Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Literární předlohu jsem nečetl, ale předpokládám, že její humor je postaven na glosování situací, které mohou takového vodáka potkat při sjezdu nějakého divokého toku. Tohle může výborně fungovat v knize. Na obrazovce to vypadá tak, že se partička třicátníků chová jako puberťáci, a někdy ani to ne, což vyznívá v konečném důsledku více než trapně. ()

Juja 

všechny recenze uživatele

Tady tomu vsichni davaji dve ( +jedna a tri, to je taky dve:) )..ale me to bavi a uprimne, vedle VKV ,Ordinace a jinych serialu, je to kvalitni dilko.. .. schvalne to tu necham. Uz jenom proto, abych si priste uvedomila, ze komentovat serial po trech dilech neni dobrej napad. Jakmile se skupinka vratila od vody, slo to do haje . Takze uz tem dvema rozumim a ..pridavam se :-! ()

Reklama

papaJA21 

všechny recenze uživatele

To co ze začátku vypadalo jako nový svěží seriál z vodáckého prostředí se po pár epizodách změnilo v ustavičnou nudu, nasekanou bez ladu a skladu. Jedna situace je nalepená na další, scenáristé se vůbec neobtěžovali o nějakou konstruktivní linii, všechno vyřeší rádoby vtipný komentář, spojující více či méně dobře zahrané scénky. Obrazně řečeno je to celé polepené jako kanoi epoxidem, ale pořád do toho dost teče. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Petře Nikolaeve, propásl jsi slibnou šanci - natočit podle kultovní knihy kultovní seriál (ač jsi nevstupoval do této řeky poprvé, tentokrát bylo zdolání toku obtížné...a při dalším vstupu bude hůř...). Petře, toč už jen filmy, a nikdy už ne seriály! Podobné seriály a filmy: Hop nebo trop, Rafťáci ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že tu již někdo zmínil, že to s knihou, podle níž to je točené, nemá moc společného. Já tu knihu nečetl, ale slyšel jsem na ní dost chvály a když jsem koukal na tenhle seriál, říkal jsem si, kde se asi stala chyba, jak může být ta kniha dobrá. Ten seriál je takřka strašnej. Z 10-ti dílů jsem viděl 9 a bavili mě z nich tak 3 (myslím, že 3, 4 a poslední), jinak to byla docela nuda sledovat. Ženské role jsou relativně v pohodě, ale to, co tam předvádí ti chlapi, to se až stydím za to, že jsem chlap. A Bongo je zřejmě ta nejhorší postava a nejhorší herecký výkon, co jsem v televizi viděl. S ním jet na vodu, utopil bych ho ještě než by jsme vyjeli. V 90% vám to nabídne pouze nudu, otřesné zápletky a dialogy. V těch zbylých 10% se sejdou dobré exteriéry a občas trochu humoru. Na něco, s čím má člověk trávit 10 týdnů žalostně málo. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Ústřední písnička seriálu je „Tak nějak málo tančím“ od skupiny Kryštof. (SONY_)
  • Vo Vysokých Tatrách sa natáčal jeden z dielov seriálu na zjazdovke zo Štartu do Tatranskej Lomnice, v Tatranskej Kotline na ferrate a vo výleze z legendárnej horolezeckej cesty "Hokejka" v západnej stene Lomnického štítu - tesne pod vrcholom. Herci to zvládli na jednotku. (ujec)
  • Vodácké muzikanty si v 7. a 9. díle zahrála frýdecko-místecká kapela Kajkery. [Zdroj: kajkery.cz] (M-arta)

Reklama

Reklama