Reklama

Reklama

Ako vyšetríte vraždu, keď obeťou ste vy? Nadprirodzený thriller od producentov filmu Šiesty zmysel. Stredoškolák Nick mal život pred sebou, no len do okamihu, keď bol brutálne prepadnutý a jeho telo ukryté v lese v domnení, že je mŕtvy. Uviazol však na pol ceste medzi svetom živých a mŕtvych, ešte nie celkom po smrti, ale neviditeľný pre ostatných živých. Môže len sledovať pátranie svojich blízkych a zúfalo sa snaží kontaktovať ľudí na tejto strane. Netuší, že len hodiny ho delia od definitívneho odchodu na druhý svet... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

POMO 

všechny recenze uživatele

Duchársky thriller o mladých pre mladých, v ktorom absolútne nič nefunguje tak, ako by chcelo. Goyerova réžia sa dala prekusnúť v treťom Bladeovi, ktorý sa netváril ako niečo viac než dementná zábava. The Invisible však chce byť vážnou, napínavou a emocionálne odzbrojujúcou drámou, pričom na všetkých frontoch načisto zlyháva a vyvoláva akurát trpkosť, nedôveryhodnosť a miestami posmievačný úsmev. Produkčná hodnota filmu je solídna, rozhodne nejde o lacné béčko, a Justin Chatwin má kúzlo mladíckej osobnosti (a dostáva tu podstatne viac priestoru než v "technickej" Vojne svetov), no Goyer to všetko pochováva. Pri filmoch ako tento si človek najlepšie uvedomí, v čom spočíva umenie naozaj kvalitnej réžie... Dajte prednosť emocionálne funkčnému Butterfly Effectu alebo atmosféricky zaujímavému Donniemu Darkovi. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nenáročná mysteriózní jednohubka především pro náctileté publikum. Zajímavý námět, přímočarý a snadno čitelný scénář a klišovitě kýčovité rozuzlení - to všechno tu je a docela dobře se na to kouká. Herci podávají v rámci teenage-žánru standardní (nikterak skvělé) výkony, režie je ale totálně nezajímavá a tak trochu degraduje jakékoli náznaky atmosféry nebo dramatické hloubky. Dalo by se z toho vytřískat mnohem víc. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $20,578,909Tržby Celosvetovo $26,810,113Tržby za predaj DVD v USA $13,498,142 //počet predaných kusov 696,921║ Ďalší príbeh o duchoch, ktorému na jeho škodu po prvej slušnej budovanej polovici dochádza v postupnom dejovom deja vu dych ale od režiséra Davida S. Goyera(pokazil jednu dobrú sériu zo svojim Blade Trinity) sa ani už viac čakať nedalo plus koniec akoby nevedel ako ukončiť. Neposedný chlapec s nedávnych Vojny svetov teda Justin Chatwin sa v celku pekne predviedol a film pekne udržiava svojim výkonom na znesiteľnej úrovni, taktiež neznáma Margarita Levieva mu v celku slušne sekunduje spočiatku ako protihráč a neskôr ako nádejný spasiteľ. /videl v kine: 50%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Verim tomu, ze pre tych, ktori sami seba povazuju za filmoznalcov ako sa patri, mozu mat s tymto filmom trosku problem. Ale pre mna, laickeho zavislaka na filmoch to nebola az taka hroza. Malo to dej, mladi herci su prekvapivo dobri, fajn atmosfera...Jedinu vytku mam na stopaz a obcas nelogickost deja. Ale inak naozaj prijemny film... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Heh, tak toto bolo stráviteľné ťažšie ako drámy so silným, emócie žmýkajúcim záverom. Občas bolo totiž ťažké sa na primitivizme a dementne vyznievajúcej vážnosti nesmiať, občas sa Goyerovi naopak atmosféra a pár scén perfektne vydarilo a tak z toho bol pekný magľajz. Scenár ako skladačka do seba absolútne nepasoval, jednotlivé časti boli totiž každá z úplne iného modelu. Každopádne je to jeden z filmov, po ktorom ďakujem nadprirodzeným silám, že ma akýmsi spôsobom, po schopnom a vcelku zaujímavom traileri, dokázali odlákali kúpiť si lístok do kina. Človek by si totiž k tomu drahému lístku musel ešte kúpiť fľašu niečoho rovnako drahého (a tvrdého), aby potom s vygumovanou hlavou tú kúpu neľutoval. Doma to ale bolo celkom stráviteľné, aspoň ako kulisa k niečomu inému. Navyše kulisou vo filme boli často aj herci samotní. Nemôžem si však odpustiť teraz pre zmenu aj trošku zaspoilerovať a vyliať si dušu z tých úbohostí: a) Nickov duch sa objavuje vždy, v každom zábere, na tom správnom mieste, v pravý čas vždy tam, kde sa niečo deje. Ale keď sa deje (raz za film!) niečo nekalé v jeho neprospech, akousi mystickou náhodou tam duch chýba. b) Nick stále dookola opakuje tri vety toho istého zmyslu obmenené o citoslovce, spojky, prídavné mená, a ak čakáte že to k niečomu povedie, vzdajte to! c) to ostatné .. 30%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom mam rad tieto tipy filmov. Je o chlapcovi, ktory sa dostane do konfliktu s partiou, ktora ho brutalne zbije. Na druhy den pride do skoly, ale vsetci ho ignoruju, nikto ho nevidi a nepocuje. Pochopi, ze je mrtvy. Ano, ziadna novinka, pripomina mi Ducha, ale aj ine podobne filmy, ale na jedno pozretie sa oplati. Reziser Goyer (Blade:Trinity) opät urobil par chyb, hlavne k zaveru, ale da sa to odpustit. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla jízda! Já jsem absolutně nadšený, nikdy bych nečekal, že tento snímek mě takto nadchne a doslova připoutá k televizní obrazovce a pustí až se závěrečnými titulky. Něco přes rok jsem čekal, až se tenhle film dostane k nám do kin, nebo alespoň na DVD. Tohoto filmu si však v kině mohli užít pouze slovenští diváci, a já se tak musel spokojit jen se zhlédnutím filmu na HBO. Ale počkat se rozhodně vyplatilo. Když jsem si někdy před rokem a půl věšel na zeď kinoplakát k tomuto filmu, určený pro americká kina, nevěděl jsem, o čem má ten film být a jestli mě dokáže zaujmout. Plakát mne však zaujal, a tak jsem ho dal na zeď svého pokoje. A musím říci, že nyní jsem rád, že ho tam mám. Tenhle film je prostě úžasný. Od samého začátku, kdy je všechno tak nějak v idylickém tónu, až po skorozabití hlavního hrdiny a jeho putování po světě, kde ho nikdo nevidí a téměř nikdo neslyší. Tenhle film je v mých očích naprosto přesvědčivý a rozhodně dokonalý ve všech směrech. Nemám ani jedinou výtku, ani jedinou připomínku. Jistě, někdo může namítnout, že je zde spousta nelogičností nebo zmatečný a odfláknutý závěr. Já však u filmu absolutně nepřemýšlel a jen s otevřenou pusou a napětím sledoval, co se děje na obrazovce. A herecké výkony mi přišly perfektní, představitel hlavního hrdiny je perfektní a místy mi v určitých záběrech připomínal vzhledově mého oblíbeného herce Gregoryho Smithe, chvílemi jsem si opravdu myslel, že je to on. I ostatní herecké výkony byly ucházející. Já si ten film prostě užil a rozhodně je to příjemné překvapení. A ať nad tím přemýšlím jakkoliv horečně, nevidím důvod, proč nedat maximální hodnocení, když ten film prostě takto v mých očích vidím. Takže je to za pět hvězdiček. ()

lenuse

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděla jen pár scén a závěr, ale mám trochu obavy. :-) Jedná se o americké filmové zpracování románu Matse Wahla Den Osynlige. O pět let dříve tento román převedli na plátno již švédští filmaři: Osynlige, Den. Ovšem představitelé hlavních hrdinů jsou mi v nové verzi daleko méně sympatičtí a ten závěr.... Ten je poněkud přepracovaný. Nezdá se mi, že k lepšímu. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Goyer po Blade Trinity sa nám vôbec nezdokonalil. Veľmi to nevadí, má totiž v rukách zaujímaví námet. Scenár mohol byť aj viac prepracovaný, ale berme to tak, že je to film pre deti, teda násťročných. To niečo medzi životom a smrťou je celkom dobre zobrazené, síce som bol najskôr trošku prekvapený ako sa veci menia podľa vnímania hlavného hrdinu ale v skutočnosti sa nemenia vôbec. Myslím že to tu ešte nebolo použité a preto ma to aj celkom zaujalo. Napríklad hrdina v bezvedomí môže hýbať vecami ale pre živého človeka ostávajú nehybné, alebo keď sa prechádza pomedzi ľudí, naráža do nich, ľudia sú odstrčovaný ale pokračujú ďalej akoby nič, ale v skutočnosti prejdú ako keby do nich nikto nestrčil. Tým pádom sa filmári vyhli veľmi šikovne akýmkoľvek trikom. Niežeby vo filme žiadne neboli, určite tam sú len proste netreba čakať že niekto tu bude prechádzať cez steny alebo ľudí ako by sa na film s neviditeľným patrilo. V podstate tento film ani nepatrí do kina ale prečo by sme si neužili aj trošku menej ctižiadostivý film. Pozerá sa na to dobre keď sa príliš nechce premýšľať a rýpať v deji. Lenže keď tento režisér naozaj dostane sfilmovať Magneta – veľká pecka to zrejme nebude. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

nenechte se odradit zdejším nízkým hodnocením či dementním slovenským názvem :-P jde o celkem povedené duchařské krimidrama s neokoukanými obličeji a zas trochu jiným úhlem pohledu na tenkou hranici mezi životem a smrtí... šestý smysl ani duch to sice není, ale pořád je zde, i díky margaritě levievě, celkem na co koukat. 70% ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Film, který má mraky nedostatků, ale v několika okamžicích dokáže chytnout za srdce. Na čemž má velkou zásluhu nadějný Justin Chatwin. Škoda, tohle mělo mnohem větší potenciál. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Trochu jako duch, ale né tak uplakané a dojemné. Tématika posmrtného života nebo něčeho "mezi" patří k mým oblíbeným a v podání sympatických herců jsem hltal každičkou minutu. Vůbec kamera je dost zajímavá a nabízí několik zajímavých míst a mnoho neokoukaných záběrů. Napětí je zaručeno snahou o záchranu sebe samého coby ztělesněním umírajícího. Možná bych to nakonec víc osladil, ale to už je každého věc a alespoň mám o čem přemýšlet. 73% ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Trochu depresivní a nepříliš zábavný snímek vršící jedno obehrané klišé na druhé. Hlavní hrdinka se chova jako kráva - a nutno dodat, že v tom svém věčném kulichu tak většinou i vypadá, hlavni hrdina není o mnoho sympatičtější. Jednou mi to bohatě stačilo. ()

Cabal odpad!

všechny recenze uživatele

Další adaptace novely Den Osynlige Matse Wahla tentokrát v americkém podání. První verzi natočili na výbornou švédové v roce 2002 http://www.csfd.cz/film/159361-osynlige-den/ Jak je zvykem, Hollywood připravil remake a dopadlo to přesně jak bývá zvykem. Mizerní herci, nulová atmosféra oproti originálu zejména díky úpravě scenáře - hlavně závěr se naprosto liší, dále natažení stopáže skoro o 20min vatou a sterilními dialogy...pokud tedy máte chuť na netradiční duchařinu s příchutí sociálního dramatu rozhodně dopor. švédskou verzi event. přímo novelu Matse Wahla. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Technicky dobre natočené, no scenáristicky nedotiahnuté. Podobne ako „stav“ hlavného hrdinu (niekde medzi životom a smrťou), aj film sa vlastne nachádza niekde medzi kvalitou a brakom. Okrem toho, moje hodnotenie väčšinou výrazne znižuje aj vekový priemer hlavných postáv (teenagerov a ich osobnostných a vzťahových problémov mám už fakt plné zuby). 50%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V podstatě to samé co švédský originál, jen je to méně surové a má to jiný konec. A taky to líp vypadá, má to sympatičtější obsazení a pohodovější atmosféru doprovázenou charakteristickými dobovými songy (vyloženě indie hudba mého mladi). Na druhou stranu to ale nepůsobí až tak uvěřitelně, režijně je to hodně rutinní a mnohé scény oproti originálu jsou odvyprávěny dost překotně a tak nějak bez citu pro timing mezi střihy, kvůli čemuž to na mě po emoční stránce nefungovalo tak, jak bylo asi původně zamýšleno. ()

Související novinky

Magneto už má režiséra... bohužel

Magneto už má režiséra... bohužel

01.05.2007

Někdy člověk kroutí hlavou, jací packalové dostávají v Hollywoodu velké příležitosti, zatímco třeba takovému Darrenu Aronofskému producenti akorát tak seškrtávají rozpočty a házejí mu pod nohy… (více)

Neviditelný Mars

Neviditelný Mars

17.01.2007

David Goyer, známý scénárista (Blade, Batman začíná), odložil pero a posadil se již potřetí do vyhřáté režisérské židle. Scénář k novému snímku The Invisible mu napsal Mick Davis (Modigliani). Film… (více)

Reklama

Reklama