Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

No vidíte. Asi budu znít jako negramot (speciálně pro fandy zmiňovaného díla), ale já knihu od Zdeňka Šmída vůbec neznal. Nicméně už po pár replikách mi bylo jasné, že to musí vycházet z knižní předlohy. Ono totiž věty, které pronášejí herci na obrazovce, nejsou vůbec špatné ... ale na papíře. Zde se jednoduše vůbec nepovedl převod literatury "na plátno" a nepomáhá tomu ani obsazení, které je posbíráno z reklam a přištěkávačů v jiných sériích. A vévodí tomu ve své roli úžasně nesympatická Kostková, která mi od začátku pila krev. Nicméně to byl možná účel... Za pár dobrých hlášek dávám hvězdičku, ale asi už to ani nedokoukám... ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Ano není to úchvatné dílo a kritika by na něm nenechala niť suchou, ale mě to dost baví, občas se i zasměju a hlavně si u toho oddechnu. Hlavně v době nekonečné zimy je pohled na teplo, vodu a slečny v plavkách povzbuzující. Je to fajn seriál o vodě a vodácích, který si na nic nehraje a má za úkol prostě pobavit. Je to za poslední dobu jeden z mála seriálů ČR na který se dá koukat a vždy se těším na další díl. Z herců se mě nejvíc líbí Vaculík, který má na svůj věk neskutečnou postavu a vždy řekne v seriálu nějakou dobrou hlášku. ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jestli se to nezlepší... Vodácká hrůza působící jako nějaký nudný dokument. Dementní komentář Václava Rašilova by uspal i notorického nespavce. Herecké výkony jsou na tom velice bledě. Nejsympatičtější je mi z celé party Lída, v podání Terezy Kostkové. Jinak je to totální hrůza a ta hvězdička je pouze za ústřední písničku. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Disciplinovaně jsem si počkal na konec seriálu, ač bylo už po prvním dílu jasné, že se žádný zázrak nestane. Mám smíšené pocity jako když spadne moje zlá tchýně v mém novém autě ze skály. Vaculík je profesionální přehrávač, Sumec se dostatečně znemožnil v druhé radě Nemocnice, Bongo je vrchol trapnosti a Otouš by se dobře vyjímal v roli pedofilního vedoucího letního dětského tábora. Holky tam nejsou od toho, aby hrály, ale aby se na to dalo aspoň trochu koukat. A nejen ony, ale hlavně překrásné záběry českých řek a vodáckých reálií. Pro mě se tím seriál stává kultovním a považoval bych za zradu sama sebe, snižovat hodnocení kvůli tomu, že se příliš nepodařilo zpracovat skvělou knižní předlohu Zdeňka Šmída. ()

gonga odpad!

všechny recenze uživatele

Promarněná příležitost. Celý první díl jsem čekal kdy přijde byť jen náznak děje. Nedočkal jsem se. Zato jsem se dočkal blbých vtipů, výplňových obrazovo-hudebních vložek ala přestávka za socialismu a nejasných reáliíí. Promarněná příležitost. Dodáno po dalších dílech-hodnocení se nemění, snad to bylo ještě horší než ten první. Dokoukat se to nedalo. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Vo Vysokých Tatrách sa natáčal jeden z dielov seriálu na zjazdovke zo Štartu do Tatranskej Lomnice, v Tatranskej Kotline na ferrate a vo výleze z legendárnej horolezeckej cesty "Hokejka" v západnej stene Lomnického štítu - tesne pod vrcholom. Herci to zvládli na jednotku. (ujec)
  • Vodácké muzikanty si v 7. a 9. díle zahrála frýdecko-místecká kapela Kajkery. [Zdroj: kajkery.cz] (M-arta)
  • Natáčelo se i v Horousicích, Dvorech nad Lužnicí, Boleraticích a jezu Jemčina na řece Nežárka. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama