Reklama

Reklama

Taijó no uta

  • Japonsko タイヨウのうた (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Šestnásťročná Kaoru Amane (Yui) každé ráno pred východom slnka z okna sleduje autobusovú zastávku oproti cez cestu. Vždy sa tu zastaví vášnivý surfer Koji Fujishiro (Takasi Tsukamoto) predtým než odíde s priateľmi na pláž. Hoci Karou je do neho zamilovaná, nič viac nepodnikla. Nemôže. Trpí vzácnou alergickou chorobou pokožky a slnečné svetlo by ju zabilo. Ale raz sa náhodne stretnú v noci a preskočí medzi nimi iskra. Ale je vôbec možné skutočne ľúbiť niekoho s takou vážnou chorobou? (koba)

(více)

Recenze (35)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Dívka kterou by zabily sluneční paprsky chodí ven za tmy a tráví osamělé noci s kytarou a svými písničkami. Ve dne se dívá z okna na protější autobusovou zastávku na jednoho chlapce, který se jí moc líbí. Seznámí se s ním, celou noc jsou spolu a ona zapomene na čas. Fuji ovšem netuší, že Kaoru je nemocná. Krásný a křehký příběh o lásce, který mi jen maličko pokazila hlavní představitelka (ty citové scény jí moc nešly). ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Téměř od začátku je jasné, jak to dopadne. Ale komu to u tohohle filmu vadí? Mně rozhodně ne. Je to tak krásně civilní, jemný, nespěchající snímek s příjemnou písní po ruce, že si ji jdu stáhnout. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená romantická dráma. Má dosť dobrý príbeh o mladom dievčati trpiacim vzácnou chorobou, alergiou na slnečné svetlo, ktoré by ju vo väčšej dávke zabilo a tak žije opačným životom, cez deň doma odpočíva a v noci vychádza von, aby sa mohla venovať svojej najväčšej záľube, spevu a hraniu na gitare, čomu sa jej rodina plne prispôsobila. Lenže okrem najlepšej kamarátky kvôli tomu nemá žiadny kontakt s rovesníkmi, čo ju veľmi mrzí a hlavne preto, že sa platonicky zamilovala do mladíka, ktorého vidí každé ráno z okna. Ale raz sa jej s ním podarí zoznámiť a on jej lásku opätuje, lenže jej choroba im prináša množstvo komplikácií. So spracovaním som dosť spokojný, už úvodná sekvencia pôsobí perfektným dojmom, no jej úroveň sa väčšinu času udržať nedarí, čo ma samozrejme trochu mrzí. Často sa tu striedajú kvalitatívne dosť odlišné časti, pod priemer to našťastie neklesne ani raz, ale nájde sa tu viacero scén, ktoré ma skutočne nadchli a kľudne ich označím za nezabudnuteľné, napríklad beh pred východom slnka, prvé hranie na verejnosti, alebo aj celá záverečná sekvencia, toto sú perfektné scény, bavilo ma aj celé to spolužitie s rodinou a priateľkou, ktorí sa jej museli prispôsobiť, no zároveň mi to niekedy prišlo aj také vlažnejšie, bez silnejšieho náboja a napríklad také zoznámenie, na ktoré som bol zvedavý sa moc nevydarilo. Ale celkovo prevládajú veľmi dobré pocity a aj tá romantika je celkom slušná. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce hlavné duo moc hereckých schopností viditeľne nemá, ale hlavná hrdinka Yui tu aj tak vyžaruje také príjemné čaro, získala si ma okamžite, jej priateľ má síce pár horších chvíľ, ale väčšinu času je bez problémov a bavili ma aj všetky výrazné vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sú výborné, pár prvkov sa ešte dalo doladiť, ale aj tak mi to príde ako veľmi výrazný žánrový nadpriemer. A veľkú chválu si zaslúži aj hudba, tá je vynikajúca. Keby si celý film udržal úroveň svojich najlepších scén, tak by v rámci žánru patril medzi špičku, ale aj tak som veľmi spokojný, výborná zápletka, sympatickí herci, skvelá réžia a perfektná hudba, veľmi príjemný zážitok. 81% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Japonské melodrama na motivy televizního seriálu o dívce, která kvůli své nemoci může chodit ven pouze v noci, miluje zpívání a po nocích hraje na ulici. Ta se zamiluje do chlapce, kterého každé ráno vidá, jak jede surfuvat. Film je ušit na míru hlavní představitelce Yui Yoshioko, která je opravdu rozkošná. V tomhle filmu debutuje jako herečka, jinak je to ale zkušená zpěvačka a zpívání ji opravdu jde. Mimojiné se podílela například na soundtracku k Hinokio. Nějaké herecké výkony se po ní moc nechtějí, většinu slov, které pronese, je zpěv. Herecky zajímavější jsou ostatní role, hlavně její otec, který je fakt sympaťák. Snímek se nese v celku pomalém tempu, prokládaným krásnými písničkami a atmosférou léta a prázdnin. Konec je trošku vyděračský, ale nijak přehnaně a já jsem si opět pobrečel, ale celých posledních pět minut. ()

Je.n.n.y 

všechny recenze uživatele

Po dolouhé době film, který mě dokázal rozesmát a rozbrečet zároveň. Možná je to trochu přeslazené, kýčovité a konec je celkem předvídatelný ale i tak to pro mě bylo dokonalé. Krásná hudba, sympatická Yui a celkově dobrý příběh, bohatě stačili na 4*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

S japonskou teenagerskou romantikou nemám myslím dosiaľ žiadne skúsenosti, tak som ani poriadne nevedel čo čakať, ale asi som očakával jednoducho len niečo viac, ako vkusnú teenagerskú romantiku so smutnou zápletkou. Máme tu ale veľmi originálny námet, ktorý poskytuje príležitosť pre zopár zaujímavých nočných scén a aj sme sa ich dočkali. Paradoxne najviac emócií ale tvorcovia vyždímajú z dennej návštevy pláže. Herci sú sympatickí, hrajú príjemne civilne, vyššiemu hodnoteniu mi ale bráni vlezlá ústredná pieseň. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, nevidím důvod, proč tomuto filmu nedat plné hodnocení. A to není chápáno jako povzdech, nýbrž jako určitá preventivní obrana před všemi, kdož hovoří, že je asijská kinematografie nadhodnocovaná. Příběh dívky, která nesmí na slunce, protože by ji zabilo a tak pouze z okna sleduje chlapce, který se jí líbí, je smutný, příjemný, vláčný a paradoxně prosluněný. ■ Anglický název "Midnight Sun" by se dal přeložit jako "Půlnoční slunce", mě se však stejně líbí i český název "Píseň na slunci". ■ Představitel hlavní role Takashi Tsukamoto (mimochodem, ČSFD ho nemá uvedeného mezi herci filmu) mi byl sympatický už v About Love. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Nádherný film s krásnou hudbou o dívce, která nesmí ve dne chodit ven protože by jí sluneční paprsky zabil a tak pouze z okna sleduje jednoho kluka a po nocích chodí zpívat a hrát na kytaru. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Příběh je to zajímavý, dojemný. Ale celkově mi to nějak nesedělo - hlavně asi po emocionální stránce. Nevím, čím přesně to bylo - možná to nezvládla herečka, možná to byl celkově ten film. Každopádně nějaký hlubší dojem to ve mě nezanechalo. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Dej je veľmi predvídateľný a ako sa vlastne skončí je jasné už od začiatku, k tomu je film veľmi zdĺhavý a je tam zopár nudnejších pasáží. Príbeh je ale nádherný a nájde sa tam viacero momentov, ktoré dojmú, za čo môže najmä skvelá hudba (dosť pravdepodobne najväčšie pozitívum na filme). Niektoré veci však mohli byť lepšie spracované, scenáristicky mi to veľmi nesadlo a trochu to kazí aj spomínaná dĺžka (skrátiť to o nejakých 15 minút by podľa mňa nezaškodilo), no stále som spokojný a minimálne za tú hudbu by som dal pokojne aj vyššie hodnotenie. Silné tri. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Žiť celý život v temnote, nemať kamarátov a snívať o láske a šťastí s gitarou v ruke. Život je proste krutý a mladá hrdinka túlajúc sa tmavými uličkami mesta stretne to po čom najviac túži. Smutné a pekné, a počas celého filmu som dúfal že to nakoniec neskončí tak ako to aj skončilo. Hudba je tu parádna a je to jeden z množstva ďalších dôvodov prečo film pozerať ... ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Absolutně mne nepřekvapuje, že většina z mých oblíbených zde udělila 5*, já s nimi budu držet basu :-) Již první záběry filmu ve mně vzbudily pozitivní pocity a první dojem většinou neklame, platilo to i zde. Svým způsobem jednoduchý film s pár herci, ale chytne za srdce a zaujme - tiché, pomalé, melancholické, romantické, dojemné a k tomu vám zde navíc naservírují pár krásných písniček s pěknými texty, ostatně i soundtrack jako takový je velmi podmanivý. Hlavní představitelka (zpěvačka Yui) je bez debat jednou ze součástí filmu, která se na celkovém dojmu podílí nejvíce - křehká, romantická, milá a velmi půvabná dívka, a navíc překrásně zpívá a hraje na kytaru. Její půvab a výraz ve tváři mi občas přinesl na mysl miloučký snímek Hatsuyuki No Koi s Aoi Miyazaki, jisté společné rysy by se ve filmech našly. A píseň na konci filmu? Ta zde získává další rozměr... ()

Eriol 

všechny recenze uživatele

Nesmírně intensivní, smutný, tížívý, depresivní... a přesto tak krásný zážitek. Oh good-bye days, now I know things are going to change... ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Nádherný, i když hodně smutný a depresivní film s nádhernou YUI v hlavní roli. Ještě tímto musím doporučit sehnat si nějaké ty desky od YUI. Nebudete litovat...;o) ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Pro mě silný příběh, který byl sice už natočen v mnoha podobách, ale tento měl mnohem víc než všechny ostatní. Hudebně byl pro mě nádherný a to nejen v kokrétních písničkách, ale i jako zbylá kulisa. Co však oceňuji nejvíce je celé podání tohoto příběhu a závěru. Většina těchto filmů už Vám na začátku prozradí konec a ždímá diváka, tady je to provedeno precizně! Skutečně obdivuji hlavní představitelku, která ačkoli není herečka se své role zhostila výborně. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Bezelstná a cudná teenagerská romantika, která se v závěrečné třetině změní na docela vykonstruovaný doják. Za tu "čistotu a nevinnost" se to ale dá prominout, stejně tak i nevelké filmařské dovednosti tvůrců a hrozné herecké výkony ústřední dvojice. 50% ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

prvni polovina filmu aspirovala na nejlepsi asijsky romanticky film, zejmena atmosfera pri poulicnich pisnickach byla dokonala...bohuze druha polovina nepatrne zvolnila, mozna i diky tomu ze se uz jelo podle ocekavaneho schematu..sice tento specificky scenar podle korejcu/japoncu mam hodne rad, ale chybi uz moment prekvapeni..na druhou stranu oni to maji tak uzasne zpracovany a co se tyce vyjadreni citu jsou o mile daleko za ostatnim svetem:)jasnych pet, ale nemohu si pomoci, mohlo to jit jeste vyse:) ()

Reklama

Reklama