Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kolik sluncí je třeba, abychom byli šťastní? Příběh rodiny a jejích přátel z menšího města vypráví o touze proměnit svůj život k lepšímu, ale také o tom, jak často jsou děti ovlivňovány přešlapy svých rodičů. Téměř čtyřicetiletý, ale pubertou doposud zmítaný otec od rodiny Jára (Jaroslav Plesl) se stále nepoučil z vlastních chyb a jeho úlety s sebou přinášejí komické momenty. S partnerkou Janou (Anna Geislerová) vychovávají dvě děti. Starší z nich je dospívající syn z Járova prvního manželství Véna (Marek Šácha), který v příběhu sehraje klíčovou roli po boku staršího kamaráda, punkáče Jerryho (Jiří Mádl). Jana prožívá krizi v manželství, ta vyvrcholí v momentě, kdy Járu vyhodí z práce a ona si najde milence (Igor Chmela). Lavinu nečekaných událostí z povzdálí sleduje a možná nakonec ovlivní místní guru Karel, jehož ztvárnil v nezvyklé herecké poloze Karel Roden. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (466)

rigby 

všechny recenze uživatele

Obyčejní lidé, obyčejné životy, obyčejné příběhy. O čem je tento? Prostě takhle špinavý je běžný život, ve kterém se vlastně nic neobyčejného neděje. Plusem je závěrečné ztvárnění apokalypsy, kdy se hroutí světy. Minusem pak účast Ani Geislerové, kterou v podobných rolích už opravdu nemusím. ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Stálo za to tento film vidět, ale podruhé bych si ho určitě nepustil.Život sám o sobě je už tak dost zlý a krutý. ()

Rodriguess 

všechny recenze uživatele

Drama zo zivota, dost emocne vypata! Rodena pri kazdej jeho filmovej role velmi rad sledujem ale tu hral dost zvlastne individuum ale zahral ho paradne! Celkovo velmi pekny kusok. Niekedy clovek pri takychto pribehoch z obycajneho zivota zisti aky je vlastne stastny. ()

oiuoiu 

všechny recenze uživatele

Vidí-li pan Sláma lidi vůbec, pak přes silně umolousané brýle. Ano, dostává za to ceny. Ne, nechápu proč. A ano, pan Sláma spolehlivě otráví a znudí, ať už výborní herci dělají co chtějí ... Jó a chudoba je skvělá věc, podle pana Slámy. Trochu doufám, že na další snímek pan Sláma hned tak peníze nesežene. Howgh. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

NO NĚJAK MNE TO NECHYTLO . RODEN NĚJAKÝ ZMATENÝ , MÁDL SNESITELNÝ , PŘÍBĚH TAKOVÝ NA PŮL CESTY . MOŽNÁ PŘÍŠTÍ SHLÉDNUTÍ TAM NĚCO SKRYTÉHO NALEZNU . DOUFÁM . ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Nový Slámov film je opäť o ľudských vzťahoch ale tentoraz nedokázal Sláma natočiť film, ktorý by dokázal zaujať ako predošlé snímky. ()

funkyshit 

všechny recenze uživatele

Bohdan Sláma nás "oblažil" dalším filmem ze života prostého lidu. Syrovost je to nejvhodnější slovo, které asi nejvýstižněji charakterizuje tento snímek, stejně tak jako všechny ostatní od tohoto režiséra. Pro mě to ale není příliš duševně povznášející podívaná. Naopak mě stahuje kamsi do depresivních hlubin a zákoutí autorovi duše, což není nic, o co bych stál. Tři hvězdy za autenticitu. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

je to takový typický styl Bohdana Slámy, takové ty sociální snímky, kde hlavní hrdinou je outsider, který žije v neutěšených sociálních podmínkách a v problematickém vztahu. A většinou ani postavy kolem na tom nejsou lépe. V tomto snímku je bezútěšnost hrdinů snad ještě výraznější. Trápí se v osobních vztazích, jsou neúspěšní v práci či ve škole. Film ovšem vlastně končí tak, jak začíná, žádné východisko nenabízí. V tomto smyslu mi přijde film nedotažený, nepřináší žádnou podstatnou myšlenku nebo poselství. Nejspíš film chtěl naznačit, že spousta lidí žije takovýmto způsobem a že šance pro mě neexistuje, maximálně se se svým životem smířit. 50% ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Tak tohle není opravdu můj šálek kávy. Jediný kdo mně tam sedl a byl přirozenej byl Jirka Mádl. Geislerová už mě jako protagonistka "šáhlých ženských" přestala bavit, o Plesla sem nějak nepochopil. To neumí v Čechcách nikdo natočit "normální film"? Dyť to bylo podobný jako Štěstí, jen tam chyběl Liška. Už ne další dramaticko melancholickej film o smůle špatnym osudu a podobných kravinách.... ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Slušná depka a nejhorší na tom všem je, že takových lidiček a podobných osudů je všude mraky a přibývají zvlášť v dnešní době... Achjo :( Jinak filmařina celkově je to slušná. ()

topvideo 

všechny recenze uživatele

Divák nadobudne dojem, že pozoruje partu vygumovaných mozkov. Nezachráni tu ani chúďa Aňa, ktorá sa motá v bludnom kruhu bezútešnosti... ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

Nechápu postavu Karla Rodena, zcela nevýrazná a zbytečná. I když pár zbytečných postav by se tam ještě našlo... ()

Fuksinka 

všechny recenze uživatele

Nad vším, co natočí Sláma se asi už povinně předem všichni rozplývají nadšením. No nevím, kde ho berou. Z toho filmu si pamatuju jen geniální scénu s kuřatama, vlasy Jirky Mádla a dokonalou hudbu od Fixy. Film o hnusnej a divnejch lidech asi musí být hnusný a divný. Já pořád čekala na nějakou přidanou hodnotu. Nedočkala jsem se. ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je taková strašlivá umělecky se tvářící SRAČKA, až mi z toho bylo fyzicky blbě. Ani nevím, proč jsem vlastně nedal odpad, možná proto, že je to docela dobře natočená sračka, ale stále strašná, strašná sračka. ()

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (více)

Reklama

Reklama