Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michal (Vojta Kotek) se zúčastní oslavy na lesní chatě. Řízením osudu zbude po skončení oslavy na chatě sám s dívkou Zitou (Dorota Nvotová), kterou vidí prvně v životě. I když není zrovna jeho typ, pod vlivem výjimečných okolností s ní prožije vášnivou noc. Vlivem lapálie, která se jim stane jsou nuceni spěchat zpět do města. Náhle jde sice „o život“, ale poněkud jiným způsobem a obráceně, než jsme zvyklí. Z chaty uprostřed lesů se vydávají ještě v noci na cestu, aby vše vyřešili. Do cesty se jim v jako v každé správné road-movie staví nečekané překážky a všechno se komplikuje víc než z počátku čekali, takže je tu dost dramatických situací pro to, aby se Michal se Zitou postupně o sobě dověděli víc a zjistili, co všechno mají společného. Jejich cestu navíc doprovází záhadná bytost (Robert Nebřenský) a postava (Bob Klepl), kterou můžeme označit jako duch zemřelého. Všechny postavy se v průběhu filmu navíc různě propojují a vše spěje k překvapivému rozuzlení... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

Cival 

všechny recenze uživatele

Ocenil bych veřejné slyšení se scenáristy, tak aby mohli v klidu rozebrat scénu po scéně a vysvětlit světu, co na tom proboha mělo být vtipného či zábavného. Dozvěděli bychom se určitě spoustu zajímavých informací. A Milan Šteindler by se možná dovtípil, že zmatená změť scének patří do koše, a ne na plátno. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nechtěně vtipně ujetý film, který vás nejdříve otráví, jak se nedomrle něco snaží (prostředictvím humoru) sdělit o aktuálním tématu, aby vás unavil pobíháním sem a tam, které povyšuje ("překvapivě") jen Vojtěch Kotek a v závěru na vás vybalil pointu jak z Bakalářů. A totálně mě otrávilo obsazení Roberta Rosenberga, tady nemůže být o nějaké nadsázce ani řeč. Ten chlap má sedět v base, a ne skrze plátno poučovat mladé kluky, že by neměli stříkat dovnitř :-/ ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Ulovit miliardáře byl poslední český film, kde jsem se styděl, že na ten film vůbec koukám. Hovadina ve všech směrech, která prý měla mít nadhled, ale ve výsledku stála za hovno. Když jsem se chystal na tenhle film, říkal jsem si, že to třeba nebude zase tak hrozný. A že se třeba pobavím. Nebudu řešit herce, ti za to ani moc nemůžou, ale samotný příběh. Nechápu, jak je možné, že v dnešní době stále může někdo, jako Pawlovská, psát tak příšerné scénáře a sehnat na ně peníze, aby se to natočilo. Vždyť každej musel vidět, že je to strašná hovadina. Bohumil Klepl si to ale evidentně užíval, nicméně mě mrzí, že peníze z českého fondu na kinematografii jdou na takové sračky, jako je právě tenhle film a ne na, ve světě, ale i u nás, oceněné scénáře, které doteď čekají na zfilmování. Hlavně že Halina si zase mastí ego nad tím, co skvělého se svými kumpány vytvořila. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavost opsaná z čsfd: "Jde o první film Milana Šteindlera, který se promítal na testovacích projekcích a poté upravoval podle reakcí diváků. (xjane)". Tohle nemůže být pravda, protože po testovacích projekcích by tenhle paskvil nemohl jít do kin ani do jakékoliv jiné distribuce. Vzhledově průměrná herečka s mediální rádobyhvězdou v šílenosti, ke které napsal scénář pacient, bývalý kněz a dalajláma v jednom, z ústavu pro choromyslné s představami o milionkrát pomalejších biologických procesech... Dokud se peníze pro film budou strkat do podobných kravin, tak bych byl raději kdyby se daly třeba nějakým nadacím jako je Naše dítě nebo Konto bariéry (toto není reklama, jen povzdech nad úrovní české kinematografie posledních let...). ()

larelay odpad!

všechny recenze uživatele

Clovek si ide v nedelu vecer o pol desiatej v pohode lahnut, zapne telku a hlada film, pri ktorom sa vam podari zaspat. Cuduj sa svete, na Markize davali prave O zivot, ktory som nikdy nemala odvahu si pozriet, a preto si vravim, jasne, preco nie, maximalne pri tom zachrapem. Najprv som bola v polohe leziaceho strelca a ako minuty plynuli, postupne som sa usadzala... Nie preto, ze by ma to bavilo, ale aby som nezaspala, pretoze som chcela byt svedkom dalsej scenaristickej sracky, ktoru este vo filme uvidim. Tomuto filmu vzdavam hold uz len za to, ze som to s nim vydrzala az do 23:10 bez nejakej ujmy na zdravi a s precvicenou branicou za tie ultratuttiblbosti, ktore tam clovek videl. A hlavne za hlasku krala porna Rosenberga "Vyhral 6 krystalovych kokotov". Tak to bol mazec. A este jedna vec na zaver, preco preboha Kotek prijal tuto rolu? A preco ju preboha prijala Dorota? Ved ta je ako z inej planety, neuznava bezny konzumny zivot, je to inteligentna mlada zena a ja ju uvidim v takejto zlatanine. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

O život se k českému komediálnímu dnu rozhodně nepřidává. Narozdíl od svých listopadových souputníků totiž Milan Šteindler a spol. pochopili, že když u nás chtějí uspět v komediálním žánru, nemusí nutně na plátno dopravit tunu debility a doufat, že se tomu lidé budou smát. Stačí načrtnout jednoduchou story o nechtěném těhotenství, příliš nemoralizovat a přihodit ducha Boba Klepla, a při rozumné stopáži vám z toho vyleze slušná komedie, která sice nemá mnoho momentů, při kterých se budete lámat smíchy, ale jako celek je docela sympatická a jede na té správné vlně nadsázky. Najde se samozřejmě pár scén, které jsou mimo (výroba kondomů, buzení mrtvých), ale jinak se tu tak často vedle nešlape a třeba nadsazený závěr příjemně překvapí. Z Doroty Nvotové se nakonec vyklubala docela trhlá sympaťačka (ač to tak z traileru rozhodně nevypadalo) a Vojta Kotek, který se stále drží své oblíbené role "jsem tak trochu outsider", mi tu přišel o třídu lepší, než v Janákových teenagerských taškařicích. Když si připočtete na české poměry velice povedené triky a hudbu, která se do toho nebojí opřít (otravný motiv z traileru se naštěstí objeví jen párkrát ze začátku), dostanete solidní filmový počin, nad kterým sice nehodlám nijak jásat, ale rozhodně patří k tomu lepšímu, na co můžete u současné české tvorby narazit. 5/10 P.S. Ta banda trapáků, co sem naházela odpad, aniž by film viděla (neříkám, že jsou to všichni), by se nad sebou vážně měla zamyslet... ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Totální devalvace uměleckého jména Milan Šteindler. To snad nemyslel ani vážně, nevěřil jsem tomu, že tohle skutečně natočil on. Absolutní odpad... Komedie zcela bez vtipu, vršení položek vzývajících estetiku trapnosti a nesourodých (a nevkusných! - viz uťatá hlava...) absurdit... Kam se poděl duch Divadla Sklep? Kam se poděl zdravý rozum a soudnost?! Jestliže existuje subžánr evropského filmu zvaný eurotrash, pak snímek O život volně rozvíjí Troškovskou a Soukupovskou linii subžánru czechtrash! A jestli můj komentář má mít nějaký význam, pak vyzývám všechny případné čtenáře - nechoďte na to do kina, tenhle film si to skutečně nezaslouží! PS: (cituji ze svého komentáře k Perníkové věži) Je to asi obecný fenomén týkající se všech členů divadla Sklep (snad vyjma Davida Vávry) - pomalu se stávají součástí té mainstreamové kultury, toho showbyznysu, který po léta nejenom ve svém divadle, ale i v přidružených projektech soustavně parodovali a poukazovali tím na jeho obsahovou vyprázdněnost, absurditu takové umělecké a profesní existence a pokleslou estetickou a poetickou složku oficiální (nejenom normalizační) kultury. Dovedli svou poetiku trapnosti k dokonalosti, ale nikdo mi nevymluví, že ambice být součástí tohohle showbyznysu nebyla od počátku přítomna v jejich výborných kabaretních parodických číslech, což ovšem není tak důležitý fakt jako to, že většina sklepáckých osobností po roce 1989 zakotvila u zdroje svých tehdejších parodických čísel. Tomáš Hanák paroduje sám sebe (=ztrapňuje se) v kdejakém pokleslém nekonečném seriálu či uprděné estrádě, Jiří Macháček zakotvil v mělkých vodách domácí populární hudby ... a na Milana Šteindlera ,,zbylo" tajtrdlíkování v nováckém zábavním pořadu a po jednom fenomenálním (Vrať se do hrobu) a dalším výborném (Díky za každé nové ráno) se i jeho režijní tvorba řítí směrem k dekadenci mainstreamu - jak si jinak vysvětlit režijní záměr natočit tendenční film pro teenagery o drogách a vyhulených hrdinech... ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Příjemně sebeironické (Šteindler jako režisér porno filmu), svižné a zatraceně dobře natačené, s pouhým jediným (!) trikovým úletem a sadou fórů těžících z trapnosti._____ Kotek se překvapivě dokázal odprostit od svých teenage-rolí a studujícího, naivního budoucího doktora jsem mu bez sebevětších problémů uvěřil, stejně tak Nvotové hysterickou modelku, zbytek hereckého obsazení je dán přesným castingem. (Marek Dobeš v cameo-roličce má skutečné jenom ve filmové branži na branži "ostřiče"...)_____ O ŽIVOT je mi osobně sympatičtější než předchozí PERNÍKOVÁ VĚŽ, protože si jednak na nic nehraje a jednak se pohybujeme v intencích crazy komedie, u které postavy mluví mnohem věrohodněji než u "feťáckého opusu", "akorát" se dostávají do za vlasy přitažených situací. Je fajn vidět český film, kterému z profesionálního hlediska nelze NIC vytknout, protože triky, hudba a i zvuk jsou na prvotřídní úrovni._____ Ale ta "jinakost" za každou cenu s nízkou přitomností vtipů (většinou dialogových) mě iritovala. Zdání soudržnosti je skutečně jenom oním "zdáním", ale i tak potěší, že česká varianta chytrých teenagerovských crazy komedií ala HELE VOLE, KDE MÁM KÁRU se vyvedla. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Když se film okatě snaží s vážnou tváří poučovat, moralizovat či filozofovat, jeho myšlenková úroveň nemá daleko ke zvláštní škole. Jsou tu však i chvíle, kdy se snaží rozesmát a tu se mu střídavě daří, ba někdy se humorem vyloženě trefí do mého vkusu - třebas Hemalovým kurzem etikety. Silné **. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja bych to tak tragicky nevidel, spis naopak, pac sem se dobre bavil. Steindlera mam rad jako herce i jako rezisera a ani tady me nezklamal. Pribeh je sice jednoduchej a postavy jednaj jak blbove, ale na druhou stranu, je to fakt perfektne svizny a diky ruznejm doplnujicim vidinam a flashbackum pusobi pribeh docela kosate. Jedina skoda je, ze vedlejsi postavy nedostavaj tolik prostoru, zamrzi to hlavne v epizode se Steindlerem a Rosenbergem pri nataceni porna s mimozemstanama, to melo vetsi potencial. Jinak z hercu asi nejvic potesi Klepl a koktajici Nvotova, ale ani Kotek neni spatnej. No a na ceskej film je to fakt pekne natoceny, nepusobi to jak nakej poloamaterskej pokus natocenej nekde v lese za chalupou, sem tam tu je na cesky pomery slusna trikova scena, dobrej napad a nebo perfektni vtipek a jelikoz ma film jen 80 minut a paradni hudbu, tak to utece jakoby nic. Ale scenarista musel bejt asi zhulenej, misty to je fakt desna silenost. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Smutný důkaz toho, že u nás dobrá komedie snad ani vzniknout nemůže. Film je špatný doslova ve všech svých částech. Jediná složka nefunguje. Špatné herecké výkony, stupidní scénář. Nejhorší český film 2008. Není to sice překvapivé, ale o to nepříjemnější. Zajímalo by mě, jestli se u nás někdy začne točit víc než jeden dobrý film ročně. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Tak ještě že jde >o hovno< , že... :-( . . . Neuvěřitelný úpadek tušašských čudláků za přicmrndnutí jednoho ubohého pornografa a žlutého autobusu nejmenované dopravní "agency". Předpokládám, že obě >instance< si musely za svou (byť plytkou) příslušnost v téhle instantní sračce příslušně zaplatit. Další "pp" už mi byl fuk. Každopádně pak jde ve výsledku o jednu z nejodpornějších pro(sto)dukcí české >kinematografie< (jestli se o něčem podobném - spíše snad výstižněji duševní pornografie - ještě vůbec dá mluvit) v tomto desetiletí. Prostě čuročirá štajndlařiťská slátanina a hnus... - - - P.S. Doufám, že si to teda aspoň Milánek s Bertíkem potom někde v ušmudlaném karavanu pěkně udělali. S Kristýnkou a klysrýrkem... .o[.. - - - - - (Poprvé snad z plezíru protrpěno jeden marný sobotní večer s papežem za chrbátem na novácké srajdovizi, komentář zde jako znechuceně o hovnu mnohý - 27.9.2009) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

No nebylo to zase až tak hrozný, jak jsem očekával. Kokotek předved, že když nehraje s Mádlem ve filmech typu rafťáci, snowboarďáci, čůráci, tak je docela snesitelnej. Pár scének hlavně ze začátku se mi docela líbilo. Hlavně jak si tam dělali prdel z KDU-ČSL. Jenom je škoda, že asi tak od půlky je to převážně takový zmatený pobíhání sem a tam. Co bych na filmu pochválil, to byla hudba. To je docela překvapení, protože hudba u českejch filmů stojí většinou za hovno. A pak mě taky překvapilo, že se tam v menší roli objeví představitelka zdravotnice Vendy z filmu Pějme píseň dohola. Pro mě je to za 3 hvězdičky. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Nejsem nijak předpojat narozdíl od jiných k Vojtovi Kotkovi ale ono se na to vážně nedá dívat :-) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Film je kupodivu nejzábavnější a nejlepší právě ve chvílích nejbizarnějších, nezfetovanějších a nejsurrealističtějších. Těch je tu ale málo (týkají se především mrtvého Klepla), zbytek je jen mizerně napsaná pěší roadmovie, která ale není až tak špatná jako Crash Road a tím pádem není zajímavá vůbec ničím. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nevtipný shluk trapnosti, jehož jedinými devizami jsou slušná kamera a Robert Rosenberg. Bez nich by šlo skutečně o život. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nikdy v životě bych neřekla, že se mi bude líbit film s Kotkem v hlavní roli, ale svérázná poetika a humor nového projektu Milana Šteindlera to dokázali. Robert Nebřenský je král všech komiků, Monika Kvasničková hraje stejně už od socíku a objevila se i celá branže Roberta Rosenberga. Ve výsledku je to zdokonalený nový žánr, který zabodoval už v Doblba! a já jsem maximálně spokojená. ()

Reklama

Reklama