Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Recenze (708)

Gugos 

všechny recenze uživatele

Šlo z toho dostat podle mě víc, ale bylo to žonglování na tenké struně....poprvé se mi to až tolik nelíbilo podruhé mi to už sedlo víc 3* ()

rodl 

všechny recenze uživatele

Tož kurva pičové nebylo to až tak somrovské. Mýtus o Somálim se však povedl stokrát lépe než motiv road-movie. A protože duo Polívka - Labuda je schopné zahrát téměř cokoliv, i Romy jsem jim jakžtakž věřil, ale onen moudrý synek a Rom? To teda ne. Škoda, snaha byla a je vidět, ale zůstalo to před branami romské duše. ()

bocy 

všechny recenze uživatele

České a slovenské súčasné filmy ja nejak nemusím...hoci raz za čas si ich pozriem. No a keď vidím Labudu, tak sa mi nožík otvára vo vrecku. Blééééé :-( ()

cmman 

všechny recenze uživatele

Určitě to není komedie. Jediný trochu vtipný okamžik bylo pečení slepice. Filmu jsem se dlouho vyhýbal, nakonec na doporučení typu, to musíš vidět, hraje tam Bolek, jsem na to kouknul, ale ani již zmiňovaný Bolek s Labudou to nevytáhli z šedivého podprůměru. ()

Martyjoker 

všechny recenze uživatele

Nebýt Bolka Polívky (první hvězdička), tak bych ten film vypnul už po 20 minutách. Taky je mi sympatické, že se konečně někdo nebál ukázat, co jsou cikáni opravdu zač (druhá hvězdička). Jinak absolutní brak! ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

Kdyby se podařilo natočit dobrou komedii, kde hlavní role Romů hrají skuteční Rómové (nj, je to asi jako s tim Čingischán em z 65. s Omarem Sharifem, kde to teda byl uplnej extrém, páč si žádného Mongola fakt nevybavuju...)....prostě to se skousnout nedá (ikdyž se snažil...trochu...Subjektiv * jak píše..třeba...)..a další věci už vůbec ne....idealizace...milé, ale......když prostě realita je o dost surovější, já teda nejsem žádnej sympatizant Děl....tak moc jich tu u nás nebydlí, je to v klidu :), spíš tak asi naivnější a nudnější... ()

Calvus77 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je to zvláštní film, na který tu nejsme příliš zvyklý. Labuda ve filmu vytváří mytologický příběh a zároveň jeden takový prožívá a ty dvě mytologie se protnou... a jako na takový musíme na film pohlížet. Prostě ho nesmíte brát moc vážně. Má poetiku Jakubiskových filmů (Nejasná zpráva...) a trochu i toho Kusturici. Zajímavé jsou ty znepokojivé dlouhé záběry a Marián i Bolek jsou výborní (stejně tak prsa Verunky). Na to že to točili gádžové, tak dobrý :-) ()

Darriel 

všechny recenze uživatele

Vladimír Javorský mi připomněl Krchovského a scéna tance se smrtí se mi vryla do paměti natolik, že musím dát vybočující vysoké hodnocení. Navíc jsou tam vtipné hlášky a dobré postřehy a film mi sedl přesně tak, jak je natočen. Labuda mě svým hereckým výkonem potěšil - ztvárněním melancholická duše, Polívka mi přišel až neskutečně reálný, jako by ani nemusel hrát :) ()

mustela 

všechny recenze uživatele

Filmu jsem moc nevěřil a moc šancí jsem mu nedával, přesto jsem ho po doporučení shlédl a byl jsem mile překvapen. Kvalitiní herectví Polívky a Labudy snad není potřeba komentovat a propojení trochu suché, ale přesto nebo možná právě proto vtipné roadmovie a poetického vyprávění o cikánském králi mi připadalo zajímavé. Na závěr musím říct, že celkové hodnocení kolem 50% mě nepřekvapuje, není to film, co by se za každou cenu podbízel všem. Někoho to může naštvat, ale já za to dávám plný počet bodů. ()

Kahoš 

všechny recenze uživatele

Trailerem natěšen, filmem zklamán. Všechny podařené gagy jsem už totiž viděl.... v traileru. A kromě nich smrt nebere, lalůčky nelalůčky. Škoda, Bolkovo ántré bylo spektakulární. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Veliká bublina reklamní upoutávky. Film mě zkrátka zklamal, čekal jsem určitě více pozitivního humoru. Bolek byl sprostý, jako dlaždič. Myslím si, že slova, která převážně používal navíc nebyla moc trefná a vtipná. Hold na dědictví to nemělo ani v nejkrásnějším snu. Ne vše se vždy v životě podaří ** ()

Kapitan Hergot 

všechny recenze uživatele

Uz je to delsi dobu, co jsem tenhle film videl v kine... ale ani s odstupem casu me neopustil pocit, ze se jedna o zmarenou dobrou prilezitost... Ten scenar mel potencial, mel obsazeni... ale vysledek proste pokulhava. Skoda. ()

Aligon odpad!

všechny recenze uživatele

Tomuto nepomôže ani Bolek.. hnus proste. Stačilo mi 10 min a musel som to vypnuť, vymazať a zapáliť cigo. Hneď po zapnutí filmu som musel vypnuť repráky pretože tá " hudba " sa nedala vydržať. Myslel som že tam bude iba občas, ale bohužial som sa mýlil. Už po 3 minútach mi myška behala po tlačítku X ale vydržal som 10 minút aj to som na seba hrdý . Vejdělek opäť sklamal.. takže už nikdy viac aj keby mal film 500 * ()

Ware 

všechny recenze uživatele

Jedna vec mi na tomto filme strašne prekážala, a to prelínanie hlavného deja s tým príbehom rómskeho eposu (či čo to bolo), ktorý mi prišiel úplne zbytočný a kazil celkový dojem z filmu. Nebyť tejto (žiaľ dosť obsiahlej) časti filmu, prihodil by som o jednu * viac, pretože Bolek je fakt dobrý. Takto je to žiaľ iba za ** ()

NikoKovac 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo, ač podle hodnocení je to horší průměr. Road movie o cikánech je vynikající téma, Bolek Polívka v roli Stana přímo exceluje. Scény s policejní kontrolou, úřadem, slepicí nebo svařováním jsou prostě geniální. Dal bych i plný počet, ten si to ale nezaslouží, protože scény se Somálim, a že jich ve filmu bylo celkem dost, takovou úroveň neměly. ()

Blade87 

všechny recenze uživatele

Po půl hodině v kině jsem chtěl odejít, protože nebylo na co koukat. Film byl o ničem, dialogy , s prominutím, o hovně a Bolek pořád nikde. Najednou klepe na dveře, vypustí 3 věty a hned se smálo celé kino. Co víc k tomu dodat?? Snad jen to, že nebýt tam Polívka, tak opravdu opouštím kino a místo 3* dávám ODPAD :) ()

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama