Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mohl to být konečně po dlouhé době nějaký slušný tuzemský dobrodružný film pro mládež. Námět byl zajímavý, obsazení víc než slušné, jediné, co chybělo, byl scénář. Ono je těžké nechat se filmem nějak strhnout, když příběh zmateně přeskakuje bez jakékoli logiky ze scény do nějaké další a pokud se děje něco souvislého, je to velice předvídatelné. ()

Lolita 

všechny recenze uživatele

Česká splácanina, snažící se držet krok s Šifrou, Indym, Lovcema čehokoliv a moc se jí to nedaří. Jako pohádka pro děti možná, a musím říci že o několik chlupů lepší než o cosi podobného se pokoušející Santiniho jazyk, kde byla tuna nelogiky, téměř žádný herec, pouze prázdní recitátoři frází atd. Tady co se deklamování týče, musím se zaměřit zejména na ženské představitelky, Báru Seidlovou a Adrianu Neubauerovou, z nichž hlavně té první nevěřím ani ťuk. A málem bych vynechala zásahy vyšší moci.. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Místy slušně napínavý a poměrně zajímavě natočený dobrodružný snímek pro českou mládež, místy těžce amatérsky nezvládnuté něco, co mohlo být hodně slušně natočené. Film je nevyvážený až běda a nebýt toho, že je to český film s tématem, které tu už dlouho nebylo, bylo by to jen za 40 %. Takto hodnotím jako slušný, ale bohužel pouze, průměr. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Maharal je dobrodružným filmem pro celou rodinu. Menší děti by se mohly bez přítomnosti rodičů lehce bát, případně něco nepochopit, rodiče by zase bez dětí těžko hledali důvod vydat se s hledači pokladů česko-slovenské provenience na výpravu za nejcennějším pokladem Rudolfa II. Jednoznačně kladně je potřeba hodnotit zasazení filmu, kvalitní formu a atmosféru, která je místy skutečně hutná, jindy zase dobrým vtípkem odlehčená, dobře podpořená hudbou a v té nejvyšší kvalitativní třídě hereckými výkony VEDLEJŠÍCH postav (největší zážitek jsem měl z krátké přednášky pana Lukavského). Nemalým problémem je postava nejhlavnější - Bára Seidlová - té za prvé tu chladnou a přesto zapálenou intoušku nevěříte, a za druhé její part a zejména slova mi přišla hodně prkenná, rušící "náladu" pohodového plynutí věcí tím správným směrem, tedy k velkému odhalení. OBROVSKÝ problém je pak právě to odhalení a po něm bezprostředně následující konec ve stylu "to jsme se pěkně prošli, nedá si někdo čaj?". Pečlivě vybudovaná a udržovaná atmosféra něčeho velkého, mystického a neopakovatelného končí naprosto v hajzlu, a to takovým způsobem, že to zabije veškerý předchozí příznivý dojem. Scénáristům zkrátka ani ne tak došel, jako byl brutálně vyražen dech. Škoda přeškoda, takhle nemůžu jít přes 50%. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Maharal je kriminální film pro děti zasazený do nejstarší části Prahy. Do míst, které by si by si zasloužila kvalitní dobrodružný příběh ve stylu Indiana Jonese či Flynna Carsena. Možná i toho si byli tvůrci vědomi, a tak se pokusili zkomponovat pověsti o Golemovi, Rabi Lévovi, Rudolfu II a nějakým tajemným pokladu z té doby. Bohužel z toho vznikla až moc dětská podívaná, kterou zpravidla jsme zvyklí vídat u našich západních sousedů. [4945. hodnocení, 206. komentář, 54%] ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Kristýna (Barbora Seidlová) způsobí se svým vozem Škoda Roomster celkem šest pojistných událostí, z toho dvě na stejném vozidle. Na jejím vozidle však paradoxně nevidíme ani škrábnutí. (Antal89)
  • V úvodních titulcích lze rozpoznat některé z rekvizit postav z filmu. Jde o rukojeť s nožíkem Aerona Cohena (Bořivoj Navrátil), přívěsek na krk Kristýny Konečné (Barbora Seidlová), mobilní telefon její sestry Aleny (Adriana Neubauerová) či pouta a zbraň doktora Knappa (Matěj Hádek). (wokurk)
  • Antikvariát Schwarz, ve kterém zemře jeho majitel, kterého ztvárnil Josef Somr, je skutečným antikvariátem v Praze na Betlémském náměstí. Také název antikvariátu Schwarz se shoduje se skutečností. (navabaca)

Reklama

Reklama