Reklama

Reklama

Svět drog

  • USA Journey to the End of the Night (více)

Obsahy(1)

Dva Američani v exilu - Rosso (Scott Glenn) a jeho syn, Paul (Brendan Fraser) – provozují v Sao Paolu nevěstinec, ale oba sní o opuštění tohoto "obchodu" a útěku z města násilí, korupce a smrti. Vše však záleží na jediné osobě – nigerijském imigrantovi Wembovi (Mos Def), který jediný je dokáže bezpečně vyvézt z temných hlubin nočního velkoměsta. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Představovat Sao Paolo možná nemá ani cenu. V tomto městě totiž kvete pouliční kšeft snad všeho, ve všem, nejjednodušeji jak jen to jde. Policejní síly jsou podmáznuté na několik let dopředu, a tak se člověk nemůže divit, co všechno se tam může ale nemusí stát. Svět drog je film, o kterém by se dalo mluvit jako lidském a faktickém zároveň, jenže příběh to nedokáže natolik utáhnout, aby od začátku až do konce divák mohl se zaujetím sledovat tyto znepokojivé obrázky z takřka vesměs nejhoršího města na světě. Další zářez tkví v hercích. Brendan Fraser, jakoby se do tohoto filmu dostal náhodou. Při první scéně s ním jsem byl slušně zaražený. On na takovéto role není stavěný. Drsňák on je, což o to, ale ještě jsem ho neviděl hrát takovou zbídačenou postavu, jaká v tomto filmu je. Nutno dodat, že se s tim popral odvážně a filmu dodává šťávu. I tak je Svět drog vcelku průměrným zpestřením, který do diváka vtěsná atmosféru dost výbušného města a pozitivně už jí zpět nedokáže odbourat. --- Je to můj manžel - Děláš si srandu? Je to pasák. Nechal tě vykouřit a ojet tisíc klacků než si tě vzal. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Brendan Fraser je ako záporák omnoho dôveryhodnejší, ako keď sa snaží zabávať deti vo filmoch, ktoré sú osem tried pod jeho úrovňou. Glenn sa na takéto typy perfektne hodí, to vieme všetci. Prostredie na klasickú hollywodsku gangsterku netradičné, uvedenie v televízii začiatkom júna považujem za reklamu na majstrovstvá sveta vo futbale. Ale či to nie je skôr antireklama, keď v telke uvidíme iba krásne štadióny a okolité mrakodrapy. Len škoda, že príbeh je maximálne tuctový a neoriginálny a že vyústenie je jasné od istého pomerne dosť wtf okamžiku, nad ktorým rozmýšľate, aký môže mať asi tak zmysel pre dej a dôjde vám, že sa musí nutne prejaviť v závere. Film, kde nechápem, ako môže dať niekto iné hodnotenie, ako tri hviezdy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Fraser zase překvapil a znova přesvědčil že to prostě je dobrý herec. Jen ne tak obsazovanej. Do toho mu sekundují Glenn a Def. PArádní atmosférická skorogengsterka která nenudí a je řádně drsná. Pěkné a paráda. Radost koukat. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podle mě opravdu velice špatný a maximálně nudný film s hroznými hereckými výkony. Brendanu Fraserovi jeho maniakálního pasáka neuvěříte ani na chvíli a Scott Glenn je až neuvěřitelně mdlý a nevýrazný. Je hodně smutné vidět jak se takhle dobří herci plácají v takové nudné slátanině. Jediný kdo mě svým výkonem trochu zaujal byl Mos Def, který však nedostal moc prostoru. Největší chybu na filmu však nese samozřejmě režisér, který film absolutně nezvládá a nepřinese nic co by diváka alespoň trochu zaujalo. Opravdu špatný a nudný film, který si ani nezaslouží místo v TV programu na páteční večer. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vyjímečný snímek, který sice nenadchne příběhem, ale zaujme nadprůměrně dobrým vykreslením prostředí plného morálního i faktického rozkladu a všudypřítomného marasmu. Herecké výkony nejsou nejhorší a některé scény rozhodně stojí za to. Rozhodoval jsem se mezi 3 a 4 * a pár opravdu povedených skečů (létající opice, zamčený kufr) nakonec rozhodlo ve prospěch vyššího hodnocení. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Docela brutální film, plnej sexu, drog a mrtvolek, na druhou stranu nic co by člověk už zepárkrát (a lépe) neviděl. Hlavní příběh zaujme, už jenom tím, jak se nám nakrásně košatí, a právě jeden z těch vedlejších příběhů mě bavil ještě víc. Myslím tím dějovou linii s Mos Defem a tou vosmahlou kočkou. No a asi nejvíc překvapil Brendan Fraser, kterej asi nemohl mít víc odlišnou roli, než tu, v jaké jsme ho viděli v Mumiích anebo v těch blbostech typu Král džungle. Nejen díky použitému zelenému rozzrněnému filtru to připomene filmy Tonyho Scotta, takže pokud máte chuť na trochu drsnější thriller, z tohohle by vám být šouflo nemuselo. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Eric Eason. Kamera : Ulrich Burtin. Hudba : Elia Cmiral. Pěkně natočené, leč děj je nezáživný. Tedy, jak pro koho. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film zobrazuje Sao Paulo ako jedno z najnebezpecnejsich miest, a reziser Eric Eason ma urcite v mnohom pravdu. Hlavne, ak sa zameral na favelas. Co sa tyka ale dejovej linie a mne nesympatickeho Frasera, tak uz musim ist s puntikmi dole. Preco? lebo som videl podstatne kvalitnejsi film Elitni zabijaci, ktory si urcite radsej pozriem. Svet drog tak ostane len v tieni uz spominaneho vyborneho snimku. 51 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Furt jedno a to samé, bohužel u tohoto snímku je už od začátku jasné, jak to celé dopadne. Poslat náhradníko kurýra (za toho co odpadl při sexuálních hrádkách na infarkt) pro prachy za drogy, který pracuje pro otce (ne)bylo asi správné. Jsou tak zmařeny plány syna, který toužil po otcových penězích. To by se do toho nesměl ale připlést transexuál. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

,,V pekle noci" je film o porazených, ktorí majú v živote druhú šancu, no premrhajú ju nocou prepletených chýb. Žiadna z postáv nie je úplne zlá, sú nejednoznačné a rozvíjajú akúsi empatiu s divákom. Scott Glenn hrá majiteľa bordelu, ale aj rodinného muža, ktorý sa zaujíma o budúcnosť svojho syna. Závislá a násilná postava Brendana Frasera má z detstva hlbokú traumu. 6/10 ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Vcelku syrové drama z prostředí města kriminality, Sao Paula, které se snad v žádném filmu neukazuje v dobrém světle. Obchod s drogami a ženami, prostředí pro psychický boj mezi otcem a synem. Fraser v roli, ve které mě hodně mile překvapil. ()

cubiculla 

všechny recenze uživatele

Nejhorší rozhodování v hodnocení u mě je, když váhám mezi 3 a 4. A zde máme názorný příklad. Některé scény by se bez okolků daly označit jako hloupé či trapné, některé zas jako klišé, a zrovna konkrétně tyhle scény mě tam teda pěkně sejřily, páč bych neměl tak složitý to inkriminované rozhodování, že... Na druhou stranu film pěkně nasáklý atmosférou a syrovostí, což mám rád stejně jakožto filmy s drogovou tematikou vůbec. No stress and round up... ()

rubik1 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná oddychovečka pri ktorej ani tak nemusíte dávať pozor, pretože tu o nejaké zvraty alebo o premakaný scenár nejde. Ale tak film nesklamal, dalo sa naň pozerať plus trochu dojemný koniec takže 3* celkom v pohode. Ale ozaj nečakajte niečo extra. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Docela milé překvapení.Mám rád tyto špinavé,syrové thrillery a Svět drog tou zkažeností a marasmem doslova přetýká.Původně jsem sice měl strach z obsazení,neboť šaškové typu Brendan Fraser a Mos Def ve mě důvěru v příliš násilnické a profuckované postavy nevyvolávaly,ale právě především Fraser hodně překvapil a byl zde fakt hodně velkej a dobře zahranej parchant.Dějově sice nejde o nějakou pecku,je to dokonce až dost primitivní,ale celá ta jednoduchoučká zápletka má skvělou atmosféru,kdy bych se skutečně bál v Sao Paolu jen opřít o zeď,abych tím někoho nevytočil.Svět drog je zkrátka řádně potemnělým výletem do hlubin násilnického velkoměsta,mě to přes svou banální zápletku docela chytlo a navodilo dost nepříjemný pocit,což byl ale i nejspíše záměr samotných tvůrců. ()

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Drama ve stylu který teď frčí. Temné a studené odstíny barev nočního odcizeného velkoměsta zaujmou, nepřinášejí ovšem nic nového a spolu se zamýšlenou syrovosti a nestálou kamerou dosahují kýžené atmosféry tak napůl. Celý příběh navíc není moc přesvědčivý a je překombinovaný (hlavně konec je křečovity). Brendan Fraser a Mos Def odvádějí ale dobrou práci a libila se mi i hudba, tak zaokrouhluju tuhle průměrnou, ale koukatelnou podívanou nahoru. ()

Reklama

Reklama