Reklama

Reklama

Mezi nebem a zemí

  • USA Conversations with God (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Film rozpráva skutočný príbeh Neale Donald Walscha, ktorý inšpiroval a zmenil životy miliónov ľudí po celom svete. Dej sa začína potom, čo si pri dopravnej nehode náhle zraní krk a stratí prácu. Krátko na to sa mení z normálne žijúceho chlapa na bezdomovca a jeho jedinou snahou je zostať na žive. Divák môže vidieť jeho emocionálny boj s každodennou realitou dostať sa k jedlu, k priateľom a znovunadobudnúť zmysel života. A práve vo chvíli, keď sa zdá, že veci idú správnym smerom, pohoršia sa. Neale sa plný hnevu a horkosti pýta Boha hromadu náročných otázok. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

tahit 

všechny recenze uživatele

Už dávno jsem neviděl tak zajímavě ztvárněné pojetí příběhu, který je, pravda, v ledasčem zvláštní, ale v duchovní linii předčil mé očekávání. Díky pane Walschy za pěkná slova, jste především moudrý člověk, který myslí nejen na sebe, ale hlavně ze sebe. Udržet úroveň a ještě udělat kariéru s bezdomoveckou zkušeností. Tak tomu říkám opravdu, mít velké štěstí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Môžte mať na Boha akýkoľvek názor, ale isté je, že príbeh človeka, ktorý po autonehode príde o všetko a stáva sa z neho bezdomovec, vás chytí za srdce. Takmer 2/3 filmu sledujeme jeho neľahkú cestu bezdomovca, ktorý sa nechce zmieriť s osudom. Zo všetkých síl sa snaží nájsť si prácu a znova sa vrátiť na svoje miesto v spoločnosti. Realita je však krutá i v Amerike...Film sprevádza veľmi kvalitná hudba, ktorá v spojení s neľahkým a smutným osudom hlavného hrdinu spoľahlivo zaujme i dojíma. Slabšie a citlivejšie povahy si možno poplačú. Scény samotných rozhovorov s Bohom mi až tak zaujímavé neprišli, ale jeho príbeh pokračuje spísaním myšlienok a vydaním knižného bestselleru. Na film sa dá pozerať i ako na ďalší splnený americký sen, ale takmer 2/3 filmu sú smutné, preto mu to šťastie prajete. 70%. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

I'll Be There. Tohle není vytržený text od Lennyho Kravitze z písně I'll Be Waiting, ale polední věta z tohohle filmu. Z filmu, který by si vás měl sám najít, - což se ukázalo jako nepřesné, když si člověk přečte předešlé dva komentáře -. Z filmu, který by jste měli vidět před četbou, nebo i po četbě hovorů s bohem od Neale Donald Walsch. Já to udělal před četbou a jsem za to rád, jakoby na mě film promlouval. První jsem se sice trošičku smál tomu, že si prostě maník mluví s bohem, ale tenhle film mě přesědčil, že tomu tak doopravdy je a může s ním hovořit každý, protože je uvnitř nás a s vírou nemá naštěstí nic společného. Z filmu, který byl dojemný a pohladil na duši příběhem podle skutečné událostil, doprovázený éterickou hudbou a výborným výkonem Henryho Czernyho. Z filmu, který se nehodnotí myslí, ale duší. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zpočátku průměrný film se postupem času mění v myšlenkově silné a emotivní drama, jehož sílu podporují herecké výkony, ale také hudba. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Užívateľ lesumir to vystihol na jedničku. "Film, ktorý sa nehodnotí mysľou, ale dušou". Nič viac by pravdepodobne nebolo potrebné napísať. __ Téma hovorov s Bohom nesmiete brať doslovne - tak isto ako aj vo filme. Je to len obrazné pomenovanie toho, že Boh je vo vás. Boh je s vami a vy ste v ňom. Vy ste ním. A verte mi, nevravím o Bohu na obláčiku s dlhou, striebristou briadkou. Jednoducho máte moc riadiť si svoj život. Všetko je založené na princípe "zákona príťažlivosti". __ Odhliadnuc od prvých deviatich minút, ktoré mi bohužiaľ pripomínali scénu z filmu Donnie Darko (ten pedofil, áno), nemám absolútne žiadnu výtku k réžii, hereckým predstaviteľom, k príbehu - skrátka k ničomu. __ Reálne, miestami smutné, emočne napäté. Čo však najviac obdivujem na pánovi Stephenovi Simonovi? Na nič sa nehrá. Jednoducho vo väčšine dramat cítite taký ten "nátlak" režiséra. Nátlak, ktorý vás akoby nútil nasilu precítiť dejové udalosti. Conversations with God o ničom nefilozofuje, nič nepredstiera. Film od váš vyžaduje len jedno - počúvájte a zvoľte si svoju cestu. Prijmete toho "bradatého mužíčka" vo vás alebo ho zahodíte ako blúdny výmysel spisovateľa, zarábajúcom na ľudských citoch? __ Jedna vec je istá - nieste nútení absolútne k ničomu - čo sa týka "Boha" vo vašom vnútri - narozdiel od kresťanskej cirkvi. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Uff .. No ... To jsem dlouho nezažila, aby se mnou film tak emocionálně zamával tímto směrem. A potřebovala jsem to ... takže ano, film si Vás najde, když je to třeba, věřte tomu. Vyvolával ve mně pocity a emoce pokrytectví a dojetí - střídavě neustále dokola. Je to jako by mi někdo příšerně nafackoval a pak mě utěšoval a hladil po vlasech. Jsem velmi vděčná za to, že jsem to mohla vidět a zase si pár věcí uvědomit......... Děkuji Ti, Ty víš :) ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je velice užitečný a geniální průvodce a manuál pro ty lidi, kteří se rozhodnou býti bezdomovci, ať už dobrovolně či nedobrovolně. A to platí celosvětově a ne jen pro Ameriku, kde je tento nešvar na denním pořádku. Stačí malá chybička či nepozornost a člověk vybírá koše jako by se nechumelilo. No zkrátka, toto neštěstí se může stát každému z nás a proto je důležité se na to připravit. Dozvíme se zde jak a kde se ubytovat, abychom nezmrzli, jak si vydělat nějakou tu kačku, jak spalšit nějakou tu dobrotu, aby nám nekručelo v břiše, ale hlavně na co a na koho si dávat pozor a také čemu se vyvarovat. Z minuty na minutu se začnete motat v bludném kruhu ze kterého je velmi těžké vyskočit, jelikož politické systémy založené na kapitalismu vás bez sociální pomoci vrhnou na dno společenského žebříčku. Nakonec vám zbydou dvě možnosti na výběr. První možností je splynout s davem a najít si v této situaci svůj životní styl anebo si vybrat druhou možnost a tou je se vzmužit a začít s tím něco dělat. Dá se začít tím, že si začnete hledat práci, přesně jako to udělal náš hrdina. Ale zde nastává první problém a to je hygiena veškerá žádná. Někomu se to podaří a je z toho venku. Další možnosti jsou modlení se k všemocnému Bohu anebo použití šikovných prstů k příležitostným zlodějinám. Náš hrdina si vybral možnost A a asi z nedostatku spánku a výběrem špatné stravy začal mít halucinace, které přerostli v nekonečný hovor s Bohem ze kterého využil vše, co mu náš pán řekl a převedl to na papír. A tak napsal devět knih, kterých se prodalo po celém světě více než osm milionů výtisků a tak se z něj stal milionář a pohádky je konec. Tento film by inspirován skutečnými událostmi, které se stali Nealovi Walschovi a který z hesla Chudoba jasná, doba nešťastná vytvořil během necelého půlroku nové heslo Enjoy the Money. Jezdil na předváděcí turné na podporu svých knih, kde hovořil se svými podporovateli a odpůrci. Důležité je si z tohoto příběhu vzít poučení a to je to, že i když se vám stane chybička ve vašem životě, v tomto případě za ní ani náš hrdina nemohl, tak to nevzdávat a neuchýlit se k flašce ničitelce. ale doufat v naději jako náš hrdina, kterému se sice změnili priority a celkové vnímání světa, ale za to si uvědomil, co je na světě opravdu důležité a svým postojem inspiroval miliony lidí po celém světě a stal se králem všech knihkupectví a proto dávám tomuto snímku něco přes 70%. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nakolik jde o skutečný příběh? To je zde tak nepodstatné, ale že by změnil životy miliónů lidí? To sotva. tedy jen těch, co se dosud nesetkali s podobnou zkušeností, tedy se ani nezabývaly základními otázkami lidské existence. Změnit to může jen lidi se zkušeností, co si za ní jdou, co ji vyhledávají, či lidi, co něco nečekaného už zažili, a potřebují si v tom udělat pořádek. Ale běžné, konzumní lidi, ani takový film nezmění. A těch je většina. K vyššímu já se člověk obrací tehdy, když se loučí se životem, a klade si otázky, které by si - pokud jeho život probíhá bez vzruchů - neklade. A dějiny lidstva, dnešního druhu, které nejsou až tak dlouhé, tak nás učí, že bůh byl často jen záminkou pro prosazení člověka na úkor druhého, snahou po majetku, snahou vnutit druhým svou vůli atd. Filozofii se věnuje málo lidí, ale ona zde je i bez toho kdo co o ní ví. Každý je svého štěstí strůjcem, každý se má zabývat i tím, co mu nevoní, a tenhle film je právě o těchto otázkách, takže asi i proto ho shlédlo tak málo uživatelů, neb ti se více drží hesla - stačí mi - chléb a hry. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film plný životných právd a pohľad na život bezdomovca z pohľadu tejto sociálnej skupiny. Trochu sa tu rúcajú tie štandardné názory, že bezdomovec si môže za to vždy sám, on sa tak rozhodol, je to jeho chyba. Film ukazuje, že do toho môžete spadnúť len tak, ale zároveň aj ako veľmi ťažké je dostať sa z tohto bahna. Je citlivo pojatý, obrovské emócie síce nevzbudil, ale súcit a pochopenie, to áno. Kniha je predpokladám ešte lepšia. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mám problém s uvěřitelností, a to jsem paradoxně věřící :-), celé mi to připomíná taková ta shromáždění, kde slepí vidí, chromí chodí, mrtví ožívají..., ne vážně, netvrdím, že si pan Walsch vymýšlí, jen mně nesedí, že zná odpověď na každý z dotazů a zodpovídá je hodně šalamounsky a přitom si několikrát protiřečí, myslím, že v parku měl hodně času na přemýšlení, jak se stát šikovným manipulátorem ve jménu Boha, nebo se pletu a jsem nedůvěřivá kvůli nepovedenému filmovému zpracování. Každopádně mě pobavilo, jak se lidé sveřepě brání věřit v existenci Boha, nazývají jej předsudkem, jeho zákony jim přijdou jako středověké pověry a směrem k církvi mají jen slova pohrdání - a pak se zrehabilituje jeden z nejubožejších, prohlásí, že mluví s Bohem, pro každého má vzkaz, který se dobře poslouchá a voalá - všichni mu provolají hosana! Přitom mají všechno přímo před nosem, včetně hovorů s Bohem, kolikrát se stačí řídit pouze vlastním svědomím - to je ten hlas, který vám našeptává, že se někdo dívá. NEPOCHOPENÁ SCÉNA: Leořino předsevzetí, že už nebude trávit život vyděláváním na živobytí, chce vytvořit nový, založený na lásce a soucitu - ó, jak jednoduché, tak hodně štěstí, Leoro. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Za příběh a zpracování hvězdičku. A ten zbytek? Film bych shrnul asi takto - je v něm shrnuto mnoho pravd ale i mnoho scestných myšlenek. Hned od začátku mi přišlo, že je to jako řeč přátelů Joba - ano, všichni měli jistou pravdu. Ale co na to pak řekl Bůh sám? Když jsem tak trochu zabrousil na oficiální stránky tohoto projektu, zjistil jsem, že je to vyloženě antikřesťanské - člověk se sám povyšuje na Boha. Ve výsledku tento film NEDOPORUČUJI! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Někdy někde jsem o tomhle filmu něco četl a nejspíš mě to něčím zaujalo, protože jsem si ho stáhl. Ale pak na něj zapomněl a "objevil" ho až o řadu měsíců později. Myslel jsem si, že se budu škodolibě pošklebovat nějaké slabomyslné americké slátanině na intelektuální i duchovní úrovni jehovistických časopisů, ale zase až tak hrozné to nebylo. Jistě, je to celé přeslazené, nasáklé pathosem, tradičně podbarvené odpudivou cajdákovitou hudbou a předžvýkané tak, aby to strávily i pologramotné americké paničky po klimaktériu (kterýmžto jsou knihy i filmy tohoto druhu převážně určeny), ale dalo se na to (jednou) koukat. Knihu pana Walsche jsem nečetl a ani číst nehodlám, protože by mi nic nového neřekla ani nedala, ale nepochybuji o tom, že spoustě lidem mohla pomoci vyrovnat se s nepříznivým a bezútěšným životním údělem, takže její užitečnost je nepopíratelná. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé inšpirujúce dielo Neala Donalda Walscha som čítal a viem, že film by sa s knihou nemal porovnávať, no napriek tomu si dokážem predstaviť trochu obšírnejšie poňaté spracovanie (viď napríklad snímku Pokojný bojovník). 70%. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Údajným "rozhovorom s Bohom" tu je vyhradených možno 5 minút, aj to v nich nič zaujímavé nezaznie. Zvyšok je nudný príbeh bezdomovca, ktorý vďaka svojej knihe k bohatstvu prišiel. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

americká sladkosť "ako z bezdomovca s dolámaným krkom sa stať milionárom". Ešteže ten pán Wlasch nestretol svojich známych v tom "bezdomoveckom parčíku". Celý film je presiaknutý vôňou scientologickej filozofie a New Age. Napriek tomu "duchovno" a dobre volené vety v monológoch ("dialógoch s Bohom)" mali niečo do seba a film obohatili. Ale najlepšia bola posledná veta od jeho obdivovateľky "aj ja sa rozprávam s Bohom". Domnievam sa totiž , že s Nim sa rozpráva každý, len si to neouvedomuje, ešte aj ateista keď povie vetu "neverím v Boha" je vetou začiatku komunikácie s Nim. :) ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...vždycky se musíme rozhodnout... u každého filmu... i u tohoto... jak přiblížit vnitřní hledání člověka... ...a jeho nalezené odvědi, které přinášejí další otázky... možná nám to vždycky bude připadat trochu patetické... ale... to je škoda... protože každá odpověď, které vnímavě přichází, si zaslouží právo na život... ()

Reklama

Reklama