Reklama

Reklama

Příběhy slavných - Série 7 (2006) (série)


Neřízená střela Stella (S07E14)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

V cyklu Příběhů slavných dnes máte možnost zhlédnout dokument režisérky Lindy Jablonské o jedné z nejvýraznějších českých hereček minulého století. Svým nepřehlédnutelným zjevem, svérázným projevem a dlouhou řadou filmových, televizních a divadelních rolí se neodmyslitelně zapsala do podvědomí českého diváka. Stella Zázvorková nebyla ale jen dobrá herečka, byla to velmi sebevědomá a inteligentní žena, která si šla pevně za svým cílem. Hraní bylo pro Stellu vždy na prvním místě, divadlu a filmu byla ochotná obětovat vše, včetně svého soukromého života. Na vynikající českou herečku vzpomínají Jiřina Bohdalová, Jiřina Jirásková, Květa Fialová, Naďa Konvalinková, Lubomír Lipský a další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (8)

Blofeld 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto nemožný dokument, ve kterém se o Stelle Zázvorkové dozvíte toliko, že ráda pila a jedla a jak na tom byla s chlapama - to vše zopakují všichni aktéři s velkým gustem několikrát. Že byla také výtečná herečka, to zůstává zcela mimo režisérčin záběr. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Značně bulvární dokument o výtečné herečce Stelle Zázvorkové, který se občas i zmíní o jejím angažmá v divadle. Ale filmová, televizní, rozhlasová i divadelní práce Stelly Zázvorkové není pro Jablonskou evidentně ničím zajímavá. Drby o chlapech, chlastu a jídlu jsou prý důležitější. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám problém s tímto tradičně natočeným dokumentem. Spousta hereckých kolegů i dva režiséři vzpomínají na úžasnou herečku, která si v životě užila své po osobní stránce, aspoň že v pracovní sféře to bylo na jedničku. Dokument, který Stellu ukazuje jako výraznou hereckou osobnost a do žádné kontroverze ani bulváru se nedostává. Hudební režie: Josef Hofman ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Dobře udělaný dokument o paní herečce, které jsem si nesmírně vážila. Co jí bylo ubráno na vzhledu, to naprosto převálcovala svou neuvěřitelnou energií, skvělým hereckým a nejen komickým talentem a zřejmou inteligencí. Proč jen mám pocit, že takovéto osobnosti se dnes na českých hereckých tocích, zvlášť v pozici ženské, neobjevují a ani nemají šanci objevovat (přeci jen absolutistický ideál krásy moc takových dam do světa filmu nevpustí a filmů se točí daleko míň). ()

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi odlišný pohled na legendární českou herečku, který poodkrývá málo známá fakta a souvislosti ze života velké dámy české herecké školy Stelly Zázvorkové a který má vynikající dramaturgii - přes obvyklé proklamace a vcelku fádní zjištění (paní Stella byla inteligentní, šarmantní, okouzlující, pověstná svým kulinářským umem a neúzkoprsým životním stylem) se dokumentaristka Linda Jablonská zvolna dostává k opravdu bolavému meritu věci - vyváží mimořádný herecký talent a příkladné pracovní vytížení zanedbání výchovy vlastních dětí a jejich fatální ztrátu? Otázka vysoce aktuální i dnes a to nejen u herecké profese... ()

Reklama

Reklama