Reklama

Reklama

Victoria se spolu s přáteli vydá do rozsáhlých pařížských katakomb, v nichž jsou pohřbeny ostatky milionů lidí. Když se dívka náhodně oddělí od svých přátel, zjišťuje, že na ni v ponurém labyrintu cosi číhá... a rozhodně to nemá přátelské úmysly! (oficiální text distributora)

Recenze (163)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako by si film nemohl vybrat, čím chce být - jestli barkoním hororem, noir hororem, klaustrofobickým hororem, death metal hororem... Díky tomu hapruje i střih, skladba, vedení příběhu... A je to škoda. Kdyby tvůrci vsadili na jednoho koně, mohlo jít o docela zajímavou věc, včetně nečekaného a nezvyklého konce. Možná i kdyby vymysleli víc motivů při celé ústřední části procházení katakomb a víc zajímavostí. --- Vlasta Burian by se možná divil, jak ponuře vypadají rozsáhlé katakomby pod Paříží - stejně jako se diví americká holčina, která v nich za zvuků dravé trance music zabloudí. Victoria přilétá z Ameriky na sestřino přání do Paříže. Sestra kamarádí s bláznivou partičkou, kteráí ráda děsí okolí a adrenalin vybíjí na nelegálních diskotékách v katakombách pod Paříží, kde na vás jukají tisíce lebek ze všech stran. Jenže - v dlouhých chodbách se Victoria ztratí (zhruba po půlhodině filmu), aby v nich pak bloudila skoro hodinu s pocitem, že ji honí děsivé monstrum. A pak se během deseti minut odehraje vskutku překvapivý závěr, kvůli kterému stojí za to film vydržet do konce. Škoda, že autoři filmu nepracovali s napětím o něco víc a nezkrátili začátek, mohl vzniknout zajímavý a nadprůměrný horor. Takto i přes onen nečekaný a nikdy nepoužitý závěrečný twist jde pouze a jedině o solidní sice, ale jen průměr. Disk navíc není nijak vybaven - kromě úvodního protipirátu a trailerů na filmy Vlci, Vdáš se a basta, je tu už jen upoutávka (1:57) na tento film a nic jiného. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Katakomby nejsou tak špatné, jak by se z okolních komentářů mohlo zdát. Herci jsou celkem fajn a pointa také patří do ranku těch překvapivých a nebál bych se říct skvělých. Jenomže režiséři nedokáží naplnit 90ti minutovou stopáž nějak smysluplně a zábavně, takže většinu filmu jen hlavní postava pobíhá po stále stejném prostředí, sem tam někoho nedůležitého potká a jinak se nic neděje. V mém rodném městě máme také katakomby - byl jsem tam jen jednou, protože je to velice nudné a nezajímavé místo. Stejně jako velká část tohohle filmu. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak já půjdu zase jednou proti proudu. Katakomby jsem viděl už je to nějakej ten pátek a stejně si dodnes pamatuju, že jsem byl pěkně napnutej jak to jen dopadne. Holčinu nahání něco co bych já osobně v temných katakombách opravdu potkat nechtěl a myslím, že ni holčina nemá ze setkání zrovna radost jelikož vždy utíká s řevem pryč. Nejsou tam zrovna potoky krve ani kopec mrtvol. To však neznamená, že to člověka nedokáže vyděsit nebo, u otrlých jedinců jako jsem já, alespoň dobře napnout. Mně se to bloudění po temných katakombách kde za každým krokem mohlo číhat COSI velmi líbilo a atmosféra byla občas opravdu hustá. Konec někoho překvapí, někoho otráví a někdo si jako já se spokojeným úsměvem řekne : Dobrá práce moje milá. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Teď už to vidím. Shannyn Sossamon se uvrtala do velmi špatného filmu, který je totálně o ničem, na palici a s neuvěřitelně brutálním koncem, který zesere i špetku "dobrého" co snímku ještě zbylo. Tohle bylo opravdu hrozný a český dabing s neustále ječící Shannyn vám dokáže velmi rychle a snadno rozbolet hlavu. ()

Scar 

všechny recenze uživatele

Keby nebolo zaujímavého konca, ani by som nemal čo napísať. Tomu hovorím happy end! Ale inak je to nuda, ktorá nikomu nič nedá a nikto nemusí ľutovať, ak to neuvidí. Snáď okrem skalného fanklubu slečny "pink", ktorá ma ale žial o svojich kvalitách nepresvedčila. Keby tam dali namiesto nej aspoň nejakú "bábiku", že by sa bolo na čo pozerať, mohlo to dopadnúť aj o hviezdičku lepšie. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Katakomby, o nichž pojednává tento film, se nacházejí na náměstí Denfert-Rochereau, pobllíž Montparnassu v Paříži. (claudel)
  • Ačkoliv se film odehrává ve Francii, byl natáčen v Rumunsku. (zdenur)
  • Film je natočen podle skutečných událostí. (Nathaniell)

Reklama

Reklama