Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Recenze (708)

laFei 

všechny recenze uživatele

Bolek Polívka i Marián zvládli proměnu v kované Cikány opravdu dokonale. At už prostředí ghetta uprostřed špíny a parchantů, kradnení všeho možného nebo prostřihy na příběh o Somalim, to vše krásně vystihlo atmosféru. Bohužel, příběhem ani zpracováním však film nedosáhne výše než na 3 hvězdy. A to opravdu asi jen kvůli dvěma zmíněným hercům. ()

kujon 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je pro mě asi největší letošní zklamání. Nudné, prázdné dialogy, nesmírně dlouhé záběry o ničem, resp. záběry s nulovou vypovídací hodnotou v prostřihu s velice krátkými, až křečovitými mini-scénkami. Představitele syna pana Labudy bych označil jako profesionálního NEherce a nikdo by mi to nemohl míti za zlé... Co se mě ještě nelíbilo byl zvuk - hudba moc hlasitá, řeč zase pro změnu moc potichá... Jedna hvězdička z úcty k hlavní filmové dvojici. ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Dal bych ** za tu část zpolívkovatělou část a **** za tu cikánsky snovou část. Kurvahošigutentagové by byli vděčni za svojí půlku, ja bych rád viděl film podobný těm Gatlifovským, Gádžo dilo jako vzor. ()

Phillo 

všechny recenze uživatele

Opäť ďalší sebavedomý počit pána Vejdělka, ktorý si asi myslí, že mu naletíme na všetko. Neuveriteľne prehnane sebavedomé a hlavne NUDNÉ! ()

zdenur 

všechny recenze uživatele

Nebýt absolutně zbytečného prolínání s nějakým cikánským králem, tak bych možná uvažoval i o čtyřech hvězdičkách. ()

no2 

všechny recenze uživatele

6/10 - Na film jsem se těšil už kvůli tomu, že Polívka, Labuda i Javorský jsou moji oblíbenci, navíc romská problematika je mi docela blízká; viděl jsem však předtím Účastníky zájezdu, a tak jsem si nedělal iluze, že se režisér od doby natočení svého debutu posunul nějak výrazně dopředu. ROMing mě nezklamal - splnilo se přesně to, co jsem od filmu očekával - vynikající Polívka, Labuda i Javorský; Vejdělek - ano, rutinér - není to sice originální označení tohoto režiséra, ale nic příhodnějšího mě nenapadá. Je to tak. Takže díky pánům hercům i příběhu hodnotím jako lepší průměr, pěkný film, ale do zlatého fondu českého filmu se prostě nezapíše (jsem zvědav na Václava, jestli budu konstatovat totéž...). ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Počet zasmání - 1, počet mikrofonů co bylo vidět ve filmu - 3, počet WTF momentů - vlastně jen jeden - celý film. První půle se dala ještě překousnout, než člověku zevšedněly všechny Bolkovy piči, a ve druhé jsem vysloveně trpěl a nudil se. Prostě SRATCHKA. ()

Elgin 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najoblubenejsich ceskych hercov pan Polivka sa snazil co mu sily stacili, ale tak nudny film som uz davno nevidel. Je to ohromna skoda, pretoze namet natocit film o ciganskej problematike sam sebou nie je zly a chyba ako sol v tychto dnoch. Bohouzial tvorcom tento obrovsky potecial nevysiel. Nasi tmavsi spoluobcania maju problemy s platenim najomneho, malokto z nich pracuje, spolocnost (my danovi poplatnici) do nich investuje nemale prostriedky vrchom, spodkom bez ziadneho vacsieho efektu. Z pohladu investora totalne vyhodene peniaze. Romovia si mozu oddychnut pretoze ich financuje stat a nie nejaky podnikatel. O kriminalite sa radsej rozpisovat nebudem pretoze by mi pravdepodobne nestacilo miesto pre taky komentar. V tomto smere by sme mohli ocakavat, ze sa najdu tvorcovia, ktory konecne poriadne rozcupuju tuto tematiku. Bohuzial nikto nechce niest svoju kozu na trh!? Ja len dufam, ze sa to nebude odkladat na vecne casy. Iba jedna hviezda za nacrtnutie romskej otazky. ()

Andresito 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný průměr, který snad kromě paralelního "Romského eposu" ničím nepřekvapí, ale rozhodně taky neurazí, pobaví a zanechá příjemný pocit, což v rámci české tvorby bohužel moc běžné není. Vejdělek s Epsteinem už podruhé dokázali, že mají na to natočit něco lepšího, tak snad příště. 60% ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

Film to není špatný. Výborný herecký výkon především Mariana Labudy. Dobrý výkon Bolka Polívky, jehož role je mu šitá jako na míru, ale postupem času jsou jeho hlášky spíše nudné a stále se opakující. Většina hlášek je už v traileru, ale za podívání tenhle film stojí. Asi největším kladem tohoto filmu je scénář Marka Epsteina. Film neobsahuje žádné větší chyby, akorát mohl být zkrácen o vnořený epický příběh, který byl nudný a nepobavil, což je u komedie trochu chyba. Moje hodnocení: 65% ()

Horak 

všechny recenze uživatele

Velké zklamí a velká nuda, pár vtipných momentů, některé lepší herecké výkony a hodně těch trapných nehereckých. ()

godycz 

všechny recenze uživatele

trochu mi vadil začátek, divná kamera...pomalý rozjezd.....jinak mě to překvapilo, ty dvě roviny příběhu, Polívka krásně pičoval a Javorský....naprosto úžasně zahrané !!!!!! jak kdyby tyhle jeho role napsal, zrežíroval a obsadil Švankmajer. 70% ()

TomBar 

všechny recenze uživatele

Vejdělkova poetika mi nič nehovorí, napriek tomu je tento film najmä vďaka Labudovi a Polívkovi ako jednohubka celkom pozerateľný. Režijne a technicky ledva priemer. ()

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama