Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Júlia je dívka, cizinka, která přijíždí do krásného města v Evropě. Magické město ji čtyřikrát přivítá a nechá bloudit ve svém barokním labyrintu prostoru a ozvěn. Julia prožívá čtyři různé příběhy v různých ročních obdobích, které mají jinou atmosféru, barvu, rytmus i děj. Doprovázena tajemným Ječmínkem hledá úkryt před starostlivou matkou, slabými muži a především sama před sebou ve městě studentů, vojáků, umělců a andělů. Julia znovu a znovu prožívá svůj příběh, jako hru, kde si nasazuje masky a utíká. Navždy by zabloudila v sobě, kdyby neexistovala láska andělů, která dává odvahu žít jen jeden život - svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak mám Müllerovy jako lidi rád, tak tohle se vážně nepovedlo. Chybí tomu koncepce, ucelená myšlenka, která by ten náhodný shluk obrazů sjednotila a dala tomu řád a smysl. A to beru i takové věci jako chyby skriptu, kdy auto zastaví v ulici u značky zákaz vjezdu, ale pasažéři v následující scéně vystoupí na mostě. Vadí mi i nedotažené postavy - vážně nevím, co si o nich myslet. Některé často jednají jak pod vlivem drog, potácejí se scénou a hezkými exteriéry, ale nedává to smysl, neznáme jejich důvody ani hnutí mysli. A jednotlivé "příběhy" jsou vším, jen ne příběhy - příběh má nějaký děj, i vnitřní. Zaujala mne tak nakonec jen hudba a tragické okolnosti vzniku. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Bloudím je snivý povídkový pokus prolínající čtveřici drobných kapitol ze života Slovenky Júlie. Júlia prožívá určité zlomy ve svém životě v Olomouci a jejím bezprostředním okolí. Příběh je rámcován cestou, při které hlavní hrdinka doprovází svou matku na sraz bývalých spolužaček. Během celého roku Júlia prožila zklamání i radost, vztah i přijímačky na Palackého univerzitu. Nejvýraznějším hercem je tu ovšem Vladimír Javorský, tu jako mim, tu jako taxikář, který se stává středobodem celého vyprávění. Ať už titulní povídka Bloudím nebo další příběhy označené jako Červený příběh, Žlutý příběh nebo Modrý příběh, vše je koncipováno jako pocta městu Olomouci. A to je také hlavní devíza celku. Atmosféra tohoto města zřejmě svedla celý filmařský tým k ambicióznímu experimentu a hudebnímu podkresu, který působí příjemně mysticky. Velice příjemná je maličká role Hany Maciuchové, která ač je narozena ve Šternberku, má k Olomouci blízko. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Nechodíte třeba do Vertiga? Nadduševní cesta Olomoucí, jež se nedá blíže definovat, pevněji uchytit, či jednoduše pochopit. Cesta, kde je jednoduché zabloudit. Nechtěně vtipné, nepřirozené a nuceně oduševnělé. Co se ovšem tvůrcům nedá upřít je láska, s jakou přistupují k hlavní hrdince - Olomouci. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Spíše amatérský film, který si hraje na artový, na druhou stranu z něj ale cítím jakousi snahu tvůrců něco dokázat, natočit celovečerní film, ukázat ostatním Olomouc, vyprávět nějaký příběh.. Snahu nejen ze strany tvůrců, ale i okolí, které se rozhodlo film podpořit. Někdy taková snaha otravuje, ale v tomhle případě mě baví. ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

Tak moc bych o Bloudím chtěl napsat něco pozitivního. Tak alespoň napíšu, že to nakonec nebylo tak hrozné, jak jsem čekal. Ale zároveň to bylo jen o maličký kousíček lepší, než jsem čekal, což je bohužel ještě pořád dost špatné. Přijde mi, že ve filmu, až na pár povedených záběrů, nefunguje absolutně nic. Kamera je povětšinou špatná. Vůbec nechápu smysl výrazných nadhledů a jiných vychýlení z osy. Střih je kostrbatý a rušivý. Implantované stylizované záběry s koněm, které asi mají filmu propůjčovat onu anotovanou poetičnost, působí tak nuceným a se zbytkem filmu nekompatibilním dojmem až je to k pláči. Jako vizuální reklama na Olomouc se Bloudím snaží do poslední chvíle dostát své podstatě a využít materiál filmu k zobrazení nějaké té olomoucké reálie. Ani to se ale nedaří nějakým oslňujícím způsobem. To, že se role Vladimíra Javorského jmenuje Ječmínek, je pro mě záhadou. Chtěné připodobnění k hanáckému králi je asi někde rafinovaně ukryto. Ale Javorský je stejně jako Ječmínek blonďák, tak proč se obtěžovat s nějakými dalšími souvislostmi. Ach jo. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pro Olomoucaky ma film asi vyssi hodnotu. Kamera krecovita, neprirozena a misty kycovita. Herecke vykony maximalne prumerne (s vyjimkou male role Hany Maciuchove). Bloudim je skutecne bloudeni od nikud nikam. ()

Raimok 

všechny recenze uživatele

Kdyby v tomhle nehrál brácha svoji dvouvteřinovou roli, šla by dolů jedna hvězda. Celkově jsem film nepochopil a už vůbec ne, jakou úlohu tam měl Vladimír Javorský. Na druhou stranu, poznávat jednotlivé části našeho města byla zábava a natočené to bylo taky docela zajímavě. 51 % ()

Zaplo05 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím pro koho byl tento film vlastně natočen. Jestli pro Olomoučáky, tak je to jasný odpad. Prostřihy špatné, kamera poloamatersky roztřesená a ani neukázali nijak neobvykle nepřístupná místa. O ději, či alespoň malé provázanosti povídek nelze mluvit. V případě, že byl film natožen pro ostaní obyvatele planety, tak musím doufat, jako Olomoučák, že si nevšimnou těchto školáckých chyb. Dávám jednu * jako podporu, že by si Olomouc zasloužila povýšit - historicky, kulturně, filmově... ()

Prubner odpad!

všechny recenze uživatele

Od Müllera jsem po Hranici stínu čekal cokoliv, ale takový blábol přece jen ne. I když blábol je slabé slovo, spíš je to sračka. Scénář neexistuje, děj taky ne, postavy se chovají podivně a nelogicky, dialogy jsou naprosto nesmyslné,většinou je obtížné pochopit, co se na plátně v té které scéně vlastně děje... Je to amatérský film, či spíše diletantský. Marně se snažím najít nějaký klad - snad jen pár záběrů Olomouce. ()

Reklama

Reklama