Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Drsňák pan Smith žije v podezřelém kutlochu, nosí obnošené oblečení, kamarádí se s prostitutkami a umí neobyčejně dobře střílet. Původně chtěl mít jenom trochu klidu a být sám, jenže pak se stal svědkem situace, kdy před jeho očima zabijáci pronásledují těhotnou ženu. Smith uprostřed přestřelky pomůže přivést dítě na svět, ale život matky nezachrání. Zjišťuje, že o život novorozeně usiluje záhadný pan Herz. Smith se dá dohromady s prostitutkou Donou. Oba pak s nemluvnětem utíkají před houfem zabijáků a snaží se zjistit, proč chtějí všichni získat to dítě. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (23)

  • Clive Owen (Smith) rozhodně nebyl proslulý díky akčním rolím. V době premiéry filmu komentoval, co jej k účasti přesvědčilo: "Abych řekl pravdu, když jsem se o něm prvně dozvěděl, respektive když mi nastínili nabídku, říkal jsem si, že to nebude nic pro mě. Ale pak jsem si přečetl scénář a viděl jsem sedmnáctiminutový animovaný storyboard, kterým Michael přesvědčil producenty, a zavolal jsem svému agentovi: 'To je divoký! Jestli to ten chlap zvládne natočit, mohlo by to být něco mimořádného.' A pak jsem se s ním seznámil. Sedm let snil o tom, že tenhle film natočí. Měl rozmyšlenou každou drobnost, každý úhel kamery. Byl jako papiňák. Kdyby ten film ze sebe nedostal, tak by kurva vybouchnul. Nakonec mě přesvědčil, že to zvládne natočit." (NIRO)
  • Režisér filmu Michael Davis se scénářem dlouhou dobu obcházel producenty a pokaždé byl odmítnut. Nakonec vytvořil patnáctiminutový animovaný snímek obsahující většinu složitých akčních sekvencích. Tento krátkometrážní film se setkal s kladným ohlasem a projekt byl obratem schválen. (Zeebonk)
  • Přestřelka ve volném pádu se natáčela celý týden, a to tak, že byl Clive Owen zavěšen do speciálních popruhů, ve kterých mohl dělat salta a točit se kolem své osy. To celé před zeleným pozadím. (Zeebonk)
  • Postavu Olivera ztvárnila hned tři mimina. (Ouwen)
  • První zbraň, kterou Smith použije, je Walter PPK, obvyklá zbraň Jamese Bonda. Když ji Smith uvidí, nazve ji "pěkným zmetkem". To je narážka na to, že Clive Owen byl zvažován pro roli Jamese Bonda, ale nakonec ji dostal Daniel Craig. (Morien)
  • Clive Owen si ve filmu vyzkoušel 18 zbraní a na akční scény bylo použito 15 galonů falešné krve. (venus)
  • Předobrazem drsňáka Smithe byl překvapivě Bugs Bunny. Zazní tu dokonce jeho typická „králičí“ hláška : „A co teď doktore?“ (Siriuss)
  • Jedním ze zákazníků Moniky Bellucci je i chlapík v plenkách, který se od ní nechává kojit. Tato úchylka se jmenuje autopedofilie. (Siriuss)
  • Pieseň ktorá uspí Olivera v hoteli je pieseň "Ace of Spades" od britskej rock'n'rollovej kapely Motörhead. (ČSFD)
  • Keď Paulu Giamattimu volá na mobil jeho filmová žena, ozve sa Jazda valkýr z opery Prsteň Nibelungov od Richarda Wagnera, preslávená Coppolovou Apokalypsou. (youtoo18)
  • Clive Owen sa vo filme vozí na BMW. Na autách tejto značky Clive Owen natáčal aj reklamné filmy (The Hire), ktoré režírovali režiséri ako je Ang Lee, Tony Scott či John Woo. (youtoo18)
  • Dvojčatá, ktoré vo filme hrajú malého Olivera, boli obsadené už pred svojim narodením. Režisérovi sa páčila ich nastávajúca matka. (genetique)
  • Kvôli scéne s lámaním prstov museli trikári vyrobiť vernú silikónovú repliku Owenovej ruky. (genetique)

Reklama

Reklama