Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Crooss

Crooss (hodnocení, recenze)

Totální kravina kde se autoři neštítí obšlehnout příběhy z jiných krimifilmů a seriálů. No a Vágnerová to je sama o sobě chodící katastrofa.

pavol.g

pavol.g (hodnocení, recenze)

stupidní jak celý americký národ! Se nevyrovná ani náznakem Případům z 1. oddělení. 

lukisek179

lukisek179 (hodnocení, recenze)

Ondra151

moc díky, pokračování bude asi na podzim teda, ale nevíte prosím, jaké tam bude obsazení z toho původního? například Pavel Zedníček..? a kdo potom ještě přibude? 

na příspěvěk reagoval fabecc1222

Ondra151

Ondra151 (hodnocení, recenze)

lukisek179

Teď v březnu jsem dělal komparz (i v říjnu) a několik lidí řikalo že už v květnu, ale před pár měsíci jsem čet, že až na podzim.

na příspěvěk reagoval lukisek179

Stegman

Stegman (hodnocení, recenze)

SPOILER: k Tosimově komentáři o "obrácení hajzlíka po jedné větě": 

- z rozhovoru V. Moravce s H. Kahnovou (policistkou, co rozbila Berdychův gang):

V.Moravec:
Pokud byste měla popsat Davida Berdycha, jak byste ho popsala?

H. Kahnová:
Tak to je zvláštní takový člověk. Na jednu stranu je absolutně samozřejmě sociopat, zločinec, tehdy v podstatě jsem měla pocit, že se nebrání jakékoliv špatnosti nebo i mučení lidí a podobně, ale zároveň je i dost inteligentní a umí si spočítat, co je pro něj výhodné nebo nevýhodné.

V. Moravec:
Bylo to i to spočítání, proč v závěru pak s vámi začal spolupracovat a vybalil tu verzi natvrdo?

H. Kahnová:
Je to možné, no. On totiž se k tomu potom postavil tak, že v podstatě sice je na druhé straně jakoby barikády, dejme tomu, ale že je sportovec a když jsme prostě lepší než on a chytli jsme ho, takže to teda, že se přizná. A pak ještě jednou věcí mě pobavil, že říkal, že kdyby si tak jako pracoval sám, tak si udělá ty dvě loupeže, tři za rok, v klidu si zamaskuje všechny stopy, no ale když oni ho ti policajti nutili dělat třeba čtyři do měsíce, že se to nedá. Takže se radši přiznal a spolehl se na to, že vlastně dostane jeden trest za všechny zločiny, které spáchal a pak bude mít klid.
http://www.impuls.cz/clanek/video-helena-kahnova-nekdy-jsem-z-prace-frustrovana/231743

Stegman

Stegman (hodnocení, recenze)

Proč je seriál uveden až tři roky po svém dokončení?

Janek Kroupa: Na to je jednoduchá odpověď, byl strašně drahý - dneska už by nevznikl. My se s ním přesně trefili do doby, kdy na tom Nova byla finančně extrémně dobře a hlavně měla chuť jít do takového monumentálního projektu. Expozitura je sice drahá, ale je to na ní vidět. Když tam do sebe vrazí auta nebo shoří loď, nejedná se o počítačové triky. No a Nova se logicky obávala, že by se jí v době finanční krize investice nevrátila. Zlomilo se to, myslím, až ve chvíli, kdy se jim podařilo scénář prodat do Ameriky, takže se dostali do čísel, kdy už jsou schopni seriál odvysílat. Kdyby šel na obrazovky hned v době svého vzniku, bylo by to pro nás bezpečnější. Teď se totiž lidé, jimiž jsme se inspirovali, dostávají postupně z kriminálu na svobodu. Se dvěma z nich jsem se už dokonce potkal.
http://www.televize.cz/clanky/janek-kroupa-s-vyhruzkami-se-umim-vyporadat-15478

Uživatel Stegman smazal svůj příspěvek.

offlineman

offlineman (hodnocení, recenze)

Po shlédnutí posledních dílů si musím říct, za co ještě můžou Orava s Kofčínem? Můžou za povodně? Můžou za Metanol? Můžou za ......! Trošku ukvapený závěr celého seriálu!

videofil

videofil (hodnocení, recenze)

Schuldiner: Jsem rád, že jsme se nakonec domluvili. Pokud jde o tu uživatelku, až budu mít čas, na její komentář se podívám a svůj názor ti napíšu do vnitřní pošty.

Schuldiner

Schuldiner (hodnocení, recenze)

videofil:

Co se týče tý uživatelky, najdi si její komentář. Reagoval sem na její komentář, protože mi to jednoduše nedalo. Ten dodatek na její adresu byl dopsán až potom.. Když si přečteš její řádky, pochopíš.

Jinak - jasný, já nehodnotim filmy a seriály, když si nejsem jistej tim, jaký hodnocení si zasloužej. Tozn.že když bych viděl např.7 minut něčeho a usoudim, že fakt nejsem schopnej to ohodnotit spravedlivě, tak nehodnotim. Já si ale třeba myslim, že to k tomu patří, chci říct, že to, že někdo nedokouká film nebo shlídne jen jeden díl seriálu, tak je to známka toho, že je to pro něj např. odpad a mělo by to prostě bejt součástí celkovýho hodnocení.. EXPOZITUŘE sem dal jednu hvězdu, protože podle mýho existujou větší sračky. Ale nikdy sem nikomu netvrdil, že je idiot, protože se mu líbí Expozitura a ani si to nemyslim. Expozituru mi doporučil můj kamarád a to je vysoce inteligentní a sečtělej člověk. Jemu se to líbí a já to beru. Sice sem se mu divil a pak sem si ho dobíral, ale je to jeho věc. S tim co se mu líbí nic neudělám a ani nechci. 

videofil

videofil (hodnocení, recenze)

Schuldiner: Tak nejprve ti chci poděkovat alespoň za takovou odpověď. Tak samozřejmě Expozitura je pohádka pro dospělé, která se chce vyrovnat akčním seriálům. To nepopírám a ani to popřít nejde. Ale mě se to líbí.  S Kajínkem porovnat nemohu, neviděl jsem.Souhlasím s tebou, když říkáš, že každý má právo psát, co chce a trávit svůj čas, jak chce. Proti tomu jsem ale nikdy nic nenamítal. Co je objektivní a neobjektivní názor jsem vždycky věděl. Zajímal mě ale tvůj názor. Ale nesouhlasím s tebou hlavně v tom, když píšeš, že subjektivní názor nemůže být objektivní. V podstatě každý názor je subjektivní, protože je tvůj, můj atd.  Ale i takový názor je vždy objektivní nebo neobjektivní. Protože každý názor a hodnocení se o něco přece musí opírat, musí mít nějaký základ. A ten buď znáš, nebo ne. Samozřejmě můžeš mít nestranný názor.  Pokud jde o hodnocení toho jednoho dílu, který jsi viděl, tak to je objektivní hodnocení, ale hodnotit na základě jednoho dílu celek, to už je neobjektivní.  Alespoň podle mého názoru. I na CSFD najdeš spoustu komentářů, které postrádají hodnocení. Buď ten dotyčný není rozhodnutý, jak to dílo hodnotit a nebo ho třeba neviděl celé, tudíž hodnotit nechce. Dle mého názoru je to v naprostém pořádku.Chci také vyvrátit tvé tvrzení typu, že v mém případě jde o chytrácké řeči. Rozhodně to tak není.  I já některým věcem nerozumím a nemám problém to přiznat. To já bych si taky o tobě mohl myslet, že se považuješ za něco víc, když ve svém komentáři píšeš ( mám pocit, že to bylo směřováno té uživatelce ), že je idiot, když se jí něco takového líbí.  I když to může být myšleno na kohokoliv z nás, komu se Expozitura líbí. Ale já to řešit nechci, to bychom se asi stále dohadovali. To, že máme teď jiný názor na hodnocení Expozitury ještě neznamená, že bychom si nikdy nemohli porozumět třeba v jiné otázce. I když uznávám, moc tomu teď také nevěřím.

Schuldiner

Schuldiner (hodnocení, recenze)

videofil:  

Myslíš, že se mi NELÍBÍ, když tady NĚKDO napíše, co si o mě myslí a jak se mu jevim? :-) Zvlášť někdo jako ty? A způsobem jako ty? Proč by se mi to mělo nelíbit? Nezáleží mi na tom. Neni to pro mě důležitý. Rozhodně mě to neuráží. Jinak - kritiku umim přijmout bez problémů, nejsem žádnej narcista a mam soudnost. Ale u tebe se ani tak nejedná o kritiku jako o plácání chytráckých řečí. Tedy rádoby chytrých. Ale máš v tom zmatek. Ani bych to nerozebíral, ale nedá mi to. Když je něco subjektivní, tak to rozhodně neni objektivní. Je ti jasný, že tyhle dvě slova fakt nejdou dohromady?!

Samozřejmě, že každej člověk dělá co chce a pokud už chce něčím ztrácet čas, MŮŽE si dokonce VYBRAT čím ten čas chce ztrácet...jestli mi rozumíš. Předpokládám, že doteď tomu rozumíš.

Ty máš ten problém,že ať napíšu cokoliv, stejně to pravděpodobně nepochopíš nebo budeš omílat dokolečka to, co si už několikrát napsal, s tim, že chceš vysvětlení atd.atd. To je důvod proč mi diskuze s tebou příde zbytečná.

Chceš ze mě dostat kloudnou odpověď na to co je objektivita a neobjektivita, resp.jakej je mezi tim rozdíl? To si ze mě děláš srandu? Odpovim otázkou - jakej je rozdíl mezi slovy být a nebýt?

No a teď tedy dokončim celou naši přínosnou debatu slovy o tom nejdůležitějšim, tedy o EXPOZITUŘE. Proto sem u toho právě uváděl termíny jako je forma a obsah. Ne proto, abych si to po sobě pak četl a honil si ho, ale proto, aby každej, kdo to čistě náhodou bude číst, POCHOPIL proč sem to ohodnotil právě takhle. Celej ten díl, kterej sem viděl, sem se nechápavě usmíval, kroutil u toho hlavou a řikal si, co je to za ukrutně trapnou záležitost. Rádoby-tvrďácká, rádoby-gangsterská kriminální slátaninam, kde nevěřim nikomu jeho roli. Byla tam nějaká rvačka a střílelo se tam. A to byla taková amatérština, že snad i já bych to natočil líp. Hodně mi to celkově připomínalo Kájínka. První co mě napadlo, bylo...kolik tohle asi může mít hodnocení na CSFD? No, překvapilo mě to. Subjektivně sem tedy ohodnotil i za sebe. Předpokládám, že každej kdo tomu dal ODPAD nebo jednu hvězdu, viděl jen jeden max.dva díly. Přece nechceš tyhle lidi nutit, aby se nudili u dílů dalších... A právo ohodnotit to jednoduše mají. Předpokládám, že FORMA seriálu se měnit nebude, že z toho asi najednou nebude ´´Pulp Fiction´´ nebo ´´Sex ve městě´´. Obsah, jak sem už uvedl, mě tady nezajímá, NE v týhle formě. A protože forma se v seriálech nemění (jestli mi pořád eště rozumíš..), tak můžu uplně s klidnym svědomím tenhle seriál, jako jakejkoliv jinej, ohodnotit už po jednom díle, pokud to uznám za vhodný. Někdy váhám, tady sem váhat nemusel.  

videofil

videofil (hodnocení, recenze)

draggo: Expozitura je, co se českých seriálů týče, za poslední dobu to nejlepší, co může být. 

videofil

videofil (hodnocení, recenze)

Schuldiner:  Podle tebe si tu může každý psát, co chce. To je v pořádku. Ale když o tobě někdo něco napíše, co si o tobě myslí, jak se tomu dotyčnému jevíš, to už se ti tak moc ale nelíbí,co? Mě budeš naznačovat, že se chovám jak narcista, přitom ti sám rád kritizuješ, ale sám neumíš kritiku přijmout.  Nemáš problém vysvětlit, co píšeš a co si myslíš, jaký je tvůj pohled na věc. Ale odpovědět nechceš, ztrácet čas se mnou nechceš, ale na takové poznámky si čas uděláš. Mě nazýváš nechápavým jedincem. Proč? Protože ti dokážu věcně argumentovat, oponovat ti a klást otázky, na které nechceš odpovědět? Podle mě je ten tvůj důvod jiný, než  že se mnou nechceš ztrácet čas. To by ses se mnou nebavil ani předtím. Ať si každý udělá obrázek, co se za tím skrývá. Jedna z věcí, která mě teď napadla je neupřímnost.

draggo

draggo (hodnocení, recenze)

Tak 11. díl "Osamělá mise" (ten z vězení) je pro mě zatím jednoznačným vrcholem seriálu, jsem hodně zvědavý jak se poperou se závěrem. Po 12ti dílech prozatím hodnotím jako jeden z nejlepších českých seriálových počinů.

Schuldiner

Schuldiner (hodnocení, recenze)

Nemam problém vysvětlit co píšu, ale nechci, vážně nechci ztrácet čas s nechápavými jedinci.. Ty sice nejsi v tomto směru extrém, ale i tak tě příroda ´´obdařila´´ dosti..

videofil

videofil (hodnocení, recenze)

Schuldiner:  Stačilo jednoduše odpovědět na moji otázku. Ale ty se tomu jasně vyhýbáš. Stejně jako i ostatní, co se takhle chovají. Na pár takových jsem zde za těch asi osm let, co CSFD navštěvuji narazil. Když nemají jak argumentovat a nedokážou ani odpovědět na normální otázku, začnou kopat kolem sebe. Což jsi teď tady předvedl. Ano, každý názor je subjektivní, jak jsi minule napsal. Ale i takový názor je vždy objektivní nebo neobjektivní. Najednou se mnou nechceš ztrácet čas, mi to nevadí. Ale že je to právě ve chvíli, kdy jsem z tebe chtěl dostat kloudnou odpověď. Koneckonců jsi to byl ty, kdo naznačoval ( aspoň mě to tak vyznělo ), že nevidí nic špatného na tom, když se na základě jednoho dílu může hodnotit celý seriál Chtěl jsen jen znát,jaký je tedy z tvého pohledu rozdíl mezi objektivitou a neobjektivitou. A tvoje reakce… myslím si, že to o něčem svědčí.

BFG2000

BFG2000 (hodnocení, recenze)

Vy jste jasní oba dva :-)) Takovýdle ptákoviny tu řešit. A ještě zdlouhavějším způsobem to můžete zkusit :-)) Expozituru jsem neviděl celou, asi jen těch prvních 5 dílů a pár utržků z některých dalších dílů. Přesto si myslím, že jsem ji svým subjektivním názorem objektivně ohodnotil.

Schuldiner

Schuldiner (hodnocení, recenze)

Jasný, ty génie :-) Já tak nějak očekával, že jsi něco takovýho čekal a předvídal.. Nedivim se, že tě reakce nepřekvapila, jsi totož velmi, velmi chytrý a sečtělý...tedy..myslíš si to o sobě. I tvůj profil zasmrádá lehkým narcismem. U lidí jako ty, je problém v tom, že si o sobě myslí víc než opravdu jsou. Neumí pochopit v podstatě jednoduchý věci a upozorňujou na jasný záležitosti, který to vlastně ani nepotřebujou. Ale to sem se trochu odklonil od Expozitury.. Každopádně už sem ve fázi, kdy mě to přestává bavit, což znamená, že tim už nechci ztrácet čas (to jen, abys to pochopil). 

videofil

videofil (hodnocení, recenze)

Schuldiner: Abych pravdu pověděl, nějakou takovou reakci jsem čekal. Ani na chvíli mě tvá reakce nepřekvapila. Bylo mi jasné, že odpovědi se asi nedočkám. To, že tento seriál nehodnotíš objektivně, to bylo jasné hned, to jsi ani nemusel zmiňovat.

Schuldiner

Schuldiner (hodnocení, recenze)

Ty vážně neumíš číst.. Nebo umíš a představuješ si za těma slovama uplně jiný významy, popřípadě si vymejšlíš a tak trochu domejšlíš cizí názory. Ale to je tvůj problém, ne můj! Nikde netvrdim, že Expozituru hodnotim objektivně. Ani ty ji nehodnotiš a nikdy nebudeš hodnotit objektivně! Vždy to budeš hodnotit subjektivně. S těma hudebníma albama si to očividně nepochopil, ale to je taky tvůj problém.. Jo a pokud jde konkrétně o tu tvou ´´neobjektivitu´´, mě je upřímně jedno jestli si myslíš, že hodnotit seriál po jednom díle je neobjektivní. To je tvůj subjektivní názor ;-)

videofil

videofil (hodnocení, recenze)

Schuldiner: Ještě jednou jsem si přečetl tvůj komentář a stále stojím za tím, co jsem napsal dříve. A to ve všem. Tvůj komentář je jednoduchý, v tom s tebou souhlasím. Ale to je tak všechno. Ty se tu prostě snažíš argumentovat něčím, co argument není. Snažíš se tu omlouvat něco, co ani omluvit nejde. Mě se taky stalo, a skoro pokaždé, když jsem si koupil nějaké hudební album, že se tam našla jedna nebo i dvě skladby, které mi nesedli. Ale dalších deset bylo v pohodě. Pokud ta uživatelka neví, co je obsah a forma, tak ty by sis měl potom zjistit, jaký je rozdíl mezi objektivitou a neobjektivitou. A pokud to víš, tak by mě schválně zajímala tvoje odpověď.  Já jen když Expozituru hodnotíš objektivně, jak tvrdíš, tak v čem podle tebe spočívá neobjektivita.

Schuldiner

Schuldiner (hodnocení, recenze)

videofil: Achych ouvej, s některýma lidma je to těžký. Ta tvoje ´´většina případů´´ samozřejmě funguje, ale protože to je většina, tak to neni všechno a o to asi jde, ne? Já se např. v muzice vyznám perfektně (a to nemyslim,že bych timhle tvrzenim ze sebe dělal chytráka, jenom konstatuju co si myslim), ale stávají se případy, kdy například i interpret, jehož tvorbu perfektně znáš, natočí něco co ti stylově nesedí. Nebo ti nesedí ten danej projev. To platí i v druhu nebo žánru filmu. To platí všude. A platí to i naopak. I člověka, kterej nesnáší třeba horory, může nějakej horor zaujmout.

Ve svym komentáři se nehádám. Jenom sem reagoval na uživatelku, která se snažila přihlouple komentovat můj názor. Jenže je to dítě nebo je dospělá a trošku jednodušší. Každopádně tohle nedělám, v komentářích se s nikym nepřu, tohle je jedna z mála výjimek. Ale musim říct, že o tom taky nerozhoduješ, takže by to byla taky moje věc. Stejně tak nerozhoduješ o tom jak mají všeobecně vypadat komentáře uživatelů (naštěstí). Můj komentář je jednoduchej a přesně vystihuje to,co sem chtěl říct. Ty to chceš objasnit?:-) Tobě to příde jako že hrozně chytrý psát o formě a obsahu? :-) Jako, že chce člověk chytračit, když píše timhle způsobem? Zvláštní, já docela přesně napsal co se mi na Expozituře nelíbí a ty sis toho asi nevšiml. Protože to tam postrádáš.. Nechci vypadat důležitě. Co bych tady z toho měl?:-) A jestli sem zaujatej? No asi jo, po tom co sem viděl, sem už asi zaujatej! Ale to neni možná správný slovo. Prostě sem to prokouk, nelíbilo se mi to, ohodnotil sem tak, jak to cejtim a to je celý. Eště nějaký otázky či poznámky? 

videofil

videofil (hodnocení, recenze)

Vault_13: Mě se naopak ta úvodní znělka líbila. Zatím jsem Expozituru nehodnotil, ale až budu, tak ode má už teď pět hvězdiček. Tento seriál si to zaslouží. Jestli mě na Expozituře něco mrzí, tak to, že si zde nezahrál Karel Roden. Ten by se mi tam hodil.

Vault_13

Vault_13 (hodnocení, recenze)

videofil: Přesně tak, to by mohli dotyční hodnotit tak maximálně jednotlivé díly, které viděli, ne seriál jako celek. Jinak já dal za 5, tak mě to bavilo, i když dost nepovedená byla podle mě hudební složka, ať už šlo a naprosto nevýraznou, nemastnou-neslanou hudbu v úvodní znělce, nebo pokaždé stejnou hudbu v bordelu.

videofil

videofil (hodnocení, recenze)

Schuldiner:

Nejprve k tvému komentáři k Expozituře. Na ten bych moc neupozorňoval, protože se z toho člověk nedozví vůbec nic. Jenom to, že se tam hádáš s nějakou uživatelkou ( to patří spíše sem nebo do vnitřní pošty ) než do komentářů a to, že ti stačil ke sledování jen jeden díl. Ale to je tak všechno. V komentářích  má podle mého člověk psát, proč se mu daný titul líbí nebo nelíbí, co se mu na něm líbí a nelíbí.  To v tvém komentáři postrádám. Ale to je logické, když jsi tento seriál odstřelil hned po jednom dílu. Tvrdit tam o nějaké uživatelce, že je hloupá, když neví, co je obsah a forma, tak to je sice tvoje věc, ale když už to vytahuješ a chceš si hrát na chytřejšího, tak bys to měl sám objasnit. A nebo se o tom vůbec nebavit. Tolik k tvému „ komentáři“.  Co se týče toho, že přestaneš poslouchat nějaké hudební album třeba po dvou písničkách, protože tě ten styl sere, jak píšeš, tak to mě docela pobavilo. Pokud se člověk aspoň trochu orientuje ve filmech, v televizní tvorbě a hudbě , tak podle jména interpreta jde poznat ( alespoň ve většině případů ) jakou hudbu dělá nebo co natáčí. Takže když nemám rád nějaký hudební styl, tak nebudu poslouchat někoho, kdo se tomu stylu věnuje. To je potom logické, že tě to nemůže zaujmout.  Samozřejmě jsem narazil v minulosti na několik filmů, které se mi nelíbili. Ale vždy jsem se na ně podíval do konce. Anebo, když jsem neměl možnost je z nějakého důvodu do konce vidět, tak jsem je ani nehodnotil.  Protože bych sám porušil to, o čem se tady bavím. Podle mého názoru by to nebylo objektivní.  Kdysi jsem viděl jeden film, myslím, že se jmenoval ZLODĚJ a hrál tam tuším James Caan. Kdybych měl ten film hodnotit podle třeba prvních dvaceti minut, dal bych mu odpad. Ale vydržel jsem až do konce a díky tomu, pokud ten film budu někdy hodnotit, dám mu aspoň jednu hvězdičku, protože závěrečná přestřelka se mi fakt líbila. Pokud někdo chce třeba Expozituru hodnotit podle jednoho dílu, tak je buď vůči tomu nějak zaujatý nebo chce vypadat důležitě. Ale na mě osobně takový člověk nikdy působit objektivně nebude, protože objektivní hodnocení to není ani náhodou.

Schuldiner

Schuldiner (hodnocení, recenze)

Musíš uznat, že sou věci, kdy to prostě poznáš a můžeš ohodnotit i podle několika minut. I když sou to vyjímky. Věř mi, že sou hudební alba, který po jedný skladbě, max.po dvou, vypínám, protože mě ten styl a druh muziky prostě sere. U tohohle seriálu je to přesně to samý. Píšu to v komentáři. Jedná se o formu, o to jakym způsobem je to natočený, zahraný, ztvárněný...a to je v tomhle případě hrozný, podle mě. Nemusel bych to hodnotit, ale chtěl sem. Prostě, abych se k tomu o čem si myslim, že je to paskvil, vyjádřil. Proč ti na tom tak záleží? Když se ti to líbí, sleduj to. Nepotřebuješ přece k tomu, aby se ti něco líbilo i to, aby se to líbilo i ostatním, ne? Chci říct, i kdyby můj komentář čistě náhodou někoho odradil od toho, aby se na to začal dívat, může to přece tobě bejt uplně jedno.

videofil

videofil (hodnocení, recenze)

Schuldiner: Objektivně můžeš hodnotit přece jenom to, co znáš a ne, co jsi neviděl. Na základě jednoho dílu nemůžeš přece tvrdit, že je celý seriál špatný. Jak to víš, že je ten seriál špatný. Z jednoho dílu to nepoznáš. To je úplně stejné, jako kdybys kvůli jedné písničce, která se ti nelíbí, odsoudil celé hudební album. Taky ho přestaneš poslouchat? Nebo když se s někým kvůli nějaké banalitě pohádáš, také si budeš celý život myslet, že je ten dotyčný blbec? A eříkej, že jde o úplně něco jiného. Podstata věci je vždy stejná. Samozřejmě je rozdíl hodnotit něco, co má 16 dílů a něco, co se třeba natáčí deset let a má to deset sérií.  Tam si můžeš udělat obrázek třeba po shlédnutí jedné série, ale nikdy si nemůžeš udělat objektivní obrázek pouze po shlédnutí jednoho dílu. To je blbost.

Schuldiner

Schuldiner (hodnocení, recenze)

Kde je ta hranice objektivity? Po třech, po pěti dílech? Po dosledování všech dílů celýho seriálu? A co se týče toho, čim chce kdo ztrácet čas, to je přece čistě na dotyčnym jedinci. Kdybych byl uplnej idiot, mohl bych jen trávit čas kritikou všeho aniž bych cokoliv dosledoval. A byla by to moje věc. Já jen napsal jeden komentář a to je celý. Pár desítek vteřin, který mě docela bavily. Na rozdíl od těch desítek minut při sledování tohohle paskvilu.. A co se týče týhle debaty..jasně že to můžeš brát jako ztrátu času, ať už z tvojí nebo z mojí strany, ale vždyť do toho nikdo nikoho nenutí, jen dobrovolně diskutujem... Nedělal bych to, kdybych nechtěl.

videofil

videofil (hodnocení, recenze)

Mě vůbec nevadí, když se někomu Expozitura nelíbí. A jestli někdo po jednom díle usoudí, že je to blbost, a že tím nechce ztrácet čas, dobře. Ale ještě větší blbost je něco na základě jednoho dílu hodnotit.  To už nikomu třeba  nevadí, že hodnocením a debatováním ztrácí čas. To je ale zřejmě už v pořádku. To už nikomu nevadí, když někdo, kdo viděl jenom jeden díl donekonečna opakuje, jak je to špatný seriál. To přece není objektivní názor. Podle mého je to akorát důkaz neobjektivity. Já třeba nemám rád telenovely nebo většinu nekonečných seriálů. Ale takové pořady potom nehodnotím a ani nenavštěvuji debatu k takovým pořadům.

Schuldiner

Schuldiner (hodnocení, recenze)

Nerozumim tomu, že někdo nedokáže pochopit, že si někdo může udělat názor na seriál po jednom díle. Co na tom nechápete? Za další - proč by někdo tvrdil, že se mu to nelíbí a měl opačnej názor,popř se na to dokonce díval? To může dělat vážně jen idiot. Když se mi něco líbí, vůbec mě nezajímá, že tomu dá někdo odpad. A rozhodně mu nic nepíšu a nereaguju na něj. Nevidim v tom žádnej smysl. Nevim proč má někdo tendenci řešit něčí názor, kterej je naprosto odlišnej.. Zvláště v případě, že se mi dotyčná záležitost - film či seriál - líbila. I u mých naprosto nejoblíbenějších filmů a seriálů jsou hodnocení odpadu a je mi to upřímně jedno. Připouštim, že se někdy nechám unýst v případech, kdy mě nějakej filmovej výtvor nasere. Možná to některým lidem nedochází, ale právě ta sbírka subjektivních hodnocení a komentářů tvoří tu jakousi objektivitu. Někdy se holt stává, že naše subjektivní hodnocení a názor se liší od toho celkovýho. Vyplývá to tak nějak z logiky věci.

Vladajsoucna

Vladajsoucna (hodnocení, recenze)

fabecc1222: Samozřejmě to, co se zaznamenává do statistiky, nepřímá kriminalita se nikdy nezaznamenávala. :D

Vladajsoucna

Vladajsoucna (hodnocení, recenze)

Johnnyka: Nechci se Grosse zastávat, má za nehty jistě spoustu špíny (byť mu nic nebylo dosud legálně prokázáno), nicméně on byl snad jediným polistopadovým ministrem vnitra, za něhož začala výrazně klesat kriminalita. Což se třeba o takovém "morálním" havlistovi Rumlovi říci nedá. O "Íčkovi" už vůbec ne.

Johnnyka

Johnnyka (hodnocení, recenze)

Chrysopras: Spousta skutečností je tam úmyslně pomotána a nebo nemá vůbec nic společného s kauzou kolem Davida Berdycha. Musím souhlasit, že to je jen inspirace, ale jinak to že v tom jel naplno Stanislav Gros mám z vlastní ho zážitku na jedné diskotéce, tenkrát jsem vůbec nic netušil. Přišli tam dva kluci od Davida, znal jsem je od vidění. Bavili se o tom jak Standa, Stáník, Koloťuk, Géčko už je doslova za vodou, vyďál ranec a tak dále. Myslel jsem, že mluví o svém "kamarádovi" shodou okolností se jmenoval podobně. Na historku jsem zapomněl. Začalo mi to docházet, až časem kdy to vše prasklo. Tenkrát mi to přišlo celé "cool", byl jsem teenager a žral jsem je, bylo to jak z akčního filmu, chtěl jsem je mít za kámoše, nebo aby mě alespoň pozdravili na veřejnosti. Od té doby uběhlo 10 let, dneska jsem rád, že se tak nestalo.

Chrysopras

Chrysopras (hodnocení, recenze)

Nejvíc mě tu rozsekávaj ty komentáře typu vycucaný z prstu, nesmysly apod. Někdo přehlídl asi to info, že je to inspirovaný skutečností. Do jaký míry, to se můžeme dohadovat, ale teorie o tom, jak to dopadlo s Mrázkovym archivem nebo že v tom jel přímo Standa jsou zajímavý. Kolik dalších filmů/seriálů se tu takhle natvrdo pokusilo rozkrýt nebo aspon nastínit tuhle špínu? A že by látky bylo moře ( třeba ty LTO story by mě opravdu zajímaly ). Třeba se někdy dočkáme pokračování, jak to pak "šlapalo" u soudu a co pánové budou dělat po propuštění...

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Musím teda říct, že mě to docela překvapilo. Mnohem lepší než např. Anděl či podobné; řekl bych po dlouhé době zasloužené tři hvězdy. A jestli to tak funguje ve skutečnosti, jako že asi ano, tak spánembohem....

videofil

videofil (hodnocení, recenze)

Chrysopras: A nebo někteří nemají odvahu přiznat, že se jim to líbí. Něco podobného se mi tu taky stalo. Před nějakou dobou jsem se tu dostal do sporu s dvěma týpky, myslím, že mají přezdívky Korbitch a Korbitch22 ( nebo nějak podobně ). Ten první nadával na Chucka Norrise. Když jsem se ho zeptal, co mu tedy vadí, tak řekl, že Chuck Norris ve filmech používá bojové umění, což on považuje za násilí. Ale když jsem navštívil jeho profil, tak mezi svými oblíbenými filmy a žánry má např. Predátora a velkou spoustu horrorů. Takže jeho argument má podle mě nulovou hodnotu.  A ten druhý ho nejprve obhajoval, ale potom z něho vypadlo, že je proti Norrisovi zaujatý. S Expoziturou je to podle mě stejné. Na takové týpky je možná nejlepší nereagovat.

Chrysopras

Chrysopras (hodnocení, recenze)

Škoda, že dost lidí to šmahem odstřelilo. Možná působí předsudky ve stylu "Nova - seriál - česká krimi - mediální masáž". Já ze začátku viděl sotva průměr, ale musim říct, že viděno s odstupem je to dost nad průměrem plus přidaná hodnota v podobě vhledu do kuchyně českýho mafiozního podnikání. Herecky to taky vůbec neni marný a některý díly jsou libový. Ale vlastně je to jen škoda těch, co to "prokleli", takže proč se rozčilovat :-). Jsou tu jinší dílka, který by si zasloužili mnohem víc ale csfd mase nevoní...

Reklama

Reklama