Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Recenze (708)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Můžete ztišit to dítě ??" - "Jak jako ztišit dítě ?? To není radio !! To je živý tvor.." - "Nemá rád fízly !!" - "Co jste to řek ??" - "Ále.. Že nebrečí, jenom když hrajeme.." ;) ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Komedie, která má svá světlá místa (Bolek Polívka, který se své role nebojí...ehm, dopiče nebojí), ale nedokázala ani zdaleka vyčerpat a naplnit potenciál povedeného námetu - romského road tripu. Doporučil bych panu Vejdělkovi, aby se podíval aspoň na jeden film Emira Kusturici, aby zjistil JAK se točí poetická cikánská bláznivá komedie. Takhle potěšilo jen pár scén, pěkně zasazených do české scenérie...achjo, další hřebíček do rakve českého filmu, ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Cakala som teda o doost viac. Kde je vsetok ten vtip? Pi*ovanie bolo sice mile a preplietanie s pisanym pribehom tiez, ale inak imho mimo par scenok slabucke. Naviac pan Labuda by iste posobil priemnejsie v slovencine, nez cestine so slovenskym prizvukom a taky Jura mi vyslovene vadil, kedykolvek nejaku repliku mal. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

V tomto netradičním snímku se neobjevují jiná než sprostá slova, a to se ne každému líbí. Přesto zde najdete pár vtipných scének a hlášek, vcelku dobrou hudbu a dobré herecké obsazení - Bolek a Marián bezva. Není to málo, ale není to (nic) moc.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Somáli měl deset dětí... no, aspoň tři syny tedy měl. Byl to ten nejmenší romský král. Tedy nebyl nejmenší, byl tak akorát. Akorát měl nejmenší království ze všech.......... Za vznikem filmu stojí producentský tým, který je podepsán pod divácky velmi úspěšnými vieweghovskými adaptacemi - Román pro ženy ( režie : Filip Renč ) a Účastníci zájezdu ( režie : Jiří Vejdělek ). Scénář : Marek Epstein. Kamera : Jakub Šimůnek. CHYBY VE FILMU - 1 - Balónek nafouknutý pusou letí k nebi, jakoby byl nafouklý héliem. 2 - Při scéně, kdy dva policisté zastaví Tatrovku, je v horní části obrazu vidět mikrofon. 3 - Ve scéně v kostele při křtu dítěte je vidět mikrofon. Stane se tak v okamžiku, kdy Polívka vstává a jde k oltáři. 4 - Jěště jednou mikrofon a to hned několikrát - Po odpadnutí kouřící součástky z náklaďáku a vystoupení posádky. CITÁT - Dneska nikdo nepíše eposy. Nikoho to nezajímá........... ()

svik 

všechny recenze uživatele

Dost sem se zasmál, dvojka Labuda x Polívka nemá chybu , ale kdyby tam nebyli tak bych to přirovnal k filmu Panic je na nic. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Česko-slovensko-rumunská komédia o Rómoch. Vôbec ma neprekvapuje prečo práve tieto krajiny sa do toho pustili, keďže tu je ten problém s nimi najviditeľnejší. Avšak Polívka a Labuda na mňa pôsobia skôr ako balkánsky cigáni. Od komédie to má ďaleko, od poriadneho príbehu tiež a keď si spomeniem na film, ktorý som videl nedávno, volal sa Dom za vesanje, tak sa divím, čo bolo toto. nemyslím si, že toto je komédia o rómoch, toto je svojsky, veľmi korektne sa tváriaci film, ktorý ma veľmi nudil. ()

Torision odpad!

všechny recenze uživatele

Tak proti tomuhle filmu je Kameňák hotovej Godfather. Ještě nikdy jsem si nebyl při sledování filmu během první pětiminutovky tak jistej, ho hodím mezi odpad. Vážně ten nejhorší českej film, co jsem kdy viděl (takže asi i nejhorší film, co jsem viděl vůbec). Kromě toho, že je tenhle "film" totálně nezajímavej, ale hlavně neni vůbec vtipnej. Přemejšlím, co o tom napsat kladnýho.Ale to prostě nejde. Takže bych všem doporučoval, aby si dobře rozmysleli, jestli se na tohle kouknout. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Film sa my zdal málo realistický až do chvíle kým sa na scéne neukáže Polívka, ktorý opäť raz zažiaril a je pravdou, že bez neho by tento film dopadol určite horšie. Potom sa už konečne začína zábava do ktorej v najväčšej miere prispieva práve on. Rád by som zistil, koľko krát počas filmu vyskloňuje to slovo p*ča. Marián Labuda mi ako cigán veľmi nesedel, avšak dosť dopomáha Polívkovi k jeho výkonu. Iba nepochopím do akej miery bola potrebná druhá rovina a to fiktívny Solamiho príbeh. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Další film, ve kterém nebýt Bolak (viz. u mě dobrý), tak katastrofa! Bolek z toho dělá aspoň trochu prdel. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Tento film balancuje na dvou miskach vah....megasranda versus meganuda...bohuzel, cim vic se blizi film do konce, tim vice prevazuje ta meganudna cast...a nezacharnuje to ani Bolek se svym picoidnim picusovanim... ()

Adys-Aduna 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování české ideje o romské menšině na našem území, v čele s výborným Labudou a ještě lepším Polívkou, coby nejlepší přátele. Ve této road-movie se ovšem vyskytují nudnější pasáže. Veliké plus, si také Roming získal svou hudbou a mimo dějovou linií Marjánova eposu o romském ohni, kde exceloval Vladimír Javorský. 70% ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Prvních 45 minut výborných, seznámení s romskou komunitou, netušení rozuzlení v případě existence Somáliho a poutavá hudba. To vše jako by se v druhé půlce ohrálo tak jako sice hravá, leč stereotypní hudba... Pár vydařených vtípků, snadná čitelnost děje, poetická atmosféra a jezero á la Silent Hill 2 - to je na jasných 65% :-) ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase dobrá česká komedie s velmi příhodným tématem :-) Bolek Polívka i Marián Labuda byly skvělí ()

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama