Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá studentka se dvěma kamarády se rozhodla natočit dokument o masovém vrahovi Lesliem Vernonovi, který byl údajně jako malý vhozen do vodopádu, kde ale přežil. Vrah si s nimi domluví schůzku a začíná natáčení. Je vybraná oběť, která musí přežít, je vybrané místo, kde většina nepřežije a divák zjišťuje (a nejen on), jak to vlastně v těch slasherech už desítky let chodí. Když už má natáčení dokumentu skončit, ve studentech se přece jenom hne svědomí… (MareT.)

(více)

Recenze (150)

tremors 

všechny recenze uživatele

Velmi originální slasher. První polovina je taková nostalgická vzpomínka na záporáky, kteří už jsou dávno mrtví a nebo v "důchodu". Taky se dozvíme, jak to má vlastně vrah složitý a jakej je to génius. Zato druhá polovina je už obyčejný slasher (což ovšem není na škodu) s (ne)čekanou (každej podle sebe) pointou. Z vraždění toho moc neuvidíme (sem tam záběr na srp zabodnutý v těle), ale to neni zase tak důležitý. Hlavní je scénář. ()

kacir odpad!

všechny recenze uživatele

Ja nechápem ako sa toto mohlo niekomu páčiť. Nechápem prečo a načo bol tento film natočený. Aj keby to bola iba ročníkova práca, tak dám tomu študentovi 5, jednu po pisku a kopanec do riti. A to líce by si šúchal ešte týždeň. Debilina. Hnus. Odpad. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct,ale za ten originální náměť i tu jednu hvězdu musím přihodit.Tohle se tvůrcům nesmírně povedlo a první půlka funguje jak švýcarský hodinky.Druhá strana mince je,že jsem čekal i komedii,ale tu jsem asi minul velkým obloukem,protože jsem to spíše bral jako čistokrevný dokument o jednom vrahovi,který žije slasherem.Nevím jestli závěrečný už jakoby reál film byl hodnotný.Pro mě to bylo spíše nutné zlo,aby zapadla skládačka,která nahodilo i trochu pro možná nechápající menší šok,ale tady se jednoduše šlo trochu na Vřískot,kde se taky "obět" odkryla až ke konci,tady je fakt,že bych radši úplně jiné konec.Z toho jsem byl už pak mírně v šoku já,protože to bylo vážně špatný,vraždy nudné,celkově Leslie Vernon vypadal jak namalovanej klaun a přitom se vůbec tak nechoval,pravda je,že se tady něco chtělo parodovat pomalu,ale nebylu tu snad skoro nic,jen naprosto zbytečné zakončení.Nejvíc bavila ta rodinka za kterou jel Leslie,tady to bylo takový od srdce a rady doopravdy super do života:)Chápu,že už díky formátu natáčení v found footage kabátku nebylo moc cash,tak pak výsledná zavěrečná vyvradovačka vypadá dost kostrbatě,chybí ji nějaký moment k zapamatování,přesto je to doopravdy snad jeden ze snímků,který přišel na tuhle myšlenku a to především hodnotím.75% ()

padress 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, ako vraždiť a o tom, ako netreba natáčať vrahov pri ich činnosti:D...osobne som sa nudil celý čas, nechápem, ako sa to tuno ľudom mohlo páčiť. Pre mňa skoro odpad! ()

necrosrandist 

všechny recenze uživatele

Zmínil se tu někdo o genialitě? Ve spojení s touto podívanou až přiliš silné slovo, ale originální, to už beru. Jakožto hororový fanda ale dávám přecijen slabší hodnocení, než na jaké jsem byl zprvu natěšený. Nejradši bych nadělil 3,5* za ten parádní rozjezd, jenže potom to někdo zazdil... ()

MFZB 

všechny recenze uživatele

Prekvapil ma milo celkom tento slasher, ktorý som si najprv myslel, že to bude len nejaký dokument o tom ako to chodí v tomto svete slasherov a ono sa z toho vykľula vynikajúca podívaná, síce krvou sa trocha šetrilo a taktiež aj kozičkami ale aj tak dobrý filmík. Spočiatku som fakt nechápal, že vo co go, ale potom sa mi to celkom vyjasnilo. No proste jeden z najlepších slasherov z tohto nového obdobia. Myslím si, že z tohto by vznikla dobrá a celkom zaujímavá séria, nuž možno sa dočkáme raz aj nejakej tej dvojky, nechajme sa prekvapiť. ()

Carnosaurus 

všechny recenze uživatele

Snímek, který funguje jako namazaný stroj od začátku dokonce a připraví nejedno překvapení. Nádherně pracuje s mystifikací a okouzlí jemným černým humorem. Pro fanoušky hororů, především slasherů, je to povinnost. Příběh mladíka, který se rozhodl propracovat do nejvyšší ligy zabijáků a postavit se do řady k takovým kapacitám jako je Michael Meyers nebo Freddy Kruegger, je přesně takový, jak zní jeho námět. Chvílemi absurdní, chvílemi děsivý, někdy příjemně brutální, ale na druhou stranu smrtelně vtipný. Nikdy nepřekročí hranici dobrého vkusu a i přesto, že vychází ze zdánlivě stupidní myšlenky, je nesmírně inteligentní a daný žánr nezesměšňuje, skládá mu poctu a pracuje s ním. Příběh se drží daného žánru stejnou měrou, jakou se žánr přizpůsobuje tomuto příběhu. ()

honzzaq 

všechny recenze uživatele

Skvělá žánrová pocta, která pomocí mockumentary technik diváka provádí po světě slasherů. Největší změna spočívá v tom, že se na klasické slashery neodkazuje prostřednictvím postav debatujících o filmech (jako ve Vřískotu), ale že se snímek odehrává ve světě, kde Michael Myers a spol. skutečně žili. Takže když se reportéři v Behind the Mask snaží rozkrýt motivace a příčiny chování sériových vrahů, jsou nám tak nepřímo vysvětlovány žánrové konvence a pravidla slasherů, tudíž "debata o filmech" se neodehrává mezi postavami, ale mezi divákem a filmem samotným, což je samozřejmě velmi zábavné. ()

Trilobajt 

všechny recenze uživatele

Já osobně musím vyzdvihnout první část filmu. Byl to dobrý nápad zkusit popsat zabijákovi metody a jeho pochody mysli. Velmi se mi líbilo nahlédnout do kuchyně psychopatického, maskovaného a přitom elegantního zabijáka. Druhá část už není 100%. Přišlo mi to tím stylem: rychle všechny vybít a ať už je konec filmu. Jinak pro fanoušky hororu (nejen pro milovníky vyvraždovaček středoškoláků) nutnost vidět. Jinak solidní * * * * ()

Kalidor 

všechny recenze uživatele

Popravdě ani nevim za co tu jednu hvězdu dávám snad jen za posledních 15 minut kde se začalo aspon něco dít. Začátek z pohledu zabijáka, kterak popisuje jak bude lovit jak bude pokládat pasti proč si vybral toho koho si vybral, je tak neuvěřitelně nudných 60 minut, že jsem měl chut film vypnout, smazat a jít se koukat do kamen, což v porovnání s tímhle filmem je zábava o mnoho větší. ()

kometaks 

všechny recenze uživatele

Opravdu jedinečný a originální film , i když posledních cca 20 minut se dá považovat za béčkový horror. Po shlédnutí Behind the Mask se už nikdy nebudu bát slasherových vrahů. Jsou to přeci obyčejní týpci dělající jen svou práci :D. ()

GothRot 

všechny recenze uživatele

Ohromne netradičný pohľad na subžáner slasheru. Film jasne vzdáva hold ikonám 80-tych rokov a štylizuje ich do polohy obyčajných ľudí, pre ktorých je vraždenie životným cieľom, na ktorý sa zodpovedne pripravujú a plánujú každý krok. Po možno trochu chaotickom úvode začnú jednotlivé akcie Leslieho Vernona do seba nádherne zapadať. Jedinou chybou tohto snímku je, že sa v poslednej tretine „prepne“ do úplne priemerného, obyčajného slasheru, kedy ničím nevybočuje z radu ostatných filmov daného žánru, absentuje dokonca aj akékoľvek gore. Navyše má tento film jasne špecifikované publikum – ľudia očakávajúci “horror” (čokoľvek to v ich ponímaní znamená) to pravdepodobne po prezívanej prvej polhodine vzdajú. Škoda, tento film mal na viac. 8/10 ()

naytsirk 

všechny recenze uživatele

Nápad to byl perfektní. Dokument točený s masovým vrahem a vysvětlování všeho nutného, co je potřeba pro úspěšné "skórování" mě opravdu bavilo. Ale časem to ztratilo na zábavnosti a druhá polovina byla, jak již bylo mnohokrát napsáno, opravdu slabá... ()

Kletus 

všechny recenze uživatele

Ti co při vyřknutí slova "slasher" zapochybují by na tenhle film neměli koukat. Je to pro ně ztráta času, ale ti, kteří vyrůstali na Jasonových dobrodružstvích by tohle určitě měli vidět..Mělo se to jmenovat "Slasher serial killer´s Guide" to by byl mnohem trefnější název, ale určité části filmu jsou dotaženy k dokonalosti. ()

Hrobař 

všechny recenze uživatele

Dokumentární část vynikající, bavil jsem se náramně. Vrahova maska slabší, spíš mi připadala vtipná, ale budiž. Průser přišel ve chvíli kdy postavy ač znaly vrahovo jednání nikterak zásadně z jeho plánu neodbočily. Zde bych čekal že se scénárista ukáže s něčím fakt originálním, něčím z čeho si předchozí minuty dělal srandu. Mohla mu nějaká postava opravdu utéct, mohl se někdo konečně začít chovat racionálně a udělat něco co by celou zápletku a vlastně i žánr položilo do kolen a my bychom se třískali do hlav a snižovaly hodnocení u ostatních filmů protože to co by udělala hlavní postava by to bylo jednoduchý, jasný řešení takových situací. Nic takového. Došlo k jasné, nezajímavé vyvražďovačce tak jak vrah chtěl. Co naplat. ()

Neaera 

všechny recenze uživatele

Tak trochu reality show. V níž sleduje příběh muže, který mám za vzor Freddyho Kruegera, Michaela Myerse a podobné. Chystá se na podobná zvěrstva jako jeho idolové a nenasytná novinářka chces vše zdokumentovat. Chuděra netuší, že to je největší chyba jejího života. Naprosto originální film, který by jste neměli minout :) ()

Reklama

Reklama