

kajmik01 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemné překvapení letošního roku. Děj plyne sice pomalu a poklidně, ale přitom se člověk nenudí. Nádherná kamera a citlivý výběr lokací (u Stracha je tohle sázka na jistotu), známí herci v hlavních i vedlejších rolích a většinou podařený jemný humor. Ale hlavně určité kouzlo a hravost, které spoustě dnešních pohádek prostě chybí. Za mě 85%, ale díky tomu že jde o to nejlepší mezi pohádkami za poslední dobu dávám plný počet hvězdiček. Díky Jirko :) ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá moderněji pojatá pohádka, která rozhodně nebude nudit. Výborné herecké obsazení, hlášky, milá "skoroprincezna". Mezi herci vyčníval samozřejmě zejména Ivan Trojan, řada známých herců ve vedlejších rolích. A to rejpnutí s Plzní bylo víc jak na místě:-) ()

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama