Reklama

Reklama

Brazilský masakr

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Po úděsné autobusové nehodě zůstane v brazilském městě poblíž pláže bez pomoci skupina dobrodruhů. Zatímco čekají na příchozí pomoc, rozhodnou se zajít do místního baru a užít si tak alespoň nějakou party s místními. V baru si dají několik piv a několik sklenek caipirinha a seznámí se s milým místním mladíkem Kikem. Vše se příjemně vyvíjí. Ráno už není tak pozitivní, když cestovatelé zjistí, že jim chybí všechny věci a peníze. Nejen to, všichni, kteří s nimi v noci popíjeli v baru, se chovají odtažitě a nikdo jim nechce pomoci. Jediný Kiko jim pomoci chce a nabídne jim pobyt u jeho strýce v domě, který leží v hluboké a temné džungli a kde mohou v „bezpečí“ počkat na pomoc... Postupem doby zjišťují, že bělostná písečná pláž a nepropustná džungle kolem ukrývají temné, zatím neodhalené tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (214)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ve schématu podobný Hostelu, ale s lepším provedením. První polovina nehororová, avšak s dynamickým spádem (počínaje autobusovou akrobacií, konče klaustrofobickým proplouváváním podvodních jeskyní). Druhá půlka startuje atmosférickou desetiminutovkou a vrcholí zhruba na konci druhé třetiny filmu výbornou scénou, v níž se docela zřetelně podívám do útrob lidského těla. Film posléze v mých očích neskutečně klesne a závěr samotný podtrhává nohy celému předchozímu dění. Pěkné a atraktivní prostředí Brazílie a výborný soundtrack, jehož zejména zpívaná část mě naprosto nadchnula. Brazilská portugalština je skvělá! Parádní písně interpretů Marcela D2, Beatfanatic či Adriana Caleanhottoa. Turistas - A mea casa e tua também:) 10 miliónů dolarů(rozpočet)/11 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Naozaj to nie je horor ani vyvražďovačka, akou sa môže na prvý pohľad zdať. Stockwell nepracuje s hororovými prvkami ani lakačkami a pojíma Turistov ako realistickú drámu, ktorá diváka vydesí priamočiarou nekompromisnosťou a bezcitnosťou. O myšlienkovom presahu, aký malo Boormanove Vyslobodenie síce nemože byť reč, predsa len sme tu na vlne jednohubkového thrilleru, ale kvalitní herci a slušná práca s atmosférou a prostredím robia svoje. Škoda len toho rýchleho ukončenia, to jediné pripomína vyvražďovačku, ktorá nepotrebuje nič doriešiť a uzatvoriť a vystačí si so záberom na preživších, odchádzajúcich s výdychom zo scény. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $7,027,762Tržby Celosvetovo $14,690,987Tržby za predaj DVD v USA $3,507,046 //počet predaných kusov 175,440 ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být více drastičtější, ale zřejmě byl film určen pro širokou veřejnost. Prostředí - brazilská příroda byla skvělá, výběr herců se taky povedl. A já už vím, kam nemám jezdit Slovensko (HOSTEL), Rumunsko (ILS), Brazílie (TURISTAS), Francie (CALVAIRE), Maďarsko (SEVERANCE), Texas (Texaský masakr motorovou pilou).... atd. Nejlepší, je "zůstat doma"! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Konečně! S radostí Řvu do světa! Tohle je Horror! Strašnou Radost, mi udělal Tenhle Film.. Excelentní Příroda, Horor s Brazilie tady Ještě Nebyl.. Hned první den je Okradli, Jak je známo v Brazílii se jen Krade! Pak to Začlo.. Šílený Doktor krade Lidi na odebíraní Vnitřností.. To bylo pokoukaníčko.. Játra, Slezina.. Pak Začla neskutečná Napínavá, Akční Jízda Dokonce i v Prostředí krásného Křištálového Moře! Zkratka jsem se vžil do Filmu! ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Partička amíků si vychutnává pohostinost brazilců, která zahrnuje hromadu chlastu, sex na pláži a pomalou smrt. Bohužel, ač ideově blízké Hostelu, ani zdaleka to nedosahuje jeho úchylnosti a atmosféričnosti. Zůstává tak neslaná nemastná báchorka s velmi nesympatickými herci, která rychle zmizí v propadlišti horrorových dějin. Papa. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce co chce, tohle je parádní "survival horor", který obsahuje fakt nádherné prostředí, krásný holky, (asi i krásný kluky, ale v těch já nejedu ... :-D ), příjemné mrazení že něco visí ve vzduchu, úžasné podvodní záběry, příroda, kozičky, neskrývané násilí a skvělé goreefekty, spád atd. Je to komerce, je to moderní, ale je to dobrý ... do subžánru "survival horor" to skvěle zapadá, krutější, než šílení mafiáni, je příroda sama a to já fakt můžu... Postavy docela sympatické. Dobré to je. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Film překvapivě dobrý. Nízké hodnocení nechápu, už jen proto, že mnohem větší koniny mají klidně i sedmdesát. Klasická vyvražďovačka z prostředí dovolené, která má bonus v podobě tří mladých slečen, které se půlku filmu prohání v miniplavkách po džungli. Co víc chcete? Mírné chyby to mělo, například "ježiši zapoměla jsem si doma vršek od plavek" o deset minut později se ta samá prohání se zeleným vrškem plavek a na operačním stole už má bílé. Film je trochu přitroublý, ale to ostatně všechny podobné. Například honička pod vodou byla velmi dobrá, škoda jen špatného konce, který postrádal smysl. 66% 18.08. 2010 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Brazilci jsou ti nejpřátelštější a nejfantastičtější lidi, jaký jste kdy viděli." To by jistě byla pravda, kdyby ve hře nebylo osm páru jater, ledvin, rohovek a taky další náhradní díly v exkluzivním balení. Tentokrát se totiž v exotickém prostředí hraje chirurgická hra o vlastní orgány, což má něco do sebe a pro lenocha mého typu se tímto způsobem dají slušně poznávat odlišné kultury. Ale i když nejsem žádným velkým odborníkem na cestovní ruch, tak mám jistou pochybnost o tom, že by tento film nějak výrazně zvýšil turistický zájem o pobytové zájezdy v brazilské přírodě. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení! Takhle by vypadal Hostel, kdyby Eli Roth měl víc talentu. Mnohem víc talentu. Nekrvavá první polovina je pěkně dynamická (už od úvodní šílené jízdy autobusem), i ty následující "povinné" nechutnosti jsou natočeny tak nějak zajímavěji, než je v žánru zvykem. Závěrečné podvodní zúčtování je možná trošku dlouhé, na druhou stranu pro fanouška vyvražďovaček osvěžující. *** 1/2 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Než nadobro opustíš brazilskou pevninu, nachystej k odběru čerstvoučkou ledvinu / se slumů vylézá chudinská chátra, boj se boj, turisto, chcou i tvá játra..! U podobných filmů zažívám tři stavy. Buď jsou mi hlavní hrdinové sympatičtí a přeji jim záchranu. Ještě lepší varianta je, že to jsou namyšlení nabobové, kterým smrt bude obzvláště slušet. A pak je tu ta třetí, nejhorší a případ Turistas - absolutní lhostejno. Stockwell pro jistotu minimálně třetinu filmu zahalil do tmy, na místo určení/mučení dostane skupinku dárců dosti vykonstruovaným způsobem a originálního nepředvede prakticky nic. Touto cestou bych chtěl panu režisérovi dodatečně poblahopřát, neboť jeho film obdržel prestižní vyznamenání brazilského Ministerstva cestovního ruchu udělované za přínos a rozvoj zahraniční turistiky, tzv. Córnea Ouro (Zlatá rohovka).. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

"Turisté jdou domů" lákají svým poutavým obalem, nápaditým názvem a popisem. Bohužel to je také snad jediné, co na tomto filmu stojí za pozornost. Kromě nevýrazného děje, který postrádá jakoukoliv atmosféru, napětí, výrazné scény či strach, se toho o mnoho více nedočkáte. I pokud čekáte otřepanou vyvražďovačku, brutální momenty a nečekaný konec, tak budete nejspíš zklamáni. Tento film, který je stěží hororem, pro mě obsahuje jen málo kladů. Tím je krásné ženské herecké osazenstvo v čele s Olivií Wilde, scény na pláži s místními, laskavými obyvateli, a při "skalpelování." Tento výčet ovšem nedokáže zachránit ani to málo. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný thriller. Má dosť dobrý príbeh o skupinke amerických turistov na výlete v Brazílii, ktorí sa kvôli nehode autobusu rozhodnú nejaký čas ostať na miestnej plážovej zábave, kde ich ale okradnú a tak prijmú ponuku nového priateľa na ubytovanie v strýkovom dome netušiac, že to je pasca a že si ich vyhliadli miestni obchodníci s orgánmi. Spracovanie je ale len úplne priemerné, úvodná dvadsaťminútovka sa venuje len zabávajúcim hlavným hrdinom, čo už dokáže nudiť, potom sa už príbeh predsa len posunie a o niečo vylepší, ale začne len dlhá cesta horami a tak na to skutočne hlavné si treba počkať až do záverečnej polhodiny, kedy už konečne prídu na scénu aj samotní obchodníci s orgánmi, ale ani potom to nie je ani zďaleka tak zaujímavé, ako by mohlo, za čo môže hlavne to, že sa jej výrazná časť odohráva pod vodou. Drsnejších scén tu moc nie je, viac zaujme prakticky len jedna operácia a tých pár zabitých, čo sa tu nájde je len priemerných. Moc tu nefunguje ani napätie. Herecké obsadenie je výborné a je hlavným kladom filmu, výborná Melissa George, Olivia Wilde a aj Josh Duhamel a ani záporáci nie sú zlí. Réžia je len čistý štandard, takže nie som sklamaný, ale ani nie je čo chváliť, ale technická stránka je bez problémov a poteší aj veľmi dobre zvolené prostredie. Turistas mohol byť vydarený film, ale je to len priemer na jedno pozretie, v ktorom viac zaujme prostredie a obsadenie ako príbeh a samotná akcia. Objektívna kvalita filmu- 54%, film sa páči mne na 56%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Áno brazílsky Hostel s tým, že ušmudlané uličky Bratislavy vystriedali krásne scenérie Južnej Ameriky (dokonca aj tí malí rómovia čo kradnú ostali :)). Inač si môžu tieto dva kúsky vesele plácať po rameni, pričom Turistas mohol ísť o level vyššie nebyť síce efektného, ale do filmu sa vôbec nehodiaceho záveru. Tento "podVod" zamrzí zvlášt po tom, ako fajne mal film našlápnuté. Trochu nedopečených 60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na Johna Stockwella se často ukazuje jako na toho, co má slabost pro vodu a co leccos spacká (Do hlubiny, Osudové léto), ale jednou za čas dokáže mile překvapit (příjemné drama Šílená/krásný). Pro Turistas platí to druhé. Tahle žánrová laskomina je dokonale vyvážená, drží se pravidel žánru a pohybuje se přesně na té hraně, kdy jí divák ještě leccos spolkne. Z unylého scénáře Stockwell vytřískal maximum. První polovina má příjemné tempo i atmosféru, dokáže nalákat nejprve na autobusovou akrobacii a pak na obrázky jako vystřižené z pohádkové dovolené. Jenže parta sympatických Američanů přitáhne pozornost jednoho místního chirurga, který moc dobře ví, jakou cenu mají mladé orgány a trocha té hebké kůže z těla sličné slečny. První půlkou se tak line nepříjemné mrazení, co na naši partičku v nehostinné brazilské džungli čeká. Druhá polovina je pak o poznání akčnější s několika lahůdkovými scénami, korunovaná podvodním zúčtováním a vykazující už i několik zbytečných logických lapsů. Nicméně vždycky děkuju za žánrový příspěvek, ve kterém nejsou žádné nadpřirozené slátaniny. Stockwellovi se navíc vydařil i výběr neokoukaných tváří (Josh Duhamel – oba díly Transformers, Olivia Wilde – Alpha Dog, Melissa George – 30 dní dlouhá noc, 3:15 zemřeš), které do puntíku plní to, co plnit mají. Když si pomyslím, o kolik prvoplánovější mohl být tenhle snímek v méně povolaných rukou, jsem za výsledek moc rád!! V rámci žánru jisté *** a ½.. Jo, a abych nezapomněl, super hudba. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Očakával som nejakú nízkorozpočtovú sadistickú sprostosť na spôsob "Hostelu" od Eliho Rotha. Pretože podstata príbehu je rovnaká. Skupinka bielých turistov (batôžkárov) sa pri objavovaní zapadlých kútov našej planéty stáva obeťami domorodých, podnikavých gaunerov. Ide im doslova o život. V tomto prípade je to však omnoho kvalitnejší snímok ako spomínaný "Hostel". Dej je situovaný do odľahlej brazílskej džungle. Pohodový rozjazd prechádza do napínavej jazdy, ktorá vyvrcholí obstojným finišom. Jednoduchý, ale vcelku zaujímavý horrorový thriller. *** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Výborný rozjazd a prvé dve smrte (seknutie mačetou a pád z útesu) boli exkluzívne ale potom to akosi prestalo byť hororové a aj tá pitva za živa bola celkom sterilná. Nemalým plusom je samozrejme Melissa George (30 Days of Night) v plavkách. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nezbývá než souhlasit s některými komentáři. O třídu výš než Hostel. Tematika je velmi podobná, jde sice o lidské orgány, výsledek je ovšem stejný - smrt. Chvílemi mi přišel film dosti napínavý a při sledování jsem přemýšlel, jak bych se asi zachoval já. Také je ovšem pravda, že brazilská džungle vypadá poněkud děsivěji, než scenérie nám známého ( a alespoň pro mě rozhodně velmi sympatického!) Slovenska. Na druhou stranu chápu amerického diváka při sledování Hostelu, pro kterého jsou naše končiny španělskou ( či bůhví jakou) vesnicí....Nejlepší pasáže tohoto survivalu se odehrávají v podvodních jeskyních. S gore se šetří, ale dojde na oko, vyjímaní orgánů i použití šípu pod vodou. Film lze chápat, jako řadu podobných, coby instruktážní, jak se nechovat v cizí zemi, páč zdejší postavy jsou jako slon v porcelánu. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Svižný thriller jak se patří. Děj šupajdí kupředu, nic se moc neřeší, napětí je slušné a prostředí je pro horor taky vynikající. Scény v podvodních jeskynních jsou parádní, zde je atmosféra určitě nejsilnější, protože stísněné prostory pod vodou navozují tu správnou klaustrofobii a beznaděj. Masakr to až takový nebyl, autoři mohli možná ještě přiostřit. Děj je chudý, ale o to tady nejde. Chování postav občas dost divné, ale ještě se to dá. Melissa a Olivia byly skvělé, možná to nejsou nejlepší herečky, ale mně se líbí a ve filmu je vidím rád. Celkově se jedná o solidní horor z netradičního brazilského prostředí s poměrně zajímavým a kontroverzním tématem. 60% ()

Související novinky

Narkobaroni jdou po krku Owenovi

Narkobaroni jdou po krku Owenovi

31.12.2008

Jižní Amerika je v kurzu. Včera jsem se rozplýval nad mimořádně šťavnatě obsazeným Stalloneovým The Expendables, které se brzy začne natáčet v Riu, a dnes je tady Cartagena. To není jen název… (více)

Béčkové horory útočí

Béčkové horory útočí

20.07.2008

Pokud jste příznivci sofistikovanějšího strašení ve stylu třeba Osvícení či Šestého smyslu, neobtěžujte se číst dál. Dnes si totiž dáme porci hororů, které o kategorii A nezavadí ani náhodou. A právě… (více)

Reklama

Reklama