Reklama

Reklama

Svět drog

  • USA Journey to the End of the Night (více)

Obsahy(1)

Dva Američani v exilu - Rosso (Scott Glenn) a jeho syn, Paul (Brendan Fraser) – provozují v Sao Paolu nevěstinec, ale oba sní o opuštění tohoto "obchodu" a útěku z města násilí, korupce a smrti. Vše však záleží na jediné osobě – nigerijském imigrantovi Wembovi (Mos Def), který jediný je dokáže bezpečně vyvézt z temných hlubin nočního velkoměsta. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Juto 

všechny recenze uživatele

,,V pekle noci" je film o porazených, ktorí majú v živote druhú šancu, no premrhajú ju nocou prepletených chýb. Žiadna z postáv nie je úplne zlá, sú nejednoznačné a rozvíjajú akúsi empatiu s divákom. Scott Glenn hrá majiteľa bordelu, ale aj rodinného muža, ktorý sa zaujíma o budúcnosť svojho syna. Závislá a násilná postava Brendana Frasera má z detstva hlbokú traumu. 6/10 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film zobrazuje Sao Paulo ako jedno z najnebezpecnejsich miest, a reziser Eric Eason ma urcite v mnohom pravdu. Hlavne, ak sa zameral na favelas. Co sa tyka ale dejovej linie a mne nesympatickeho Frasera, tak uz musim ist s puntikmi dole. Preco? lebo som videl podstatne kvalitnejsi film Elitni zabijaci, ktory si urcite radsej pozriem. Svet drog tak ostane len v tieni uz spominaneho vyborneho snimku. 51 % ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Docela milé překvapení.Mám rád tyto špinavé,syrové thrillery a Svět drog tou zkažeností a marasmem doslova přetýká.Původně jsem sice měl strach z obsazení,neboť šaškové typu Brendan Fraser a Mos Def ve mě důvěru v příliš násilnické a profuckované postavy nevyvolávaly,ale právě především Fraser hodně překvapil a byl zde fakt hodně velkej a dobře zahranej parchant.Dějově sice nejde o nějakou pecku,je to dokonce až dost primitivní,ale celá ta jednoduchoučká zápletka má skvělou atmosféru,kdy bych se skutečně bál v Sao Paolu jen opřít o zeď,abych tím někoho nevytočil.Svět drog je zkrátka řádně potemnělým výletem do hlubin násilnického velkoměsta,mě to přes svou banální zápletku docela chytlo a navodilo dost nepříjemný pocit,což byl ale i nejspíše záměr samotných tvůrců. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Docela brutální film, plnej sexu, drog a mrtvolek, na druhou stranu nic co by člověk už zepárkrát (a lépe) neviděl. Hlavní příběh zaujme, už jenom tím, jak se nám nakrásně košatí, a právě jeden z těch vedlejších příběhů mě bavil ještě víc. Myslím tím dějovou linii s Mos Defem a tou vosmahlou kočkou. No a asi nejvíc překvapil Brendan Fraser, kterej asi nemohl mít víc odlišnou roli, než tu, v jaké jsme ho viděli v Mumiích anebo v těch blbostech typu Král džungle. Nejen díky použitému zelenému rozzrněnému filtru to připomene filmy Tonyho Scotta, takže pokud máte chuť na trochu drsnější thriller, z tohohle by vám být šouflo nemuselo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Představovat Sao Paolo možná nemá ani cenu. V tomto městě totiž kvete pouliční kšeft snad všeho, ve všem, nejjednodušeji jak jen to jde. Policejní síly jsou podmáznuté na několik let dopředu, a tak se člověk nemůže divit, co všechno se tam může ale nemusí stát. Svět drog je film, o kterém by se dalo mluvit jako lidském a faktickém zároveň, jenže příběh to nedokáže natolik utáhnout, aby od začátku až do konce divák mohl se zaujetím sledovat tyto znepokojivé obrázky z takřka vesměs nejhoršího města na světě. Další zářez tkví v hercích. Brendan Fraser, jakoby se do tohoto filmu dostal náhodou. Při první scéně s ním jsem byl slušně zaražený. On na takovéto role není stavěný. Drsňák on je, což o to, ale ještě jsem ho neviděl hrát takovou zbídačenou postavu, jaká v tomto filmu je. Nutno dodat, že se s tim popral odvážně a filmu dodává šťávu. I tak je Svět drog vcelku průměrným zpestřením, který do diváka vtěsná atmosféru dost výbušného města a pozitivně už jí zpět nedokáže odbourat. --- Je to můj manžel - Děláš si srandu? Je to pasák. Nechal tě vykouřit a ojet tisíc klacků než si tě vzal. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama