Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenci Ronan (Mark Hapka) a Beatrix (Jessica Rothe) při hledání svého otce narazí na tajemnou budovu, která je vstupní branou do nekonečných paralelních (alternativních) světů naší země. Tajemná budova ve stejných časových intervalech cestuje alternativními světy, kde mohou potkat sami sebe... (DJMaroko)

Recenze (32)

kingik 

všechny recenze uživatele

Film, co svým pojetím nemá daleko k pilotnímu dílu scifi seriálu. Jelikož se ale o žádný pilot nejedná, je výsledek nehotový a má tím pádem i zadupaný potenciál. Invenční scifárna bez triků? Inu, proč ne. Christopher Leone předkládá zajímavou ideu paralelních verzí života na Zemi. Ve filmu se při pátrání sourozeneckého dua po svém zmizelém fotříkovi setkáme s dvěma alternativními verzemi, v jedné je to post-apokalyptická verze, ve druhé je zářná i nevyzpytatelná budoucnost. Seriálovému dojmu se nijak nevzpírá i čistě seriálové obsazení, v němž dominuje Jessica Rothe. A za přemístěními čtyřčlenné party vězí jakási záhadná budova, která je branou do těchto paralelních světů. Režijně je to poměrně mdle uchopené, až na ústřední čtveřici, byli všichni ostatní naprosto nezajímavými figurkami. Má to ale svižné přechody a celkem i dějový spád. V rámci možností se celkem dalo akceptovat zobrazení alternativního světa, v němž se vyskytuje vaše druhé já, co je oproti vašemu současnému já poněkud někde jinde. To byl jeden z mnoha zajímavých prvků, jenže jeho prezentace byla vzhledem k stopáži nulově rozvinutá, takže zbývalo jen se dozvědět, co v budoucnosti dělá či nedělá/žije či nežije druhé já mladých hrdinů. Závěr je ze všeho nejhorší, v podstatě nedojde k žádnému vrcholu a celé to skončí dost neukončeně, jako když tvůrci nechali pootevřená vrátka k případnému pokračování. Celkově mně k mnoha dějovým machinacím chybělo vysvětlení, režisér vždy něco předložil, snažil se zapůsobit, což zůstalo bez vysvětlení, následně se věnoval dalšímu dějovému skoku. Po speciálních efektech se mně nezastesklo, absence propracovanosti už vadila. Film má invenční ráz, jen to chtělo víc kreativním způsobem nakopnout. 5/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Je to vskutku smutné. Prečo? Lebo je to film, ktorý mal podľa mňa obrovský potenciál nám predostrieť myšlienku, ktorá sa skoro neopozerá a prináša množstvo otázok, na ktoré chceme poznať odpovede. Problémom ale ostáva, že film nám na ne neodpovie a postaví nás pred rozhodnutie, že sa dozvieme v pokračovaní. Osobne si toto viem predstaviť ako zaujímavý televízny seriál. A som si istý, že by som ho sledoval aj ďalej. Tak to totiž reálne pôsobí. Ako pilotný diel nového seriálu, kde budeme cestovať rôznymi parelelnými dimenziami, ktoré existujú súčasne s tou našou. Páči sa mi nápad, páči sa mi technika druhého sveta, páči sa mi ideológia a ani postavy nie sú najhoršie. Herci sú na tom už trošku horšie a myslím, že režisér ich nevedel miestami správne usmerniť, ale vďaka zaujímavej ideológii a postavám ako takým je to celkom zaujímavé sledovať. Mrzí ma len fakt, že to skončí bez toho, aby sme vedeli čokoľvek a jediné čo tým pádom ostáva je množstvo otázok. Dúfam, že sa niekto rozhodne pokračovať v tomto projekte a spraví z toho seriál, lebo si myslím, že potom viem, ako by to celé fungovalo. Ale ako samostatný film, to nefunguje. Update: 6.1.2016 Nemohol som prestať nad týmto filmom premýšľať. Napriek všetkým mínusom, za ktorými stále stojím jeho myšlienka my neschádzala z mysle a rovnako ani spracovanie. A myslím si, že je to niečo, čo som sa rozhodol ešte trošku predsa len nadhodnotiť. Dúfam, že sa raz podarí z tohto nápadu vyťažiť viac, aby z toho mohlo byť buď mini-séria alebo reálny seriál. Ale myslím si, že tú jednu hviezdičku si predsa len ešte zaslúži, lebo žiadny iný film ma nenútil stále viac a viac nad ním premýšľať. Hodnotenie: B- ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Beru, že jde o pilot neuskutečněného seriálu (škoda toho), a že se tedy nedozvím odpovědi na otázky, jež pilot nastolí. Ale je to natočené překvapivě slušně, zdá se, že tvůrci měli namyšleno, kam chtějí seriál vést, překvapení v podobě SPOILER trojice Číňanek na konci bylo skutečně nečekané, jednotlivé Země byly dobře zpracované, možná jen přesun blikáním světýlek ve vstupní hale mi přišel až moc laciný. Každopádně mi to hodně - a příjemně - připomnělo seriál Sliders blahé paměti. Pokud by se tohle začalo točit, bylo by to fajn. ()

Wewik 

všechny recenze uživatele

Partička mladých cestuje paralelními Zeměmi s cílem najit otce. Po jeho nalezení film končí... Buď je to dobrej pilot k seriálu nebo si někdo nechal pěkně otevřený vrata na druhý film. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pokud to budu hodnotit jako pilotní film nikdy nenatočeného televizního sci-fi seriálu, tak nemám problém sáhnout po poměrně vysoké známce. Na TV produkci slušné efekty a hlavně zajímavý námět, který sice tak trochu vykrádá Sliders z devadesátek, ale zároveň je velmi vděčný. Paralelní světy se nikdy neokoukají a dá se tam vymyslet naprosto cokoli. A v tomhle podání mě to chytlo velice. Jako samostatný film to ale samozřejmě příliš nefunguje, je nutno mít na paměti, že je to pilot k nikdy neobjednanému seriálu. Nakousnutá zápletka a žádné rozuzlení. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Já proti tomu vlastně ani nic moc nemám, pominu-li laciné vyznění, horší jak televizní vzhled a amatérsky cool roztřepanou kameru. Jinak ale proč ne, jako pilotní díl seriálu je to dobré, klidně bych i dal ***, protože by se z toho mohlo něco vyklubat, ale. Ano, ALE (to není zkratka ALlieního Emzáka) on to není žádný pilotní díl seriálu, on je to prostě jen laciný film s nakousnutým příběhem, který nakousnutý zůstane a už se ho nikdo nedotkne ani bidlem a koštětem nastavenými vidlemi. A ve výsledku to není ani nijak originální nápad, pokud to tedy nemělo působit jako jakási poklona devadesátkovým Sliders. Takže něco by z toho mohlo být, ale je z toho jen atomovkou zapáchající postapo hi-tech prd s velkým otazníkem na jazyku. C...cože? Tak asi tak. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Sice je škoda, že to nebylo uzavřené a že nejspíš bude nějaké pokračování, ale stejně jsem se docela dobře bavil. Tohle je prostě takový ten béčkový průměr, kde dostanete přesně to, co chcete. Alespoň nějakou zápletku, celkem ucházející herectví, a navíc i trochu toho humoru a možná i malinko sci-fi. Překvapivě všechno tak nějak funguje. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jestli skutečně mělo jít o pilot nikdy neuskutečněného seriálu, tak 4*. Jinak bych šel asi níž. Pokud to ale skutečně je pilot, tak je skvělý a upoutal mě fakt hodně. Nápad je naprosto skvělý, vždycky jsem chtěl něco takového vidět a tady se to povedlo dost dobře, návštěvy jednotlivých Zemí mají něco do sebe, je tu i dost zvratů, hodně otázek a zvratů, poměrně sympatické postavy, nenudí to a navíc tu hraje Jessica Rothe, tudíž proč ne... Kdyby z toho nakonec vznikl seriál, určitě bych ho sledoval, protože bych rád věděl, kam se to vyvine dál. Škoda jen, že k seriálu asi jen tak nedojde. Potenciál tu je jak sviňa. 4* ()

haj 

všechny recenze uživatele

Sci-fi o cestování do paralelních vesmírů se slušným příběhem, kterej bohužel vysloví spoustu otázek a na prakticky žádnou neodpoví. Aniž bych o filmu cokoliv věděl, tak to na mě způsobem zakončení působilo jako pilot seriálu, což, jak jsem se zpětně dočetl, byl původní záměr, z kterýho ale ustoupili a nakonec to natočili jako samostatný film a to je bohužel škoda. Jako pilot je to skvělý, zajímavá premisa, spousta otázek, na který chci znát odpověď, slušná výprava různých světů, takže bych se určitě nechal nalákat na sledování seriálu, ale jako samostatný film to je slušně řečeno plivnutí do tváře diváka, protože v nejnapínavější části najednou skončí a .... nic, konec. Jako pilot 4*, jako samostatný film 2*. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako klasická laciná epizodka z Krajních mezí nebo Twilight Zone, navíc je to příšerně zahraný. Některý efekty ujdou a základní myšlenka je zajímavá ale potřebovalo by to peníze peníze a peníze. Krůček od odpadu. Nudil jsem se jak hovado. ()

Mes-siah 

všechny recenze uživatele

Nepozerať, nema to zmysel, strata času, keďže to nemá koniec. Herecke výkony i dialogy slabe, napad výborný, ale hrubo nedotiahnutý. Ďaň za to, že to je len pilotný diel. ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Námet dobrý, čo sa týka sci-fi výmyslov, prvý diel otvára nespočetné možnosti. Film však pokrivkáva na hereckých výkonoch, ktoré možno priamo nebili do očí, ale ani neohúrili. Zatiaľ hodnotím neutrálne, uvidíme čo prinesú ďalšie časti. Tak ako môžu prekvapiť, tak isto to môžu aj zbabrať. Uvidíme. 50% - 3* ()

B3n 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad s veľkým seriálovým potenciálom. Bola by škoda toho nevyužiť. Viem si predstaviť dve-tri série s postupným odhaľovaním pozadia budovy. ()

Reklama

Reklama