Reklama

Reklama

Beastie Boys, 50 kamer a 40 tisíc očí

  • USA Awesome; I Fuckin' Shot That!
všechny plakáty
Trailer
Dokumentární / Experimentální / Hudební
USA, 2006, 90 min

Obsahy(1)

9. října 2004 před vyprodaným koncertem v newyorské Madison Square Garden rozdali Beastie Boys mezi své obecenstvo 50 kamer. Z 50 různých perspektiv tak vznikl energií nabitý dokument, který diváka vrhá do víru živého vystoupení legendární kapely. „Beastie Boys, 50 kamer a 40 tisíc očí“ je výsledný unikátní dokument, který dynamicky zachycuje širokou paletu zážitků z živého koncertu. Z pódia se na diváky sype show Mike D (Michael Diamond), Ad Rock (Adam Horovitz), MCA (Adam Yauch), Mix Master Mike a také několik speciálních hostů. Slovy režiséra Nathaniala Hörnblowéra „film natočila banda nezkušených kameramanů. Ale právě to mu dodává na upřímnosti. Lidé, kteří stáli za kamerou, točili, co cítili.“ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Matty 

všechny recenze uživatele

Proč nevyjít s pravdou na povrch hned zkraje – Beastie Boys jsem nikdy neposlouchal a po zhlédnutí tohoto filmu ani poslouchat nebudu. I když označení film je sporné, je to spíš koncertní záznam lišící se od jiných koncertních záznamů tím, že byl snímám mnohem větším počtem kamer, držených v rukou převážně naprostými lemply. Uvítal bych více záběrů do publika, kterých buď bylo skutečně tak málo, nebo byly příliš nudné (odběhnutí na záchod je zábavné pouze jednou), nebo hoši dali přednost masáži vlastního ega. Oceňuji nápad, oceňuji zpracování (sestříhat z toho nesourodého chaosu celkem celistvý záznam musela být fuška), ale stejně mi uniká podstata celého počinu, vždyť nasnímání profíky by bylo pouze snesitelnější formou téhož. Že by pak nešlo o experiment a málokdo by si podobného koncertu všimnul? Pravda, do kin (zvlášť do těch českých) by nejspíš nezavítal. 50 kamer a 40 tisíc očí (sucharský český název pro mnohem upřímnější: „Kurva, to jsem natočil já!“) je vyloženě fanouškovským dílem, od fanoušků pro fanoušky. Na to, být něčím jiným, ani nevyvíjí žádnou snahu. Inu, pokud se vám hudba Beastie Boys zamlouvá, z tohohle budete v sedmém nebi. V opačném případě však nejde o experiment natolik přelomový, aby vám stál za devadesát minut uširvání. Jako ignorant Beastie Boys nebudu provokovat hodnocením příliš nízkým, raději opatrně nadhodnotím a půjdu si pro spravení chuti pustit nějaká kytarová sóla Jimmyho Page :). 60% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Beastie Boys povinnost, pro příznivce žánru jasných pět hvězdiček, pro obyčejného diváka ale možná trochu dlouhý záznam koncertu jedné šílené oldschoolové partičky... Jsem fanoušek, ale nápad nafilmovat koncert 50x jinak a poté to sestříhat do jednoho filmu je sice originální, ale nic naplat, kreativita a invence střihačů (klobouk dolů před nimi) nenahradí špatnou kvalitu daného média, z materiálu z ručně snímaných kamer někdy až bolely oči, jak bylo vše rozmazané a nezaostřené. Možná je škoda, že nepřevažovaly záběry z klasické filmové kamery občas doplněné záběrem amatérským. Takhle konstatuji: Sakra dobrej koncert, ale občas trochu nudnej film (i když znovu opakuji - střihači se teda secmazec činili...) ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Nevím čim jsme si zasloužili takhle parádní hudebně-dokumentární podzim (nebo spíš hiphopový podzim), ale tohle je po Block Party další luxusní vymazlená šleha, ze který jsem odcházel úplně odvařenej. Odteďka budu všem tvrdit, že jsem byl na jejich koncertě. :)) ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Rozdat kamery publiku byl dobrý nápad, ale někde na půli cesty. Ti dacani s tím mávají, jak chtějí, což byl zřejmě účel, ale nebýt skvělé postprodukce, asi by to za moc nestálo. Zběsilý střih a zajímavé obrazové efekty se k Beastie Boys skvěle hodí, a i když je doma neposlouchám, upoutali v tomhle podání moji pozornost. Byl to fakt rachot. Místy jsem měl pocit, že to režíroval Paul Greengrass. ()

francis 

všechny recenze uživatele

Záznam skvělýho, vydařenýho koncertu výborný kapely, taky nápad s rozdáním kamer fanouškům se mi líbí. Fakt nebylo zrovna lehký vydržet sedět celej "film" (koncert) na sedačce v kině, mnohem radši bych si pořádně zapařil. Ovšem na pětihvězdičkový hodnocení by to chtělo ještě pár dalších nápadů. Hlavně v první půlce je to (co se týče vizuální stránky) chvílema poněkud nekoukatelný. Ve druhý půlce se střihač snažil přihodit pár zajímavých triků a taky kluci z kapely a jejich hosti se rozhodně neflákaj a maj v záloze pár zábavných překvapení. ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Beasťáky mám strašně rád a většina lidí, kteří se na tenhle záznam budou dívat, asi taky, takže říkat něco jako "ten koncert byl fakt super" je asi nošení dříví do lesa. Celý nápad s kamerami mezi diváky je originální, ale výsledek tak nějak pokulhává. Filtry jsou fajn věc, ale musí se umět používat s mírou. 1-2* za zpracování a 5* za beastie boooooooyz = 3* ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Beastie Boys mám rád...a tento koncert je ich skvelou poctou...vynikajúce pesničky...minimálne, ale trochu trápne odborčovanie od vynikajúceho koncertu, ktorý proste mal "gule".... ()

sta 

všechny recenze uživatele

Fu*kin awesome...skvělé obrazové vyjádření zvuku..škoda jen toho přehršle (zajímavý slovo:) barevných filtrů především v druhé půlce, jinak to bylo krásných 5*. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Vetsina hudby se nedala poslouchat, je to priserne natoceny a desne moc dlouhy na dokument o kapele, kterou nemam rad. Jedine co je na tom zajimave, je napad.... Zase jsem se nechal od kamosky na neco nalakat.... :-/ ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Pokud bych nehodnotil hudbu (jako že se to opravdu nesluší, muzika nebyla vytvořena pro film), jedná se z kinematografického hlediska o prů*er. ()

Chasm 

všechny recenze uživatele

Takže nápad rozdat kamery a pak udělat film se zdál bejt úžasnej, a vlastně taky úžasnej byl:)... Samotný Beastie Boys byli bez chyby a za pět hvězdiček, jako celek na mě tento experimentální dokument zapůsobil o trochu hůře... Naprosto odmítám, že to bylo na dokument o kapele moc dlouhý, a to z jednoho důvodu: že to žádnej dokument o kapele nebyl, byl to záznam jejich koncertu, a byla by škoda, kdyby ho zkrátili, protože koncert má, stejně jako film, působit jako celek. No, nejvíc sem se naštval až na konci, když sem zjistil, že tam Ben S. byl s Christine Taylor.... :(( ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Filtry jsou misty sice moc prehnane,ale s tim jsem se smiril..Atmosfera je podle me naprosto uzasna a BB jedou jako o zivot a lidi pari podobne+skvela instrumentalni vlozka(i vizualne) ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Lahodná experimentální lahůdka pro fanoušky a já mám Beastie Boys rád...Ačkoli bych vybral sám za sebe trošku jiné songy, tak to zásadní zaznělo a díky kamerám a svižným střihům to nebyl vůbec nudný koncert. P.S.: Z bonusů na DVD soudím, že BB jsou nejlepší přátelé se Slipknot. ()

Reklama

Reklama