Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná matka 14ti letého syna Neda (Liam Aiken) Fay Grimová (Parkey Posey) je kontaktovaná CIA, aby našla svého již sedm let nezvěstného manžela Henryho (Thomas J. Ryan) a získala od něj jeho zašifrované zápisky, které můžou znamenat odkrytí velkého množství informací, nebo také vůbec nic. Při jeho hledání v různých světových velkoměstech (Paříž, New York, Istanbul) se setkává s celou řadou absurdních a zajimavých situací. (Rafik)

(více)

Recenze (48)

Matty 

všechny recenze uživatele

Je dobré vědět, že tento film navazuje na Hartleyho Henryho Foola (1997), což píšu jako člověk, který to před sledováním nevěděl a během sledování občas tápal. Bez znalosti první části drží tenhle originálně a s nadsázkou konspirující film o skrytých věcech pohromadě hlavně zásluhou Hartleyho podmanivého soundtracku a úžasné Parker Posey, která je nejen pohledná, ale také zcela autentická jednak jako utrápená středostavovská matka, tak jako žena znalá všech „špinavostí“. K čemu tato znalost vede a kdo z toho v dnešním propojeném světě nejvíc vytěží, odkrývá výborně vygradované finále. Velký bílý muž je mocnější než CIA, Mossad a francouzská tajná služba dohromady. Koho ve skutečnosti symbolizuje, nechť si každý domyslí sám dle vlastních antipatií (pro mne to byl zhrzený šéf nadnárodního konglometátu). Život je hořký, tajní agenti jsou blbci a získat znamená ztratit. 75% Zajímavý komentář: Deverant ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Parker Posey je jako Fay nádherná a to oblečení... To jen tak pro začátek. Strach Fay Grimové pro mě byl trochu krok do neznáma, protože předchozí díl jsem neviděl, ale určitě si ho teďka seženu. Absurdní humor (ten scénář!) o špionském pozadí běžného lidského života spojený s "nezávislým" feelingem celého filmu působí hrozně zábavně. Stejně jako Posey tak třeba Saffron Burrows nebo Jeff Goldblum jsou ve svých rolích zajímavě uvolnění a přirození. Škoda, že v druhé půli film ztrácí na lehkosti a spadá do trochu vykalkulované hry, kde nemůže vyhrát divákova oblíbenkyně. Příjemné, zábavné a chytré. PS: Parker Posey as Fay Grim is single, sort of. V tom černém oblečku a kozačkách k neuvěření. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

MFF KV .. Scénář: Hal Hartley .. Excelentní scénář, kde Hartley staví na paranoidním vnímání terorismu skvělou mozaiku, do které zaplétá všechny tajné služby světa, šifry, bláboly, pornografickou hračku a především nadhled. Komediálně bravurní první polovinu (vibrující mobil v kalhotkách celkově skvělé Parker Posey je prostě vrcholem) trochu podráží vážněji míněná polovina druhá. I tak jeden z těch (nej)lepších filmů, co letos Vary mají. A dobrý tip na to podívat se na starší filmy pana Hartley. 75%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Bavia ma rozne spionazne filmy, kde sa niekto dostane do konfliktu s teroristickym svetom a potom su prenasledovani agentmi FBI alebo CIA prislusnici rodiny, v tomto pripade Fay so synom Nedom. Neskor sa mi dej zacinal trosku zamotavat a mal som obavy, ze sa v nom uplne stratim, ale potom mi to uz bolo jasnejsie. Film posobi velmi lacno, povedal by som televizne, akcne zabery nebudem ani komentovat, v tomto pripade ich bolo nastastie malo, hudba bola hrozna, ale dej ma bavil a chcel som to vidied hlavne kvoli Jeffovi Goldblumovi. Inac je to film tak na jedno pozretie a dost. ________ Parker Posey - (Fay Grim) +++ Liam Aiken - (Syn - Ned Grim) +++ Jeff Goldblum - (Agent FBI Fulbright) +++ Thomas Jay Ryan - (Henry Fool) +++ Elina Löwensohn - (Bebe) +++ Chuck Montgomery - (Angus James) +++ James Urbaniak - (Simon Grim) +++ Leo Fitzpatrick - (Carl Fogg) +++ Harald Schrott - (Andre) +++ ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Takhle naivně a ne béčkově ale snad céčkově zpracované dobré akční téma s docela ucházejícími herci jsem už dlouho neviděla. Ovšem pokud je to míněno skutečně jako parodie, tak to zase naprosto postrádá pro mě u tohoto žánru potřebný "anglický nadhled i humor" a nemělo by to být prezentováno jako akční thriller. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Absurdní špionážní film působí v první polovině téměř jako groteska. Fay Grim v úžasném podaní Parker Posey se vydává po stopě svého ztraceného manžela-popeláře, aby zjistila, že pracoval snad pro všechny tajné organizace světa a svrhl sem tam i nějakou tu vládu v Jižní Africe. Čím víc se snímek tváří vážně, tím je vtipnější. V druhé půli však film ztrácí svůj nadhled a začíná hrát na vážnější strunu a ze zábavné taškařice se stává divný žánrový guláš. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní energická žena ta Posey... občas ji vídám v amer.snímcích a musím uznat, že tím svým výrazem se zapsala.!! ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Tvůrci mají evidentně nakoukáno špionážní kdeco. Ovšem rozhodně nemají jasno v tom, co chtěli natočit. Komedie? Thriller? Akce? Ale jděte. Výsledkem je kulhavý, slintavkou stižený prasopes, který nevyděsí, nepobaví, ani nerozesměje. Tohle stvoření by neudali ani Srstka s Kubišovou. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Ano, opět ujeté, vlastně ... téměř trapně ujeté. Statické - šikmé - vypointované scény. Téměř bez děje, nebo dějově překombinované? Oboje. Fay bojuje jak to jde - o rodinu, o lásku, o kabát. Sice je při tom všem trochu afektovaná a občas téměř sucharská, nicméně ... je to vlastně zábava. 75% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Když se nezávislý tvůrce podívá na svět špionážních sítí, většinou jde o zábavu značně méně tradiční, než nám servírují z Hollywoodu. Hal Hartley to schválně značně přehnal a posunul až k hranicím parodie. A přitom udržuje diváka v nejistotě, protože se nemůže spolehnout na většinu klišé. Jen škoda, že to v závěru začíná trochu drhnout. Asi to mělo být kratší (70%). ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

zajimává,leč notně zmatená nezávislá špionážní komedie,ve které se místy neskutečně bavíte,ale místy totálně nevíte kdo je kdo a proč dělá to a to :-)ve finále ale zábavné dílko které boduje hlavně díky neskutečně sexy hlavní představitelce. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zbytečně překombinovaný špionážní thriller, který nemá tempo Jasona Bournea ani nijak zajímavý scénář a postavy. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

První polovina bravurní - humor, všeobjímající konspirace, bizarní postavy, propletenost všeho se vším. Druhá polovina ale první sráží na kolena tím, jak je vážná. Škoda, mělo to náběh na 5 hvězd. Parker Posey je kočka a sympaťačka, jaká se jen tak nevidí. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Tak mám v hlavě trošku guláš, první půlka mě svou neschopností brát se vážně děsně bavila a já doufala, že u toho zůstane. Takhle nakonec rozbili vyznění "prvního dílu" Henry Fool, protože od toho je tenhle někde úplně jinde a nějak to s ním neštimuje (ale jeho znalost se víc než hodí). Sice jsem nečekala pokračování v pravým slova smyslu, to ne, ale... Proti konci nemám to nejmenší a hodinám jsem věnovala měnší pozornost než u Henryho Fool, ačkoli ten mi je asi bližší spíš. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

... Jo vona to měla bejt komedie? A já si, hlupák, celou dobu myslel, že jde o strašně špatný televizní Béčko. Neřekuli přímo učebnicovou ukázku, jak vypadá režijně nezvládnutej film. Myslel jsem si, že Hal Hartley elementárně nezládá práci s hercem, střih a dějovou skladbu, natož pak aby dokázal natočit funkční přestřelku nebo jednoduše jakoukoli akci. Že je to celý po technický stránce úplně hrozitánsky odfláklý a natočený asi za dva platy východoněmecký hajzlbáby. Že nás filmaři v rámci úspor očůravají "univerzálními" interiéry, ačkoli se nás snaží přesvědčit, že jsme zrovna v Paříži nebo v Turecku. ... No, ale jestli teda mělo jít o "Parodii na dobrej film", tak uznávám, že se povedla na jedničku. Akorát jsem se ňák zapomněl smát. ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Velice oroginální, zajímavý a vtipný film, musím ale souhlasit s tím, že druhá polovina byla dost zbytečná. Hodně se nyní rozmýšlím nad tím, jestli dát tři nebo čtyři hvězdičky. Souhlasím s Rafikem - také to byl nejlepší film ve Varech, co jsem viděla. V tom případě by bylo ale smutné, že mu dávám jen tři hvězdy. Jenže se opravdu nedá srovávat první polovina, která je naprosto originální, zábavná apod. V druhé polovině si říkáte, kdy už tahle komedie skončí. Mimochodem jsou zde ale báječné herecké výkony a některé scény si budu dost dlouho pamatovat. Prozatím tedy dávám 3 hvězdy, možná že hodnocení za nějaký čas zvednu. ()

Reklama

Reklama