Reklama

Reklama

Do tábora v poušti, kde armáda provádí likvidační práce, přijíždí jednotka Národní gardy. Tábor však je opuštěný a vojáci vyrážejí na záchrannou výpravu. Netuší ovšem, že jejich protivníky jsou degenerovaní kanibalové, kteří mají hlad a chuť na ženy...  Wes Craven, autor hororové klasiky Hory mají oči z roku 1977, se jako spoluproducent podílel na stejnojmenném remakeu (2006), po němž následovalo toto pokračování, kde se též podílel na scénáři. Do tábora u opuštěného dolu v poušti Nového Mexika, kde armáda provádí likvidační práce, přijíždí jednotka Národní gardy. Tábor však je opuštěný, vojáci zahlédnou jen světelný signál na vysoké skále. Gardisté vyrážejí na záchrannou výpravu, netuší ovšem, že jejich protivníky jsou degenerovaní kanibalové, kteří mají nejen hlad, ale také by se rádi rozmnožili. Dvě ženy v jednotce jsou pro ně tudíž obzvlášť lákavýmn soustem. Boj o přežití se přiostřuje... V režii Martina Weisze hrají Michael McMillian, Jacob Vargas, Jessica Stroupová, Daniella Alonsoová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (456)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po výborném a atmosférickém prvním dílu přichází nový režisér, nové herecké obsazení a úplně jiný zážitek. Dvojka se až neuvěřitelně často využívá v nechutných gore efektech (ty mi normálně nevadí, tady to však tvůrci přehnali a zvítězil odpor nad šokem). V Martinovi Weiszovi nejspíš nějaký ten talent dříme, ale někdo by jej měl pořádně praštit gumovým kladivem přes palici, aby ho v něm probudil. To všechno by ještě na průměrné hodnocení stačilo, ale samotný příběh a chování všech (!) charakterů mě dohánělo pomalu až k šílenství. Tak takhle tedy ne, parta rádoby "mariňáků" se častuje hláškami trapnějšími než slýchávám v českých seriálech a chová se jako banda imbecilů urvaných z řetězu. Skoro mi až připadalo že Národní garda má stejně jako školství a Olympiáda svou "zvláštní" sekci. Jestli vznikne díl třetí a bude pokračovat v sestupné tendenci, tak se máme nač těšit. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Craven své Hory evidentně zaklel mocným kouzlem a podobně jako u původních snímků je i tady druhé pokračování nezvládnutou sračkou s demencí bez hranic. Skupinka tupých hovad navlíknutých do vojenských uniforem zmasakrována skupinkou vymaštěných mutantů v trestuhodně hororově nijak nevyužitém prostoru podzemních dolů. Přiblblá nuda je zřídka narušena nějakou tou řeznickou vsuvkou a za ně nakonec jednu ošoupanou hvězdu vyvěsím. Jinak je to úpe pff. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že kdyby měl tenkrát Aja ještě lepší scénář, mohlo se tu jednat o jeden z vrcholů žánru za posledních deset let. Ano, remake Hills Have Eyes řadím hodně vysoko!! Namísto dysfunkční a na daný žánr slušně vykreslené rodiny z prvního dílu nám tvůrci nyní představují jen bandu vylízaných vojáků (ke kterým si nevybudujeme pražádný vztah), kteří ani neumí pořádně držet zbraň, natož vést smysluplný dialog a ve vyhrocených situacích jednají ku neprospěchu trvání vlastních životů. To, co dravě vizuální Aja dělal s atmosférou, zabíjí Martin Weisz nudnými pasážemi (useknutá ruka přesto pobavila), jen pár krvavých šmouh a konec. Scénáristy a klasika Cravena je mi upřímně líto, namísto uvěřitelného dramatu rozhádané rodinky, přináší jen snůšku připitomělých gest, kterými mariňáci k sobě mutanty doslova lákají. Casting snad horší bezcharakterní herce ani vybrat nemohl, ocenit lze leda relativně invenční kameru a několik solidních lekaček, ale tím výčet potencionálních kladů končí!! Zbytek je jen nastavovaná, dosti zkažená kaše, která může pokračovat donekonečna, jako další si sem můžou najít cestu geologové nebo si tady nějaká parta školáků může udělat „cvičení v přírodě“ – vždyť v Americe je možné úplně všechno!! Hlavně mít tak neschopnou armádu.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že Hory majú oči 2 vznikol za silného nátlaku štúdia. Craven mal síce za krátky čas pripravený sľubný scenár, ale všetko stroskotalo na neprítomnosti dvoch elementárnych zložiek – pôvodného režiséra a ústrednej postavy, ktorá by vytvorila patričnú dávku súcitu a priamo s ním previazaného napätia. Bolo by zbytočné popisovať dejovú líniu, je jasná – nuda neefektívne ošperkovaná krvou a hnusom. Jednotka bola skvelá, dvojka je zlá. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ve dvanácti bych z toho byl hotovej, tak to dneska nebudu kdovíjak shazovat. Vojenská jednotka, zmutovaní kanibalové, jedna pěkná hrdinka, dostatek krve, pár fajn chuťovek a navrch znásilnění... Postavy jsou sice nehorázně blbé, ale tak to holt Wes chtěl a tak si to taky scénáristicky ošéfoval (jsou to zelenáči a jejich IQ odhalí už expozice s tréninkem). U nulového děje sestávajícího z prohánění se štolami a kočkování s kanibaly si člověk jen povzdechne, že než by se nato díval, tak by to radši pařil. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • V tomto pokračovaní se měla vrátit i postava z předchozího filmu, Brenda. Bohužel její představitelka Emilie de Ravin měla povinnosti a smlouvu k seriálu Ztraceni, takže se nemohla natáčení zúčastnit. (WolfR)
  • Původně na filmovém plakátu vyčnívala z pytle ruka oběti. Plakát se však stal terčem cenzury a byl označen za děsivý. Zajímavostí je, že byl nakonec povolen, ovšem místo ruky musela z pytle s obětí vyčnívat noha. Důvodem je skutečnost, že ruka se zaťatými prsty vyvozuje v lidech dojem, že oběť je naživu a mučena, kdežto vyčnívající noha evokuje oběť již mrtvou. [Zdroj: Týden.cz] (warner)
  • Jessica Stroup (Amber) si pro tento film obarvila vlasy na blond. (ČSFD)

Reklama

Reklama