Reklama

Reklama

V nadpřirozeném thrilleru One Missed Call obdrží skupina náhodných lidí děsivou sms, která se týká posledních okamžiků jejich života. Ačkoliv jde zprávy vymazat, danému nešťastníkovi jich postupně přichází stále víc a víc. Beth Raymond (Shannyn Sossamon) má hluboké trauma. Zcela nedávno totiž byla svědkem úmrtí svých dvou přátel, kteří zemřeli bezprostředně po sobě. Na celé věci je nejděsivější ta skutečnost, že oběma byla před smrtí doručena děsivá sms s obrazovým záznamem jejich skonu. Jakkoli se to příčí chladnému rozumu, oba následně zesnuli přesně takovým způsobem, jaký sms několik dní předtím předpověděly. Policie se domnívá, že Beth není při smyslech - až na detektiva Jacka Andrewse (Edward Burns), jehož sestra zemřela při podivné shodě náhod, ne nepodobné okolnostem úmrtí přátel vyděšené Beth. Beth a Jack se rozhodnou, že spolu tajemství znepokojivých sms odhalí... Čím blíže jsou pravdě, tím častěji se v mobilu Beth rozezní neznámá melodie a na displayi září slova Zmeškaný hovor... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (190)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdo nečeká hororovou pecku, neměl by být příliš zklamán. Duchové zde nepůsobí přímo děsivě, ale spíše jen tak trochu tajemně, hrdinka je docela sympatická, hlavní pointa sice není překvapivá (použita v x jiných filmech), ale postačí. Kdyby mi už nelezlo na nervy to zažité schéma: "Hrdinka objeví nástroj kletby, načež se vydává na pouť za objevením jejího strůjce, popřípadě jejím zničením", byl bych spokojenější. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $26,890,041Tržby Celosvetovo $45,847,751Tržby za predaj DVD v USA $13,282,627 //počet predaných kusov 698,480 ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Pěkný film a námětem mi to trošku připomínalo Nezvratný osud. Taky se zde odehrávalo to, že někdo bude mít nehodu a umře.... Zde jsme se navíc dozvěděli i přesný čas. Jediné mínus, které fimu dávám, je obsazení hlavní role. Ta holka mi byla prostě nesympatická a ošklivá! Nemám rád tmavé typy a tudíž, kdyby to zahrála nějaká Eržika Ferencová, já bych neviděl rozdíl. Jo, pokud by to zahrála nějaká dlouhovlasá blondýnka s "blue eyes", tak bych film ohodnotil 5*. Na druhou stranu, např. ve filmu KATAKOMBY, jsem si vůbec nevšiml, že tam Shannyn Sossamon hrála. :-) ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý horor s hodně slabým koncem. Ani jedna scéna, u které bych se aspoň trochu bál. Místy jsem to musel dokonce trochu přetáčet, jinak bych u toho usnul. 1* za sympatickou blonďatou holčičku, druhá * za to, že jsem to nakonec nevypnul a vydržel do titulků. Blahopřejeme, TheMakere ! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Johnny Klimek a Reinhold Heil: 1. Munich 2. Valley Stream 3. Destroy Everything You Touch 4. Shadowing 5. Sunlight Makes Me Paranoid 6. DreaminIl Mystera Del Tempo ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já se prostě Nudil... Film bez napětí, strachu, atmosféry, akce, krve.. Nebylo tam Nic.. Semtam nějaký Duch udělal Baf Baf..Hodně slaboučké.. Kdo má málo nakoukáno, možná se mu to líbit Bude.. Mě ne! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„S deťmi to vážne viete, to sa musí nechať.“ Originál kontroverzného ázijského režiséra Takašiho Miikeho sa mi páčil. Nebol to zázrak, japan shocky sa na seba proste veľmi podobajú, akurát sa prekliata VHS (RINGU) vymení za prekliaty dom (JU-ON), prekliaty internet (KAIRO), prekliatu špirálu (UZUMAKI), prekliate noviny (YOGEN), alebo práve prekliaty mobil v ZMEŠKANOM HOVORE. Americký remake stratil čaro ázijskej predlohy, ale našťastie nemá zlých hercov a ak odrátame záverečné titulky, trvá ledva hodinu a štvrť. Plus sa musí uznať, že aspoň zopár scén je príjemne strašidelných, atmosféra je pôsobivá, bonbóny ešte asi nikdy neboli také bizarné a vyzváňanie mobilu by si bolo kultové, keby šlo o kvalitnejší horor. Len (keďže som videl všetky významné ázijské duchariny posledných rokov a ich americké remaky) som sa nudil absenciou čohokoľvek inovatívneho. Som smutný z toho, že niektorí Američania v hororoch používajú počítačové triky, ktoré sú (aspoň na mňa) anti-strašidlené, viď. úplne zbytočné (a nekvalitné) počítačové triky z iného remake japan shocku, NENÁVISTI z produkcie Sama Raimiho. Masky sú oveľa pôsobivejšie, ako CGI. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Japonský originál není žádné veledílo, ale v rámci hranic subžánru a díky, v té době ještě nevyčpělému, režisérovi rozhodně pobaví. Bohužel, tahle předělávka ztratila naprosto vše, co činilo Miikeho originál zajímavým a zůstal tak nudný a nezajímavý příbeh, zahrán nudnými a nezajímavými herci. težko uvěřit, že Valette natočil něco tak originálního jako Malefigue. Jeden bodík za vpravdě úchylný plakát a jeho zhmotnění na filmovém plátně. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ač několik let starý, ale pořád horký kandidát na cenu Nejzbytečnější remake všech dob. Bez strachu, napětí a překvapení. Hlavně, že v něm vystupuje dvojice povědomých, ale dřevěných tvářiček. Rozhodně nebrat. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Už chápu, proč se na horory skoro vůbec nekoukám. Člověk se po dlouhé době na jeden mrkne a ten ho irituje po celou dobu svého trvání. One Missed Call = absurdnost, chyba. Pozor můžete z toho mít ještě větší trauma, než měly hlavní hrdinka, hlavní podhrdinka a blonďatá minihrdinka. Myslím, že si s tímto filmem k srdci nepřirosteme... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nezvládnutá direct-to-dvd duchařská uspávačka a jednoznačně nejhorší remake asijského horroru. Místo atmosféry a napětí jen změť nepovedených zrychlených záběrů, nefungujích lekaček, digitálních stonožek, trapných rozplizlých přízraků a prkenných postav s bledou hubou. Miikeho solidní originál je proti téhle srágoře ultraděsivé veledílo, na které aby si divák vzal plenky. Zapomeňte na nepříjemné smrti v čele s vrcholným zpřelamováním kostí v televizním studiu, tuhle scénu Američané přetavili v trapárnu. Jejich tvůrčí bezmoc dokládá jedna smrt jakoby obšlehlá z Final Destination aneb duch svářečem a pyrotechnikem. Ještě že naši distributoři vystavili tomuhle shitu stopku. V kině tak nebude mít nikdo pocit, že právě spláchl stopade za vstupné do kanálu. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Solidní duchařina, asijský originál jsem ještě neměl možnost shlédnout, možná proto mě americký remake docela pobavil a zabavil. Kamera je moderní a dobrá, drží diváka u obrazovky, velký počet lekaček, stejně tak velký počet duchů a zjevení, hlavní vyzváněcí melodie byla příjemná ;-) příběh je propletený, sem tam až moc, také překombinovaný konec moc nenadchl, má to spoustu chyb, ale oproti jiným novým americkým remakům si drží stále kvalitu, naproti třeba letošnímu Oku….další důvod proč si sehnat originál, slabších 7/10* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nelek sem se, nebál sem se a nudil sem se. První verzi tohohle hororu, sice neznám, ale ani nějak netoužim jí poznat, protože tohle se neprezentuje jen slabým zpracováním, ale i slabým příběhem, kterej je taková směska Nezvratnýho osudu, Kuhu a možná ještě dalších podobných hororů. Jenže tomu bohužel naprosto chybí atmosféra, ale i nápaditost a početnost zabíjení, takže z toho vyleze akorát tak nuda, snad jen na konci se dá mluvit o nějakým jakž takž napnutí, ale to je tak všechno a tak mi zbylo to jediný na co se dalo koukat, což byla Shannyn Sossamon, což ale nebylo zas tak špatný ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tohle měl být spíše zmeškaný horor.. Zřejmě na objednávku provozovatelů pevných sítí natočená (notně atmosféricky vyschlá) fúze Kruhu a Nezvratného osudu, po celou dobu sterilní jak ruce Hawkeyho Pierce těsně před operací. Režisér Valette údajně požádal před natáčením herce, aby se na původní Miikeho film nedívali a předpokládám, že po finálním sestřihu jim to samé doporučil i u vlastního díla.. No nic, počkám si na připravovanou variaci námětu s pracovním názvem Nevyzvednutá listovní zásilka. Jen si zkuste vydělat baterku z dopisu a ty fronty před přepážkou - tady půjde do tuhého.. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Co bylo na japonském originálu povedené (i když to také nebyl žádné zázrak), tak zde naprosto zdupaly. Dopadlo to přesně tak, jak se od amerického remaku mohlo čekalo, takže doporučuji se tomuto filmu vyhnout a zhlédnout japonskou verzi… mé hodnocení 0,5 hvězdičky... ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Vychutnal som si kontrast blížiacej sa smrti na pozadí nevinnej melódie plyšového medvedíka. So scenárom som bol tiež celkom spokojný a toto hodnotenie je aj tak neobjektívne kvôli Shannyn Sossamon ;) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Měli jsme tu už leccos. Vraždící videokazety, vyšinuté dětičky. Horory ze země vycházejícího slunce u nás zdaleka nejsou neznámé, navíc s nimi tentokráte přichází i věhlasný kult Takashi Miike, respektive americký remake jeho duchařiny z roku 2003. No, a ano, jde o další prašivý příklad komerční vypočítavosti. Ostatně za poslední tři, čtyři roky tvůrci populárního žánru jakoby nevnímali naléhání publika a neustále si jedou na stejné notě. Originalita je ta tam, máme tu jen stále ty stejné kvílivé pazvuky, stále ty stejné rádoby „děsivé“ postavičky, které musejí mít enormní radost z toho, jak stále ty stejné postavy nelogicky jednají. Tentokrát padla volba na vskutku sympatickou Shannyn Sossamon, která se ocitá mezi bandou dementních přátel (aaah, dokonce vysokoškoláků) a tu a tam se od někoho z nich ozve zlověstné vyzvánění, které předznamenává, že ten, kdo hovor přijme, si to pěkně odskáče. A tak docela frekventovaně vybafne nějaký ten bubák, brzy to celé omrzí, přičemž tvůrci netuší, jak má to i tamto na diváka zafungovat. Prakticky neznámý režisér Eric Valette jakoby si talent i smysl pro napětí nechal doma ve Francii. Hřebíčkem do rakve jsou pak primitivní dialogy a dosti unylé tempo, takže i těch pětaosmdesát minut jsou místy utrpením!! OK, uznávám, že tak hrozné to zase nebylo, ale já si vždycky myslel, že film má především bavit.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2008, v čase najväčšieho komerčného boomu ázijských duchárskych horrorov, natočil režisér Eric Valette americkú verziu rovnomenné japonského snímku, ktorý v roku 2003 zrežíroval Takaši Miike. Do kín po celom svete sa dostal "Zmeškaný hovor" (One Missed Call). Mňa nijak zvlášť neoslovil ani pôvodný film (着信アリ), takže trvalo hodne dlho pokiaľ som sa odhodlal si pustiť americký remake. Nakoniec to nebolo až také špatné, možno i o trochu pôsobivejšie ako originál. Predsa len mi je americká kinematografia bližšia ako orientálna šikmooká japonská bizarnosť. *** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Od hororů toho nikdy příliš nečekám, ale horory mají u mě tu výhodu, že já se na ně příliš často nedívám, protože jsem člověk, který to hodně prožívá a který se u hororu velmi často dokáže vylekat. Takže horory si dávkuji jen ve velmi malých dávkách a vyhledávám spíše žánry odpočinkovější. Z těchto důvodů asi nepřekvapí, že v tomto případě jsem toho ani příliš neočekával, spíš jsem byl zvědavý, jestli se tam dokážu aspoň něčeho leknout. Musím říci, že postavy se sešitými obličeji vypadaly opravdu docela děsivě a scéna v šachtě vyhořelé nemocnice byla hodně děsivá a strašidelná, tam jsem se i docela vylekal. Ale konec hodně překvapil, když už jsem si myslel, že je po všem, tak je všechno vzhůru nohama a vynořují se nové skutečnosti, což jsem naprosto nepředpokládal, a byl to docela šok. A přiznám se, že při závěrečné bitvě duchů jsem měl po celém těle husí kůži, takže horor by se asi dal hodnotit jako povedený, protože po celou dobu dokázal udržet mou pozornost, byl hodně napínavý s překvapivým koncem a nějaké emoce ve mně také vyvolal. Zkrátka solidní duchařina, která byla hodně zajímavá. Takže hlavní kámen úrazu spatřuji v hlavní hrdince, k níž jsem si za celou dobu filmu nevytvořil žádný vztah a žádné sympatie, oproti tomu Edward Burns je velký sympaťák a mám ho docela rád, i když zatím jsem ho vídal spíše v odpočinkovějších žánrech, ale rozhodně potěšil. Celkově tedy film vnímám jako mírný nadprůměr a uděluji lepší tři hvězdy. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Docela povedená duchařina. Měla jsem takový příjemně mrazivý pocit, když se Beth ocitne ve vyhořelé nemocnici a objeví tělo ženy o které si myslí, že ty vražedné hovory má na svědomí, ale nakonec je všechno úplně jinak. ()

Reklama

Reklama