Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Recenze (435)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud Kroupa s Klímou neměli Na vlastních, bulvárních očích frajerské tmavé brýle a Berdychův gang opravdu pronásledovala šestnáctiletá kravka, padesátikilový "zabiják", šeredná žena v domácnosti, éstébák v důchodu a Čmaňa, divím se, že chlapci neusrkávají vedle Vikiho banánové daiquiri s nohama v příboji na nějakém klimaticky přívětivém karibském ostrůvku a dali přednost chládku Mírovského resortu. Asi chtěli, aby o nich vznikl i první český celovečerní komiksový Avengers, ve kterém budou hrdinně bojovat za práva romských spoluvězňů spolu s Jirkou Kájínkem, kterého bude hrát Roman Skamene. Nicméně ruku na koule! Na české, Růžové ordinační poměry je tento jednooký král docela dívatelnou tragikomedií. Haničce by sice o přirozeném herectví mohl konečně někdo Vyprávět, avšak ostatní kašpárci cinkají rolničkama dle svých uspokojivých standardů. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

50%. Už dlouho jsem nezažil, aby jeden díl takhle položil celý seriál, do té doby to vypadalo na dost slušný průměr, vtipného Klímu (Kroupu?) a snesitelnou produkci novy, záverečné omílání všech (divákům? policajtům?) neznámých faktů, obrácení hajzlíka po jedné větě a dějové zvraty, které se nás snaží zmást v tom, jestli nepřežije nikdo, či jen Terezka, svou urputností doslova ubilo normální dílko, které se dá sledovat třeba i při umývání nádobí. Jasným pozitivem je Robert Jašków, kterýmu bych toho vyšetřovatele uvěřil i v reálu...pobavil mě Pavel Zedníček tím slovem "detektíve", docela by mě zajímalo, jestli to byla záměrná narážka na Pitaval... :o) ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Ochotnické divadlo v podání zoufalé neherečky Vagnerové. Tohle bude legranda. A nebo ne, zas tak často nechlastám. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

JMENUJU SE TEREZA HODAČOVÁ A KDYŽ VÁM ŘEKNU, ŽE JSEM POLICAJTKA, NEBUDETE MI TO VĚŘIT....... /// (..milá Terezo, na tomhle se shodneme...) Mohl by to bejt solidní seriál, kdyby jim nelámal vaz (často trapnej) ,,Nováckej“ casting. Herci z ,,růžovky“,...,,pojišťovny“ a jinejch pičovin hrůzu z úkladný vraždy nebudí (a pominu fakt, že se občas chovaj jako idioti...). Atraktivní prostředí bordelu.... (vraždy, vydírání a propojení policie a zločinu, troška snuffu...), ale co tady dělá ta Vágnerová? (v bordelu? číšnici.....) A to, že si nelakuje nehty, s tím nemá fakt nic společnýho! Krimi po česku. Stejně jako zločin. Tohle totiž není trapně český, ale zkurveně NOVÁCKÝ! Bílej kůň (samo že i bílej jezdec...), Agrobanka, Discoland Sylvie, Chemapol, (pan)Mrázek..... cesta k demokracii je složitá...... (to byl pokus o ftip!!!) TAK CO, CHCETE JE DOSTAT? Koho? Mafiány? Policajty? Semínko pochybností (..fakt i ve mě...) díl od dílu klíčí víc a víc. Pominu–li občasný trapnosti - příběhům (jenž psal sám život) by se dalo v pohodě věřit. Díl od dílu dostává příběh jasný obrysy i směr, proto mě mrzí to obsazení! Rád bych fláknul 4*. Ale fakt mi to nejde z držky! Berdychův gang nabízí solidní téma, ale na takovýhle sousto má Nova malou hubu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vidět Jirku Korna v sauně. 2.) Byl jsem součástí světa, kterýmu vévodil Mráz(ek). 3.) I Love You NOVA! 4.) Nebojím se, že si zkurvím ,,auru“ na CSFD. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Čím míň víš, tím líp spíš." Čestný policajty mám rád. Na ulicích jich v uniformách běhá spousta, ale jakmile se převlíknou do civilu a začnou šlapat mafiánům po koulích, tak skončí. Buď je gauneři podplatí, nebo je o něco úplatnější kolegové potopí, na zakázku pracující inspekce obžaluje a spřátelenej soudce odsoudí. Tak to u nás chodí a já jsem rád, když to někdo ukáže. Mě prostě docela bavilo sledovat naivní kapitánku, která nastupuje na Expozituru v přesvědčení, že hodní policajti chytají zlý padouchy. Jenže u nás jsou politika, policie, soudy a organizovanej zločin propojený tak pevně, že se to snad ani nedá rozmotat. Tak jsem rád, že se to aspoň docela napínavě natočilo. A taky mě bavilo připojovat k seriálovým jménům ta skutečná - Hodačová - Kahnová, Chládek - Gregor, Drobek - Berdych, Mráz - Mrázek, Jandák - Jonák, Hemský - Zádamský, Orava - Opava, Kofčín - Koňařík, Brousil - Brázdil, Malý - Gross. Ale třeba se pletu a než se zasebevraždím osmi ranami ze tří různých zbraní, tak to sám, rád, dobrovolně a písemně odvolám. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hotová explozitúra ne/štěstí... Nebo že by jedna veká (ex)póza? 8-o Ještě navíc nepojištěná! Áááá... %-] . . . A proč v popisu žánru chybí "komedie"? Tak už se teda těším na ty "neuvěřitelné rozměry"... - - - P.S. Škoda, že si nemohl zahrát Janák, nebo aspoň Jandák, že pane Klíma... °-/ - - - P.P.S.ina je prosvištět si tu ta kvanta těsně po konci prvního dílu náhle čtyř a pětihvězdových hodnocení, respektive nicky některých jejich strůjců. Podivuhodně podobná forma jejich komentářů už ani nepřekvapí. Nova maká, nova to má... %-[.. - - - P.P.P.S. (Během epizdody 2 - dívám se se sebezapřením a tlemím, jojo Vaňku, tytyty, ty budeš pykati... ;o) Jen bych ještě poprosil, nemohli by experti z novácké čudlovize zaplatit >herečce< Vagnerové (případně i dalším telenovelovým čudlám ze svého stáda - ale to vlastně platí pro všechny k/anály napříč televizáckým spektrem...) kurzy u logopeda, aby se naučily normálně(!) mluvit a všelijak furt nešišlaly a neníkaly a nekuňkaly a nesekaly slova a ze souvětí nedělaly výtok z úst, aby prostě vůbec mluvily přirozenou dikcí jak dospělé ženy, když už si na ně tak rády v těch sračkách hrají. Případně totéž poté experimentálně aplikovat i u některých pánů, zejména též té mladé generace. Na těch jejich >jámudámu< je to zjevně nenaučili. Dívat se na to je tristní, poslouchat to je hnus! - - - - - (S úšklebkem 7.9.2011 po prvním >pičotním< dílu, hodnocení 52., kixmentář zde jako sedmnáctý - 7.9.2011) - - - - - - - - - - Mimo mísu: Asi je pro ČSFD signifikantní, že za den po premiéře - po ohodnocení množstvím skutečných myslících diváků a uživatel databáze - spadl rating serriálu o dobrých dvacet procent dolů... Ano, těsně po uvedení bylo hodnocení zde náhle 85%! Lze předpokládat, že postupem času půjde dále reálně dolů. A víc už nemá cenu nad tím ztrácet čas. ()

gudaulin

všechny recenze uživatele

Expozituru hvězdičkami bodovat nebudu, protože jsem letem světem přelétl první dva díly a rychle poznal, že by pro mě tento seriál znamenal ztrátu času. Hana Vagnerová, jak to ostatně zaznamenává řada dalších komentů, ve své roli není uvěřitelná a vzhledem k dominantní pozici, jakou v seriálu má, představuje velkou zátěž. Chtělo to jiný casting a patrně i mnohem víc zapracovat na scénáři. Takhle je to jen další z řady tuctových nováckých seriálů. V porovnání s výsledkem je zajímavé, jaké naděje vkládalo vedení Novy do tohohle dílka... ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Absolútny súhlas s Faustkou. Oplakávať tunajšiu snahu a porovnávať ju s mimóznymi okolitými pokusmi o dielo , ktoré nedovidí ani na slnko je síce ľahké, ale hrabať sa v tunajšom odpade - na to má kuráž kadekto . Beriem snímok , ako seriálový priemer a som rada, že sa aspoň u susedov deje nejaký progres. Vyskúšaj " PANELÁK " a snáď sa ti rozsvieti. Vadí Mi tam kopec vecí , ale neokecám, len aby som okecala. Ostávajú ešte 2 časti ale na Mojom hodnotení to už nič nezmení. Spokojná a rada pridám bodík. Faustka mala pravdu - ten Jašków ! Slovenský Kraus sa pokúša o nový seriál - potešenie z jeho strany. Držím palce, aby sa vám darilo aj v takejto TV forme. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic…a nebo, že by přece pro něco. Ale Vagnerové její odhodlanou policajtku zatím moc nežeru. Dvojka Bydžovská, Zedníček šlapou totálně naprázdno, spíš bych je tipovala na angažovanost u pomocné stráže VB. Jen Jašków a Dolanský se snaží tvářit jako skuteční ranaři… a trochu jim to i věřím. Tak vyčkám a snad se té drsné krimi ještě dočkám. ...(12.11.)Tak jsem se dočkala, jen Vagnerové to pořád nežeru. Ale ten Jašków!! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na Novu celkem sympatický pokus o tuzemskou kriminální žánrovku. Seriál sice trpí mnoha neduhy, počínaje slabším scénářem (hlavně u úvodních dílů) a totálně přepálenou stopáží jednotlivých dílů. Proč musí každý díl trvat skoro hodinu a půl, když se to dalo v pohodě skrouhnout na hoďku a celý by to tak uteklo podstatně rychlejc? Po technický stránce si ovšem není na co stěžovat, pár dílů je vysloveně vynikajících (epizoda ve věznici) a po herecké stránce je skoro v každým díle na co koukat. Teda až na Hanu Vagnerovou, ta byla strašná konstantně a tu postavu a její drsný voiceovery jsem jí vůbec nevěřil. Robert Jaškówa jako drsný poldu bych si dal ale znova kdykoliv, ten chlapík má potenciál. Jen škoda, že poslední díl byl absolutně nevyužitej a celý to vyšumělo do ztracena. Ale i tak celkem obstojnej seriálovej projekt, který se musí v tom současným českym televizním bahně ocenit. Navíc je to asi jedinej českej seriál za posledních 5 let, který jsem dokoukal bez problémů od začátku do konce. A to se počítá. ()

lesumir

všechny recenze uživatele

Opět se ukazuje omezenost čsfd návštěvníků, kteří jsou buď pseudo onanisti nebo rovnou blbečci. Odsoudit to a přihodit odpad jenom proto, že je to z produkce TV Nova? Vždyť se to týká nejzajímavějšího příběho českého podsvětí, které vyplulo na hladinu. Vágnerová hraje dobře a obsazení je topovka. A určitě se to ještě víc rozjede! ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nelíbí se mi to, nevtáhlo a ani to nenavodilo správnou atmosféru...! I když naprosto chápu důvod realizace. Jeden z nejlepších prostředků k ukázání reality Čechům v Česku.!! ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Novácká představa o akčním seriálu ala CSI, na Čechy povedená, ale paradoxně jí škodí známost prostředí. Když nám před mnoha lety seděl v obýváku policajt Opava a citlivě poslouchal povídání našeho obchodního partnera o tom, jak ho někdo vydírá, vypadal o dost jinak, než tatík Zedníček. Pak dostal v Berdychově kauze x let za vydírání podnikatelů a vraždy a únosy, takže ten klikař si tenkrát docela zachránil život, když na pár let zmizel v zahraničí:-). Jinak Vágnerová je skutečně strašlivá, ale zdatně jí sekundují i ostatní. Těším se, až uvidím provařenou Zedníčkovou a Pavlatu. Ten asi bude hrát nějakého Němce:-))) P.S. Nehrál, ale byl i tak dost suchej:-)) ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinku musí nenávidět i její máma. Nevím jeslti je to jen tou herečkou, jejíž hlas je odporný asi tak jako stoka plná krys, a její intonace patří do skupiny: "nasere k smrti", nebo i scénáristickým profilem. miluju ty pseudohumanistický hlášky na téma: tohle to si nemůžete dovolit, jsem zvyklá pracovat podle předpisů. navíc socvidlák policistka si ráda hraje na drsňačku. moc hezký. další ze série seriálů a knih, kde nenávidím hlavní postavu ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, že zapřísáhlým seriálovým žroutům značně pije krev člověk, který se vrhne do hodnocení série dříve, než po odvysílání posledního dílu. Jenže co s tím, když si chce sám pro sebe poznamenat, že ho Expozitura zklamala a že není v jeho zájmu ji dál sledovat? Protože přesně to si právě teď znamenám do svého filmového deníčku. Vnímám pokrok v novácké aktivitě, vnímám i větší kvalitu v porovnání s jinými českými kriminálkami. Současnými, samozřejmě. Avšak spíše než vyznamenání pro Expozituru je toto opětovná potupa pro její seriálové bratry. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Výpravnější Kriminálka Anděl. ,,Čmaňa", Dolanský, Kanyza, Bydžovská ad. -- drsný poldové? Snažej se, ale nevěřim jim to. Vagnerová je kus ženský, ale tady se hodnotí filmy. Zatím **. ---Dopisuji 21.12.2011 po dosledování posledního dílu. Sice mi občas některý díl zcela utekl, či jeho část, přesto jsem celou dobu stíhal sledovat hlavní linii příběhu. Připouštím, že některé díly byly opravdu napínavé a povedené. Holt korupce mezi strážci zákona je těžký průser a člověka skutečně mrazí při představě jen částečné reálnosti příběhu..Při každodenním sledování dalších korupčních kauz jimiž nás zaplavují média člověka mrazí ještě více. To je také jeden z důvodů proč zvedám celkové hodnocení o jednu hvězdu. Myslím si ale TV NOVO, že kriminálek už bylo dost. * * * ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Jmenuji se Hana Vagnerová. A když vám řeknu, že hraju přirozeně, asi mi nebudete věřit. Stejně tak ti, milá Hanko, neuvěřím ani tu kopu drsnejch keců z tvých úst, při nichž se občas musím jen jízlivě pousmát. A že se to prsí titulem "nejdražší český seriál z produkce Novy"? Tak to je na pováženou, přátelé! Tenhle fakt mi opravdu vyrazil dech a naprosto ovlivnil můj pohled na tenhle seriál. Že bych kvůli tomu nahodil plný počet? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +především Hana Vagnerová, vypjaté momenty, kriminální zápletky a propletení příběhů i postav celým seriálem, občas dobrá akce a závěr jednotlivých epizod -dost dlouho se zdá být děj hodně komplikovaný, jednotlivé díly nemají takový drajv aby udrželi vaši pozornost na maximu a taky pokud si člověk (divák) uvědomí, že je to postavené na základě "událostí" které se stali, tak je to pěkný hnus co se tu děje/// Hodně rozsáhlý seriál u něhož pochybuji že by někdy vznikla druhá řada. Divácky je atraktivní především proto, že je úplně jiný než veškeré dosavadní kriminálky. Otázka ovšem je, jak dlouho vám bude trvat si zvyknout na postavy, způsob vyprávění i jednotlivé případy, které nemají daleko od skutečnosti. Nejlepší byl asi závěr, kdy jsem sjel 4 poslední čísti naráz. To byla o dost napínavější podívaná, než si to dávkovat jednu číst týdně./// Celkem 71%/// ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Uvidíme, co se bude dít ve druhém veledíle. První je fuct RET ROSE. Co se ovšem cení, je přestup playboye Kamila z Malého Pitavalu (trousil ftipné hlášky a byl velekůl) do ÚOOZ. Doufám, že se neproflákne, že je Berdychův strejda. Druhý díl je lepší, než první. Až budete zabíjet slepého advokáta v jeho bytě, rozsviťte nehospodárnou žárovku, která hřeje víc, než Bursíkova láska k biomase a dotyčného slepce se pokuste uškrtit. Zezadu. Takovou tou kravatou co jste používali ve škole, aby jste se dostali ke svačině s vyšší nutriční hodnotou. Výsledek je stejný. Někoho holt zfuckuje školník a udá na vedení. No, a někoho prostě chytěj ti navedení. Třetí díl asi nedám. ()

Reklama

Reklama