Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá studentka se dvěma kamarády se rozhodla natočit dokument o masovém vrahovi Lesliem Vernonovi, který byl údajně jako malý vhozen do vodopádu, kde ale přežil. Vrah si s nimi domluví schůzku a začíná natáčení. Je vybraná oběť, která musí přežít, je vybrané místo, kde většina nepřežije a divák zjišťuje (a nejen on), jak to vlastně v těch slasherech už desítky let chodí. Když už má natáčení dokumentu skončit, ve studentech se přece jenom hne svědomí… (MareT.)

(více)

Recenze (150)

hajdano 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle dost zklamání. Ačkoli nápad je to originální, je to nuda a ani konec to příliš nezachránil. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné, začátek zajímavý, závěr vtipný a rychlý. Celek působí jako kříženec Vřískotu a Scary movie v nepříliš záživném balení. ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Před shlédnutím jsem naprosto netušil oč tu půjde, proto jsem byl zpočátku vcelku příjemně překvapen originálním pohledem a kamerou ala Blair Witch. Bohužel tomu zároveň nejvíc na kráse ubírá to, že se autoři nedokázali víc odpoutat od šablonovitosti čerpajících slasherů. Pokud to mám celé brát jako velkou komediální nadsázku, tak musím říct že to tak alespoň v polovině nefunguje, pokud bych to měl brát jako originální slasher tak je to až na několik nápadů poměrně slabé, a pokud jako mix mezi oběma, což si tak podle scénáře vykládám, tak tomu chybí větší žánrová vyváženost a víc invence... Každopádně velké plus za výkon Nathan Baesela. 60% ()

danoo 

všechny recenze uživatele

Potencionálne nápaditú zápletku ZABÍJA fakt, že slasher zostal medzi 2 žánrami. To, čo sa podarilo tvorcom remaku filmu ÚSVIT MŔTVYCH, tu pôsobí ako nehotová skica. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Reportérka Taylor Gentryová (Angela Goethals) má možnost natočit skvělou reportáž. Začínající sériový vrah Leslie Vernon (jehož idoly jsou taková jména jako Fredie Krueger nebo Jason Voorhees) se s ní podělí o kompletní zákulisí přípravy "vyvražďovačky" několika teenagerů v opuštěném domě. Když ale dojde na den D, Taylor povolí nervy, a se svými kolegy se pokusí Leslieho pečlivě narýsovaný plán překazit... Ke kategorii - Komedie / Horror bych určitě ještě přidal Dokumentární. První polovina, "dokument" o práci sériového vraha je originální, a taky brilantně natočená, a šťávu jí dodává hlavně Nathan Baesel, který je ze své "profese" naprosto unešený. Vše do sebe skvěle zapadá, a pustit potom natočený materiál někde na Spectru, ani byste si nevšimli, že tam vlastně ani nemá co dělat. Druhá polovina, "po velkém a nečekaném zvratu (c)", je sice o třídu slabší, ale i tak nemůžu říct že by mě nějak moc zklamala (nebo nedejbože nudila). Zde už to s tou originalitou až tak slavné nebylo. Celkově jsem se skvěle bavil a (minimálně) svojí originalitou určitě film atakoval 5* ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavo poňatí horor ... tá dokumentárne časť bola veľmi zaujímavá, zábavná ale trochu pokazila záver, keďže bolo viac menej jasné čo sa má stať ... ale zas to menšie prekvapenie to trochu zachránilo ... ale aj tak tá druhá polovica ostáva slabšia. Od začiatku som to videl na 5* ale po skončení 4* P.S. Oplatí sa vidieť záverečné titulky do konca ; ) ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Masakr. Když jsem si ho pouštěl, nevěděl jsem o něm kromě účasti Roberta Englunda (pravda) a faktem, že vrah je jakýmsi mixem Freddyho, Jasona a Michaela (blbost, jsou tam jen párkrát zmíněni), nevěděl jsem vůbec nic. A radím Vám, udělejte to samé, aspoň dokud se tohle dílo neprovaří a nebude jeho námět znát každý, protože taková originalita se snad nenechá zadupat. Já neřeknu o námětu také nic. Jen zmíním pár odlišováků od žánrově spřízněných vyvražďovaček. Těžko jste někdy viděli filmového vraha, který toho nakecá o tolik víc než jeho oběti, stejně tak filmového vraha, který se na scéně objevuje víc než "jeho" teenageři. Těžko jste potkali nějakého, který si zajde za kamarádem a jeho ženou, aby mu poradili, jak vraždit tentokrát. Prostě opravdu jen málokterý slasher se soustředí na vraha tak moc jako tento, protože to opravdu nemůže jen tak fungovat. A snad žádný komediální horor si takhle umě nehrál s žánrovými klišé. U Leslieho vše funguje excelentně, a to prostě kvůli jednoduchému, ale úžasně jinému náhledu na příběh než jsme zvyklí, který si fakt před puštěním nezjišťujte, ať vás překvapí. No a stejně jako každého při sledováním Truman Show napadlo, jestli sám není hlavní rolí podobného pořadu, divil bych se, kdyby při sledování Lesliho nenapadlo jeho diváky, jestli se v pozadí příběhů všech těch 80s slasherů a jejich pokračování nedělo to samé co zde. Chceme další díly, udělat z Vernona sérii! ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl všechny díly Halloweenu za sebou, co se týče "pátků" a "nočních můr" taky jsem docela v obraze, takže jsem asi přesně cílové publikum tohoto snímku. Po dvaceti minutách to vypadalo, že se klube něco hodně zajímavého, ale ten lehký twist musel být všem jasný, takže jediné, co oceňuji, je originalita pojetí. Dát všem těm známým zabijákům lidskou podobu je dost troufalé, přidat k nim dalšího ještě troufalejší. Ne všechno se povedlo, ale průšvih to určitě nebyl, takže hororovým fandům určitě doporučuju. ()

V-Ray 

všechny recenze uživatele

Originalní a vcelku dost zajimava slasher zaležitost. Neboli "soukromí zabijáka"... Rozhodně povinost pro fandy slasheru. ()

jamalka 

všechny recenze uživatele

Super sranda. Myslím si, že druhá půlka nemá být čistý slasher, jak všichni píšete, ale film pokračuje pořád ve stejném duchu a je to v podstatě skvělá parodie na slasher. Dobře jsem se bavil. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Za originálny námet si tento film 4 hviezdy zaslúži. Veď vidieť ako vznikajú legendy o masových vrahoch nevidíte každý deň. Podľa komentárov som ani netušil čo mám čakať, takže pri sledovaní som bol príjemne prekvapený. ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná hovadina a laciná dě*vka mezi obdobnými snímky! Už mám plný zuby filmů, natáčených "amatérskou kamerou", které jsem v úvodu milovala! Od Záhady Blair Witch a pár po ní dobrých snímků podobného charakteru (ovšem až v období od 2011-2013), je každý další takový mezi tím (který se mi s podivem dostává před oči až teď a znechucuje tak zážitky z předchozích), odpadem! ()

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

Poměrně průměrný "horor", který se snaží o jakous takous originalitu. V první části je to celkem zajímavé, shakycam dodává autentičnosti a Les je charismatický. V další části je to už jen klišé, normální shlasher bez výrazných plusů. Čistý průměr. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ano, originalita filmu je nepopiratelná, především v první polovině doslova dominovala, působila skutečně velice zajímavě a netradičně, ovšem zároveň i poměrně nudně a nedynamicky, prostě nápad na trochu jiný slasher tu sice zafungoval, ale jeho samotné zpracování stálo za prd. V druhé polovině pak navíc zmizel i ten originální prvek, celé se to zvrhlo do tuctový vybíjený, která ale stála rovnou za prdy dva. Režisér je prostě nýmand, který prosral nevšední nápad, nedokázal ho využít a rozvinout v žádném směru, k tomu se mu nepovedlo ani obsazení, které tvoří nesympatičtí a netalentovaní (skoro)herci, navození napětí minimální, atmosféra funguje snad jen ve zmiňované první, ještě snesitelné, polovině, zkrátka bída jako hrom. Nečekaný zvrat v závěru pak skutečně překvapí, ale už jsem byl stejně tak celým předešlým dějem tak otrávený, že mi byl v podstatě ukradený. Takže z mého pohledu disponuje Leslie Vernon sice určitě velice netuctovým námětem, ale jeho zpracování je vážně zralý na odpad! Takže můj verdikt je jednoduchý, mě se to nelíbilo a nebavilo mě to! ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá recesia ako stvorená pre skalných fanúšikov hororu. Nádherne si strieľa zo všetkých žánrových klišé, ponúka návody a rady pre začínajúcich sériových vrahov a pohráva sa s divákom až na hranici komédie. Tak napríklad Leslieho nemožná maska ma úplne dorazila, takisto aj nezvyklo kladná rola (opäť) skvelého Roberta Englunda. To, čo spočiatko vyzeralo ako dokument sa po polhodinke zmenilo na čiernu komédiu a až v závere na plnohodnotný horor. Ja hovorím áno. ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Jako fanda slasheru, mi přijde Leslie Vernon jako povinnost. Sám se stydím, že sem mi film dostal (po dlouhých měsících hniloby na disku) do přehrávače až teď. Člověk by i řekl, že takové náhody se nemohou dít a ono hele. Všechno je to připravené a do posledního puntíku dotažené. Leslie nám ukázal, jak to v zákulisí zabíjení vypadá a já mu za to děkuji. Sice nevím jak tohle dokázal plánovat takový dement jako je Jason, kterej si sotva dokáže sám utřít prdel, ale budiž. Na první režijní počin nadprůměrné dílo. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Vynikající oživení vyvražďovaček... A hlavní hrdinka mi připomínala Heather z Blair Witch! Od tohoto filmu už nad slashry uvažuju úplně jinak! ()

CjKukis 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky hororů naprostá genialita.První polovina při přišla vskutku komická , vrah celkem baví své okolí vysvětllije,připravuje a druhá polovina už je naprosto jasná. Nechápu že pointa mi došla až "tak" dlouho, ale stálo to za to. Scény nejsou až tak vypjaté ale pointa filmu je vskutku povedená. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*PRÁCA AKO KAŽDÁ INÁ* Dokumentárnym štýlom nakrútený film o vrahovi, ktorého kamošmi nie je nik iný ako Freddy Krueger, Jason Voorhees či Michael Myers. Keďže však spomínaní páni sú už pomerne obstarožní, zanechali pôvodné remeslo a pravdepodobne sa v súčasnosti venujú už len hre na flautu a maľovaniu zátiší, na scénu musí prísť nový "hrdina" Leslie. Vďaka reportérke a jej kameramanom máme možnosť vidieť, že zabíjanie ako ho poznáme z hororov, nie je len bezcieľne potulovanie sa a bodanie, sekanie či pílenie len tak, hlava-nehlava. Ono si to všetko vyžaduje niekoľkomesačné plánovanie, hľadanie vhodných obetí, výber lokácií, zbraní a pod. Vytvorenie a živenie legendy o vlastnej osobe tiež nie je jednoduchou záležitosťou. Verdikt v 1 vete: O tom, ako pracuje hororový zabijak. 21.03.11 ()

Reklama

Reklama