Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Corina Moise už se vám do obsazení nevešla? Ale ona tam má dost důležitou roli...

Jinak film trpí (v tuzemsku obvyklejma) velkejma ambicema a neschopností tvůrců rozhodnout se, co vlastně chtějí natočit. Ale vidět se to dá, dokonce i dvakrát. ;)

Hanver

Hanver (hodnocení, recenze)

Labuda není pravý čistokrevný kikán... proč nebyl do hlavní role obsazen někdo z bratrů Olahů z Kladna? Film by hned dostal jiný šmrnc.

Tequilascz

Tequilascz (hodnocení, recenze)

Citace "Sem slepy kurva hmm hhto je stoho chlastu" a potom zas "Typiči to začly dělat silnější". Sorry za ty slova ale v tom filmu to bylo. :)

haffen

haffen (hodnocení, recenze)

Konečne som si pozrel tento film s veľkým očakávaním, že sa pri ňom dobre zabavím. Ako kruto som sa mýlil. Slabulinký nič nehovoriaci dej, chabé až tragické výkony mladého inžiniera s Labudom. Veľmi nezáživné. Tvorcovia si asi mysleli, že ku kvalite bude stačiť Bolkovo titulovacie slovo "piča" a jeho odvedeniny. Paradoxne on bol jediným dôvodom, prečo som filmu udelil dve hviezdičky miesto jednej. Film sa snaží kopirovať Emira Kosturicu, ale... ostala len chuť 3x vyluhovaného čaju.

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

On to byl spíš pravdivý obraz kultury /nepřizpůsobivosti?/ cikánské verbeže. A když je film v podstatě životní realita, nemuseli ho točit. Vidíme to všichni každý den v realitě i v médiích!

Phoenix60

Phoenix60 (hodnocení, recenze)

Pokud točíme takové filmy,tak ubohé tak se nesmíme divit že nato chodí jenom Češi

ph4a

ph4a (hodnocení, recenze)

Absolutní šrot. Nedočkal jsem se ani děje ani komických situací. Silné světýlko a piča je hodně málo. 52% ??? kde by se vzalo

Cortigon

Cortigon (hodnocení, recenze)

Raději bych poslouchal 2hodiny na plný koule hip-hop (nesnáším ho) než šel do kina na tuhle sračku

BellC

BellC (hodnocení, recenze)

nevím jak vy, ale mně se to polívkovo věčné p**o, co p****eš prostě líbilo.... až na vcelku slabej konec, kterej bych dořešila víc, to bylo moc hezký :) somáli byl úžasnej a měla jsem občas slzy na krajíčku

 (hodnocení, recenze)

Byl jsem velmi natěšen, ale tophle se fakt nedalo... škoda

SB

SB (hodnocení, recenze)

Jako charakterizace cigánů to bylo značně vydařené a často nevybíravé (kradení mříží z kanálů, záběry z Chánova, křtiny v kostelu...), i když hlavní postavy musely být trochu idealizovány, aby se vůbec dalo něco natočit. Nutno říct, že z toho cigáni, co se týče vlastností a slučitelnosti, nevyšli vůbec dobře - na Balkánu se to snese, ale ne ve střední Evropě.

rteppp

rteppp (hodnocení, recenze)

Mé očekávání to překročilo, bylo to ještě horší než jsem očekával. Komedie mám rád, ale co bylo toto opravdu nevím. Za celou dobu filmu jsem se zasmál jen jednou. Ani hvězdné obsazení to nezachránilo.

Andersis

Andersis (hodnocení, recenze)

Co jsou to za spůsoby, že se cikáni v noci zamykaj! 1* za Bolka Polívku.

akicita

akicita (hodnocení, recenze)

Tak - kdybych nevěděl o čem to je, tak to nevím snad ani během filmu. Zmatené. Utahaný děj bez děje... Romská sídla BEZ obvyklého nepořádku kolem baráků. Nečekal jsem ani po slabotě Účastníci zájezdu celkem nic, podíval jsem se na to jen kvůli Polívkovi a Labudovi. Je nabíledni, že bez nich to je naprosto stejná kaše jako všecky ostatní filmy po roce 1990, které spáchali "mladí tvůrci". Zajímavá hudba, ale pak už se stále opakuje a je až protivná... Co mne zaujalo - jak se tvůrci snažili v mnohém okoukat Jasného Rodáky. Atmosférou, osvětlením i různými detaily v obrazu (kostel, strom, venkovní hostina...), které jsou až dá se říci jakoby okopírované. Náladu to má - ale jen náladu Jasného Rodáků - skoro i víc než to jeho trošku křečovité pokračování Návrat ztraceného ráje. Ale ty dvě hvězdičky jsou jenom pro Bolka a Mariána. A ti autoři by měli vymyslet něco svého a ne se pokoušet o 60.léta, která nezažili.

rarak

rarak (hodnocení, recenze)

Ze začátku byl Polívka zábavný, ale po chvíli se to omrzí (humor stojí hlavně na slůvku 'pi*a') a dějově mi to přišlo nezajímavé (spousta cikánských písniček a nová 'legenda'). Vzhledem k tomu, jaké tu byly v době uvedení filmu reakce, jsem očekával něco mnohem lepšího.

Wancohoff

Wancohoff (hodnocení, recenze)

film ktory zaklada na bolkovej vulgarite...ano kurva,v dedictvi to bolo super...ale tu je to trapne a nefunguje to tak ani zdaleka...40%

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Já dal dvě hvězdïčky za ty dvě kozy na začátku filmu. To bylo Ku*va něco. Jinak si myslím že režisér a scénárista jsou oba Pi*usi....

rarak

rarak (hodnocení, recenze)

Hodně cikánské hudby a velmi slabý děj.. Od komedie čekám něco jiného.

TepTa

TepTa (hodnocení, recenze)

No neřek bych, že to uplně špatnej film, ale nechápu proč je propagován jako komedie?!?!? Kdo vyrazí na ROMing v očekávání toho, že se bude od začátku do konce válet smíchy, bude hodně zklamán.

the_pest

the_pest (hodnocení, recenze)

Mnozí si pochvaliují pěknou hudbu, ale ta je zčásti okopírovaná z Kusturicova "Život je čudo". Podle mně je roming slátanina.

M4rtin

M4rtin (hodnocení, recenze)

I pro me velike zklamani. Od filmu jsem moc neocekaval a musim rici, ze ROMing je nevyrazny a pro me velice nudny film, ktery neni ani komedii ani dramatem, proste se jen tak pomalu a nudne vali ke konci. Komedialnich casti jsou ve filmu tak cca 3 minuty :(

Joll

Joll (hodnocení, recenze)

konečně tomu padá hodnocení dolů, doufám že za par týdnů bude tam kde má být a to na 40-50% max, nechápu jen že to ze startu tolik lidí nadhodnotilo, snad jen aby lidi šli ty prachy do toho kina za tuhle blbost vyhodit jinak nevím :(

VLADEK

VLADEK (hodnocení, recenze)

Co se od filmu dalo očekávat, tomu dostál. Vtipné a nenásilné.

4daPeace

4daPeace (hodnocení, recenze)

Zajimave, jak ma ROMing pred premierou vice hodnoceni na CSFD, nez Grandhotel tri dny po premiere...

Luisis

Luisis (hodnocení, recenze)

tak tenhle film byl pro me obrovske zklamani.Zmateny pokus o vicelinearni komedii.Zmateny dej a pokud si mysli Vejdelek , ze rici slovo PIČA 60krat behem filmu,je zarukou dobre komedie tak to je u me uz bezvyznamne tohole rezisera vubec resit.O kdyz Bolkovi nktere ty pičoidní hlášky sedly to je fakt.Zasmal jsem se ale asi 3krat halsite a to je pro me sakra malo.Cekal jsem hodne a bohuzel pravy opak dostal.Urcite navstevnost stoupne kdyz na film prijdou vsechny cikorky z čr pro ktere je z hlavni casti film delany.

Těšíňák

Těšíňák (hodnocení, recenze)

Kdy už se budou zase točit dobré české filmy? Tenhle Roming mohl pobavit opravdu jen hodně nenaročné diváky.Nuda je myslím nejvystižnější slovo :((

mktuning

mktuning (hodnocení, recenze)

No tak ze zacatku nuda do te doby nez se tam prida do party Bolek pak zacina konecne svanda takze vrele doporucuju ale jak rikam vydrzte akorat ten zacatek a pak je to super ...

bernajk

bernajk (hodnocení, recenze)

Je skoda, ze jim to uteklo ven, asi ztrati hodne penez. Videl jsem to videl na stahnuti v dvd ripu, ale i tak na to pujdu do kina, nekdo ty ceske tvurce musi podporvat.

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

tak na tohle bych možná časem i mrkla - když už kvůli ničemu jinýmu, tak určitě kvůli Bolkovi - ten se tady zas vybarvil, muhehe

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

Černá kočka český kocour??? Som zvedavý more-dikarbone, džasta mara prekulera!

hujjer

hujjer (hodnocení, recenze)

no nevim... film je o cikanech, pritom labuda ani polivka nejsou cigani a ani nemaji cigansky akcent, ale budiz... nicmene "hlaskove" rozhovory typu: policajt: "pane ridici, jsou ty nuzky nerezove?" polivka: "nevim, ja na ne nechcal!" z traileru mi naznacuji, ze se bude hrat na lidovou notu... uz zase :(

cineman

cineman (hodnocení, recenze)

Nejsprostější postava v českém filmu? (asi Bolek) Zvědavost... že by konečně přistála do kin komedie "made in CZ" na úrovni?

Kota

Kota (hodnocení, recenze)

jenom sem zvedavej, jak bude Polívka a Labuda excelovat ... snad to nebude nuda :-D .. ale to už by byla dobrá krize

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

tohle vypadá slibně....konečně zase trochu přisprostlý film

sta

sta (hodnocení, recenze)

no, tak já to viděl na oficiální novinářské projekci někdy před 3 týdny.

ondryx

ondryx (hodnocení, recenze)

to by me zajimalo kde to videli ty co pisou ty komentare a hlasujou.....

woody

woody (hodnocení, recenze)

Vejdělek se snaží dělat Kosturicu... Tohle dopadne děsivě...

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama