Reklama

Reklama

Do tábora v poušti, kde armáda provádí likvidační práce, přijíždí jednotka Národní gardy. Tábor však je opuštěný a vojáci vyrážejí na záchrannou výpravu. Netuší ovšem, že jejich protivníky jsou degenerovaní kanibalové, kteří mají hlad a chuť na ženy...  Wes Craven, autor hororové klasiky Hory mají oči z roku 1977, se jako spoluproducent podílel na stejnojmenném remakeu (2006), po němž následovalo toto pokračování, kde se též podílel na scénáři. Do tábora u opuštěného dolu v poušti Nového Mexika, kde armáda provádí likvidační práce, přijíždí jednotka Národní gardy. Tábor však je opuštěný, vojáci zahlédnou jen světelný signál na vysoké skále. Gardisté vyrážejí na záchrannou výpravu, netuší ovšem, že jejich protivníky jsou degenerovaní kanibalové, kteří mají nejen hlad, ale také by se rádi rozmnožili. Dvě ženy v jednotce jsou pro ně tudíž obzvlášť lákavýmn soustem. Boj o přežití se přiostřuje... V režii Martina Weisze hrají Michael McMillian, Jacob Vargas, Jessica Stroupová, Daniella Alonsoová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

Cival 

všechny recenze uživatele

Ta nejneschopnější vojenská jednotka, jejíž členové si občas zapomenou kulomet u latríny, anebo se jdou vyčůrat za roh, ač ví, že potvory mohou vyskakovat odevšad, je hodinu a půl nudně porcována zmutovanými hnusáky. Úvodní porod i hrabání v mozku znechutí, ale vylézání mrtvol z obrovských nádob na hovna spíš rozesměje... Aja forever. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Jak může člověk přežít utopen v latríně (z jakého důvodu ho tam mutanti hází, když všem ostatním trhají ruce a nohy)? Proč si army-tvrďačka bere do hor mobilní telefon a za každou skálou si pouští vzkaz svého čtyřletého syna? A kam se poděl "hodný skřítek"? Nejen tyto filozofické otázky sužují mysl audience při sledování samoúčelného porcování lidí, které začne být skutečně zajímavé až ve chvíli, kdy film končí. Totálně dementní jednotka (plazící se hodinu ve tmě, aby po finálním zúčtování zahnula za roh a našla tam dveře ven!) plná modelek a tlouštíků je posledním výsměchem před pádem do nudného mělkého hrobu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tragické pokračovíní Ajova výborného remaku. Nelogické jednání postav zde opravdu bije do očí, nějakou atmosféru aby člověk pohledal. Nešetřilo se na gore efektech, které jsou sice zoufale neefektní a neoriginální, ale bez nich by ten film byl ničím, protože nic jiného opravdu nenabízí. Je to smutné, ale pouze 2 hvězdičky - a to jsem se tak těšil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Co to jako mělo bejt ? On se Jedličkův ústav přestěhoval do hor ? Kdyby asistent režie kolem patý minuty filmu zapatlal objektiv kamery krví a pak před něj strčil fotku Kocába, vyděsilo by mě to k smrti, ale tohle......... :-( ?? ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

K úplnému zatracení by to nebylo, vynalézavého gore je zde více než dost. Jenže vojáci jsou neskutečně hloupí, což naznačí už při podělaném tréninku, aby to následně stvrdili v ostré akci, kde si vesele odkládají zbraně a samolibě porušují základní pravidla jednotky. Čert vem tyhle logické lapusy, hlavním průserem je nakonec režisérovo neumětelství. Vojáci se hodinu a půl nahánějí s mutanty, aniž by nám byli trochu představeni (hláška „Práce je práce, rodina je tajemství“ to neomluví), tudíž nějaké fandění partě rádoby cool hláškařům opravdu není na místě. Navíc je celá ta šaráda pekelně vážná, až chvílemi sklouzává do nechtěné samoparodické roviny. Ten Ajův nadhled, kterým brilantně okořenil závěr prvního dílu zde zatraceně chybí. Někdo by měl tomuhle německému skautíkovi vysvětlit, že dokumenty o skupině Korn a horor nejsou jedno a to samé. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $20,804,166Tržby Celosvetovo $37,466,538Tržby za predaj DVD v USA $30,423,494 //počet predaných kusov 1,657,378║ Asi takto vypadá zúfalí filmársky výkrik do tmy, nuž ide len o dosť slaboduché nevýrazné béčko s príbehom čo zapadne medzi podobné tuctové záležitosti. /20%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Totální zničení nápadu a myšlenky prvního dílu, který skvěle připravil půdu pro silný druhý díl, který se potácí v hlubinách nudy a blbosti. V prvním díle bylo na co koukat, atmosféra byla velmi silná, ale druhý díl nejen, že odhazuje příběh jedničky, ale také se snaží ukázat děj z trochu jiného pohledu. Tentokrát víme, co nás čeká, známe taktiku soupeře a taky se můžeme rozloučit s nějakou návštěvou světa těch druhých "lidí ze tmy". Jako hlavní postavy nám jsou vnuceni poměrně nesympatičtí vojáci, jejichž IQ bych nenazval měřitelné. Režisér se asi domnívá, že co nezvládne atmosférou a aspoň slušným vedením filmu dožene krví a nesmyslnými scénami. V tom rozhodně HHE2 vítězí, ale pochybuji, že to byl účel. Pokud jste viděli jedničku podívejte se, ale jinak nedotýkat.("Američtí prezidenti neříkají pravdu od doby, co byl Trueman prezidentem... " to mě rozesmálo, jediný úspěch autorů) ()

Renton odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář: Wes Craven, Jonathan Craven .. Ajajaj! Film o debilech pro debily. Od začátku do konce stejnotvárná snůška scén, které ani přes pár humorných pomrknutí do řad americké armády nemohou zakrýt jejich zbytečnost, zhovadilost, hloupost a vytrvalou otravnost. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně film u kterého jsem se pobavil. Akce, napětí a skvělá hudba. No a hlavně drastické scény :-) Mutanti byli opravdu hnusní, prostředí skvělé. Opravdu není nic co bych tomuto filmu vytknul! Pokud bych tento film viděl v kině, určitě bych se párkrát lekl a vyskočil ze sedadla. Po shlédnutí sraček jako je Fountain, Sunshine, Norbit, Mr. Bean na prázdninách, Grimreaper...... ....je rozhodně film "The hills Have Eyes II" - pro mne filmem roku. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Morris: 1. Hills Have Eyes - Loudlion ,2. Fork in the Road (Your Knife in My Back) - Atreyu ,3. Unretrofied - The Dillinger Escape Plan ,4. Redemption - Shadows Fall ,5. Darkest Nights - As I Lay Dying ,6. Hard Rock Hallelujah - Lordi ,7. Prayers - In This Moment ,8. I Know Hollywood and You Ain't It - Walls of Jericho ,9. Throwing Stones - The End ,10. Failure in the Flesh - Through the Eyes of the Dead ,11. Sleeping with the Fishes, See - The Number 12 Looks Like You ,12. Own Little World - Celldweller , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Vojáci, kteří jsou cvičeni na boj s nepřítelem a dělají takový zásadní chyby?? Ale ale :o) Úvodní porod, nejnechutnější ale nejlepší z celého filmu... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Môžete ísť síce cez šachty, ale v nich vás zabijú. Okrem žien. Tie si nechajú na chov.“ Dobrý humus čéče. Ajaov remake sa mi páčil na 4* a mám rád hixploitation, no HORY MAJÚ OČI 2 nevyšli. Jednanie postáv je primitívne (v skalách naokolo číhajú ľudožraví mutanti, ale vojačka si ide v pohode čupnúť za najbližšiu skalu), akčné scény ako z televízneho seriálu z roku 1993 a atmosféra sa, česť výnimkám, vyparila do horúcej modrej oblohy. Jedným z mála plusov je vysoký fenomén humusu (naturalistický pôrod, latrína, finále). Na vysokú neprístupnosť sa pri nakrúcaní a následnom strihaní evidentne nehľadelo, tak ale zas nedá sa povedať, že by to z toho automaticky robilo lepší film. Definitívnu ranu medzi lopatky filmu zasadzujú v podstate až neherecké výkony (jediné tri ako-tak sympatické postavy, ktorým neprajete smrť, sú samozrejme zneškodnené medzi prvými) a lacný vzhľad, ktorý je presným opakom vizuálne podmanivej Ajaovej jednotky. Na strane druhej, je to oveľa lepšie, ako originálna Cravenova dvojka z roku 1984. Mimochodom, k Ajaovmu sequeli Craven (spolu so svojím synom) písal scenár a aj to produkovali. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zas takhle tragicky bych to nevidel. Mozna tu je naprosto jednoduchouckej pribeh, ale to vubec nevadi, sledovat 90 minut jak si to rozdava vojenska jednotka s partou mutantu je sranda. Problem je, ze mutanti vyskakujou bez nejaky logiky jak se to zrovna hodilo a jednotka vojaku je neco tak neskutecne vylizanyho, ze sem to jeste nevidel. Nejenom, ze se mezi sebou hadaj jak maly fakani, ale jeste sou to vsechno naprosty dementi, ktery jednaj jak hovada. Kuli tomu sem se ani nemoh zamerit na sem tam nakou tu vcelku slusnou lekacku nebo pekne krvavy zabery, protoze me celou dobu vytacely ty tupy vojaci. Aspon, ze na posledni tretinu filmu se dej presune do temnejch dolu, pak to aspon trochu ziska na atmosfere. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Chabé pokračování oblíbeného remaku. Minimum dobrých nápadů, neuspokojivé ani po stránce mutantů a jimi páchaných svinstev, o atmosféře nebo hlavních hrdinech a jejich IQ nemluvě. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Film se dá velice dobře rozdělit na dvě části, z nichž ta první by se mohla jmenovat Kokosy na svahu (i když nejsou černí všichni, tak dutí jsou pořádně) a ta druhá Chaos v černočerné tmě. Vojenská jednotka je sehraná jako momentálně Hamilton s Alonsem a logika od nich utekla už je to nějaký ten pátek. Jediné, co tahle partička mariňáků umí, jsou vulgární dovětky za každým druhým slovem a pak se také nechat zmasakrovat divokou tlupou zmutovanců kdesi v kamenité pahorkatině. Ještěže se sem tam objeví podařený a patřičně krvavý záběr, jinak by byla tahle 90-ti minutová rádoby hororová cesta opravdu neschůdná. Několik lekaček tu sice je, ale všechny je odhalíte s dost velkým předstihem, takže se pak pouze usmějete, když se stanou skutečností. Závěr je strašně dementní a jestli vznikne třetí díl (jak tomu nasvědčuje připitomělý otevřený konec i výdělky), půjdu se s krompáčem někam do těch hor schovat a celej štáb doopravdy rozsekám. 15 miliónů dolarů(rozpočet)/37 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Slabší pokračování, více násilnosti, zvrácenosti a krváku bez větší pointy (zbytečné klišé). Má premiéra v letním kině [Mikulov]. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

ohoho, takový masakr jatka sem už hodně dlouho neviděl, Martin Weisz fakt neměl žádnej problém s nějakým blízkým záběrem na mozek, střeva, usekaný ruce, nohy, rozmlacenou hlavu jak sem snad ještě neviděl a nebo legitku zastrčenou v mozku, či jíný chuťovky, dokonce bych řek, že si v tom docela pěkně liboval, hlavně tu závěrečnou scénu s bossem mutantů si fakt náramě užil. Bohužel příběh nemá takovou šťávu jako jednička a má v sobě celkem dost nelogičností, kvůli kterým film celkem ztrácí, protože to nejsou úplný maličkosti, fakt to jen tak přejít nešlo, i když to mam ve zvyku. Nicméně lekačky, sice čekaný, ale jinak výborný a mutanti správně odporný ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ve dvanácti bych z toho byl hotovej, tak to dneska nebudu kdovíjak shazovat. Vojenská jednotka, zmutovaní kanibalové, jedna pěkná hrdinka, dostatek krve, pár fajn chuťovek a navrch znásilnění... Postavy jsou sice nehorázně blbé, ale tak to holt Wes chtěl a tak si to taky scénáristicky ošéfoval (jsou to zelenáči a jejich IQ odhalí už expozice s tréninkem). U nulového děje sestávajícího z prohánění se štolami a kočkování s kanibaly si člověk jen povzdechne, že než by se nato díval, tak by to radši pařil. ()

Reklama

Reklama