Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Recenze (708)

decouble 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké zklamání. Četl jsem scénář a zdál se mi téměř výborný. Ale výsledný film na mě působí dojmem slepených scén a navíc vůbec netuším o čem Roming měl být. A předabovávání hlasově slabších herců Rašilovem je už fakt trapný:( ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Ani ryba ani rak...Komedie? Road-movie? Pche! Poslouchat celý film pičování z Polívkových úst mě zábavné teda vůbec ale vůbec nepřišlo a to druhé téma psaní knihy mi do romské road-movie prostě nešlo... ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Něco tomu chybí, vtipný to je chvilkama dost, ale chvilkama scénarista vůbec nezvládal pointu, rádoby vtipný momenty, jako že cikánský, ale spíš prázdný. Druhá věc, pokusy o poetiku jsou fakt jen pokusy, Vejdělek tohle zatím neumí, u poetických scén se nesmí člověk nudit, ale musí bejt zasažen krásou, což se tady podařilo v menšině. Ale sympatie k cikánům, z filmu prosakující, mě oslovujou, takže za to body výrazně nahoru. Proti hercům nemám výhrady, i když by bylo asi zajímavější obsadit to opravdovejma Rómama. Musim říct, že Polívka je fakt dobrej, což se nemusí vždycky poznat u komický polohy, ale jakmile má vážnou až tragickou chvilku, tak to je fakt silný. Kdo je ovšem mistr, bohužel u nás moc nedoceněnej, je Javorský. Jeho charisma skoro ani někdy nemůže kamera unést, hodně sugestivní herectví. Pár scén se ovšem povedlo a celkově mi to hrálo na struny, který si rád nechávám rozbrnkávat, takže solidních 60 - 70%. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na Roming jsem se těšila, když jsem viděla nějaký trailer v kině. Myslím, že jsem dokonce četla, že se na ten film těší i Spáčilová, tak jsem si říkala, že když už ona se na něco těší, nebude to tak hrozné. Jenže pak film skutečně přišel do kin a člověk vystřízlivěl, neboť zjistil, že vtipnost celého filmu je pouze v traileru. Opravdu mi to vtipné nepřišlo, zasmála jsem se u scény, kdy Stana a spol. zastavili policisté, jinak jsem se možná párkrát pousmála, ale to bylo všechno. Rušil mě příběh o romském eposu či co to bylo. Dívat se dvě hodiny na sprostě nadávajícího Polívku, to opravdu není nic pro mě. Film mě celkově nezaujal, zklamal a opravdu to není nic mimořádného, český film, který se moc nepovedl. ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Trochu reklamní šméčko distributora na diváky. Veškeré použité vtípky prozradily již trailery a TV spoty a diváka místo cikánské komedie čeká asi umělečtěji pojatý snímek, než by původně čekal. Vejdělek si, stejně jako Nelis v Tajnostech, ale bere velké sousto a film nepůsobí dobře jako celek svoji nezvládnutou režijní koncepcí. Naštěstí dosti rozvleklé dílo trochu zachraňuje jeho závěr. ()

Tygrys 

všechny recenze uživatele

ROMing je sice oproti Účastníkům Zájezdu lepší snad ve všem, nicméně potenciál byl nevyužit a ke konci už nechybělo mnoho abych nad Vejdělkem podruhé zplakal. Bolek Polívka jako vždy perfektní. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

První půlhodina této zamýšlené komediální road movie s hlubším přesahem (návrat ke kořenům?) je ukrutně nudná, jako by se jen čekalo na příchod B.Polívky. Ovšem když se objeví, je (skoro) všechen „humor“ obstaráván jeho nepřetržitým „pičováním“. Nemám nic proti ústrojně použité vulgaritě ve filmu, ale pokud se z ní stane jediný zdroj komiky, začne být po chvíli stejně otravná a vlezlá jako hudba V.Lavičky. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli tahle podivná roadmovie měla sloužit jako laciná apologie odlišnosti (říznutá, aby to nebylo černobílé, snahou některých postav o pozitivisticky osvícené vymanění), nebo zda původcem vzniku Romingu bylo nějaké umělecké pnutí. Každopádně celek působí dost vlezdoprdelnicky a od úplné katastrofy jej zachraňuje (byť krajně nesympatická) Polívkova postava s několika neodolatelnými fóry a sem tam nějaký ten mystický záběr (Javorský). Kdyby se film zaměřil více na jednu z hlavních rovin (komedie vs mystika) namísto nevýrazného kompromisu, byl bych spokojenější. Že nechci bejt svině, dávám za slabší tři. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vubec spatne. Daleko silnejsi dilo nez Ucastnici zajezdu. Co si budeme nalhavat, film tahne predevsim herecke duo Polivka-Labuda. Velice prijemne na me pusobila role Boha, Dabla, smrti .... v podani V.Javorskeho. Dobry napad byl s tou druhou dejovou linii (ktera se k memu poteseni prolinala s hlavni dejovou), ktera zobrazovala prave sepisovany Epos z pera Romanova. Nemuzu nevzpomenout na prekrasnou cikanskou zpevacku. Vypada to ze Jiri Vejdelek zatim stoupa vys. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Hvězdičku za Bolka a Labudu a scénku s policajty. Jinak patos a nuda. Komedií se to nazvat ani nedá, skoro jsem se nezasmál. ()

Diamant odpad!

všechny recenze uživatele

Niekoľko vynikajúcich tragikomických epizód (Labuda a Polívka bez batožiny, Polívkov skok) nezachráni film, ktorý je preplnený hrubými vulgarizmami a je ťažké určiť, čo zmysluplné chce vlastne táto zmes všeličoho povedať. ()

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama