Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Recenze (708)

Romeroo 

všechny recenze uživatele

Za celý film jsem se zasmál od srdce pouze jednou a to je na komedii s Polívkou a Labudou opravdo málo, nemyslíte? Pro mě osobně velké zklamání...25% ()

PetrC. 

všechny recenze uživatele

Hodnocení vyšlo jak vyšlo především díky formálnímu pojetí režiséra Vejdělka. Obsahově je to o 1-2 kategorie níže. Dost dobře chápu ty, kteří dali ještě nižší hodnocení než já. 39 % ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Hvězda za smutného Labudu, hvězda za parádního Polívku, hvězda za ono slovo (a jeho odvozeniny), které se nesluší říkat (aspoň ne před ženami) a jež se zde užívá vskutku v nebývalé míře, aniž by tento film nějak odpoetizovalo. Jo a taky ta strašně sexy kočka na začátku... ()

intro 

všechny recenze uživatele

Já se celkem při sledování bavil. Jednu hvězdičku jsem dal navíc hlavně kvůli Bolkovi. Je zde naprosto perfektní. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

hele ty hvězdy jsou za skvělýho Polívku... u jeho hlášek a situací jsem se řezal jak kůň... bez něj by to byla jenom totální hovadina.. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Několik slušnejch nezapomenutelnejch vtípků a velice dobře zahráno od Bolka Polívky, dá se říci, že celý film táhl sám a jako jediný tám něco hrál. Neskutečně nezáživný příběh v podání Romana o romské komunitě. Bylo zde málo dobrých chvil oproti těm špatným. ()

Ferenzo 

všechny recenze uživatele

Cikánská volovina s pár dobrýma hláškama Polívky. A nebýt Bolka, tak je to snad i odpat. Jinak absolutně o ničem film. Jen se párkrát zasmějete pravdivosti romské povahy. 40%. ()

Mr.Atsor 

všechny recenze uživatele

Příběh o ničem, ale Bolek Polívka je legendární. Několik jeho hlášek snad nezapomenu a už kvůli nim se vyplatí na film podívat. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti cikánskému folklóru, ale skutečně museli do toho filmu neustále ječet?? Tohle se tedy týmu co na filmu dělali, nebo režisérovi skutečně nepovedlo. Vlastně tím film zkazili tak, že musím jít s hodnocením níže. Až budu chtít ty jejich písně poslouchat, koupím si CD a nepolezu do kina. Také mne rušily scénky se starým cikánem. Jinak je to naprosto vynikající film, ukazující jejich pokřivenou mentalitu (cikán nesmí pracovat, nebo nedej bože platit elektriku a další věci). Pi-----í Bolek Polívka je naprosto skvělý. Dyk, jáj, jáj, romni, dáme to tak napůl no. 10857/10917///** a půl ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Ďalšia hlúpa komédia o cigánoch z českej réžie. Nemá to dej, pointu, je to nudné a nezmyselné. Celé je to postavené na Polívkovi a jeho vulgarizmoch. Bohužiaľ jeho herecké výkony za posledné roky sú na zaplakanie. Rozhodne si nespomenie ani na jednu výraznejšiu vtipnú scénu, alebo hlášku. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

No...nebýt Bolka Polívky, snímek by byl silně podprůměrný, ale jeho hlášky a herecký výkon mu notně k mému konečnému hodnocení pomáhají. Podle mě je důležité hlavně to, že celý příběh je prostě mdlý a nezáživný. Ono se tam vlastně po celou dobu nic zajímavého neděje. Já oceňuji kvalitní scénář, ale k čemu to je, když je děj nudný? Velmi oceňuji hudbu, ta je skvělá. Ale rovnou je třeba říct, že například příběh o králi Romů, který si M. Labuda vymyslí je tam spíše navíc. Celý je tak nějak trapný a ještě více nezáživnější než samotný film a i některé jeho scény jsou spíše k smíchu, ale ne tomu, který vás upřímně pobaví. Škoda. V tomto snímku jsou světlé momenty, ale na mě to působí jako pokus o to udělat si srandu z cikánů, ale hlavně tak, aby je to neurazilo. Já bych kliďánko přitvrdil. Budu se opakovat, ale z tohoto tématu se dalo vytěžit víc. ()

niska98 

všechny recenze uživatele

Zajímavá část ohledně příběhu Somáliho, kde byl skvělý Javorský, ostatní herci též předvádějí dobrý výkon. Ale jinak ten film bohužel vyzněl.....nijak. Velká škoda, na začátku to vypadalo tak, že by to mohl být dobrý příběh. Nějak jsem ještě nenarazila na road movie, která by mě opravdu zaujala. ()

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama